Prijs van het ikea verzwaringsdeken

Heeft de consumentenbond verzwaringsdekens getest?

We hebben contact opgenomen met de consumentenbond. Helaas heeft de consumentenbonden nog geen onderzoek uitgevoerd naar verzwaringsdekens. We weten ook niet of de consumentenbond van plan is om onderzoek te doen naar verzwaringsdekens. Om dit artikel te schrijven hebben we contact opgenomen met de consumentenbond. Wanneer de consumentenbond in de toekomst onderzoek gaat doen naar verzwaringsdekens dan zullen wij dit artikel updaten. In dit artikel gaan we kort in op wat de consumentenbond precies doet. Daarnaast geven we je ook advies op waarop je moet letten bij het kopen van een verzwaringsdeken en wat de beste verzwaarde dekens zijn van dit moment. We wensen je veel plezier met het lezen van dit artikel. 

Vergelijkingstabel van de meest populaire verzwaringsdekens

Hieronder zie je een vergelijkingstabel van de meest populaire verzwaringsdekens van dit moment. De dekens hebben we vergeleken op de belangrijkste eigenschappen zoals het materiaal, vulling, aantal lagen en de prijs.


Calmzy 5 / 7 / 8 of 9 kilo 

Nevali  

Ella 


4,8 ster beoordeling uit 93 reviews op bol.com 

4,6 ster beoordeling uit 115 reviews op bol.com 

4,6 ster beoordeling uit 225 reviews op bol.com 

89 euro 

85 euro 

91 euro + gratis overtrekhoes

Verkrijgbaar in 5, 7, 8, 9, 10 en 13 kilo 

Verkrijgbaar in 5, 7, 8, 9, 10 en 13 kilo 

Verkrijgbaar in 5, 7, 8, 9 en kilo 

Gemaakt van bamboe (het beste voor in de zomer) 

Gemaakt van katoen 

Gemaakt van katoen 

7 lagen

 7 lagen

9 lagen (beter: je hoort en voelt de glasparels niet) 

Glasparel vulling 

Glasparel vulling 

Glasparel vulling 

Wasbaar 

Wasbaar 

Wasbaar 

150 x 200 cm afmeting

140 x 200 cm

150 x 200 cm

De Consumentenbond is een non-profitorganisatie die zich inzet voor de bescherming van de rechten van consumenten. Het biedt informatie en middelen over wetgeving inzake consumentenbescherming, helpt consumenten bij het oplossen van geschillen met bedrijven en pleit voor consumentenrechten.

Mensen zoeken naar reviews geschreven door de Consumentenbond omdat ze vertrouwen op de onpartijdigheid van de organisatie en een onbevooroordeelde mening willen over een product of dienst. De vereniging bestaat al meer dan 60 jaar en staat bekend om haar strenge testen en evaluaties van producten en diensten.

Het grote verschil met een normaal deken is dat een verzwaringsdeken een stuk zwaarder is. Gemiddeld wegen verzwaringsdekens tussen de 5 en 11 kilo. Het doel van een verzwaringsdeken is om sneller en dieper te laten slapen. Het doet door een knuffel gevoel te creëren. Dankzij de druk voelt het namelijk aan alsof je constant wordt geknuffeld. Het geeft een gevoel van veiligheid en rust. Een tweede belangrijke punt is dat de druk van een verzwaringsdeken ervoor zorgt dat de drukpunten van het lichaam worden geprikkeld.

Door deze prikkelingen worden signalen via de zenuwbanen gestuurd naar de hersenen. Het effect daarvan is dat de hersenen als reactie hierop endorfine en serotonine hormonen gaan aanmaken. Het zijn hormonen waarvan je relaxt en gelukkiger van wordt. Het effect daarvan is dus dat je gemakkelijker in slaap kan vallen. Op die manier heeft het verzwaringsdeken dus een goede positieve invloed op het bevorderen van je nachtrust. 

  • Bevorderen van een betere nachrust
  • Verminderen van stress
  • Verbeteren van de concentratie
  • Het versterken van je immuunsysteem
  • Verminderen van spierpijn.
  • Helpt bij mensen met adhd en autisme.

Hoe koop je het verzwaringsdeken dat het beste past bij jouw wensen?

In dit deel van dit artikel gaan we in op de belangrijkste eigenschappen van verzwaringsdekens. We gaan kort in op deze eigenschappen en wat het betekend. Op die manier krijg je een beter beeld van wat voor jouw belangrijk is. We hopen dat je daardoor beter kan bepalen aan welke voorwaarden een goed verzwaringsdeken aan moet voldoen.

Bekijk de beste verzwaringsdekens + lees klant ervaringen + check actuele prijs op bol.com

Kies het juiste gewicht van het verzwaarde deken

De belangrijkste factor bij de keuze van een verzwaringsdeken is het gewicht. De algemene vuistregel is dat het deken ongeveer 7 tot 15 procent van je lichaamsgewicht moet zijn. Dit is echter maar een algemene richtlijn en je moet uiteindelijk het gewicht kiezen dat voor jou het beste aanvoelt. Hieronder vind je een tabel met een overzicht van de verschillende gewichten verzwaringsdekens en welk lichaamsgewicht hierbij het beste op aansluit.

