Verzwaringsdekens van 8 kilo: de complete informatiegids

Bent u op zoek naar een verzwaringsdeken van 8 kilo? Wij hebben de lijst samengesteld van de beste dekens met deze afmeting. Door ons onderzoek te doen, vonden we een aantal geweldige opties voor elke behoefte! Onze top 3 favoriete verzwaringsdekens van 8 kilo zijn:


Calmzy 9 kilo 


Litollo 8 kg 


Simply Cosy 8 kg 

4,8 ster beoordeling uit 93 reviews op bol.com 

4,5 ster beoordeling uit 141 reviews op bol.com 

4,6 ster beoordeling uit 225 reviews op bol.com 

149 euro 

89 euro 

109 euro + gratis overtrekhoes

Gemaakt van katoen

Gemaakt van bamboe  (perfect voor in de zomer) 

Gemaakt van katoen

7 lagen

 7 lagen

9 lagen (beter: je hoort en voelt de glasparels veel minder) 

Glasparel vulling 

Glasparel vulling 

Glasparel vulling 

Wasbaar 

Wasbaar 

Wasbaar 

150 x 200 cm afmeting

150 x 200 cm afmeting

150 x 200 cm

Een verzwaringsdeken van 8 kilo is ideaal geschikt voor mensen die tussen 70 en 90 kilo wegen. Het gewicht moet namelijk ongeveer 6 tot 15 procent van jouw lichaamsgewicht zijn. Hieronder een tabel waarin een overzicht wordt gegeven van de verschillende soorten verzwaringsdeken gewichten:

LichaamsgewichtGewicht verzwaringsdeken
25 – 35 kilo lichaamsgewicht 2 kilo verzwaarde deken (voor kleuter)
35 – 45 kilo lichaamsgewicht3 kilo verzwaringsdeken (voor kinderen)
45 – 55 kilo lichaamsgewicht5 kilo
65 -75 kilo lichaamsgewicht7 kilo
75 – 85 kilo lichaamsgewicht 8 kilo
85 -100 kilo lichaamsgewicht9 kilo
100 – 120 kilo lichaamsgewicht 11 kilo tweepersoon verzwaringsdeken
120 – 140 kilo lichaamsgewicht 13 kilo tweepersoon

Daarnaast gaan we uitgebreid in op waarop je moet letten bij het kopen van een verzwaringsdeken. We vertellen je ook wat de voordelen zijn van een zwaarte deken. We wensen je veel plezier met het lezen van dit artikel.

Beste verzwaringsdekens van 8 kilo

Bent u op zoek naar een 8 kilo verzwaringsdeken? Wij hebben de lijst samengesteld van de beste dekens met dit gewicht. De lijst hebben we samengesteld op basis van de verzwaringsdekens die het meest populair zijn op bol.com. Hieronder kan je de reviews lezen waarop wij ingaan op de voordelen en nadelen.

Calmzy verzwaringsdeken

Calmzy verzwaarde deken voor kleuters, peuters en tieners

Belangrijkste kenmerken:

Bevordering van ontspanning en stressverlichting
Inclusief overtrekhoes (uniek)
Gemaakt van katoen (ademend)
Hypoallergeen en veilig voor mensen met allergieën

Op zoek naar een manier om uw stress te verlichten en ontspanning te bevorderen? Kijk dan niet verder dan het Calmzy verzwaringsdeken! Dit geweldige product wordt geleverd met een luxe en comfortabele minky overtrekhoes.

Het Calmzy verzwaringsdeken is ook hypoallergeen, waardoor het een ideale keuze is voor mensen met allergieën. Dit product is perfect voor gebruik in elke kamer van uw huis, en is een geweldig cadeau voor iedereen die van ontspanning houdt.

De katoenen stof die gebruikt wordt in de Calmzy verzwaringsdeken is ademend, waardoor het een koelere optie is dan sommige van de andere beschikbare materialen.


Litollo verzwaringsdeken 8kg

Verzwaringsdeken van 8kg

Belangrijkste kenmerken:

Inclusief Nederlandse handleiding
Het deken is gemaakt en daardoor is dit het perfect deken voor in de zomer en de lente
Het heeft een glasparel vulling
Verhoogde ontspanning en betere en diepere slaap.

Als u op zoek bent naar een manier om uw lichaam te helpen ontspannen en uw nachtrust te verbeteren dan is het Litollo verzwaringsdeken van 8 kilo een geweldige optie. Het ademend, absorberend bamboe materiaal maakt het perfect voor de lente- en zomermaanden. Voor de koude winterdagen raden we je aan om een extra warme winter overtrekhoes over het deken te doen. De afmetingen zijn aangenaam genoeg om uw lichaam volledig te omhullen. Het deken heeft namelijk een afmeting van 150 x 200 cm.

De druk van het deken stimuleert ook de aanmaak van melatonine en serotonine, wat de kwaliteit van uw slaap kan helpen verbeteren en uw humeur kan verhelderen.


