Review over de Tunturi massage gun

Heb je last van spierpijn na het sporten. Je bent niet de enige want veel mensen hebben last van spierpijn na een intensieve training . Het gebruiken van een massage pistool zoals de tunturi massage gun is een hele goede oplossing.

De massage die een massage gun geeft stimuleert namelijk de bloedstimulatie waardoor er meer zuurstof naar je spieren worden vervoerd en daardoor verdwijnt de spierpijn sneller. 

In deze review ga ik het hebben over een van de meest populaire massage guns van dit moment namelijk de Tunturi massage gun.  De de afgelopen maanden heb ik de Tunturi massage gun uitgebreid uitgetest. Op basis van mijn ervaringen heb ik een review geschreven over de Tunturi massage gun.

In deze review ga ik in op alle unieke kenmerken van het massage pistool. Ik vergelijk de kenmerken van de Tunturi massage gun met andere massage pistolen. Daarnaast ga ik ook uitgebreid in op de gezondheidsvoordelen die dit massage pistool heeft als je deze dagelijks gebruikt. Ik hoop dat je na het lezen van deze review een beter beeld hebt gekregen van de Tunturi massage gun.

Samenvatting van de belangrijkste voordelen en nadelen van de Tunturi massage gun

Tunturi massage pistool

Voordelen

 • Batterij gaat tot 11 uur mee
 • 20 intensiteit standen (1200 tot 3200 omwentelingen)
 • Werkt zeer effectief bij het sneller herstel van de spieren
 • Zeer gebruiksvriendelijk dankzij het touchscreen
 • Inclusief Nederlandse handleiding
 • Zeer stil (50 decibel)

Nadelen:

 • Vier opzetkopjes in plaats van zes

Specificaties van de Tunturi massage gun

Merk:Tunturi
Prijs 123 euro
Afmetingen L 23 x B 7 x H 24,5 cm
Gewicht: 1.3 kilo
Kleur:Zwart en groen
Opbergkoffer Ja
Type massage:Klopmassage / percussie
Aantal intensiteit standen:20 intensiteit standen
Aantal klopbewegingen per minuut:1200 tot 3200 omwentelingen per minuut
Aantal massagekopjes:4
Touchscreen:Ja
Hoe lang gaat de batterij mee? 8 uur
Geluidsniveau:50 decibel

Mijn ervaringen met de Tunturi massage gun

De afgelopen maanden heb ik de Tunturi massage gun voor mijn website ontspanthuis.nl uitgebreid uitgetest. Voordat ik een massage gun gebruikte had ik altijd last van hevige spierpijn na het sproten. Het duurde altijd wel meer dan een dag voordat de spierpijn voorbij was. Ik wilde graag dit proces versnellen en mijn spieren sneller laten herstellen.

Ik kan je zeggen dat ik veel minder last heb van spierpijn sinds ik de Tunturi massage gun heb. Ik gebruik de Tunturi massagegun 10 minuten voordat ik aan mijn trainingssessie begin. De bloedsomloop in mijn lichaam is daardoor al toegenomen waardoor ook mijn spieren een stuk flexibeler zijn.

Na de trainingssessie heb ik veel minder last van spierpijn. Het komt doordat ik de massage gun zowel voor als na de trainingssessie gebruik. Doordat de massage van de Tunturi massage gun zo krachtig is kan ik elk lichaamsdeel binnen maxiaal een minuut masseren. 

Wat ik zelf fijn vindt aan de Tunturi massage gun is dat het beschikt over een mooi touchscreen. Ik kan hierop gemakkelijk de instellingen aflezen en aanpassen.

Wat ik wel een nadeel vind is dat de Tunturi massagegun best wel zwaar is. Het is in het begin best wel even wennen. Het apparaat weegt namelijk 1.4 kilo. De Tunturi is dus niet een massage apparaat die je gebruikt voor langere massage sessies.

