Veilura verzwaringsdeken review

 • De Veilura verzwaringsdeken is gemaakt van 100% biologisch katoen.
 • Het voelt lekker en ademend aan waardoor je het zowel kan gebruiken in de winter als in de zomer .
 • Het verzwaringsdeken kost 69 euro en hiermee is het zeer scherp geprijst. 
 • U zult veel beter slapen met dit zwaarte deken.
 • Werkt zeer effectief bij het verminderen van stress en het verbeteren van de concentratie. 
 • Het wordt geleverd met een mooie opbergtas. 
 •  

Veilura verzwarinsdeken review

In deze review gaan we uitgebreid in het op het Veilura verzwaringsdeken. We vertellen je over onze ervaringen met dit deken en gaan in op de voordelen en nadelen van het Veilura verzwaringsdeken. Daarnaast vergelijken we het ook met andere verzwaarde dekens. We hopen dat je na het lezen van deze review een beter beeld hebt gekregen van het Veilura verzwaringsdeken.

Voor meer informatie over verzwaringsdekens, kunt u deze koopgids raadplegen voor de beste dekens.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Wat is een verzwaringsdeken?

  Zoals de naam al doet vermoeden, is het Veilura verzwaringsdeken een stuk zwaarder als een normaal deken. Het gewicht van het deken oefent druk uit op uw zenuwen, die daardoor geprikkeld worden en als reactie daarop signalen naar de hersenen sturen. Het leidt ertoe dat endorfine en melatonine hormonen worden aangemaakt. Dit heeft veel voordelen voor de geestelijke gezondheid, want deze hormonen zijn goed voor u! Hieronder gaan wij in het kort in op deze hormonen:

  • Melatonine is een hormoon dat het circadiane ritme van het lichaam regelt. Het helpt je ook 's nachts sneller in slaap te vallen en 's morgens frisser wakker te worden.
  • De endorfinehormonen worden ook wel het gelukshormoon genoemd en ze zorgen ervoor dat je je gelukkiger voelt. Naast de emotionele voordelen helpen deze chemische stoffen je lichaam te ontdoen van het stress hormoon cortisol door de productie ervan te blokkeren.
  • Melatonine en endorfine zorgen er ook voor dat het het zenuwstelsel zich gaat ontspannen, wat vooral belangrijk is voor mensen met ADHD of ADD. Als dit gebeurt, kunnen ze zich beter concentreren op de taak die ze moeten uitvoeren zonder afgeleid te worden door andere gedachten.
  Goede nachtrust

  Hoe gebruik je het Veilura verzwaringsdeken?

  Verzwaarde dekens zijn ontworpen om angst en andere slaapstoornissen te verminderen door een gevoel van diepe druk in het lichaam te creëren.

  Om het Veilura deken te gebruiken, gaat u op uw rug liggen en bedekt u hem vanaf uw nek naar beneden. Uw voeten kunnen bedekt of onbedekt zijn, afhankelijk van het comfortniveau, maar zorg ervoor dat het gewicht gelijkmatig over het hele lichaam wordt verdeeld voor het beste resultaat!

  Hoe onderscheid het Veilura verzwarinsdeken zich van andere dekens?

  Het Veilura verzwaringsdeken is populair omdat het een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Het deken kost 67 euro, wat minder is dan andere dekens. We bespreken hoe het Veilura verzwaringsdeken zich onderscheid van andere dekens.

  Veilura verzwaard deken van 5 kilo

  100% biologisch katoen.

  Het Veilura verzwaringsdeken deken is de enige in de prijsklasse tussen 50 en 70 euro waarvan de buitenlaag van katoen gemaakt is. De meeste verzwaarde dekens zijn van polyester. Vooral in de zomermaanden zal het te warm aanvoelen om een polyester deken te gebruiken. Katoen voelt lekkerder en luchtiger aan dan polyester, dus je kunt het Veilura verzwaringsdeken deken het hele jaar door gebruiken. We raden aan een winterhoes over het deken te doen als het buiten tijdens de winterdagen erg koud is.

  Glasparels in plaats van plastic kralen

  In het Veilura verzwaringsdeken worden glasparels gebruikt. Deze parels zijn niet giftig en ze geleiden warmte beter dan andere vullingen. Dit is anders dan veel verzwaringsdekens waarin plastic kralen gebruikt worden. Het voordeel van glasparels is dat het deken dunner is maar net zo zwaar is. Het deken neemt daardoor minder ruimte in beslag en is dus gemakkelijker mee te nemen op vakantie.

  100%-garantie-op-het-deken-van-veilura

  De glasparels zijn mooi verspreid over het deken.

