Wat zijn de belangrijkste voordelen van een trilplaat?

Het is aangetoond dat een trilplaat een doeltreffend middel is om de gezondheid en conditie te verbeteren. Voorbeelden van voordelen zijn een betere bloedsomloop, verbeterde spierspanning en een grotere botdichtheid. Het mooie is dat u geen uren in de sportschool hoeft door te brengen om de vruchten ervan te plukken. Wanneer je 10 minuten per dag op de trilplaat traint dan kan je jouw lichaam al op een effectieve manier trainen. 

Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste voordelen van een trilplaat:

 1. Je kan met een trilplaat afvallen. 
 2. Het verbeterd je lichaamshouding
 3. Het verminderd stress 
 4. Het maakt de spieren sterker
 5. Het verhoogt de botdichtheid
 6. Sterker immuunsysteem  
 7. Zorg voor een jonger huid en het verminderd cellulitis

Later in deze blog ga uitgebreid in op deze voordelen en wat voor effect de trilplaat oefeningen kunnen hebben op je lichaam. Ik wens je veel plezier met het lezen van dit artikel over de voordelen van een trilplaat. 

De beste trilplaten van dit moment


Rock N fit 

Meest comfortabele trilplaat 

 • Inclusief fitness stoel waardoor het ook fungeert als massage apparaat 

 • Vijf trainingsprogramma's

 • Gemakelijker fitness oefeningen doen dankzij de stoel 

 • Stoel is gemakkelijk te verwijderen 


Bluefin 

Meest trainingsmogelijkheden 

 • 180 intensiteit standen (uniek!)

 • Vijf trainingsprogramma's

 • Bluetooth audio en ingebouwde luidsprekers

 • Inclusief afstandsbediening 


Vibroshaper 

Meest populaire trilplaat in Nederland 

 • Inclusief handgreep (meer comfort + veiligheid: beter voor beginners + ouderen )

 • Inclusief gratis trainingsgids + voedingsschema 

 • 99 intensiteit standen 

 • Handvat is afneembaar 

Wat is een trilplaat? 

Trilplaten werken door uw voeten en de rest van uw lichaam te laten trillen. Wanneer u op een trilplaat staat, worden uw spieren gedwongen samen te trekken, waardoor uw lichaam in een evenwichtige positie wordt gebracht. Dit betekent dat de spieren vaker samentrekken en dat de bloedcirculatie in het lichaam wordt verbeterd. Als gevolg hiervan wordt de stofwisseling gestimuleerd en kun je sneller calorieën verbranden. Bovendien krijgen de spieren energie en worden ze sterker. Voor meer informatie bekijk ook dit artikel wat gaat over de werking van een trilplaat.

Voordelen van een trilplaat

Wat zijn de voordelen van een trilplaat voor je gezondheid? 

Hieronder vindt je een overzicht van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van een trilplaat. 

Hoe kan je afvallen met een trilplaat? 

Als u dagelijks traint op een trilplaat, kunt u inderdaad lichaamsvet verliezen.Als gevolg hiervan worden de spieren voortdurend samengetrokken en dit verhoogt de bloedcirculatie in het lichaam aanzienlijk. Daarnaast wordt ook de stofwisseling gestimuleerd en daardoor wordt de stofwisseling in het lichaam verbeterd. Door de verbeterde stofwisseling zal het lichaam effectiever calorieën verbranden. Wanneer u dus een trilplaat gebruikt in combinatie met een gezond voedingspatroon, kunt u zeker afvallen.

Het stimuleert de bloedsomloop

Trilplaten werken in op verschillende spieren en zorgen ervoor dat deze samentrekken. Het resultaat hiervan is dat de bloedcirculatie in het lichaam wordt verbeterd. De verhoogde bloedcirculatie maakt het voor het lichaam gemakkelijker om zuur en voedingsstoffen naar de spieren te transporteren. Deze voedingsstoffen verbeteren vervolgens de stofwisseling in het lichaam. Bovendien worden de spieren sterker door de extra energietoevoer .Dit betekent dat de afvalstoffen doeltreffender kunnen worden afgevoerd. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen in het lichaam bevorderd. Door de aanmaak van collageen zal de huid er jonger en strakker uit gaan zien. Voor meer informatie verwijs ik je ook graag naar dit artikel wat uitgebreid ingaat over hoe trilplaten de bloedsomloop in de benen en voeten verbeteren.

