Kan een trilplaat spataderen verminderen?

Kan een trilplaat spataderen voorkomen en verminderen?

Ben je benieuwd of je een trilplaat kan gebruiken als je spataders hebt? Het is zeker mogelijk om een trilplaat te gebruiken. Wanneer je dagelijks op een trilplaat traint kan het zelfs spataderen verminderen. In dit artikel vertel ik je over de voordelen van een trilplaat voor mensen die last hebben van spataderen. Daarnaast ga ik ook kort in op de beste trilplaten van dit moment. 

Wanneer je van plan bent om een trilplaat te gebruiken dan adviseer ik je om altijd eerst even contact op te nemen met je huisarts. Elke gezondheidssituatie is namelijk uniek en kan een andere aanpak vereisen.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een beter beeld hebt gekregen van de voordelen van een trilplaat. 

Hoe kan een trilplaat helpen bij spataderen?

Spataderen worden veroorzaakt door een gebrekkige bloedcirculatie in de benen. Als u regelmatig traint op een trilplaat, kunt u de hoeveelheid bloed die naar uw benen stroomt verhogen. Dit zal de vorming van spataderen helpen voorkomen en verminderen.

Wanneer u een trilplaat gebruikt, doet u oefeningen die gericht zijn op het bevorderen van de bloedsomloop in uw benen en voeten. Door een hogere bloedcirculatie in je benen en voeten kunnen spataderen verminderen en worden voorkomen. Het is echter wel heel belangrijk om consistent te trainen op een trilplaat. Wanneer je dit niet doet dan kan je ook geen resultaten verwachten. Het is belangrijk om dagelijks tussen de 5 en 15 minuten op een trilplaat te trainen.

Reviews van de beste trilplaten die helpen bij het verminderen van spataderen

Hieronder ga ik kort in op de beste trilplaten die effectief werken bij het verminderen van spataderen. We hebben de trilplaten geselecteerd op basis van eigenschappen die belangrijk zijn bij het verminderen van spataderen. Je kunt hierbij denken aan het aantal intensiteit standen en trainingsprogramma´s.


Rock N fit 

Meest comfortabele trilplaat 

 • Inclusief fitness stoel waardoor het ook fungeert als massage apparaat 

 • Vijf trainingsprogramma's

 • Gemakelijker fitness oefeningen doen dankzij de stoel 

 • Stoel is gemakkelijk te verwijderen 


Bluefin 

Meest trainingsmogelijkheden 

 • 180 intensiteit standen (uniek!)

 • Vijf trainingsprogramma's

 • Bluetooth audio en ingebouwde luidsprekers

 • Inclusief afstandsbediening 


Vibroshaper 

Meest populaire trilplaat in Nederland 

 • Inclusief handgreep (meer comfort + veiligheid: beter voor beginners + ouderen )

 • Inclusief gratis trainingsgids + voedingsschema 

 • 99 intensiteit standen 

 • Handvat is afneembaar 

Wat is een trilplaat precies? 

 Een trilplaat is een toestel waarmee u verschillende oefeningen kunt doen terwijl u uw lichaamsgewicht als weerstand gebruikt. Het wordt gebruikt om de spieren in je armen, benen, rug, buikspieren en core te versterken en te verstevigen.

Deze plaat wordt op de vloer geplaatst en u gaat erop staan. Je kunt een trilplaat in de sportschool of thuis gebruiken, en het idee erachter is om spieractiviteit te stimuleren en de hoeveelheid calorieën die je verbrandt te verhogen. Dus, hoe werkt een trilplaat? De reden dat het werkt is omdat het samentrekkingen in je spieren en zenuwen stimuleert. Het effect daarvan is dat het helpt om je metabolisme en bloedcirculatie te stimuleren. 

Wat zijn spataderen en hoe wordt het veroorzaakt?

