Verzwaringsdeken van Ella

De beste verzwaringsdekens van 9 kg

Ben je opzoek naar een verzwaringsdeken van 9 kilo? Het deken is perfect voor volwassen mensen die tussen de 80 en 100 kilo wegen. Wanneer je meer of minder weegt dan raden wij een ander gewicht verzwaringsdeken aan. In dit artikel gaan we uitgebreid in op de beste verzwaringsdekens van 9 kilo. Daarnaast vertellen we je ook waarop je moet letten bij het kopen van een verzwaarde deken. Wij hopen dat je na het lezen van dit artikel een beter beeld hebt gekregen van welk deken het beste aansluit op jouw wensen.

Vergelijkingstabel van de meest populaire verzwaringsdekens die 9 kilo wegen

In de onderstaande tabel hebben wij de meest populaire verzwaringsdekens van 9 kilo met elkaar vergeleken. We vergelijken de meest belangrijke specificaties met elkaar zoals het materiaal, de vulling en de prijs. Op die manier hopen we jouw een beter inzicht te geven hoe de dekens van elkaar verschillen waardoor jij beter kan bepalen welk verzwaringsdeken bij jouw past.


Calmzy 9 kilo 

Nevali 

Ella 9 kg

Beste prijskwaliteitsverhouding

4,8 ster beoordeling uit 93 reviews op bol.com 

4,6 ster beoordeling uit 115 reviews op bol.com 

4,6 ster beoordeling uit 225 reviews op bol.com 

93 euro 

78 euro 

109 euro + gratis overtrekhoes

Gemaakt van bamboe (het beste voor in de zomer) 

Gemaakt van katoen 

Gemaakt van katoen 

7 lagen

 7 lagen

9 lagen (beter: je hoort en voelt de glasparels veel minder) 

Glasparel vulling 

Glasparel vulling 

Glasparel vulling 

Wasbaar 

Wasbaar 

Wasbaar 

150 x 200 cm afmeting

140 x 200 cm

150 x 200 cm

Wat is een verzwaringsdeken precies? 

Een verzwaringsdeken heeft als doel om mensen te helpen om sneller in slaap laten te vallen. Wanneer je onder een verzwaringsdeken ligt zul je ook dieper slapen. Het gewicht van het deken helpt om lichaam en geest te kalmeren, waardoor mensen gemakkelijker ontspannen en in slaap vallen. Het zware gewicht voelt namelijk aan alsof je wordt geknuffeld en daar wordt je rustig van. Daarnaast maken je hersenen endorfine en melatonine hormonen aan wanneer je onder het deken ligt. Van deze hormonen wordt je rustiger van en daardoor slaap je beter en dieper. 

Welk verzwaard deken past het beste bij mijn lichaamsgewicht en waarom is dit zo belangrijk? 

Bij het kiezen van een verzwaringsdeken is het belangrijk dat jouw lichaamsgewicht aansluit op het gewicht van het deken. Het verzwaarde deken moet ongeveer 7 tot 15% van je lichaamsgewicht wegen. Een verzwaringsdeken van 9 kilo is dus geschikt voor volwassenen die tussen de 80 en 100 kilo wegen. Hieronder een overzicht van de verschillende gewichten van verzwaarde dekens en welke lichaamsgewichten hierbij aansluiten. 

20 – 30 kilo lichaamsgewicht 2 kilo verzwaarde deken (voor kleuter)
30 – 40 kilo lichaamsgewicht3 kilo verzwaringsdeken (voor kinderen)
40 – 60 kilo lichaamsgewicht5 kilo verzwaarde deken
60 -80 kilo lichaamsgewicht7 kilo verzwaringsdeken
80 -100 kilo lichaamsgewicht9 kilo verzwaringsdeken
100 – 120 kilo lichaamsgewicht 11 kilo tweepersoon verzwaarde deken
120 – 140 kilo lichaamsgewicht 13 kilo tweepersoon verzwaarde deken

Wat gebeurd er als het verzwaringsdeken niet zwaar genoeg en waarom is het zo belangrijk dat het deken voldoende druk moet geven?

Wanneer het deken niet zwaar genoeg is dan komt er te weinig druk op de zenuwpunten van je lichaam. De zenuwpunten moeten voldoende gestimuleerd worden om de bloedsomloop te verhogen en endorfine hormonen aan te maken. Door de druk op de zenuwpunten worden er via de zenuwbanen signalen naar de hersenen gestuurd. De reactie van de hersenen is dat ze endorfine hormonen gaan aanmaken. Endorfines hormonen die verantwoordelijk zijn voor het verlichten van pijn, en ze hebben ook een kalmerend effect op het lichaam. Als het lichaam meer endorfine aanmaakt, ervaart de persoon een gevoel van ontspanning en slaperigheid. Het effect daarvan is dat je gemakkelijker in slaap kan vallen.

Korte reviews van de beste verzwaringsdekens die 9 kilo wegen.

Hieronder vindt je een overzicht van de beste verzwaringsdekens van dit moment die 9 kilo wegen. Zoals eerder gezegd zijn deze dekens het beste geschikt voor volwassen mensen die tussende 75 en 90 kilo wegen.

De selectie hebben we samengesteld door uitgebreid onderzoek te doen. We hebben hebben hierbij aandachtig gekeken naar de eigenschappen van de verschillende dekens. Daarnaast hebben we hierbij ook specifiek gekeken naar welke dekens de beste reviews hebben op bol.com.,Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze reviews. 

