voetmassage apparaat doorbloeding

Kan je door het gebruik van een voetmassage apparaat de doorbloeding in je lichaam stimuleren?

Voetmassage apparaten zijn zeer effectief in het stimuleren van de doorbloeding. Een verhoogde doorbloeding zorgt ervoor dat je benen en voeten weer veel meer energie krijgt. Daarnaast helpt het ook bij vele andere gezondheidsproblemen zoals spierpijn en opgezwollen voeten en benen. In dit artikel ga ik uitgebreid in op hoe voetmassage apparaten de doorbloeding in je benen en voeten stimuleren. Daarnaast vertel ik je ook wat de voordelen van een betere doorbloeding zijn. Aan het einde van het artikel ga ik ook uitgebreid in op waarop je moet letten bij het kopen van een voetmassage apparaat. Ik wens je veel plezier met het lezen van dit artikel.

Hoe verbetert een voetmassage apparaat de doorbloeding?

Elektrische voetmassagers verbeteren de bloedsomloop door de zenuwuiteinden in de voeten te stimuleren. Deze stimulatie doet de spieren in de voeten samentrekken en ontspannen, wat de bloedsomloop helpt verbeteren. Bovendien helpt de masserende werking van het voetmassageapparaat om bloed en lymfevocht rond de voeten en enkels te verplaatsen, wat ook de bloedsomloop helpt verbeteren.

Hoe werkt een voetmassage apparaat?

Een voetmassageapparaat gebruikt vibratie en rotterende massagekoppen om je voeten te masseren. De vibratie helpt om eventuele spanning in de spieren los te maken, terwijl de roterende bewegingen spierknopen losmaken. Deze combinatie van massagetechnieken kan helpen de bloedcirculatie te verbeteren, pijn te verlichten, en ontspanning te bevorderen.

Beste voetmassage apparaten van dit moment

Blije voeten 

Renpho 

Dr ho bloedcirculatie 

Algemene beoordeling

De beste:
Prijs kwaliteit verhouding

Het meest populaire voetmassage apparaat (3467 reviews)

Het beste:
Voetmassage apparaat voor op reis

Massagevormen?

Shiatsu, voetreflex en vibratie massage

Shiatsu massage + compressie massage

Elktro spier stimulatie massage. 

Aanpasbare intensiteit?

Ja: 15 standen 

5 standen

Ja: 10 standen

Kan je ook andere lichaamsdelen masseren?

Ja: rug, schouders, buik, handen, kuiten

Voeten en onderbenen

Ja door bijgeleverde elektro pads op het lichaamsdeel te plakken.

Infrarood warmte functie?

Ja

Ja

Ja

Afstandsbediening?

Ja

Ja

Ja

Draadloos gebruiken?

Ja met batterijen

Nee

Ja met batterijen

Gewicht?

6 kilo

3.6 kilo

2.5 kilo

Renpho 

Algemene beoordeling

De beste:
Prijs kwaliteit verhouding

Massagevormen?

Shiatsu, voetreflex en vibratie massage

Aanpasbare intensiteit?

Ja: 5 standen

Welke lichaamsdelen masseert het?

Voeten en onderbenen 

Infrarood warmte functie?

Ja

Afstandsbediening?

Ja

Draadloos gebruiken?

Nee 

Gewicht?

4 kilo

Wat zijn de voordelen van een betere doorbloeding die een voetmassage apparaat stimuleert?

Wanneer je dagelijks een voetmassage apparaat dan wordt de doorbloeding in je lichaam enorm gestimuleerd en dat heeft vele gezondheidsvoordelen. We gaan hieronder in van de belangrijke positieve effecten die een betere doorbloeding kan hebben op je lichaam.

Het verminderd cellulite

Cellulitis is het resultaat van de geleidelijke ophoping van overtollig vet in de weefsels waaruit de huid bestaat. Het probleem is dat cellulitis niet alleen minder mooi is; het kan ook een bron van pijn en ongemak zijn. Cellulitis komt vaak voor op delen van het lichaam met een beperkte doorbloeding, zoals de dijen, heupen en billen. De huid ziet er door deze ophopingen bobbelig uit en we noemen dit ook wel een sinaasappelhuid.

Een van de redenen waarom cellulite zich in deze gebieden ophoopt, is omdat deze gebieden over het algemeen minder goed gecirculeerd zijn dan andere delen van het lichaam. Door een slechte bloedsomloop kunnen zich vetafzettingen vormen in de huid door een gebrek aan zuurstof en voedingsstoffen. Een slechte bloedsomloop maakt het ook moeilijk voor gifstoffen en afvalstoffen af te voeren uit het lichaam. Als gevolg hiervan kunnen deze afzettingen zich geleidelijk opbouwen totdat ze zichtbare cellulite vormen.

Het verminderd spierpijn

Een goede bloedcirculatie is essentieel voor het verminderen van spierpijn. Dit komt omdat een goede doorbloeding de levering van zuurstof en voedingsstoffen aan de spieren mogelijk maakt en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. Zuurstof en voedingsstoffen helpen ontstekingen te verminderen, wat een sleutelfactor is bij pijnverlichting. Bovendien worden afvalstoffen sneller uit de spieren verwijderd als er een goede doorbloeding is, wat leidt tot minder ontstekingen en een beter herstel.

Het heeft een positieve impact op je concentratie vermogen en geheugen

Wanneer het bloed vrij door het lichaam circuleert, kan het zuurstof en voedingsstoffen leveren aan alle delen van het lichaam, inclusief de hersenen. Dankzij de verbeterde doorbloeding krijgen de hersenen voldoende zuurstof en voedingsstoffen binnen om optimaal te kunnen functioneren. Het effect daarvan is ook dat het concentratie vermogen wordt bevorderd.

Verhoogd energie niveau

Een verbeterde doorbloeding leidt tot een hoog energieniveau, want wanneer het hart bloed door het lichaam pompt, vervoert het bloed zuurstof en andere belangrijke voedingsstoffen naar de cellen. Deze voedingsstoffen zijn nodig voor de cellen om energie te produceren. Wanneer er een verbeterde doorbloeding is, hebben de cellen een verhoogde toevoer van deze voedingsstoffen, wat leidt tot een hoger energieniveau.

Een gezondere en jongere huid

Een verbeterde bloedcirculatie zorgt voor een gezondere en jongere huid door zuurstof en andere voedingsstoffen naar de huidcellen te brengen. Dit helpt de cellen om meer collageen aan te maken, waardoor de huid er elastisch en jeugdig uitziet.

Sterker immuunsysteem

Voetmassages verbeteren de bloedcirculatie en helpen het immuunsysteem beter te functioneren. De verhoogde bloeddoorstroming brengt meer zuurstof en voedingsstoffen naar de organen en extremiteiten, waardoor ze beter functioneren. Het verbeterde immuunsysteem betekent dat het lichaam beter toegerust is om infecties en ziekten af te weren.

Wat zijn de voordelen van een elektrische voetmassager in plaats van een bezoek aan een massagetherapeut?

Het gebruiken van een voetmassage apparaat heeft een aantal voordelen ten opzichte van het bezoeken van een massage salon. Ten eerste zijn voetmassage apparaten over het algemeen veel minder duur dan het maandelijks bezoeken van een massage salon. Ten tweede kunnen voetmassage apparaten thuis gebruikt worden, zodat je nergens heen hoeft om je massage te krijgen.

Scroll naar top