Het verbeterd je houding 

Als u dagelijks traint op een trilplaat, kunt u inderdaad lichaamsvet verliezen.Als gevolg hiervan worden de spieren voortdurend samengetrokken en dit verhoogt de bloedcirculatie in het lichaam aanzienlijk. Daarnaast wordt ook de stofwisseling gestimuleerd en daardoor wordt de stofwisseling in het lichaam verbeterd. Door de verbeterde stofwisseling zal het lichaam effectiever calorieën verbranden. Wanneer u dus een trilplaat gebruikt in combinatie met een gezond voedingspatroon, kunt u zeker afvallen.

Het verminderd stress 

Wanneer je traint met een trilplaat, zul je merken dat je veel meer ontspannen bent. Dit komt doordat de hersenen endorfine hormonen aanmaken. Deze hormonen zorgen voor een positieve gemoedstoestand. Het effect van deze hormonen is dat ze ervoor zorgen dat je je gelukkiger gaat voelen. Juist hierdoor zul je merken dat je stress uit je lichaam verdwijnt. Daarnaast werken ze ook als natuurlijke pijnstillers en zal je dus minder pijnklachten.

Een trilplaat maakt de spieren sterker 

 De trilplaat is ideaal voor iedereen die een strakker en goedgevormd lichaam wil krijgen. Wanneer je traint op een trilplaat, worden de spiervezels gestimuleerd. Hierdoor trekt het lichaam intensiever samen dan normaal. Het resultaat is dat de spiervezels sterker worden en uw lichaam slanker. Bovendien wordt de bloedcirculatie in het lichaam verbeterd. Het effect hiervan is dat de spieren meer energie krijgen en daardoor sterker worden. 

Het maakt je botten sterker 

Als u problemen heeft met uw botten, kunt u door vibratietraining uw botdichtheid verbeteren. Doordat de trilplaat de bloedcirculatie en de stofwisseling verbetert, worden de botten versterkt. De trilplaat is daarom perfect voor sporters die hun prestaties willen verbeteren. U kunt een trilplaat ook gebruiken als u wilt afvallen.De trilplaat is een nuttig instrument om spieren en botten te versterken. Hij kan bijvoorbeeld worden gebruikt om gewrichtspijn te verminderen of om osteoporose te voorkomen.

Zorg voor een jonger huid en het verminderd cellulitis

De trillingen die door een trilplaat worden opgewekt wanneer u erop staat, brengen uw lichaam uit balans. Dit effect zal de bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen doen toenemen. Als gevolg hiervan ziet de huid er strakker en elastischer uit. Het effect hiervan is dat de huid er zachter en jonger uit gaat zien. Door de verbeterde doorbloeding zullen ook de vetcellen in het lichaam sneller worden afgebroken. Dit leidt tot een vermindering van cellulitis.

Je krijgt er een sterker immuunsysteem van 

Wanneer je traint op een trilplaat, trekken de spieren veel samen en zetten ze uit. Bovendien wordt de bloedcirculatie in het lichaam verbeterd. Hierdoor neemt de hoeveelheid zuur in het bloed toe, wat het lichaam helpt bij de bestrijding van ziekten. Bovendien verhoogt de bloedcirculatie in het lichaam de aanmaak van lymfocyten. Lymfocyten maken deel uit van het immuunsysteem van het lichaam. Ze reinigen en verwijderen afvalstoffen uit het lichaam.

Voor wie is de trilplaat geschikt?

De trilplaat is bijzonder ideaal voor iedereen die vet wil kwijtraken en die zijn lichaam wil trainen maar weinig tijd heeft. Bovendien is de trilplaat de perfecte aanvulling op een gezonde levensstijl. Het is dus ook ideaal voor mensen die sporten en moeten afvallen. De trilplaat is zeer geschikt voor ouderen omdat een goede lichaamshouding hierdoor makkelijker behouden kan worden. Daarnaast is de trilplaat ook geschikt voor mensen die al zwaarlijvig zijn en willen afvallen.

Een trilplaat is voor de meeste mensen niet gevaarlijk. Voor sommige mensen zoals zwangere vrouwen kan een trilplaat gevaarlijk zijn. Voor meer informatie bekijk ook eens dit artikel over de gevaren van een trilplaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top