Vier opzetstukjes
Wat ik ook een nadeel vind aan de Tunturi massage gun is dat er maar met vier opzetstukjes worden geleverd. De meeste massage guns uit deze prijsklasse worden geleverd met zes opzetstukjes. Elk opzetstukje heeft een specifiek doel en er zijn ook gemaakt om specifiek deel van je lichaam te masseren. Hieronder geeft een korte uitleg van elk opzetstukje: 

 • Bal kop: gebruik de bal kop om de grote spiergroepen te masseren
 • Kogelkop: wil je de spieren in een diepere weefsel masseren. Kies dan voor deze kop.
 • Tweekop: gebruik deze kop om je rug te masseren. 
 • Spade kop: wil je de buikspieren masseren? Plaats dan de spade kop op de Tunturi massage gun. 
Intensiteit van de tunturi massage gun aanpassen

Is de Tunturi massage gun gemakkelijk gemakkelijk te gebruiken? 

Zelf vind ik dat de Tunturi massage gun gebruiksvriendelijk is in gebruik. Aan de achterkant vind je een led touchscreen waarmee je de intensiteit kan aanpassen. Daarnaast kan je ook op dit aanraakscherm aflezen hoe vol de batterij zit. Wat ik zelf ook erg fijn vind is dat de Tunturi massage gun over 20 intensiteit standen is voorzien. De snelheid standen lopen uiteen van 1200 tot 3200 trillingen per minuut. Wanneer je vooral een ontspannende massage wil hebben dan raad ik je aan om stand 1 tot 8 kiezen.

Na het sporten stel ik altijd een hoge intensiteit stand. Uit mijn ervaring weet ik dat de spierpijn sneller verdwijnt bij een hogere intensiteit stand. Ik selecteer daarom altijd een intensiteit stand die tussen de 12 en 16 ligt. Voor mij geeft dit de beste resultaten. Het kan echter van persoon tot persoon verschillen.

Mijn advies is om eerst bij een lagere stand te beginnen en dan langzaam de intensiteit op te hogen. Op die manier kom je erachter hoe jouw lichaam reageert op een bepaalde intensiteit stand.

Wanneer we de Tunturi massage gun vergelijken met andere modellen dan valt op dat dit massage pistool over veel meer intensiteit standen beschikt. De meeste massage guns beschikken over vijf tot 10 intensiteit standen. Op dit vlak onderscheidt deze massage gun zich duidelijk van andere massage pistolen. 

Batterij van het tunturi massage pistool

Een sterke batterij die lekker lang mee gaat 

Wat ik ook erg fijn vind aan de Tunturi massage gun is dat deze draadloos is en dat het beschikt over een hele sterke batterij. Met een volgeladen batterij kan de Tunturi massage gun tot 11 uur mee. Ik moet wel zeggen dat de batterij duur sterk afhankelijk van het gebruik. Wanneer je het massage pistool instelt op een lagere intensiteit dan kan deze inderdaad 11 uur meegaan. Wanneer je deze instelt op de hoogste stand dan gaat deze ongeveer 6 uur mee.

De Tunturi massage gun maakt weinig geluid

Ik gebruik de massage gun ook om bijvoorbeeld heerlijk tot rust te komen. Ik zit vaak samen met mijn vriendin voor de tv en terwijl ik tv kijk ben ik aan het genieten van een massage. Wat erg fijn is is dat de massage gun lekker stil is zodat niemand er last van heeft. De massage gun produceert ongeveer 50 tot 60 decibel aan geluid en dat is niet veel.

Inclusief opbergkoffer

Mooie opbergkoffer 

Wat ik ook echt een groot voordeel vind is dat de Tunturi massage gun wordt geleverd met een mooie opbergkoffer. De massagegun kun je daardoor goed en veilig opbergen en gemakkelijk overal mee naartoe brengen.

Op de Holten massage gun zit standaard 2 jaar garantie. Mocht de massagegun door fabrieksfout kapot gaan dan kan je deze zonder problemen terugsturen. Daarnaast hanteren bedrijf en 30 dagen niet goed geld terug garantie. Het betekent eigenlijk dat je het apparaat geheel vrijblijvend kan gebruiken en mocht je toch niet helemaal tevreden zijn dan kan je het zonder problemen versturen.

Reviews en klanten ervaringen die de Tunturi massage gun hebben gebruikt

Niet alleen mijn mening over deze massage gun belangrijk maar ook de mening van anderen. Op bol.com is de Tunturi massage gun één van de meest populaire massage pistolen van dit moment. De Tunturi massage gun heeft een beoordeling van 4.8 ster en 180 mensen hebben een review geschreven over deze massage gun. De meeste klanten zijn positief over de Tunturi massage gun. Hieronder vindt je een aantal reviews van klanten die vertellen over hun ervaringen. 

