Beste verzwaringsdekens van 5kg? Ideale gewicht voor tieners?

Ben je benieuwd wat de beste verzwaringsdeken van 5 kilo zijn? Lees dan onze adviesgids want gaan uitgebreid in op de beste verzwaringsdekens van 5 kilo. Verzwaarde dekens met dit gewicht zijn ideaal voor tieners van boven de 14 jaar en voor volwassenen die minder dan 55 kilo wegen.

Polar night verzwaringsdeken

Wat zijn de beste verzwaringsdekens van 5 kilo

Door uitgebreid onderzoek te doen en de verschillende verzwaarde dekens met elkaar te vergelijken hebben wij een selectie gemaakt van de beste verzwaringsdekens van 5 kg.

Overzicht van de beste verzwaringsdekens van 5 kilo:

Ella: het meest populaire en verkochte verzwaringsdeken op bol.com

Verzwaringsdeken van Ella

Belangrijkste kenmerken:

Geschikt voor alle 4 seizoenen
Inclusief gratis opbergtas
De glasparels bevinden zich in vakjes en dat zorgt ervoor dat het gewicht goed wordt verdeeld
Katoenen materiaal

Ben je opzoek naar een verzwaringsdeken met een hele goede prijs kwaliteitsverhouding? Het ella deken van 5 kilo kan dan een goede optie zijn. In tegenstelling tot alle andere verzwaarde dekens krijg je namelijk bij dit deken een gratis overtrekhoes erbij. 

Daarnaast is het deken van Ella veruit het meest populaire verzwaringsdeken die op bol.com wordt verkocht. Het deken heeft een gemiddelde beoordeling van 4,6 ster uit wel 226 reviews! Het geeft dus wel aan dat het overgrote deel van de klanten zeer tevreden is met dit deken.

Wanneer we kijken naar de bouwkwaliteit van het deken dan is dit ook beter dan andere aanbieders. De glasparels vulling die zich in de vakjes bevinden zijn dubbel gestikt waardoor het een stuk steviger is en minder snel breekt. Door deze dubbele stikking blijven de glasparels op hun plaats en wordt het gewicht mooi gelijkmatig verdeeld over het deken. 

Een ander groot voordeel is dat je de overtrekhoes gemakkelijk van het deken kan afhalen. Het beschikt namelijk over een rits in plaats van knoopjes. Je ritst daardoor de hoes gemakkelijk van het deken af zodat je deze snel kan wassen.


Polarnight verzwaard deken van 5kg

Polar night verzwaringsdeken

Belangrijkste kenmerken:

30 dagen gratis het deken uitproberen.
Gemaakt van luchtig katoen materiaal
Het heeft een glasparel vulling (gewicht wordt perfect verdeeld)

Als u op zoek bent naar een verzwaard deken van hoge kwaliteit die je helpt beter te slapen, is de Polar Night verzwaringsdeken van 5kg de perfecte keuze. Wat uniek is aan het Polar night deken is dat ze een 100% tevredenheidsgarantie bieden. Het betekent dat je het deken 30 dagen volledig vrijblijvend mag uitproberen. Mocht je toch niet tevreden dan kan je het terugsturen en krijg je jouw geld terug. Door deze garantie te geven is Polarnight overtuigd van de kwaliteit van het deken. Polarnight zou anders nooit deze garantievoorwaarden stellen. 

Wanneer we kijken naar het materiaal dan is dit ook zeer positief. Het is namelijk van katoen in plaats van het goedkope polyester materiaal. Het grote voordeel van katoen is dat een stuk luchtiger is. Voor jouw betekent dit dat je het deken het gehele jaar door kan gebruiken.  


Veilura verzwaarde deken 5 kilo

Veilura verzwaard deken van 5 kilo

Belangrijkste kenmerken:

Geschikt voor alle 4 seizoenen
Inclusief gratis opbergtas
De glasparels bevinden zich in vakjes en dat zorgt ervoor dat het gewicht goed wordt verdeeld
Katoenen materiaal

Heeft jouw tiener kind last van slaapproblemen? Uit onderzoek blijkt dat slaapgebrek kan leiden tot een aantal negatieve gevolgen, zoals een slechte concentratie en stress. Een goede nachtrust is dus essentieel voor u. Maar wat kunt u doen als uw kind moeite heeft om in slaap te vallen? Het Veilura 5 kg deken is de perfecte oplossing! Het is speciaal gemaakt voor tieners. Wij raden dit deken aan voor kinderen boven de 12 jaar en die tussen de 40 en 55 kilo. Daarnaast is het perfect voor volwassen die minder wegen.

