Heerlijk genieten onder een verzwaringsdeken van octazy

Wat zijn de voordelen van een bamboe verzwaringsdeken?

Heb je moeite met slapen ‘s nachts? Vindt je het lastig om in slaap te vallen? Zo ja, dan kunt u overwegen om een bamboe verzwaringsdeken te gebruiken.

Verzwaringsdekens zijn ontworpen om u te helpen ontspannen en sneller in slaap te vallen. Door het zwaardere gewicht wordt er meer druk uitgeoefend en dat geeft een zeer ontspannend gevoel.

In dit artikel gaan we in detail in op waarom bamboe het beste materiaal is voor een verzwaringsdeken. We gaan uitgebreid in op de voordelen van een bamboe verzwaringsdeken. Daarnaast bespreken we de beste bamboe verzwaringsdekens van dit moment. We wensen je veel plezier met het lezen van dit artikel.

Bekijk het beste bamboe verzwaringsdeken + lees klant ervaringen
+ check actuele prijs op amazon.nl

Wat is een bamboe verzwaringsdeken en wat zijn de voordelen.

Een bamboe verzwaringsdeken is een deken die extra gewicht bevat, waardoor het lichaam ondersteund wordt en je dieper slaapt. Bamboe verzwaringsdekens zijn gemaakt van 100% natuurlijke bamboe-stof.

Het extra gewicht van de deken helpt om het lichaam te kalmeren en de spieren ontspannen omdat de drukpunten worden gestimuleerd. Als reactie hierop gaan de hersenen endorfine en melatonine hormonen aanmaken. Het zijn hormonen waarvan je rustiger wordt en daardoor kan je dus ook gemakkelijker in slapen. Daarnaast zorgt het gewicht van het bamboe verzwaarde deken ervoor dat je het gevoel hebt alsof je constant wordt geknuffeld.

Bekijk de beste massage guns + lees klant ervaringen + check actuele prijs op amazon.nl
Gezondheidsvoordelen verzwaringsdeken

Bamboe verzwaringsdekens zijn luchtiger

Bamboe verzwaringsdeken zijn luchtiger dan polyester verzwaringsdeken. Dit komt omdat bamboe een natuurlijke vezel is, terwijl polyester een synthetische vezel is. Van polyester is ook bekend dat het minder goed ademt dan andere stoffen, zoals katoen of bamboe. Daardoor zijn bamboe verzwaringsdekens koeler en comfortabeler om onder te slapen.

Een bamboe verzwarinsgdeken is het perfect voor in de zomer

Bamboe verzwaringsdekens zijn perfect voor de zomer. Dit komt omdat bamboe een natuurlijk verkoelend materiaal is. Bamboe heeft het vermogen vocht af te voeren en je koel en droog te houden. Bovendien is bamboe een zeer ademende stof, wat betekent dat het lucht rond je lichaam laat circuleren en je koel houdt in de zomerse hitte.

Daarnaast zijn ze ook goed te gebruiken in de winter omdat bamboe een thermisch regulerende stof is. Dit betekent dat het helpt om je warm te houden in de winter en koel te houden in de zomer. Geniet het hele jaar met een bamboe verzwaringsdeken.

Bamboe is ook van nature hypoallergeen

Een ander voordeel van bamboe stof is dat het hypoallergeen is. Dit betekent dat er geen allergieën of huidirritaties op je huid kunnen ontstaan. Van polyester daarentegen is bekend dat het huidirritatie kan veroorzaken bij sommige mensen. Als je een gevoelige huid hebt, is bamboe een betere keuze voor jou.

Bekijk de beste massage guns + lees klant ervaringen + check actuele prijs op amazon.nl

Je krijgt veel minder snel kreuken in een bamboe verzwaringsdeken

Bamboe stof kreukt ook minder snel dan polyester. Dit komt omdat bamboevezels elastischer zijn dan polyestervezels. Bamboe is ook een zachtere stof, waardoor het minder snel kreukels veroorzaakt.

Bamboe verzwaringsdekens zijn veel milieuvriendelijker

Bamboe is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Het groeit snel en heeft geen pesticiden of kunstmest nodig om te gedijen. Bamboe heeft ook minder water nodig dan andere planten. Als de bamboeplant geoogst is, blijven de wortels in de grond, wat bodemerosie voorkomt. Polyester daarentegen wordt gemaakt van aardolie, een niet-hernieuwbare hulpbron.

Bamboe verzwaringsdekens zijn dus veel milieuvriendelijker dan polyester verzwaarde dekens.

Bekijk de beste massage guns + lees klant ervaringen + check actuele prijs op amazon.nl

Bamboe verzwaringsdekens zijn zachter en comfortabeler

Bamboe stof voelt zacht en zijdeachtig aan. Het is ook absorberender dan katoen en droogt sneller. Bamboe is een sterke en duurzame stof, wat het ideaal maakt voor verzwaringsdekens.

Beste bamboe verzwaringsdekens

Nu we de voordelen van bamboe verzwaringsdekens besproken hebben, laten we eens kijken naar enkele van de beste bamboe verzwaringsdeken die momenteel verkrijgbaar zijn.

