Voetmassage apparaat met water kopen? Lees mijn ervaringen en tips

Wil je heerlijk genieten van een voetmassage terwijl je jouw voeten onderdompelt in het heerlijke warme water? Een voetmassage apparaat met water kan dan een hele slimme keuze zijn. We noemen het ook wel een voetenbad of voetspa. Je voeten worden heerlijk schoongemaakt in het warme water terwijl je geniet van een heerlijke bubbelmassage. In dit kort artikel ga ik uitleggen wat de voordelen en nadelen zijn van een voetmassage apparaat met water. Daarnaast vertel ik je over mijn ervaringen met voetenbaden en geef ik je tips op waarop je moet letten bij het kopen van een voetmassage apparaat met water. Ik wens je veel plezier met het lezen van dit artikel.

voetmassage apparaat met water

Beste voetmassage apparaten met water

Hieronder vindt je een kort overzicht van de beste voetmasage apparaten met water. Ik heb deze selectie samengesteld op basis van mijn ervaringen. Ik heb de afgelopen jaren vele verschillende soorten voetmassage apparaten uitgetest en op basis daarvan heb ik de lijst samengesteld.

Soft Silky 

De beste prijs kwaliteitsverhouding 

El suvon Voetenbad 

De meest voordellige keuze 

Meest luxe keuze: Calmente

Het enige voetmassage apparaat met water dat een shiastu massage geeft

Lifeproducts 

Het voetmassage apparaat met water met de beste reviews.

Voetmassage apparaat met water vs zonder water? Wat zijn de verschillen?

Een voetenbad verschilt op sommige punten sterk van een voetmassage apparaat zonder water In dit deel van dit artikel ga ik in op wat de voordelen en nadelen zijn van voetenbad en een voetmassage apparaat zonder water. Ik hoop je zo een beter beeld te geven voor welke type voetmassage apparaat je het beste kan kiezen. Kies je voor een voetenbad of een voetmassage apparaat zonder water?

Voordelen van een voetmassage apparaat met water (voetenbad)

Hieronder ga ik in op de belangrijkste voordelen van een voetenbad in vergelijking tot een voetmassage apparaat zonder water.

Zeer ontspannend
Een voetmassage apparaat met water heeft een aantal grote voordelen. Wat ik zelf erg fijn vindt is dat het gewoon een stuk relaxter aanvoelt dan een voetmassage apparaat zonder water. Het komt met name ook omdat je voeten worden gemasseerd terwijl de voeten heerlijk zijn ondergedompeld in het warme water. Het geeft echt een super fijn en relaxt gevoel.

Een ander voordeel is dat de massage van een voetmassage apparaat met water minder krachtig aanvoelt als een voetmassage apparaten zonder water. Het komt simpelweg omdat voetenbaden niet hele krachtige massages kunnen geven zoals bijvoorbeeld een shiatsu massage. De massage voelt daardoor fijner aan maar het is ook een nadeel want de dieper gelegen spieren worden daardoor niet goed gemasseerd. Voetmassage apparaten zonder water kunnen wel shiatsu massages en het voelt dus krachtiger aan.

Reinigen en ontgiften van je voeten

Een heel groot voordeel van een voetmassage apparaat met water is dat het enorm goed werkt bij het reinigen van je voeten. Tijdens een voetenbad massage worden afvalstoffen die afkomstig zijn uit de nieren afgevoerd. Het heeft een postief effect op de PH waarde op je lichaam en dat versterkt weer je immuunsysteem. Wanneer je regelmatig gebruik maakt van een voetmassage apparaaat is dat dus ook erg goed voor het bevorderen van je immmuunsysteem.

Voordelen van een voetmassage apparaat zonder water

Hieronder ga ik kort in op de voordelen van een voetmassage apparaat zonder water in vergelijking tot voetenbaden.