Het Veilura verzwaringsdeken is speciaal ontworpen om uw kind te helpen sneller in slaap te laten vallen en dieper te laten slapen. Het deken oefent een zachte druk uit op het lichaam van uw kind, wat een kalmerend en ontspannend effect heeft. Het resultaat is dat uw kind zich minder angstig en gestrest zal voelen.

Het Veilura 5 kg deken is gemaakt van katoen en is verkrijgbaar in verschillende gewichten. Het katoen voelt zacht aan op de huid. Het is ook ademend, zodat uw tiener het niet te warm zal hebben als hij/zij onder de deken slaapt.

Het Veilura 5 kg verzwaringsdeken is daarom ook geschikt voor gebruik in de zomermaanden. Het katoenen materiaal is ademend en houdt uw kind koel tijdens warme nachten. In de wintermaanden zorgt het verzwaringsdeken voor extra warmte.

Het deken is gemaakt van 7 lagen zachte, ademende stof en wordt geleverd met een stevige opbergtas.


Een verzwaringsdeken van 5 kilo is geschikt voor tieners en volwassenen

Een verzwaringsdeken moet ongeveer 7% tot 15% van je lichaamsgewicht wegen. Het betekent dat iemand die tussen de 45 en 55 kilo weegt het best een 5 kg verzwaringsdeken kan kopen. Het verzwaringsdeken van 5 kilo is dus perfect geschikt voor tieners en volwassenen met een lager lichaamsgewicht. Voor meer info over waarop je moet letten bij het kopen van een verzwaard deken bekijk dan ook deze informatiegids

Wanneer je meer weegt dan 55 kilo is het een slim idee om te kiezen voor een verzwaard deken van bijvoorbeeld zes of zeven kilo. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende gewichten verzwaringsdekens en het bijbehorende lichaamsgewicht.

20 – 30 kilo lichaamsgewicht 2 kilo verzwaarde deken (voor kleuter)
30 – 40 kilo lichaamsgewicht3 kilo verzwaringsdeken (voor kinderen)
40 – 60 kilo lichaamsgewicht5 kilo verzwaarde deken
60 -80 kilo lichaamsgewicht7 kilo verzwaringsdeken
80 -100 kilo lichaamsgewicht9 kilo verzwaringsdeken
100 – 120 kilo lichaamsgewicht 11 kilo tweepersoon verzwaarde deken
120 – 140 kilo lichaamsgewicht 13 kilo tweepersoon verzwaarde deken

Waarom is het belangrijk om het juiste gewicht te kiezen?

Het is om het juiste gewicht verzwaringsdeken te kiezen omdat er anders niet genoeg druk op de drukpunten van je lichaam komt. De druk is belangrijk omdat het diepe druk stimulatie geeft. Het effect is dat zenuwstelsel wordt gekalmeerd en ontspanning wordt bevordert. Als het lichaam zich veilig en geborgen voelt, kan het de spanning die het vastgehouden heeft loslaten en zich ontspannen. Het verzwaarde deken helpt dit gevoel van veiligheid en geborgenheid te creëren, wat op zijn beurt kan helpen om stress en angst te verminderen.

Als je onder een verzwaringsdeken ligt, maken je hersenen ook endorfine hormonen aan. Endorfines zijn natuurlijke pijnstillers die stress en angst kunnen helpen verminderen. Ze kunnen je een relaxt gevoel geven. Daarnaast worden er serotonine hormonen aangemaakt en die bevorderen een diepere slaap. Door het creëren van een knuffel gevoel en het aanmaken van belangrijke hormonen werkt een verzwaringsdeken zo effectief bij het bevorderen van een goede nachtrust en het verminderen van stress.

Voordelen van een verzwaringsdeken

Verzwaarde dekens bieden veel voordelen voor mensen van alle leeftijden. Enkele voordelen van verzwaringsdekens:

  • Verbeterde en diepere slaap
  • Verminderde angst en stress
  • Verminderde symptomen van ADHD door het verbeteren van de concentratie
  • Verminderde pijn niveaus voor mensen die lijden aan aandoeningen zoals fibromyalgie
  • Geeft een gevoel van comfort en veiligheid, vergelijkbaar met dat van een knuffel.

Waar kan ik een verzwaringsdeken kopen?

Een verzwaringsdeken kan je kopen bij verschillende winkels zoals bol.com, amazon.nl, ikea, hema, lidl en kruidvat. Ons advies is echter om een verzwaringsdeken bij bol.com te kopen. De hoofdreden is omdat op bol.com vele reviews van klanten staan die een deken hebben gekocht. Op die manier krijg je een betere indruk van de kwaliteit van het product. Veel mensen raadplegen ook voordat zij een product kopen de onderzoeken van de consumentenbond maar helaas heeft deze organisatie nog een verzwaringsdekens getest.

Scroll naar top