Verzwaringsdeken voor kinderen

Verzwaringsdekens voor jouw kind: waarom werken ze zo effectief bij het verminderen van slaap problemen van kinderen? 

Heeft jouw kind soms last van slaapproblemen? Wist je dat de nachtrust van jouw kind enorm verbeterd kan worden wanneer hij/zij onder een verzwaringsdeken ligt? Wanneer je onder het deken ligt zal je kind opmerken dat het deken een stuk zwaarder aanvoelt. Jouw kind gaat dat ervaren als een knuffel gevoel. Het geeft een gevoel van veiligheid en rust. Door de druk van het verzwaringsdeken worden de drukpunten ook geprikkeld waardoor deze via de zenuwbanen een signaaltje geven naar de hersenen. Als reactie hierop gaan de hersenen endorfine en melatonine hormonen aanmaken. Het zijn hormonen waarvan jouw kind tot rust komt en daardoor kan je kindje veel gemakkelijker en dieper slapen.

In dit artikel vertellen geven we je alle informatie over hoe jouw kind een verzwaard deken kan gebruiken. We gaan onder andere in op waarop je moet letten bij het kopen van een verzwaringsdeken voor jouw kind. Daarnaast hebben wij een selectie gemaakt van de beste verzwaarde dekens voor kinderen. We wensen je veel plezier met het lezen van dit artikel.

Meest populaire verzwaringsdekens voor kinderen  

Hieronder zie je een tabel waarin we de meest populaire en beste verzwaringsdekens voor kinderen met elkaar vergelijken. We doen dit door de belangrijkste eigenschappen met elkaar te vergelijken. Op die manier kan je beter bepalen welk verzwaarde deken het beste is voor jouw kind.


Simply Cosy 

Calmzy

Litollo 

4,8 ster beoordeling uit 256 reviews op bol.com 

2,5 en 3,5 kilo 

4,8 ster beoordeling uit 83 reviews op bol.com 

2.3 kilo 

4,6 ster beoordeling uit 113 reviews op bol.com 

3 kilo

Gemaakt van katoen 

Gemaakt van katoen 

Gemaakt van bamboe: perfect voor in de zomer en lente 

Verschillende kleuren en designs

Alleen grijs 

Alleen grijs 

Glasparel vulling 

Glasparel vulling 

Glasparel vulling 

Wasbaar + geschikt voor droger

Wasbaar

Wasbaar + geschikt voor droger

Het verzwaringsdeken moet ongeveer tussen de 7 tot 14 procent van het lichaamsgewicht van jouw kind zijn. Wanneer jouw kind bijvoorbeeld 30 kilo weegt dan kies je voor een verzwaard deken dat 3 kilo weegt. Hieronder vindt je een overzicht. De tabel geeft een goed beeld van welk verzwaringsdeken je moest bij een bepaald lichaamsgewicht.

Het is van groot belang dat je het deken kiest dat past bij het lichaamsgewicht. Wanneer het deken niet past bij het lichaamsgewicht van jouw kind dan werkt het deken niet effectief. 

 • Te licht verzwaringsdeken: als het deken te licht is, heeft het veel minder effect omdat er onvoldoende druk komt te liggen op de drukpunten van uw kind

Te zwaar: als het deken te zwaar is, kan je kind zich ongemakkelijk voelen. Het is daarom belangrijk dat je een gewicht kiest dat voor je kind comfortabel is.

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen onder een verzwaringsdeken slapen (kleuters). Wij raden af om een verzwaringsdeken te gebruiken voor peuters en babys.  

Wat belangrijk is dat je kind zelfstandig het verzwaringsdeken van zichzelf kan afhalen. Wanneer die dit niet kan dan weegt het deken te zwaar of is jouw kind nog niet sterk genoeg. Vooral bij jongere kinderen van rond de 4 en 5 jaar is dit heel belangrijk om in de gaten te houden. Vooral in het begin is belangrijk om als ouders goed in de gaten te houden hoe jouw kind onder het verzwaringsdeken slaapt. Vraag jouw kind ook hoe ze het ervaren en wat ze ervan vinden.

 • Betere concentratie
 • Diepere en betere nachtrust
 • Verlichting van stress en angst
 • Helpt bij kinderen met autisme en ADHD
 • Je kind wordt er rustiger van
 • Helpt bij depressies

Voor meer info over de gezondheidsvoordelen bekijk dan ook dit deel van het artikel.

Reviews van de beste verzwaringsdekens voor jouw kind

We hebben een selectie gemaakt van de beste verzwaringsdekens voor kinderen. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan en hierbij hebben we vooral gekeken naar de belangrijkste eigenschappen zoals de vulling, het materiaal en het gewicht. Daarnaast hebben we gekeken naar het aantal positieve beoordelingen die deze dekens hebben op bol.com. Hieronder vind je een overzicht van de beste verzwaringsdekens voor kinderen.
Wij hopen dat u in onze selectie het juiste verzwaarde deken voor uw kind zult vinden.