Spataderen zijn een aandoening die ervoor zorgt dat de aderen in de benen groter worden. De benen krijgen daardoor blauwe of paarse knobbels. De spataderen bevinden zich meestal aan de achterkant van het been, ter hoogte van de enkels. Spataderen worden veroorzaakt door een ophoping van extra vocht en bloed onder de huid. Het vocht verzamelt zich in de bloedvaten en zorgt ervoor dat ze opzwellen. De zwelling zorgt ervoor dat de aderen groter en zichtbaarder worden. 

Voordelen van trilplaat voor mensen die last hebben spataderen

Hieronder gaan we in op de belangrijkste voordelen van een trilplaat. Om deze voordelen daadwerkelijk te realiseren is een gezonde voeding en het consistent trainen op een trilplaat belangrijk. Voor meer informatie over de voordelen van een trilplaat bekijk dan ook eens deze pagina.

Een trilplaat helpt de bloedsomloop te verbeteren

In feite werkt een trilplaat het door het verhogen van de hoeveelheid bloed die door uw spieren en weefsels gaat. Deze verhoogde bloedstroom helpt bij het verwijderen van gifstoffen, afvalstoffen, en andere giftige stoffen uit het lichaam.

Als gevolg daarvan wordt de huid rond uw benen zacht en glader gemaakt. Het helpt daarnaast ook om zwellingen te verminderen. 

Vermindert ontstekingen

Lichaamsbeweging op een trilplaat kan ook uitstekend helpen om ontstekingen te verminderen. Je gebruikt je eigen gewicht om trillingen op te vangen en daardoor trekken de spieren constant samen. De oefeningen op de trilplaat zorgen daardoor voor een betere bloedsomloop en dat helpt bij het verminderen van ontstekingen. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van spataderen zal je ontstekingen effectiever kunnen verminderen.

Verhoogt de kracht van de spieren

Het lijkt misschien niet dat het gebruik van een trilplaat een effectieve manier is om uw spieren te versterken. De waarheid is dat het daadwerkelijk de spierkracht verhoogt. Door het gebruik van een trilplaat kunt u uw spieren effectiever trainen dan u anders zou doen. Door de trillingen van de trilplaat trekken uw spieren tot wel 500 keer per minuut samen. Het effect daarvan is dat de bloedsomloop wordt verbeterd en daardoor krijgen uw spieren meer zuurstof en worden ze sterker gemaakt. Let er wel op dat je pas resultaten gaat zien als je de trilplaat voor een langere periode dagelijks gebruikt. 

Sterkere benen

Als je spataderen hebt, is het soms lastig om te bewegen. Vaak ontstaan er krampen en pijnen, waardoor het moeilijk is om te bewegen. Met een trilplaat kunt u echter uw benen sterker maken. Wanneer u een trilplaat gebruikt, kan dit helpen om de spieren op te bouwen en de kracht van uw beenspieren te vergroten.

Stress verminderen

Sporten is zeer effectief bij het verminderen van stress. Tijdens het trainen op een trilplaat maken je hersenen endorfine hormonen aan. Het zijn hormonen waarvan je gelukkig wordt. Door de aanmaak van deze hormonen wordt je meer relaxt. Op die manier kan het dagelijks trainen op een trilplaat wel degelijk helpen bij het verminderen van stress.

Gewicht verliezen

De trilplaat is een geweldige manier om gewicht te verliezen. Ze helpen om vet te verminderen en de spiermassa te vergroten. 

Een trilplaat is een fitnessapparaat dat gebruik maakt van trillingen om het lichaam te stimuleren. De trillingen helpen de bloedsomloop in het lichaam en de hartslag te verbeteren. Dit helpt het metabolisme te verhogen en sneller calorieën te verbranden. Trilplaten zijn ideaal om het hele lichaam te trainen. Op die manier kan een trilplaat dus helpen bij het verliezen van gewicht. Wanneer je met een trilplaat effectief wil afvallen dan is het belangrijk dat je de trilplaat dagelijks gebruikt. Daarnaast is een goede voeding belangrijk om effectief af te vallen. 

Scroll naar top