De massage kwaliteit van een voetmassage apparaat zonder water is beter
Om met de deur in huis te vallen kan ik je alvast zeggen dat een voetmassage apparaat zonder water een betere massage geeft. De hoofdreden is dat een voetmassage apparaat zonder water ander soort type massages kan geven zoals een shiatsu massage. Bij deze masssage worden je voeten spieren echt goed losgemaakt. Daarnaast worden je gehele voeten gemasseerd in plaats van alleen de voetzolen.

Een ander belangrijk punt is dat de meest voetmassage apparaten zonder water ook je onderbenen masseren en dat is natuurlijk ook een voordeel. Wanneer je dit graag wilt dan is het belangrijk dat je een voetmassage apparaat koopt met een gesloten vorm. Bij deze modellen plaats je jouw voeten in het apparaat waardoor je gehele voeten en onderbenen volledig gemasseerd worden. Ik kan je zeggen dat dit natuurlijk veel fijner aanvoelt en de voetmassage is ook effectiever.

Dankzij de krachtigere massage werkt een voetmassage apparaat zonder water effectiever bij bijvoorbeeld spierpijn of vermoeide en rusteloze benen. Daarnaast is het een betere keuze als je last hebt van opgezwollen voeten en benen.

Een voetmassage apparaat met water (voetenbad) kan helaas geen shiatsu massage geven en beperkt zich tot het geven van een rolmassage en voetreflex massage. Natuurlijk zijn dit ook hele fijne massages maar ze zijn minder effectief in het bevorderen van de bloedsomloop omdat ze zich alleen maar focussen op het masseren van de voetzolen. Een voetmassage apparaat zonder water gaat veel verder dan alleen het masseren van de voetzolen.

Op welke kenmerken moet ik letten bij het kopen van een voetmassage apparaat met water?

Ik moet eerlijk toegeven dat er hele grote verschillen zitten in de kwaliteit van de voetmassage apparaten met water.
Wanneer we kijken naar de prijzen dan zijn de verschillen niet super groot. Voor een voetmassage apparaat met water betaal je gemiddeld tussen de 30 en 150 euro. Om te voorkomen dat je een verkeerde aankoop doet ga ik hieronder in op de belangrijkste functionaliteiten van waarop je moet bij het kopen van een voetmassage apparaat met water.

De thermostaat van het voetmassage apparaat met water

Het belangrijkste punt waarop je moet letten is de sterkte van de thermostaat. De sterke wordt bepaald door het wattage van de thermostaat.

Hoe hoger het wattage hoe beter en langer het voetenbad het water op temperatuur kan houden. Voetenbaden met een sterke thermostaat kunnen daarnaast ook zelf het water zelf opwarmen.

Ik raad je daarom altijd aan om een voetenbad te kopen die is voorzien van een thermostaat van 300 watt. Je kan daardoor het voetenbad gebruiken voor een uur zonder dat het water afkoelt.

Op het internet kan je ook veel voetenbaden vinden die een thermostaat hebben van 60 tot 100 watt. Ik raad je dit niet aan omdat deze voetenbaden niet het water op temperatuur kunnen houden.

Elektrische massage rollers of juist niet?

Alle voetmassage apparaten met water beschikken over massage rollers. Deze rollers vindt je aan de onderkant van het bad. Op deze rollers bevinden zich puntjes en wanneer je voeten er op plaats komen deze aanraking met de voetreflexpunten van je voeten.

Door met je voeten over de massage rollers te bewegen geef je jouw voeten een voetreflex massage. Een belangrijk punt waarop je echter op moet letten is of je graag elektrische voetmassage rollers wilt of niet.

Voetenbaden met elektrische massage rollers zijn over het algemeen wel een stukje duurder. Je betaald al snel voor zo’n voetmassage apparaat met water boven de 100 euro. Het grote voordeel is dat je niet zelf de rolbewegingen hoeft te maken. De elektrische rollers maken namelijk de bewegingen en dat zorgt er natuurlijk voor dat je nog meer kan ontspannen.

Verwijderbare massage rollers

Hoeveel liter water kan er in het voetenbad?