Review Jan 32 jaar 

Ik heb deze massagegun een week geleden gekocht. Ik ben echt super tevreden over dit massageapparaat. Ik gebruik deze massagegun altijd na een intensieve workout. Het verschil is zeer groot. Mijn spieren herstellen veel sneller en ik kan vaker trainen. Ik merk duidelijk op dat mijn gespannen spieren sneller tot rust komen. De massage van de Tunturi massage gun is krachtig genoeg om de spierknopen goed los te maken

Rianne 42 jaar 

Ik heb lang getwijfeld om een massage gun te kopen. Uiteindelijk heb ik op het advies van mijn fysiotherapeut besloten om een massagegun aan te schaffen. De hoofdreden waarom ik dit massage apparaat heb gekocht is omdat ik veel last heb van pijn aan mijn heupen. In het begin was het wel degelijk even wennen maar ik kan je zeggen dat de pijn aan mijn heupen sterk is verminderd. Wat ik erg fijn vind is dat ik niet veel kracht hoeft te zetten om mijn heupen goed te masseren. Het enige wat ik hoef te doen is de massage gun te plaatsen op mijn heupen. De massage is krachtig genoeg waardoor de spieren goede los gemaakt worden. Wat ik daarnaast ook erg fijn vind is dat de Tunturi massage gun wordt geleverd met verschillende opzet kopjes.
De massage kan ik helemaal personaliseren aan mijn wensen omdat het is voorzien van wel 20 intensiteit standen. Ik ben al met al heel erg tevreden over de Tunturi massage gun

Gezondheidsvoordelen van een massage gun

Ik merk zelf op dat een massage gun enorm gezond is voor mij. Ik heb veel minder last van spierpijn en daarnaast werkt het ook heel ontspannend. Ik gebruik de massagegun dus niet alleen voor spierherstel maar ook om heerlijk tot rust te komen. Hieronder ga ik in op de belangrijkste gezondheidsvoordelen van de Tunturi massage gun. 

Blessures voorkomen 

De massagegun zeer effectief bij het voorkomen van blessures. Vooral als je het massage pistool gebruikt voor een trainingssessie. Doordat de spieren tijdens de massage worden warm gemaakt en de bloedsomloop wordt bevordert heeft ook dit een gunstige invloed op de flexibiliteit van de spieren. De spieren worden flexibeler en daardoor worden blessures voorkomen.

Sneller spierherstel

Sneller spierherstel

Een groot voordeel van de de Tunturi massagegun is dat spieren veel sneller herstellen. Door de kracht van de massage worden de spierknopen los gemaakt en wordt de bloedsomloop in je lichaam verhoogd. Het effect van de verhoogde bloedsomloop is dat meer zuurstof en voedingsstoffen de spieren kunnen bereiken. Voor de spieren is dit gigantisch belangrijk want daardoor neemt de verzuring af waardoor de spierpijn ook minder wordt. Op die manier helpt de Tunturi massage gun bij het sneller herstel van de spieren. 

Een massage helpt bij stress en hoofdpijn

Verminderen van stress 

De Tunturi massage gun werkt zeer goed bij het verminderen van stress. Tijdens de massage worden er namelijk endorfine hormonen aangemaakt. Deze hormonen hebben een enorm positief effect op hoe jij je voelt. Deze hormonen worden ook wel het gelukshormoon genoemd. Ze geven je een gevoel van blijdschap en rust. Daarnaast zorgt de aanmaak van deze hormonen ervoor dat stresshormonen zoals cortisol afnemen. Op die manier helpt deze massage gun bij het verminderen van stress.

Andere interesante artikelen over massage guns:

Tunturi masage gun

In deze review gaan we uitgebreid in op de Tunturi massage gun. We gaan hierbij in de op de belangrijkste voordelen en nadelen van dit massage pistool. Hieronder een overzicht± Voordelen: - 20 intensiteit standen - inclusief koffer - Nederlandse handleiding - 1200 tot 3200 trillingen Nadelen: - Is vrij zwaar - Helaas maar 4 massagekopjes

Product SKU: 4214

Product Brand: Tunturi

Product Currency: euro

Product Price: 123

Price Valid Until: 2022-09-30

Product In-Stock: InStock

Editor's Rating:
5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top