Tunturi fit V20 trilplaat

Unieke eigenschappen:

  • Fitness stoel is inbegrepen 
  • Dient dankzij de fitness stoel ook als massage apparaat
  • 30 intensiteit standen 
  • Oscilatie, vibratie bewegingen + combinatie tussen beide
  • Inclusief handgrepen
  • Gemakkelijk te vervoeren dankzij de wieltjes 

Review over de Tunturi Cardio Fit V20 trilplaat: is het de investering waard?

Wil je meer te weten komen over de Tunturi Cardio fit v20 trilplaat? In deze review ga ik uitgebreid in op de trilplaat van Tunturi. Ik vertel je over mijn ervaringen met deze trilplaat. Daarnaast ga ik in op de specificaties van deze trilplaat. Ik ga in op de punten waarop het zich onderscheid maar ik vertel je ook over de nadelen van de Tunturi Fit v20 trilplaat. Ik hoop dat je na het lezen van deze review over de Tunturi Cardio Fit V20 trilplaat een beter beeld hebt gekregen van dit fitness apparaat.

Wat maakt de Tunturi Cardio Fit V20 uniek?

Hieronder gaan we in op de unieke punten van de Tunturi Cardio Fit V20 trilplaat.

tunturi v20 cardio fit fitness stoel

Fitness stoel is inbegrepen: het voegt een extra beleving aan de trainingen toe

De Tunturi Cardio Fit V20 onderscheid zich duidelijk op een aantal punten van andere trilplaten. Allereerst is de trilplaat voorzien van een fitness stoel. Het is dus ook mogelijk om zittend te trainen terwijl je naar je favoriete film of serie kijkt. Daarnaast kan je door middel van de fitness stoel ook heerlijk genieten van een massage. Wanneer je erop gaat zitten dan kan je de trilplaat in stellen op de vibratie modus en vervolgens worden je spieren heerlijk losgemaakt en gemasseerd. De trainingsstoel is dus echt een toegevoegde waarde. De Tunturi Cardio Fit V20 is hiermee ook ideaal geschikt voor ouderen die op deze trilplaat willen trainen.

Handgrepen tunturi fit v20

De Tunturi Cardio v20 fit cardio beschikt over handgrepen (meer trainingsmogelijkheden)

Daarnaast heeft de stoel ook handgrepen en deze kan je verstellen. Je hebt hierbij de keuze uit twee verschillende standen. Wanneer je de handvatten in de breedste stand zet dan zal de training zwaarder aanvoelen. Het maakt de Tunturi Cardio Fit V20 daarom geschikt voor mensen van alle fitnessniveaus. De handgrepen gebruik je vooral om bepaalde trainingsoefeningen te doen zoals push ups en planks. De fitness stoel is perfect om je schouders, nek en rug te trainen.

Drie verschillende bewegingsstanden: oscillatie, vibratie en combinatie modus op de tunturi trilplaat

Drie verschillende bewegingsstanden:

Wat de Tunturi Carido Fit V20 ook uniek maakt ten opzichte van andere modellen is dat het beschikt over drie verschillende bewegingstanden. Ik ga hieronder in op deze standen:

  • Vibratie: bij de vibratie maakt de Tunturi V20 trilplaat op en neergaande vibratie bewegingen. Op die manier wordt de bloedcirculatie effectief gestimuleerd. Wanneer je genieten wilt van een massage dan raad ik jee aan om te kiezen voor een lagere intensiteit in combinatie met het gebruik van de massage stoel.
  • Oscillerende modus: in deze stand maakt de tunturi vibratieplaat schommelende bewegingen en daardoor wordt je lichaam uit balans gebracht. Het effect daarvan is dat je spieren sneller gaan samentrekken en daardoor voelt het aan als een echte training.
  • Combinatie modus: de tunturi trilplaat maakt zowel oscillerende als vibratie bewegingen. Deze training raad ik aan als je meer gevorderd bent. Het is veruit de meest intensieve training.
De vibratieplaat van Tunturi is gemakkelijk te vervoeren

Gemakkelijk te vervoeren

Wat de Tunturi Cardio Fit v20 ook uniek maakt ten opzichte van andere trilplaten is het feit dat dit toestel voorzien is van wieltjes. Ik vindt dit zelf echt een voordeel omdat je de Tunturi gewoon veel gemakkelijker kan vervoeren of opbergen.
Het apparaat weegt namelijk 15 kilo en dan is het dus echt handig dat het wieltjes heeft. Vooral voor oudere mensen en mensen die een blessure hebben hier vooral baat bij.