20 – 30 kilo lichaamsgewicht 2 kilo verzwaarde deken (voor kleuter)
30 – 40 kilo lichaamsgewicht3 kilo verzwaringsdeken (voor kinderen)
40 – 60 kilo lichaamsgewicht5 kilo verzwaarde deken
60 -80 kilo lichaamsgewicht7 kilo verzwaringsdeken
80 -100 kilo lichaamsgewicht9 kilo verzwaringsdeken
100 – 120 kilo lichaamsgewicht 11 kilo tweepersoon verzwaarde deken
120 – 140 kilo lichaamsgewicht 13 kilo tweepersoon verzwaarde deken

Kies het juiste materiaal: polyester, katoen of bamboe? 

Een andere belangrijke factor om bij de keuze van een verzwaringsdeken rekening mee te houden is het materiaal. De meest gebruikte materialen voor verzwaarde dekens zijn katoen, polyester, en bamboe.

Katoen is een natuurlijke vezel die ademend en hypoallergeen is. Het is ook heel zacht en comfortabel in het gebruik. Katoenen dekens zijn naast de winter ook perfect om in de zomer en de lente te gebruiken.

Polyester is een synthetische vezel die is minder ademend dan katoen. Het is dan ook de hoofdreden waarom polyester verzwaringsdekens een stukje goedkoper zijn. Polyester dekens zijn perfect voor gebruik in de winter omdat ze minder luchtig zijn. 

Bamboe is een natuurlijke vezel die heel zacht en comfortabel is. Het is ook hypoallergeen en antibacterieel. Bamboe dekens zijn perfect voor gebruik in de zomer en de lente.

Wanneer je opzoek bent naar een verzwaard deken dat je het hele jaar kan gebruiken dan is het katoenen verzwaringsdeken de beste optie. Wanneer je graag een verzwaringsdeken wilt voor in de zomer en de lente dan is het bamboe materiaal een slimme keuze. Let er wel op dat dit verzwaringsdeken in de wintermaanden te koud kan aanvoelen. We raden je daarom aan om er een extra overtrekhoes erbij te kopen. Wanneer je budget beperkt is dan kan je het beste kiezen voor een polyester verzwaarde deken. Over het algemeen zijn deze dekens 20 tot 40 euro goedkoper.

Bekijk de beste verzwaringsdekens + lees klant ervaringen + check actuele prijs op bol.com

De vulling van het verzwaringsdeken

Ons advies is om altijd te kiezen voor een glasparel vulling. De hoofdreden is omdat deze vulling hypo allergeen is waardoor je geen allergische reacties ervan krijgt. Daarnaast zijn glasparels ook een stuk kleiner waardoor ze veel minder ruimte in beslag nemen en daardoor is het verzwaringsdeken een stuk compacter. Het deken heeft natuurlijk wel nog steeds het zware gewicht. 

Een alternatief van glasparels is plastic korrels. Verzwaringsdekens die gemaakt zijn met deze vulling zijn goedkoper maar kwalitatief zijn deze een stuk minder. Het gewicht wordt namelijk minder goed verdeeld en daardoor komt het gewicht op 1 plek te liggen. Wij adviseren je om te kiezen voor een glasparel vulling deken. Check wel of de glasparels zich in vakjes bevinden waardoor ze niet kunnen verschuiven. De vakjes zorgen ervoor dat het gewicht perfect wordt verdeeld over je lichaam.

Bekijk de beste verzwaringsdekens + lees klant ervaringen + check actuele prijs op bol.com
Simply cosy verzwaringsdeken

Wat zijn de gebruikerservaringen van mensen: lees de reviews 

Ons advies is ook om eerst altijd de gebruikerservaringen te lezen van mensen die het deken hebben gekocht. Op die manier krijg je een beter beeld van de kwaliteit van het product. Ons advies is om een product te selecteren die minimaal 10 reviews heeft en een gemiddelde beoordeling heeft van 4 ster of meer.

Ella deken afmetingen

De afmetingen van het verzwaringsdeken 

Let er goed op de afmeting van het deken. Wij raden aan om minimaal voor een afmeting te kiezen van 150 cm x 200 cm.  Daarnaast is het ook belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je er alleen onder gaat slapen of samen met je partner. Wanneer je ervoor kiest om er met twee personen onder te slapen dan raden wij een zwaarder verzwaringsdeken aan van bijvoorbeeld 11 of 13 kilo.

Bekijk de beste verzwaringsdekens + lees klant ervaringen + check actuele prijs op bol.com

Garantie termijn van het verzwaringsdeken

De garantietermijn van het verzwaringsdeken is belangrijk om in overweging te nemen bij de uiteindelijke keuze. De meeste bedrijven geven een garantie van een jaar op hun dekens. Er zijn echter ook bedrijven die vijf jaar garantie geven. Controleer dit dus goed!

Het is belangrijk een bedrijf te kiezen dat een goede garantie biedt, want dat toont aan dat ze vertrouwen hebben in hun product.

Conclusie: wat is het beste verzwaringsdeken?

Ons advies is om voor een verzwaringsdeken van katoen te kiezen omdat je deze het het gehele jaar door kan gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat de vulling gemaakt is van glasparels want deze vulling is hypo allergeen en het gewicht wordt het beste verdeeld. Een verzwaringsdeken die we je kunnen aanraden is het Ella verzwaarde deken. Het product is zeer populair en het blijkt wel uit de reviews. Het heeft een beoordeling van 4,6 ster op bol.com op basis van 225 reviews. Een ander groot voordeel van Ella is dat je er een gratis dekbedovertrekhoes bij krijgt.

Scroll naar top