Een ander belangrijk punt waarop je moet letten is hoeveel liter water er in het voetenbad kan. Wanneer je bijvoorbeeld een voetspa koopt waarin 16 liter kan dan komt het water tot boven je enkels en dat geeft natuurlijk een compleet andere ervaring. Het werk uiteindelijk veel meer ontspannend. In sommige voetenbaden kan alleen maar 6 liter water en dan komt het water net bovenaan je voeten.

De draagbaarheid van het voetmassage apparaat met water

Wanneer je opzoek bent naar een voetmassage apparaat met water die je gemakkelijk kan verplaatsen dan is het een slim idee om te kiezen voor een opvouwbaar voetenbad. Nadat je het toestel hebt gebruikt kan je het eenvoudig inklappen en dus veel gemakkelijker opbergen. Daarnaast zijn er ook voetenbad die zijn voorzien van wieltjes zodat je het gemakkelijk in je huis kan verplaatsen.

Verschillende massages die een voetmassage apparaat met water kan uitvoeren

Welke type massages kan het voetmassage apparaat met water uitvoeren?

Het is altijd een slim idee om te checken welke type massages het voetenbad kan uitvoeren. Hieronder ga ik in het kort in op de verschillende massages:

  • Bubbelmassage: het apparaat creëert waterbubbels en dit geeft een heerlijk ontspannen gevoel. Ik kan je zeggen dat bijna elke voetspa een bubbelmassage kan geven.
  • Voetrelfex massage en rolmassage: op de massage rollers bevinden zich kleine puntjes. De puntjes komen in aanraking met de drukpunten van de voeten wanneer je de voeten op de massagerollers plaats. Op die manier worden de drukpunten van je voeten geprikkeld en voert het apparaat dus een voetreflex massage. Door met de voeten over de rollers te bewegen wordt er tegelijkertijd ook een rolmassage uitgevoerd. Het grote voordeel van een rolmassage is dat het bloedsomloop in de voeten en de benen sterk stimuleert en dat zorgt ervoor dat je benen en voeten weer energie krijgen!
  • Vibratie massage: sommige voetmassage apparaten met water kunnen ook een vibratie massage uitvoeren. Het massage apparaat creëert trillingen op de voeten en op die manier worden voert het een trilling massage uit.

Kies ik voor een voetmassage apparaat zonder water of met water?

De keuze is sterk afhankelijk van wat je doel is? Wil je echt effectief je voeten en onderbenen masseren dan raad ik je aan om te kiezen voor een voetmassage apparaat zonder water. Zoals ik eerder al aangaf geven deze type voetmassage apparaten shiatsu massages. Een shiatsu massage massage is een stuk effectiever in het verhelpen van vermoeide benen en spierpijn.

Wil je echt vooral ontspannen en je voeten reinigen dan raad ik je in dit geval een voetmassage apparaat met water aan.
Een voetenbad geeft echt een heerlijk gevoel en werkt het beste om tot rust te komen en stress te verminderen. Uit mijn ervaring kan ik je zeggen dat een voetenbad ook fijner aanvoelt omdat het warme water in combinatie met de bubbelmassage echt heerlijk relaxt aanvoelt.

Wanneer we kijken naar de prijzen van een voetenbad en een voetmassage apparaat zonder water dan zijn deze qua prijs ongeveer gelijk. Je betaald voor een goed voetenbad en een voetmassage apparaat tussen de 50 en 150 euro. Ik wil hierbij echter wel opmerken dat er ook veel voetenbaden onder de 50 euro worden aangeboden (tussen 20 en 30 euro) maar deze voetenbaden zijn vaak qua kwaliteit echt een stuk minder. De goedkopere voetenbaden beschikken namelijk niet over een sterke thermostaat waardoor ze het water niet goed op temperatuur kunnen houden. De temperatuur zakt daardoor al snel binnen 10 minuten en ik neem aan dat je langer wilt genieten van een warm voetenbad. Ik raad je daarom altijd aan om een voetenbad te kopen met een thermostaat van minimaal 300 watt want deze zijn in staat om het water minimaal een uur op dezelfde temperatuur te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top