Trilplaat / Powerplate gebruiken tegen cellulitis?

Het is een eeuwenoud probleem, maar vele vrouwen hebben last van cellulitis rondom de armen en benen. Een goede oplossing om van cellulitis af te komen is door dagelijks te trainen op een trilplaat. We noemen een trilplaat ook wel een powerplate. De trilplaat stimuleert namelijk het lymfestelsel om vetcellen af te breken. Wanneer we cellulitis hebben, komt dat door de ophoping van deze vetcellen. In dit artikel vertel ik je wat cellulitis precies is en hoe een trilplaat kan helpen bij dit probleem. 

Wat is cellulitis?

Cellulitis is een huidaandoening die ontstaat wanneer vetcellen zich onder de huid ophopen. Cellulitis komt het meest voor op de billen, de dijen en de buik. Het is een veel voorkomend probleem bij vrouwen, maar het kan ook bij mannen voorkomen. 

Cellulitis kan worden veroorzaakt door enkele factoren, waaronder erfelijkheid en slechte eetgewoonten. Cellulitis kan worden behandeld met massage, voldoende lichaamsbeweging en een gezond dieet.

Hoe kan een trilplaat / powerplate cellulitis verminderen?

De beste manier om cellulitis te verminderen is door een gezonde levensstijl, waaronder een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap. Het dagelijks trainen op een trilplaat kan ook een bijdrage bieden om cellulitis te verminderen. Trilplaten verminderen de hoeveelheid vetcellen in uw lichaam, waardoor cellulitis minder zichtbaar wordt. Je moet echter nog steeds vetcellen verbranden om van cellulitis af te komen. Dus, als je een trilplaat combineert met een gezonde levensstijl, kun je geweldige resultaten behalen.  Vergeet niet dat als je cellulitis wilt verminderen, je je levensstijl moet aanpassen. Het betekent minder suikerhoudende dranken en verwerkte voedingsmiddelen. Daarnaast is het verstandig om meer fruit en groenten te eten, en meer bewegen.

Beste trilplaten van dit moment om cellulitis te verminderen 

Trilplaten kunnen wel degelijk helpen om cellulitis te voorkomen en te verminderen. Hieronder vindt je een overzicht van de beste trilplaten van dit moment die effectief zijn bij het verminderen van cellulitis. De selectie hebben we samengesteld op basis van onze ervaringen. Daarnaast hebben we de trilplaten geselecteerd op basis van specifieke functionaliteiten die belangrijk zijn bij het verminderen van cellulitis denk hierbij aan het aantal intensiteit standen en de hoeveelheid trainingsprogramma´s.

1. Rock N Fit trilplaat

Dankzij de fitness stoel kun je nog meer verschillende oefeningen op een comfortabele manier doen. Daarnaast kan je er ook op zitten en gebruiken als massage apparaat.

Rock N Fit trilplaat met fitness stoel

Belangrijkste kenmerken:

20 intensiteit standen
Vijf trainingsprogramma’s
Inclusief fitness stoel
Inclusief trainingsgids
Inclusief weerstandsbanden
Zeer goed in het verminderen van cellulitis dankzij de massage functie. 
Inclusief afstandsbediening

De Rock N Fit trilplaat is de beste trilplaat van dit moment. Dat komt vooral omdat het apparaat zeer gebruiksvriendelijk is en veel instelmogelijkheden heeft. Het is ook zeer veilig in gebruik. Je kunt het gebruiken in de woonkamer, de keuken  of zelfs in het kantoor. De Rock N Fit trilplaat heeft veel veiligheidsfuncties. De trilplaat heeft een anti-slip basis en is ook uitgerust met een automatische uitschakeling. 

De Rock N Fit is de beste trilplaat voor thuis omdat hij wordt geleverd met een zeer goede fitnessgids die je alles vertelt over de oefeningen die je kunt doen. Op die manier kan je thuis op een effectieve en juiste manier de oefeningen doen. 

Je kunt de Rock N Fit ook als massageapparaat gebruiken. Door op de bijgelverde fitness stoel te gaan zitten en een lage intensiteit stand te selecteren worden je spieren gemasseerd. Train of masseer je lichaam terwijl je naar je favoriete Netflix serie kijkt. Een ander pluspunt van deze Rock N Fit fitness trilplaat is dat hij wordt geleverd met een uitgebreide trainingsgids.

Met de 20 intensiteitsstanden heb je veel opties als het gaat om het kiezen van een trainingsprogramma.


2. Bluefin

De trilplaat met de meeste traningsmogelijkheden om cellulitis te verminderen. De Bluefin heeft 180 intensiteit standen en vijf trainingsprogramma´s en door deze functionaliteiten onderscheid de Bluefin zich duidelijk van de concurrentie.

Bluefin

Belangrijkste kenmerken:

180 verschillende intensiteit standen
Vijf trainingsprogramma’s
Inclusief trainingsbanden
Inclusief voeding + trainingshandleiding om het maximale uit deze trilplaat te halen.
Maximaaal gewicht tot 150 kilo
Inclusief bluetooth speakers

De Bluefin trilplaat is een uitstekende trilplaat voor een breed scala van toepassingen. Ook voor mensen die last hebben van cellulitis is de Bluefin trilplaat ideaal. De hoofdreden is omdat de trillingen van deze trilplaat op een hogere intensiteit stand kunnen worden ingesteld. Het effect dat je de bloedcirculatie nog meer wordt gestimuleerd en dat is belangrijk voor het verminderen van cellulitis. Bij deze trilplaat heb je de keuze uit wel 180 verschillende intensiteit standen. Daarnaast heb je de keuze uit 5 verschillende trainingsprogramma´s. Het grote voordeel is dat je de fitness training perfect op je specifieke wensen kan aanpassen.