Simply Cosy verzwaringsdeken: 2,5 en 3,5 kilo

Simply cosy verzwaringsdeken voor jouw kind

Belangrijkste kenmerken:

Het deken is verkrijbaar in 2,5 (kind van 20 – 30 kilo) en 3,5 kilo (kind van 30 tot 45 kilo)
Het best beoordeling verzwaringsdeken op bol.com (4,8 ster uit 256 reviews)
Wordt aangeboden in verschillende designs (bos + dieren, dinos, sterren en grijs)
De afmeting is 100 x 150 cm

De Simply Cosy is veruit het meest populaire verzwaringsdeken voor kinderen. Op bol.com heeft dit verzwaringsdeken een gemiddelde beoordeling van 4,8 ster uit 256 reviews. Het zegt veel over de kwaliteit over dit deken. Wat maakt het Simply Cosy verzwaringsdeken nu uniek ten opzichte van andere dekens:

 • Het deken is verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Daarnaast is het deken verkrijbaar in gewichten van 2,5 en 3,5 kilo. Door al deze opties weet je zeker dat je het juiste Simply cosy deken vindt dat aansluit op jouw behoeften.
 • Jouw kind kan het hele jaar door onder het deken slapen. Het maakt niet uit of het nu winter of zomer is. Het Simply Cosy verzwaarde deken is namelijk gemaakt van katoen waardoor deze lekker luchtig is.
 • Het is gemaakt van een glasparel vulling. Het voordeel daarvan is dat het gewicht van het deken perfect wordt verdeeld over het hele lichaam. Elk lichaamsdeel zal de juiste hoeveelheid druk ontvangen en daardoor werkt het deken optimaal.

Dilley dreams

Diley dreams verzwaarde deken 2,3 kilo

Belangrijkste kenmerken:

Verkrijgbaar de gewichten 2,3 en 3,2 kilo
Afmeting van 90 x 120 cm of 104 x 150 cm
Wordt geleverd met een wasbare hoes
Het heeft een glasparel vulling

Als het gaat om het vinden van het perfecte verzwaringsdeken voor uw kind, is de Dilley dreams verzwaringsdeken een geweldige optie. Het deken wordt geleverd met een wasbare hoes en is gemaakt van luchtig katoenen materiaal. Het deken kan je daardoor perfect gebruiken in de zomermaanden maar ook in de winter. Het deken weegt 2,4 kilo en is gevuld met glazen kralen. De afmeting van het Dilley dreams deken is 90 x 120 cm.


Litollo deken

Litollo verzwaringsdeken 3 kilo

Belangrijkste kenmerken:

Het deken is gemaakt van bamboe materiaal
Perfect voor in de zomer en de lente
Het heeft een gewicht van 3 kilo.
Perfect voor kinderen die tussen de 25 en 38 kilo wegen

Ben je opzoek naar een verzwaringsdeken die perfect is voor de lente en de zomer? Het Litollo verzwaringsdeken is dan een hele goede keuze. Het deken is namelijk gemaakt van bamboe materiaal. Juist dit materiaal is lekker luchtig waardoor uw kind het niet te warm krijgt tijdens de warme zomermaanden.

In de winter adviseren wij je om een extra overtrekhoes voor dit verzwaringsdeken te gebruiken zodat het lekker warm aanvoelt in de winter. Het Littolo verzwaringsdeken is een zeer slimme keuze en het behoort tot 1 van de meest populaire verzwaringsdekens van dit moment.


Calmzy verzwaarde deken

Calmzy verzwaarde deken voor kleuters, peuters en tieners

Belangrijkste kenmerken:

Het deken is door de glasparel vulling 60% dunner
Gemiddelde beoordeling van 4,8 ster uit 83 reviews
Gemaakt van katoen waardoor deze het hele jaar door te gebruiken is
Het heeft een afmeting 90 x 120 cm.
Het deken is wasbaar

Ben je opzoek naar een verzwaringsdeken die gemiddeld 60% dunner is dan andere verzwaarde dekens? Het Calmzy verzwaringsdeken is dan een hele slimme keuze. Dankzij de glasparel vulling is dit deken namelijk een stuk dunner en dus ook gemakkelijker te vervoeren en op te bergen. 

Het deken is zeer populair op bol.com. De ervaringen van klanten zijn zeer positief. Het Calmzy verwaringsdeken heeft eeen beoordeling van 4,8 ster uit 83 reviews.


Waarop moet je letten bij het kopen van een verzwaringsdeken voor uw kind?

 • Gewicht: als u overweegt een verzwaarde deken voor uw kind te kopen, is het belangrijk in gedachten te houden dat het gewicht van de deken 10% van het lichaamsgewicht van uw kind moet zijn. 
 • Het materiaal: het is belangrijk om een deken te kiezen die gemaakt is van ademend materiaal, zodat uw kind het niet te warm krijgt als het eronder slaapt. Katoen en bamboe worden vaak gebruikt voor verzwaarde dekens omdat het ademende materialen zijn.
 • Vulling van het deken: controleer of de vulling voorzien is van glasparels. Glasparels zijn de beste keuze voor een vulling omdat zij de diepste druk stimulatie geven. Ze zijn ook zeer duurzaam en zullen na verloop van tijd niet breken of klonteren. Daarnaast nemen de glasparels ook veel minder ruimte in beslag waardoor het deken een stuk kleiner is maar toch hetzelfde gewicht heeft.
 • Aantal reviews: ons advies is om een verzwaringsdeken via bol.com of amazon.nl te kopen. Het grote voordeel van dit soort sites is dat veel mensen reviews hebben geschreven over de verzwaringsdekens. Op die manier krijg je een beter beeld van wat klanten ervan vinden. Ons advies is om een verzwaarde deken te kopen die minstens een beoordeling heeft van 4,5 ster.
Scroll naar top