Waar is een trilplaat goed voor? 

Bent u op zoek naar een effectieve manier om uw fysieke uithoudingsvermogen te vergroten, uw lichaamshouding te verbeteren of dat extra laagje vet weg te branden? Een trilplaat kan dan een zeer goede keuze zijn. Vooral voor mensen die niet voldoende tijd hebben om wekelijks de sportschool te bezoeken kan de trilplaat een heel goed alternatief zijn. Wanneer je dagelijks 10 minuten traint op een trilplaat kan je daadwerkelijk je spieren sterker maken en gewicht verliezen.

De grote vraag is echter waar een trilplaat goed voor is?

 • Het helpt om de bloedscirculatie te stimuleren.
 • Het maakt je spieren sterker.
 • Het helpt bij het verbeteren van de lichaamshouding.
 • Het metabolisme wordt bevorderd waardoor je effectiever calorieën verliest.
 • Het helpt tegen stress
 • Het verbeterd je evenwicht

In deze blog gaan we uitgebreid in op de bovenstaande voordelen. Daarnaast gaan we in op de beste trilplaten van dit moment en vertellen we je hoe deze apparaten precies werken.

Wanneer je consistent dagelijks 10 minuten op de trilplaat traint dan kun je echt gewicht verliezen. Het is echter wel belangrijk om dat te combineren met een gezond dieet.

Beste trilplaten van dit moment


Rock N fit 

Meest comfortabele trilplaat 

 • Inclusief fitness stoel waardoor het ook fungeert als massage apparaat 

 • Vijf trainingsprogramma's

 • Gemakelijker fitness oefeningen doen dankzij de stoel 

 • Stoel is gemakkelijk te verwijderen 


Bluefin 

Meest trainingsmogelijkheden 

 • 180 intensiteit standen (uniek!)

 • Vijf trainingsprogramma's

 • Bluetooth audio en ingebouwde luidsprekers

 • Inclusief afstandsbediening 


Vibroshaper 

Meest populaire trilplaat in Nederland 

 • Inclusief handgreep (meer comfort + veiligheid: beter voor beginners + ouderen )

 • Inclusief gratis trainingsgids + voedingsschema 

 • 99 intensiteit standen 

 • Handvat is afneembaar 

Wat is een trilplaat en hoe werkt het? 

Een trilplaat is een fitnessapparaat dat gebruik maakt van de principes van vibratie om de spieren en het bindweefsel te stimuleren. Wanneer u een trilplaat gebruikt, bewegen de trillingen door het lichaam, waardoor de spieren en gewrichten worden gestimuleerd. Dit helpt u kracht op te bouwen, de spieren strakker en steviger te maken en calorieën te verbranden.

Hoe werkt een trilplaat?  
De trillingen in de plaat bewegen door het lichaam, waardoor de spieren en het bindweefsel worden gestimuleerd en gaan samentrekken. 

Wanneer je consistent blijft trainen op een trilplaat is het lichaam op een gegeven moment beter in staat om zijn eigen metabolisme en de productie van hormonen beter te optimaliseren. Hierdoor kun je gemakkelijk gewicht verliezen, meer energie krijgen en flexibelere en sterkere spieren krijgen. 

Waar is een trilplaat goed voor? Vindt hieronder een overzicht van de voordelen van een trilplaat.

1. Het helpt om de spieren sterker te maken 

Een sterk lichaam begint met sterke spieren, en u kunt dit bereiken door dagelijks te trainen op een trilplaat in combinatie met voldoende natuurlijke lichaamsbeweging. Trilplaten creëren een zachte tot intense schudbeweging die de spieren sterker maakt. De spieren worden sterker omdat ze constant worden samengetrokken. Het verhoogt daarnaast ook de bloedstroom door uw spieren en bevordert een beter spierherstel na de training. Door de snellere circulatie ontvangen de spieren meer zuurstof en dat bevorderd de kracht van de spieren. Daarnaast kan het u helpen om die hardnekkige vetlaag te verbranden en uw algehele uiterlijk te verbeteren.

2. Verbeteren van de lichaamshouding  

Een slechte lichaamshouding kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, zoals rugpijn en zelfs een slechte bloedsomloop. Wanneer je een goede houding hebt, profiteert je hele lichaam, inclusief je hart, longen en spijsverteringsstelsel. Een gezond lichaam betekent een gezonde geest, en daarom is het zo belangrijk om je lichaam gezond en fit te houden.

Trilplaten zijn ontworpen om uw lichaam te stimuleren op een manier die veilig, zacht en natuurlijk is. De trillingen die ze veroorzaken zijn vergelijkbaar met de beweging van uw lichaamseigen spieren, en ze kunnen u helpen spiermassa in uw lichaam op te bouwen en tegelijkertijd uw lichaamshouding te verbeteren. De hoofdreden is omdat de spieren door de trillingen veel vaker worden samengetrokken. Door deze samentrekkingen neemt de circulatie van het bloed toe en worden je spieren flexibeler en sterker. Het resulteert op de langere termijn in een betere lichaamshouding. 

3. Afvallen met een trilplaat 

De trilplaat kunt u helpen gewicht te verliezen door uw metabolisme te verhogen, wat betekent dat u gemakkelijker meer calorieën verbrandt omdat de stofwisseling wordt verbeterd.

Om daadwerkelijk af te vallen op een trilplaat is echter wel van groot belang om dagelijks te trainen. Daarnaast is voldoende natuurlijke beweging en een gezonde voeding ook heel belangrijk. Je moet een trilplaat meer zien als een soort van hulpmiddel. 