Belangrijkste functionaliteiten van de Tunturi trilplaat:

In dit deel van deze review ga ik uitgebreid in op de belangrijkste functionaliteiten waarover de Tunturi Cardio Fit V20 beschikt. Voor elke functionaliteit geef ik een korte uitleg zodat je begrijpt wat het voordeel of nadeel ervan is.

30 intensiteitsinstellingen 

De Tunturi Cardio fit v20 heeft 30 intensiteitsinstellingen. Het voordeel hiervan is dat u de intensiteit van de trillingen kunt aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren. De intensiteit kan je gemakkelijk en snel aanpassen met de bijgeleverde afstandsbediening.

Daardoor is het voor u gemakkelijker om te trainen op de intensiteit waar u zich het prettigst bij voelt. Mijn advies is om eerst een lage intensiteit te gebruiken omdat dit gemakkelijker is voor de gewrichten, en dan geleidelijk de intensiteit te verhogen naarmate uw lichaam went aan de vibratie. 

De Tunturi cardio fit v20 heeft drie verschillende trainingsprogramma’s

De Tunturi Cardio Fit V20 heeft ook drie trainingsprogramma’s die u kunt gebruiken om de beste resultaten te behalen met het gebruik van dit product. 

Cardio Fit: dit programma maakt alleen gebruik van de oscillatiemodus. Het is vooral geschikt voor mensen die vet willen verbranden en spieren willen opbouwen.

Core Fit: Dit is het programma voor core training. Dit programma maakt gebruik van de oscillatiemodus en de vibratiemodus.  Dit programma is geschikt voor degenen die kernspieren willen opbouwen en vet willen verbranden.

Massage programma: Dit is het programma voor ontspanning. U kunt dit programma gebruiken na een lange dag op het werk of op school. Het zal u helpen ontspannen en stress verlichten. 

Afstandsbediening van de tunturi trilplaat

Verander de instellingen terwijl u traint 

  Met de afstandsbediening kunt u de intensiteit van de trillingen aanpassen terwijl u aan het trainen bent. Het voordeel hiervan is dat u de intensiteit kunt aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren. Zo wordt het voor u gemakkelijker om te trainen op de intensiteit waar u zich het prettigst bij voelt.  Ook kunt u met de afstandsbediening de trainingsprogramma’s aanpassen aan uw behoeften.

De afstandsbediening heeft vier knoppen: vermogen, intensiteit, trainingsprogramma’s en tijd. De afstandsbediening heeft ook een timer waarmee u kunt instellen hoe lang u wilt trainen.  De afstandsbediening is eenvoudig in gebruik en kan gebruikt worden met elke trilplaat.

Je kan de trilplaat gemakkelijk opbergen

De Tunturi Cardio fit v20 heeft wieltjes waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is. Dit maakt het een geweldige aanvulling op elke thuis fitnessruimte. Na de training heb je geen gedoe met opbergen. Het is echt een groot voordeel omdat trilplaten zwaar zijn en dus lastiger zijn om op te bergen. De Tunturi Cardio Fit V20 is dat gelukkig niet dankzij de wieltjes.

ETL-certificaat 

De Tunturi Cardio V20 trilplaat is gemaakt in Nederland en is ETL gecertificeerd, wat betekent dat hij voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Het heeft een gewichtslimiet van 150kg, dus het is geschikt voor de meeste volwassenen.

Gewicht verliezen door op de Tunturi trilplaat te trainen.