Simply Cosy verzwaringsdeken 8kg

Belangrijkste kenmerken:

Het is gemaakt van bamboe vezels en dat geeft verkoeling in de zomer en warmte in de winter.
Zeer populair op bol.com: 141 reviews en 4,8 ster beoordeling
Het deken is dubbel gestikt en dat maakt het verzwaringsdeken nog sterker
Zeer effectief bij het verminderen van stress en het verbeteren van de nachtrust.

Als u op zoek bent naar een hoge kwaliteit verzwaringsdeken, dan is het Simply Cosy verzwaringsdeken zeker het overwegen waard. Het Ökotex 100 label garandeert dat het product voldoet aan hoge kwaliteitseisen, terwijl de hoogwaardige materialen die gebruikt zijn bij de constructie betekenen dat je zeker kunt zijn van langdurig comfort. Met de eenvoudig te verwijderen overtrekhoes houdt u het deken schoon en fris en kan je de hoes gemakkelijk wassen in de wasmachine. Je hoeft bij dit deken dus geen extra overtrekhoes bij te kopen.

Het 100% ademende katoen dat is gebruikt in het verzwaringsdeken zorgt ervoor dat je de hele nacht koel en comfortabel blijft. Het katoen laat je huid ademen, wat oververhitting en overmatig zweten helpt te voorkomen.


Wat zijn de voordelen van het gebruik van een 8 kg verzwaringsdeken?

Verbeterde nachtrust

Wanneer je een verzwaard deken gebruikt, zal de druk op je lichaam helpen om de productie van serotonine te verhogen. Serotonine is een neurotransmitter die helpt bij het reguleren van stemming, slaap en eetlust. Wanneer het serotonineniveau wordt verhoogd, kan het helpen om uw algemene stemming te verbeteren en stressniveaus te verminderen. Bovendien kan de verhoogde productie van serotonine u helpen om sneller in slaap te vallen en daarnaast ook dieper te slapen.

Het verbeteren van de circulatie:

Een verzwaringsdeken helpt de bloedsomloop te stimuleren door middel van diepe drukstimulatie. Deze stimulatie helpt de bloedstroom te verhogen en de bloedsomloop te verbeteren.

Vermindering van stress en angst:

Verzwaarde dekens hebben een kalmerend effect op het zenuwstelsel, wat kan helpen om stress- en angstniveaus te verminderen. Bovendien kan de druk van het deken helpen om de productie van serotonine te verhogen, wat verder kan helpen om de stemming te verbeteren en angst te verlichten

Bevorderen van ontspanning:

Verzwaarde dekens worden vaak gebruikt als een vorm van therapie voor mensen met angst of stress. Het toegevoegde gewicht en de druk van het deken kunnen helpen om ontspanning te bevorderen en de geest te kalmeren. Het verzwaringsdeken van 8 kilo geeft een knuffel gevoel omdat hij zwaar en zacht aanvoelt daardoor voelt het aan als een omhelzing. Het toegevoegde gewicht en de druk helpen drukpunten op het lichaam te stimuleren, wat de bloedcirculatie kan verbeteren en ontspanning kan bevorderen.

Concentratie verbeteren

Als het gaat om het verbeteren van het concentratievermogen, kan een 8 kilo verzwaringsdeken zeer effectief zijn voor mensen met ADHD. Het gewicht van het deken kan helpen om de focus en concentratie te verhogen.

Wanneer je een verzwaard deken gebruikt, wordt het zenuwstelsel in balans gebracht. Dit komt doordat de drukpunten op je lichaam worden gestimuleerd, op die manier wordt je rustiger en minder impulsief. Bovendien wordt de productie van serotonine verhoogd, wat ook een positief effect kan hebben op stemming en concentratie.

Conclusie over de voordelen van een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken heeft veel voordelen, waaronder het verbeteren van de stemming. De verhoogde productie van serotonine kan helpen de algemene stemming te verbeteren, het stressniveau te verlagen en ontspanning te bevorderen. Bovendien kan het extra gewicht en de druk van het deken helpen endorfine vrij te maken, wat hormonen zijn die stress kunnen verminderen. Kortom, het gebruik van een verzwaringsdeken kan een positief effect hebben op je geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Waar kan je een verzwaringsdeken kopen?

Je kan een verzwaard deken kopen bij bol.com, amazon.nl, ikea en de hema. Ons advies is om het deken bij bol.com te kopen omdat op deze site heel veel reviews staan van mensen die het product al hebben gebruikt. Op die manier krijg je een beter inzicht over de kwaliteit van het deken en wat de ervaringen van mensen zijn.

Heeft de consumentenbond verzwaringsdekens getest?

Helaas heeft de consumentenbond nog geen verzwaringsdekens getest. Wanneer zij dit wel hebbe gedaan dan zullen we dit artikel updaten.

Scroll naar top