1.Kustaa verzwaringsdeken van bamboe

Kustaa verzwaringsdeken

Belangrijkste kenmerken:

Geschikt voor twee personen
Gewicht van 7 kilo en is perfect voor mensen tussen de 60 en 80 kilo.
Gemaakt van bamboe vezels

De Kustaa verwarmingsdeken is gemaakt van 100% bamboe. Hij is verkrijgbaar in vier verschillende maten en twee verschillende gewichten namelijk 6 en 7 kilo. Het Kustaa verwarmingsdeken heeft een afneembare hoes om hem gemakkelijk te kunnen wassen.


2. Schinkelshoek bamboe verzwaringsdeken

Schinkelhoes bamboe verzwaringsdeken

Belangrijkste kenmerken:

Het deken weegt zes kilo
Het best beoordeelde verzwaringsdeken op bol.com
Zeer effectief bij het verminderen van stress en het bevorderen van een betere nachtrust.
Het schinkelhoes verzwaringsdeken heeft een glasparel vulling
Geschikt voor 1 of 2 personen
Inclusief Nederlandse handleiding

We weten allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is. Maar soms, hoe moe we ook zijn, lukt het ons maar niet om in slaap te vallen. Dat is waar de Schinkelshoek Verzwakkingsdeken om de hoek komt kijken!

Het verzwaringsdeken is gemaakt van bamboe en is verkrijgbaar in een gewicht van 6 en 8 kilo. Het is ontworpen om u te helpen een diepe, rustgevende slaap te krijgen door een zachte druk op uw lichaam uit te oefenen. Deze druk activeert het zenuwstelsel, wat ontspanning bevordert. En wanneer u ontspannen bent, is de kans groter dat u snel in slaap valt en de hele nacht door blijft slapen.

De Schinkelshoek Verzwakkingsdeken is perfect voor mensen die moeite hebben met slapen of die op zoek zijn naar een meer natuurlijke manier om een goede nachtrust te krijgen.

Dus daar heb je het, de voordelen van schinkelhoes verzwaringsdeken. Als je een zachte, comfortabele, en milieuvriendelijke deken zoekt, dan is bamboe de manier om te gaan!


Waarop moet je letten bij het kopen van een bamboe verzwaringsdeken

In dit deel gaan we de punten uitleggen waar je op moet letten bij het kopen van een bamboe verzwaarde deken.

Check of het 100% gemaakt is van bamboe

Bij het kopen van een bamboe verzwaringsdeken is het belangrijk er zeker van te zijn dat de stof 100% natuurlijk bamboe is. Bamboe viscose wordt vaak gebruikt in verzwaringsdekens, maar dit is geen 100% bamboe. Viscose wordt gemaakt van hout pulp, dat dan met chemicaliën behandeld wordt om er een vezel van te maken.

Het is belangrijk er zeker van te zijn dat de gewichtsdeken van 100% bamboe gemaakt is, want dat zal de meest milieuvriendelijke en hypoallergene optie zijn.

Bekijk de beste massage guns + lees klant ervaringen + check actuele prijs op amazon.nl

Kies voor een glasparel vulling

De vulling van een verzwaringsdeken is even belangrijk als de stof. De meest voorkomende vullingen zijn poly pellets en glasparels. Poly pellets worden gemaakt van gerecycleerd plastic en zijn niet biologisch afbreekbaar. Glazen kralen zijn een veel duurzamere optie, omdat ze van gerecycleerd glas gemaakt zijn. Daarnaast nemen ze ook minder ruimte in beslag waardoor het deken minder ruimte in neemt als je deze opbergt.

Kies bij de keuze van een vulling voor je bamboe verzwaarde deken voor glazen parels. Dit maakt het deken duurzamer en milieuvriendelijker.

Kies het juiste gewicht

Het is belangrijk om een verzwaringsdeken te kiezen die past bij jouw lichaamsgewicht. Wanneer het deken niet zwaar genoeg is dan zal het effect veel minder zijn. Het juiste gewicht bepaal je door een deken te kiezen die 10 tot 12 procent van jouw lichaamsgewicht is. Wanneer je bijvoorbeeld 60 kilo weegt dan kies je dus voor een deken dat zes kilo weegt.

Bekijk de beste massage guns + lees klant ervaringen + check actuele prijs op amazon.nl

Conclusie: is het een slim idee om te kiezen voor een bamboe verzwaringsdeken?

Bamboe verzwaringsdekens zijn de perfecte manier om je slaapkwaliteit te verbeteren. Ze zijn gemaakt van zachte, natuurlijke bamboe stof en zijn luchtiger en hypoallergeen. Bamboe verzwaarde dekens zijn ook milieuvriendelijker dan verzwaarde dekens van polyester materiaal. Als je een manier zoekt om je slaapkwaliteit te verbeteren en ook wilt genieten van een luchtig deken in de zomer? Het bamboe verzwaringdeken is dan de beste optie.

Heb je nog vragen over bamboe verzwaringsdekens dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Scroll naar top