Hoe kan je gewicht verliezen met de Tunturi Cardio V20 trilplaat?

De Tunturi Cardio Fit V20 is een geweldig product voor gewichtsverlies. De trilplaat trilt heen en weer, waardoor je spieren zich aanspannen en je lichaam in balans blijft, wat ervoor zorgt dat je hard werkt tijdens je workout. Dit is een geweldige workout voor uw onderlichaam. U kunt het gebruiken om vet te verbranden terwijl u uw spieren versterkt.

Wanneer u deze trilplaat voor gewichtsverlies gebruikt, zult u merken dat u meer zweet dan normaal. Dit komt omdat uw spieren veel vaker samentrekken om in balans te blijven. Het effect van de training is dat de bloedcirculatie wordt verbeterd, wat op zijn beurt het stofwisselingsproces versnelt. Uw lichaam zal dus in een versneld tempo overtollige calorieën beginnen te verbranden. Dit maakt het gemakkelijk voor u om gewicht te verliezen.

Om daadwerkelijke echte goede resultaten te behalen met het trainen op de Tunturi Cardio V20 trilplaat is het heel belangrijk dat je ook goed op je dieet let. Wanneer je daarop niet let zal je geen gewicht verliezen en misschien zelfs wel aankomen als je teveel eet. Kies dus een dieet dat goed past bij jouw wensen. Wat daarnaast heel belangrijk is om consistent te blijven trainen. Wij raden je aan om minimaal 5 keer per week 15 minuten per dag te trainen op de trilplaat. Wanneer je dit doet in combinatie met een gezond dieet zal je veel sneller gewicht verliezen.

Mijn ervaringen met de Tunturi trilplaat

Wat zijn mijn ervaringen met deze trilplaat?

Voor mijn website ontspanthuis.nl heb ik vele trilplaten uitgetest waaronder dus ook de tunturi v20 cardio fit. Ik kan je zeggen dat ik zeer te spreken ben over de kwaliteit van de trainingen. De trilplaat heeft zeer veel verschillende instelmogelijkheden waardoor ik het helemaal kan aanpassen aan mijn specifieke behoeften. Daarnaast voelt de training heerlijk krachtig aan en al helemaal als ik deze op de hogere intensiteit instel. Na het trainen op de Tunturi V20 Cardio Fit V20 merk ik duidelijk dat mijn spieren hard hebben getraind. Naar mijn mening kan je de Tunturi vibratieplaat zeker gebruiken om af te vallen. Om echt goede resultaten te behalen is het belangrijk dat je met veel consistentie minimaal 5 keer per week traint. Het is daarbij belangrijk dat je minimaal 15 minuten op de Tunturi v20 Cardio Fit traint. Door consistent te blijven trainen ga je echt resultaten gaat zien.

Om echt effectief af te vallen op de Tunturi Cardio V20 trilplaat is het belangrijk om een gezond dieet te volgen. Wanneer je hierop niet let dan ga je geen resultaten behalen. Daarnaast is het belangrijk is voldoende lichaamsbeweging ook van groot belang. Het is bijvoorbeeld een slim idee om een aantal keer per week een heerlijke wandeling door het bos te maken.

Ik kan je de Tunturi Cardio V20 trilplaat dus zeker aanraden als je thuis jouw lichaam effectief en en snel wilt trainen. Wanneer ik de Tunturi Cardio V20 trilplaat vergelijken met andere modellen kan ik je zeggen dat de trilplaat op een aantal belangrijke punten uniek is. Het apparaat heeft bijvoorbeeld een fitness stoel waardoor je veel meer trainingsmogelijkheden hebt. Daarnaast fungeert het daardoor ook als een massage apparaat.

Wat ik zelf een toevoeging vindt aan deze trilplaat is dat je de weerstandbanden kan gebruiken. Dankzij de weerstandbanden kan je jouw armen ook beter trainen. Daarnaast kan ik het je ook zeker aanraden als je een beginner bent of minder flexibel bent. De reden is omdat je dankzij de weerstandbanden beter de balans kan houden.