  Het verzwaringsdeken heeft kleine vakjes en daar bevinden zich de glasparels in. Op die manier lekken de parels niet uit het deken terwijl u hem gebruikt. Het gewicht wordt daardoor ook gelijkmatig over het lichaam verdeeld. Door de vakjes wordt het gewicht dus mooi verdeeld over het lichaam en daardoor wordt ook de juiste hoeveelheid druk gegeven en dat is heel belangrijk.

  Kies het jusite gewicht

  Het Veilura verzwaringsdeken wordt aangeboden in 7, 8, 9 en 10 kilo

  Het Veilura verzwaringsdeken is verkrijgbaar in de gewichten van 7, 8, 9 en 10 kilo. Maar hoe kies ik nu het juiste gewicht? U kunt het juiste gewicht vinden door het deken te kiezen die 8-12% van uw lichaamsgewicht is. Stel dat u 70 kilo (154 pond) weegt. Het deken zal dan 7 kilo (15,4 pond) wegen. Als u tussen twee maten in zit, kies dan altijd het deken die minder weegt.

  Het Veilura verzwaringsdeken bestaat uit zeven lagen

  Het Veilura verzwaringsdeken heeft 7 lagen. De bovenlaag en onderlaag zijn gemaakt van hoogwaardig katoen. De binnenste laag bestaat uit glazen parels die voor extra gewicht zorgen, maar ze zijn heel klein, zodat ze op hun plaats blijven. De tweede, derde, vier, vijfde zijn ook van polyester gemaakt om de glazen parels aan de binnenkant op hun plaats te houden.

  7-lagen-dekken

  Garantie op het Veilura verzwaringsdeken

  U kunt het Veilura verzwaringsdeken terugsturen als u er niet tevreden over bent. U hoeft zich nergens zorgen over te maken, zelfs niet als u het deken wekenlang gebruikt hebt. Het is echter wel belangrijk dat je het deken binnen 30 dagen terugstuurt.

  Veilura heeft ook een garantie van twee jaar op haar producten. Als het product stuk gaat door een productiefout dan valt dat onder de garantie.

  Gezondheidsvoordelen van het Veilura verzwaringsdeken

  Wannneer je elke dag onder het Veilura verzwaringsdeken slaapt dan heeft dat vele gezondheidsvoordelen. We gaan hieronder in op de belangrijkste voordelen.

  Een betere nachtrust

  Wanneer u onder een verzwaard deken ligt, zorgt dat ervoor dat uw hersenen melatonine afgeven. Dat is het hormoon dat u helpt slapen. Het wordt ook wel het slaaphormoon genoemd. Daardoor ontspant u zich en valt u sneller in slaap. U slaapt ook dieper en wordt minder snel wakker.

  Een massage helpt bij stress en hoofdpijn

  Helpt bij het verminderen van stress

  U kunt een verzwaringsdeken gebruiken om stress te verminderen. Als u onder het deken ligt, voelt het alsof iemand u vasthoudt en knuffelt. Het geeft u een veilig en ontspannen gevoel. De warmte van het deken oefent ook druk uit op uw zenuwpunten, waardoor uw hersenen endorfines vrijmaken die u blij en kalm maken. Deze hormonen verdrijven ook stresshormonen zoals cortisol, waardoor uw spieren zich ook gemakkelijker kunnen ontspannen. Op die manier helpt het Veilura verzwaringsdeken bij het verminderen van stress.

  Het verbeterd de concentratie

  Mensen met ADHD en ADD hebben vaak een te actief zenuwstelsel. Dat maakt het voor hen moeilijker zich op bepaalde taken te concentreren. Maar de druk van het deken helpt het zenuwstelsel te kalmeren. Wanneer zij onder deze deken slapen, zullen zij merken dat zij minder prikkelbaar zijn en zich beter kunnen concentreren. Bekijk ook eens naar dit wetenschappelijk onderzoek waarin wordt beschreven zijn wat de effecten zijn van verzwaringsdekens voor mensen met ADHD.

  Angsten verminderen.

  Angst kan voorkomen bij volwassenen en kinderen. Het is storend als het de slaap, het gewicht, of de stemming beïnvloedt. Uit sommige onderzoeken blijkt dat een verzwaarde deken kan helpen het zenuwstelsel te kalmeren vóór stressvolle gebeurtenissen.

  Rusteloze benen

  Als u het rustelozebenensyndroom hebt, voelt dat aan als een kruipend en kruipend gevoel in uw benen. Dit maakt het moeilijk om te slapen. U zult de hele tijd moe zijn als u dit syndroom heeft. Sommige mensen zeggen dat de symptomen van het rustelozebenensyndroom verdwijnen als ze iets zwaars op hun benen leggen, zoals een verzwaarde deken. Verzwaarde dekens doen de symptomen van het rustelozebenensyndroom bij sommige mensen verdwijnen, maar niet bij anderen.

  Scroll naar top