Waarop moet je letten bij het kopen van een trilplaat

Wat doet een trilplaat met je lichaam en hoe werkt het precies? 

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je benieuwd bent wat een trilplaat met je lichaam doet. Hieronder vindt je een kort antwoord op je vraag: 

Wanneer u traint op een trilplaat, trekken de spieren zich vaker samen. Het lichaam wordt namelijk constant uit balans gebracht en daardoor moeten de spieren zich als reactie hierop samentrekken om de balans terug te vinden. Dit leidt tot een verhoogde circulatie van het bloed. Als gevolg hiervan krijgen uw spieren meer voedingsstoffen en zuurstof. Door de verbeterde bloedcirculatie kunnen meer zuur en voedingsstoffen naar de spieren worden getransporteerd.

De toegenomen bloedcirculatie heeft een enorm positieve invloed op je lichaam zoals:

 • Het bevorderd de stofwisseling waardoor je effectiever calorieën gaat verbranden.
 • De aanmaak van collageen wordt gestimuleerd waardoor je huid er jonger gaat uitzien.
 • De spieren worden sterker gemaakt door de toegenomen bloedcirculatie
 • De botdichtheid wordt verhoogd
 • Effectief bij het verminderen cellulitis 

Beste trilplaten van 2022


Rock N fit 

Meest comfortabele trilplaat 

 • Inclusief fitness stoel waardoor het ook fungeert als massage apparaat 

 • Vijf trainingsprogramma's

 • Gemakelijker fitness oefeningen doen dankzij de stoel 

 • Stoel is gemakkelijk te verwijderen 


Bluefin 

Meest trainingsmogelijkheden 

 • 180 intensiteit standen (uniek!)

 • Vijf trainingsprogramma's

 • Bluetooth audio en ingebouwde luidsprekers

 • Inclusief afstandsbediening 


Vibroshaper 

Meest populaire trilplaat in Nederland 

 • Inclusief handgreep (meer comfort + veiligheid: beter voor beginners + ouderen )

 • Inclusief gratis trainingsgids + voedingsschema 

 • 99 intensiteit standen 

 • Handvat is afneembaar 

Mijn ervaringen en tips met trilplaten 

Zoals je kan lezen heeft een trilplaat dus een positieve invloed op je lichaam. Zelf train ik ook dagelijks op een trilplaat en ik kan je zeggen dat mijn spieren een stuk sterker zijn geworden. Veel mensen halen echter niet de resultaten en zien geen enkele verandering. Waarom bereiken ze dan niet de resultaten?

De hoofdreden is omdat ze niet consistent blijven trainen. Daarnaast letten veel mensen ook niet op hun voeding. Deze combinatie zorgt ervoor dat de mensen niet de gewenste resultaten behalen. Vooral consistentie is belangrijk in het leven als je een doel wilt behalen. Wanneer je niet consistent blijft trainen op een trilplaat zul je ook geen resultaten behalen. Een andere reden waarom mensen niet de resultaten behalen is omdat zij de niet juiste oefeningen doen. Wanneer je alleen op een trilplaat gaat staan dan heeft de training veel minder effect als wanneer je push-ups en planks gaat doen. 

Om de beste resultaten te behalen adviseer ik je om minimaal 5 keer per week 10 minuten per dag te trainen op een trilplaat. Het is belangrijk om niet heel lang te trainen op een trilplaat omdat de trainingen zeer intensief zijn en dan met name op de hoge intensiteit standen. De spieren kunnen daardoor overbelast raken en dat willen we natuurlijk niet want dan kan een trilplaat gevaarlijk zijn. Train daarom maximaal 20 minuten op een trilplaat per dag. 

De voordelen van een trilplaat 

Hieronder vindt je een overzicht van de belangrijkste voordelen van trilplaten.

Gewicht verliezen:

Als u dagelijks op een trilplaat gaat staan, stimuleert dat de bloedsomloop en daardoor de stofwisseling. Bovendien zorgen de spiercontracties voor een verhoogde productie van melkzuur in de spieren. Dit zorgt ervoor dat de spieren effectiever calorieën verbranden. Met als gevolg dat uw stofwisseling toeneemt.

Lichaamshouding

Mensen die een verkeerde lichaamshouding raad ik zeker aan om een trilplaat te gebruiken. Wanneer je op een trilplaat traint worden de spieren flexbeler en sterker en dat heeft een positief effect op je lichaamshouding. Door de sterkere en flexibelere spieren heb je bijvoorbeeld minder last van pijnklachten en daardoor is het gemakkelijker om een goede lichaamshouding aan te nemen. 

Sterkere spieren 

De trillingen van de trilplaat verstevigen en versterken je spieren en geven je tegelijkertijd de voordelen van massagetherapie.

Ze worden gebruikt om de spierkracht, flexibiliteit en tonus van de spieren te verhogen. De reden is omdat de trilplaat ervoor zorgt dat de spieren veel vaker gaan samentrekken. Het effect daarvan is dat de bloedsomloop sterk wordt verhoogd en dat heeft een een positieve invloed op de flexibiliteit en kracht van de spieren.  

Trilplaat trainingen kunnen vooral heilzaam zijn wanneer het de bedoeling is zwakke en beschadigde spieren te revalideren zonder ze te zwaar te belasten. De reden is omdat deze trainingen veel minder belastingen brengen op de pezen en de gewrichten. Vandaar dat het trainen op een trilplaat zo effectief is voor mensen die aan het revalideren zijn. 

Evenwicht verbeteren

De trilplaat verbetert uw evenwicht omdat het een krachtige stimulans is voor het vestibulaire systeem. Dit is het systeem dat verantwoordelijk is voor het behoud van het evenwicht. Door de trillingen wordt je lichaam constant uit balans gebracht en daardoor wordt vestibulaire systeem getraind om het evenwicht te leren behouden. 

Vooral voor oudere mensen is het belangrijk om het evenwicht te trainen. Een trilplaat kan ik daarom zeker aanraden voor oudere mensen. 

Stress verminderen 

Trilplaten zijn een geweldige manier om stress te verminderen.  Wanneer je een trilplaat gebruikt zullen de spieren zich heel vaak gaan samentrekken. Dit zal helpen om de spanning in je spieren los te laten en je meer ontspannen te laten voelen. Daarnaast worden tijdens de training endorfine hormonen aangemaakt. Het zijn hormonen die goed werken bij het verminderen van stress. Je wordt van deze hormonen namelijk vrolijker en rustiger. De hormonen zorgen er daarnaast ook voor dat stress hormonen zoals cortisol uit je lichaam worden verdreven. Je kunt dus een trilplaat gebruiken om stress te verlichten, en het is een geweldige manier om uw flexibiliteit te verbeteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top