De Bluefin heeft een groot draagvermogen van 150 kilo, een mooi LED-display en een compact ontwerp dat goed past in elke ruimte. Wat een groot pluspunt is dat je de trilplaat na de training gemakkelijk kan opbergen. De Bluefin beschikt namelijk over wieltjes.

De Bluefin wordt geleverd met een afstandsbediening, waardoor het gemakkelijker is om de intensiteit van de vibratie te regelen. 

Als u op zoek bent naar een goede trilplaat, dan is de Bluefin een goede keuze. De trilplaat is ideaal om om cellulitis te verminderen, het evenwicht en de coördinatie te verbeteren, de bloedcirculatie te verbeteren, de spierspanning te verhogen en rugpijn te verlichten.


3. Vibroshaper

De meest comfortabele trilplaat omdat het voorzien is van een handvat en daardoor kan je beter in balans blijven en comfortabeler trainen.

Vibroshaper

Belangrijkste kenmerken:

Je kan de vibroshaper met een handvat gebruiken en dat zorgt voor meer gebruikersgemak.
Veruit de meest populaire trilplaat van Nederland
99 snelheid standen
Drie verschillende fitness traniningsprogramma´s
Met maximaal 10 minuten trainen per dag kan je vet verbranden en cellulitis verminderen.

De Vibroshaper is een trilplaat van hoge kwaliteit met een extra groot handvat. Dankzij het grote handvat kan je beter de balans houden. Vooral voor oudere mensen is de Vibroshaper de ideale trilplaat. Je hebt ook de mogelijkheid om het handvat met 1 klik van de trilplaat te verwijderen zodat je deze ook zonder handvat kan gebruiken.

De trilplaat is perfect om cellulitis te verminderen. De hoofdreden is omdat je een hele hoge intensiteit kan stellen. Het voordeel daarvan is dat je meer vet gaat verbranden en afvalstoffen kunnen daarnaast ook efficiënter worden afgevoerd. 

Het heeft een compact maar effectief ontwerp en kan ook worden gebruikt als massagetoestel wanneer je ene lage intensiteit instelt. De trilplaat heeft een grote, krachtige motor die in totaal 500 trillingen per minuut kan produceren. 

Wat de training betreft, biedt de trilplaat vijf verschillende trainingsprogramma’s, variërend van 5 tot 15 minuten. Het populairste trainingsprogramma is het programma dat speciaal gemaakt is voor vet verbranding. We raden dit type trainingsprogramma ook aan voor mensen die cellulitis willen verminderen.  

De trilplaat heeft ook een afstandsbediening waarmee u de intensiteit van de trillingen en de trainingsprogramma’s kunt wijzigen. Tevens bevat het apparaat een handleiding hoe u deze trilplaat het beste kunt gebruiken. Het toestel is gemaakt uit ABS kunststof en heeft een mooie rubberen anti slip oppervlak waardoor je beter in balans kan blijven. 


Wat is een goed dieet om cellulitis te verminderen?

 Als je cellulitis hebt, moet je ervoor zorgen dat je vezelrijk voedsel eet. Cellulitis is een bacteriële infectie die kan optreden in de huid. Het kan pijnlijk zijn en het kan zich ook verspreiden naar andere delen van het lichaam. Het eten van vezelrijk voedsel kan helpen voorkomen dat deze infectie zich verspreidt.

Enkele voorbeelden van vezelrijke voedingsmiddelen zijn groenten, fruit, volle granen, noten en bonen. Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en om je lichaam sterk te houden. Het helpt ook om het cholesterolgehalte te verlagen en helpt hartziekten te voorkomen. Dit zal helpen om je spijsverteringsstelsel in goede staat te houden.

Welke type eten kan je beter vermijden als je last hebt van cellulitis?

Cellulitis is een pijnlijke ontsteking van de huid en de weefsels. Het kan worden veroorzaakt door bacteriën, virussen of schimmels. Voedingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor het lichaam zijn die met een hoog vet- en suikergehalte. Dit zijn onder andere gefrituurd voedsel, snoep en zoetigheid. Ook alcohol is schadelijk omdat het de hoeveelheid bloedglucose in het lichaam verhoogt.

Wat veroorzaakt cellulitis en hoe kan je er vanaf komen? 

Cellulitis wordt veroorzaakt door de manier waarop vet wordt opgeslagen en verdeeld in je lichaam. Vetcellen zijn als klodders vet die vastzitten in de huid van je dijen, heupen en billen. Hierdoor kun je er een beetje mollig uitzien, en je benen kunnen er een beetje dik uitzien. Je kunt van cellulitis afkomen door te sporten en een paar andere stappen te ondernemen. Je moet je vetcellen verplaatsen om cellulitis te verminderen. Lichaamsbeweging is de beste manier om vetcellen te verplaatsen. U kunt ook proberen deze tips voor cellulitis:

  1. Vermijd cafeïne en alcohol.
  2. Drink veel water.
  3. Eet minder verzadigde vetten en minder koolhydraten.
  4. Zorg voor voldoende slaap.
Scroll naar top