4. Stress verminderen 

Stress speelt negatieve een grote negatieve invloed bij het afvallen. Als je te veel stress hebt in je leven, kan dat een negatieve invloed hebben op je gezondheid en welzijn. Het is belangrijk om stress onder controle te krijgen want je kan er zelfs door aankomen omdat je lichaam continue cortisol hormonen blijft produceren. Trilplaten zijn geweldig om stress te verminderen, omdat is aangetoond dat ze de stemming verbeteren, ontspanning bevorderen en de bloeddruk verlagen. De hoofdreden is omdat de hersenen tijdens de training endorfine hormonen aanmaken. Het zijn hormonen die je gelukkig maken en waarvan je vrolijk van wordt. 

5. Flexibelere spieren en een betere lichaamsbereik

Het helpt om flexibiliteit en bewegingsbereik te vergroten. Wanneer u een trilplaat gebruikt, beweegt de plaat heen en weer, wat helpt om uw bewegingsbereik te vergroten. Het is ook geweldig om je spierflexibiliteit te verbeteren, wat belangrijk is voor iedereen die sterker wil worden, wil afvallen of zijn houding wil verbeteren.

6. Lagere bloeddruk 

Wanneer u op een trilplaat traint wordt de bloedsomloop verhoogd en maken je hersenen meer endorfine hormonen aan.
Deze combinatie heeft een geweldige invloed op uw mentale en fysieke gezondheid. Door de bloeddoorstroming te verhogen en stress te verminderen, kan een trilplaat u helpen uw bloeddruk te verlagen. Een gezonde voeding is natuurlijk ook heel belangrijk om je bloeddruk te verlagen. Alleen trainen op een trilplaat is niet voldoende. 

7. Verbeterde bloedcirculatie

De door de trilplaat geproduceerde trillingen stimuleren de spieren en verbeteren de bloedsomloop in de benen en voeten.
Dit kan helpen om de pijn en het ongemak te verminderen die het gevolg zijn van een slechte bloedcirculatie, en het kan ook helpen om veel verschillende soorten blessures te voorkomen en te behandelen. De reden is omdat de spieren flexibeler en sterker worden wanneer u dagelijks traint op een trilplaat. 

8. Cellulitis verminderen 

Cellulitis is een vervelende aandoening die zwellingen in de huid veroorzaakt. Een trilplaat kan de pijn en de zwellingen helpen verminderen. De trillingen zorgen ervoor dat de spieren gaan samentrekken en daardoor neemt de bloedsomloop naar je spieren toe. Door de toegenomen bloedscirculatie wordt de aanmaak van collageen gestimulleerd en daardoor wordt de huid straker en gaat deze er jonger uitzien. Op die manier kan een trilplaat helpen bij cellulitis.

9. Het kan je spijsvertering verbeteren 

Als je een slecht dieet hebt, kun je last krijgen van constipatie of andere spijsverteringsproblemen. Een trilplaat kan je helpen je spijsvertering te verbeteren omdat de trillingen het zenuwstelsel stimuleren en je bloedsomloop verbeteren. Dit kan je helpen je beter te voelen en een betere spijsvertering te bevorderen, wat kan leiden tot een gezonder lichaam.

10. Het helpt u om sneller te herstellen na de training

Trainen op een trilplaat kan u helpen om veel sneller te herstellen van een training dan wanneer u de plaat niet gebruikt. Wanneer u een trilplaat gebruikt, worden uw spieren gestimuleerd met een zachte schudbeweging die helpt de bloeddoorstroming en circulatie te verbeteren. Dit kan helpen om spierpijn te verminderen en uw spieren sneller te laten herstellen.

Is een trilplaat veilig? 

Ja, een trilplaat is volkomen veilig. Het is ontworpen om de spieren en het bindweefsel te stimuleren. Wat je in gedachten moet houden is dat het belangrijk is om niet te lang te trainen op de trilplaat. Mijn advies is om maximaal 20 minuten te trainen. De reden hiervoor is dat als je langer traint, je spier- of gewrichtsblessures kunt veroorzaken. Wanneer je jouw spieren overbelast door te lang trainen kan een trilplaat gevaarlijk zijn.

Voor wie is een trilplaat ontworpen? 

Een trilplaat kan gebruikt worden om gewicht te verliezen, de lichaamshouding te verbeteren of de spieren te versterken. 

De trillingen die door een trilplaat worden geproduceerd zijn vergelijkbaar met de beweging van uw eigen spieren. Dit helpt om de bloedstroom te verhogen, wat belangrijk is voor een gezond hart en geest. Het helpt ook om de spieren te stimuleren en een beter spierherstel te bevorderen.

Hoe kan ik als beginner voor het eerst een trilplaat gebruiken? 

De beste manier om te beginnen met de trilplaat is om de basis workout te doen. Dit houdt in dat u gewoon op de trilplaat gaat staan en geen extra oefeningen doet. Zo kunt u wennen aan de trillingen en daarna kunt u overgaan op andere oefeningen zoals squats. Ik raad dit beginners aan omdat het de makkelijkste manier is om te leren hoe je de trilplaat het beste kunt gebruiken.

Train eerst met een lage intensiteit

De reden hiervoor is dat je rustig wilt beginnen en geleidelijk de intensiteit van de trillingen wilt opbouwen. Het is belangrijk om geduldig te zijn wanneer u begint te oefenen met een trilplaat. U moet uw lichaam de tijd geven om aan de trillingen te wennen.

Hoe vaak moet ik een trilplaat gebruiken? 

De beste manier om een trilplaat te gebruiken is om hem vier keer per week te gebruiken. Het zal u helpen om uw metabolisme te stimuleren, stress te verminderen en calorieën te verbranden. Het wordt aanbevolen om de trilplaat 15 minuten te gebruiken. Als je net begint, kun je de plaat maximaal 10 minuten gebruiken. De reden hiervoor is dat wanneer u langer traint u spier- of gewrichtsblessures kunt oplopen. 

Scroll naar top