Wat is het verschil tussen de Tunturi V20 vs V10?

Het grote verschil tussen de Tunturi V20 en de Tunturi V10 is dat de V10 alleen maar osscilerende bewegingen maakt. Het wil dus zeggen dat de dat de V10 alleen maar schommelende bewegingen creëert. De Tunturi V20 maakt daarnaast ook op en neer gaande bewegingen. Wanneer je de Tunturi V20 instelt in de combinatie modus dan creëert de trilplaat zowel schommelende en vibratie bewegingen. Het zorgt ervoor dat de training intensiever en dus effectiever is.

Het verschil in prijs tussen beide Tunturi trilplaten is niet heel groot. De Tunturi V10 cardio fit wordt voor een prijs verkocht van 186 euro. De Tunturi V20 heeft een prijskaartje 236 euro. De Tunturi V20 is dus 50 euro duurder dan de V10.

Op alle andere vlakken zijn de trilplaten precies hetzelfde qua functionaliteiten.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van de Tunturi cardio fit v20 trilplaat als je er met regelmaat op traint?

Hieronder gaan we in op de belangrijkste gezondheidsvoordelen van de Tunturi Cardio Fit v20 trilplaat.

Cellulite verminderen

Van de trilplaat wordt gezegd dat het helpt cellulite te verminderen door de bloedcirculatie en lymfedrainage te verhogen. Cellulitis is een aandoening waar veel vrouwen last van hebben, meestal rond de dijen, billen en buik. Het wordt veroorzaakt door een opeenhoping van vetcellen die tegen het bindweefsel onder de huid opduwen, waardoor de huid er bobbelig uitziet.

Het kan je relaxter maken en het helpt dus bij het verminderen van stress.

Er zijn een paar manieren waarop een trilplaat stress kan verminderen. Eén ervan is dat het kan helpen de bloedsomloop te verbeteren, want als de plaat trilt worden trillingen door het lichaam verspreid die kunnen helpen bij een betere circulatie van het bloed. Deze verhoogde bloedsomloop kan helpen stress te verminderen, want het brengt meer zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren en helpt gifstoffen afvoeren. Bovendien kunnen de trillingen van de plaat helpen om gespannen spieren te masseren en los te maken, wat ook kan helpen om stress te verminderen.

Het verbeterd je evenwicht

Het evenwicht is een belangrijk aspect van het dagelijks leven, en het wordt vooral belangrijk naarmate we ouder worden. Trilplaten verbeteren het evenwicht door een milde trilling aan het lichaam te geven. Deze trilling helpt om de evenwichtsreceptoren van het lichaam te stimuleren, wat op zijn beurt het evenwicht helpt verbeteren. Dit is vooral gunstig voor ouderen, die vaak moeite kunnen hebben met het bewaren van evenwicht. Het gebruik van een trilplaat kan hen helpen steviger op hun voeten te blijven staan en hun risico op vallen verminderen.

Het verhoogt je stofwisseling waardoor je effectiever calorieën kan verbranden

De trilplaat zorgt ervoor dat de spieren van het lichaam snel samentrekken en ontspannen. Deze stimulatie zorgt ervoor dat het lichaam zijn stofwisseling verhoogt, waardoor het meer calorieën verbrandt. Bovendien helpen de trillingen vetcellen af te breken, wat ook tot gewichtsverlies kan leiden.

Het verhoogd de botdichtheid

De trilplaat is een apparaat dat met een hoge frequentie trilt, en deze trillingen kunnen helpen om de botdichtheid te vergroten. Wanneer je op de plaat staat, creëert dat een hoog niveau van stimulatie in je lichaam, en dit kan de gezondheid van de botten helpen verbeteren. Het is aangetoond dat de trilplaat een effectieve manier is om de botdichtheid te verbeteren, en het kan een nuttig hulpmiddel zijn voor mensen die risico lopen op osteoporose.

Scroll naar top