Ella verzwaarde deken van 9 kilo

Verzwaringsdeken van Ella

Belangrijkste kenmerken:

Je krijgt er een gratis overtrekhoes bij (uniek en je bespaard veel geld)
Het deken heeft 9 lagen in plaats van 7 of 5 (glasparels hoor en voel je niet)
Meest populaire verzwaringsdeken van 9 kilo (225 reviews en 4,6 ster)
Gemaakt van katoen
Ook verkrijgbaar in andere gewichten

Ben je opzoek naar het meest populaire verzwaarde deken van 9 kilo? Het Ella verzwaringsdeken is veruit het meest populaire deken. Het deken heeft een gemiddelde beoordeling van 4,6 sterren uit 225 reviews. Het zegt dus veel over de kwaliteit van het deken. Het overgrote deel van de klanten is dus super tevreden over het deken.

Een punt waarop het Ella deken zich onderscheid van de rest is dat het over een 9 lagen structuur beschikt. Het grote voordeel daarvan is dat je de glasparel vulling helemaal niet hoort en voelt. Bij verzwaringsdekens met bijvoorbeeld 5 of 7 lagen heb je hier veel meer last van en hoor je de bewegingen van de glasparels wanneer je onder het deken ligt.

Een ander groot voordeel is dat het Ella 9 kilo deken wordt geleverd met een overtrekhoes. Je hoeft deze er dus niet apart bij te kopen. Het scheelt je dus al snel 40 tot 50 euro. Bij de meeste dekens moet je er een aparte overtrekhoes bij kopen.

Voor meer info bekijk dan ook eens de Ella verzwaringsdeken review die wij hebben geschreven


Calmzy verzwaringsdeken van 9 kilo

Calmzy verzwaarde deken voor kleuters, peuters en tieners

Belangrijkste kenmerken:

Je krijgt er een gratis dekbedovertrek bij. Het is uniek want bij andere dekens dien je deze erbij te kopen.
Het verzwaringsdeken is gemaakt van een speciale mix van katoen en luxueuze minky stof
De verzwaringsdeken is gevuld met niet-giftige glaskorrels

Met het Calmzy verzwaringsdeken van 9 kilo, kunt u eindelijk de diepe en rustgevende slaap krijgen die u nodig heeft om fris en verjongd wakker te worden. Dit unieke deken is gemaakt van een speciale mix van 100% ademend bamboe en luxe minky stof, die gevuld zijn met niet-giftige glaskorrels. De korrels geven het deken precies de juiste hoeveelheid gewicht en zorgen voor een gevoel van veiligheid en comfort waardoor u sneller in slaap valt en langer blijft slapen.

Het Calmzy verzwaringsdeken wordt geleverd met een gratis zachte dekbedovertrek.
De meeste dekens worden niet geleverd met een dekbedovertrek en deze moet je er dus apparaat bij kopen. Op dit punt onderscheid het Calmzy verzwaarde deken zich dus duidelijk van andere merken.


Nevali 9 kilo

Nevali 9 kilo verzwaarde deken

Belangrijkste kenmerken:

Het Nevali verzwaringsdeken helpt je sneller in slaap te vallen en dieper te slapen
Inclusief handige Nederlandse handleiding waarin handige tips staan
Het deken is gemiddeld 60% dunner maar weegt toch 9 kilo. Het deken neemt dus minder ruimte in beslag.
Het heeft een glasparel vulling

Het Nevali verzwaringsdeken van 9 kilo is een geweldige manier om te genieten van alle gezondheidsvoordelen van verzwaringsdekens.Met zijn speciale glasparelvulling is dit deken tot 60% dunner dan andere verzwaringsdekens. Het deken neemt dus minder ruimte in beslag maar weegt toch 9 kilo. Het deken kan je dus gemakkelijker vervoeren en meenemen op vakantie.

De glasparels bevinden zich in speciale vakjes en daardoor kunnen ze niet verplaatsen. Het voordeel voor jouw is dat het gewicht optimaal over jouw lichaam wordt verdeeld. Juist dit is het belangrijk want elk lichaamsdeel moet de juiste hoeveelheid druk krijgen om het maximale effect te realiseren van een verzwaard deken. Het Nevali 9 kg verzwaringsdeken is gemaakt van 100% ademend katoen en comfortabele minky stof. Deze combinatie is perfect om het  is het Nevali zwaarte deken ook hypo-allergeen en niet-toxisch.

De meeste dekens worden niet geleverd met een draagzak en dus moet je dit er apart bij kopen. Het Nevali verzwaringsdeken komt echter met een gratis draagtas. Dit is een groot voordeel, want je kunt het deken gemakkelijk meenemen als je op vakantie gaat of familie en vrienden bezoekt.

Voor meer info bekijk dan ook eens de Nevali verzwaringsdeken review die wij hebben geschreven.


Wat is het beste verzwaringsdeken van 9 kg?

Het beste verzwaringsdeken van 9 kilo is het Ella verzwaarde deken. De hoofdreden is dat het Ella deken voorzien is van 9 lagen structuur. Het zorgt voor nog meer comfort omdat je de glasparels niet zal voelen en horen. Daarnaast krijg je er ook gratis een dekbed overtrekhoes bij. Het deken is daardoor een stuk goedkoper als andere verzwaringsdekens. Het Ella deken is ook veruit het meest populaire verzwaarde deken in de gewichtsklasse van 9 kilo. Op bol.com heeft het een gemiddelde beoordeling van 4,6 ster uit 225 reviews.

Scroll naar top