lidl trilplaat

Trilplaat van de LIDL kopen? Lees onze reviews 

Wil je meer weten over de Trilplaten die de lidl aanbiedt? Dat komt goed uit want in deze blog vertel ik je alles over de verschillende soorten Trilplaten die de lidl verkoopt. 

Een trilplaat is een fitnessapparaat dat vooral heel handig is voor mensen met een heel druk leven. Wanneer je dagelijks 10 minuten op de trilplaat staat kan je in combinatie met de juiste voeding wel degelijk afvallen. De werking van een trilplaat is eigenlijk heel eenvoudig. 

Wanneer je op de trilplaat gaat staan dan wordt je lichaam uit balans gebracht. Het effect daarvan is dat de spieren zich heel vaak gaan samentrekken. De bloedcirculatie neemt daardoor en het metabolisme neemt ook sterk toe waardoor je gemakkelijker calorieën verliest. 

In dit artikel ga in op de verschillende soorten Trilplaten van de lidl. Ik ga hierbij onder andere in op de voordelen en nadelen van elkaar apparaat. Daarnaast vertel ik je ook over mijn ervaringen met deze apparaten. Ik wens je veel plezier met het lezen van dit artikel.

Bij welke andere winkels dan de LIDL kan ik een trilplaat kopen?

De LIDL biedt twee verschillende soorten trilplaten aan namelijk de Christopeit trilplaat en de Crivit trilplaat. Het is natuurlijk niet een heel groot aanbod. Wil je meer keuze? We raden je dan aan om ook eens het aanbod van bol.com en amazon.nl te bekijken. Beide webshops bieden een zeer groot assortiment aan verschillende fitness trilplaten aan.

Reviews over de Trilplaten die de lidl aanbiedt. 

Welke triplaten verkoopt de LIDL precies? In deze review gaan we uitgebreid in op de verschillende soorten trilplaten die de LIDl verkoopt. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar deze trilplaten en op basis daarvan hebben we deze reviews over de trilplaten van de LIDL opgesteld. In de reviews gaan we in op de unieke kenmerken van de desbetreffende trilplaten. We wensen je veel plezier met het lezen van deze reviews.

Christopeit sport trilplaat vibro 3000

Deze trilplaat is perfect voor beginners en ouderen vanwege het handvat. 

LIDL trilplaat Christopeit Sport Trilplaat Vibro 3000

Belangrijkste kenmerken:

20 snelheid standen: veel controle over de training
Vijf trainingsprogramma’s
Anti slip platform met drie zones (wandelen, joggen en hardlopen)
Gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wieltjes.
Fitness trainingsbanden voor het trainen van het bovenlichaam
Inclusief afstandsbediening
Het heeft helaas geen bluetooth speakers

Ben je opzoek naar een trilplaat die je na het trainen gemakkelijk kan opbergen? Christopeit Vibro 3000 is dan een hele goede keuze. Het beschikt namelijk over wieltjes zodat je het heel gemakkelijk kan verplaatsen dankzij de uitschuifbare handgreep. We kunnen je zeggen dat dit echt een groot voordeel is omdat deze LIDL trilplaat wel 12 kilo weegt. De wieltjes op deze trilplaat zijn dus zeker van toegevoegde waarde. 

Wat een enorm groot voordeel van Chrstopeit Vibro 3000 is dat je de training helemaal kan instellen naar jouw specifieke wensen. Je kan dat op wel drie verschillende manieren doen:

  • 20 intensiteit standen:  de LIDL trilplaat beschikt allereerst over 20 verschillende snelheidsstanden. Wanneer je een beginner bent dan raden we je aan om eerst met een lagere stand begint. Op die manier kan je langzaam aan de traingen wennen. Dankzij de verschillende standen kan je de training zo intensief maken als jij wilt. 
  • Drie verschillende trainingsprogramma’s: de trilplaat is ook voorzien van drie verschillende soorten trainingsprogramma’s. Daarnaast kan je ook je eigen trainingsprogramma helemaal zelf samenstellen. Het is een unieke functionaliteit want weinig trilplaten hebben deze mogelijkheid.
  • Anti slip platform met drie verschillende zones: het platform is voorzien van anti slip waardoor je beter in balans kan blijven. Daarnaast bevorderd het ook de veiligheid van het apparaat. Wat het Anti slip platform uniek maakt ten opzichte van de concurrentie is dat het voorzien is van drie verschillende zones. De zones zijn wandelen, joggen en hardlopen. Wanneer je jouw benen verder uit elkaar spreid op het anti slip platform dan zal de training aanvoelen alsof je echt aan het hardlopen bent. 
  • Trainingsband: dankzij de trainingsbanden kan je de training nog meer aanpassen op jouw wensen en behoeften. De trainingsbanden sluit je gemakkelijk aan op Christopeit Vibro 3000. Door de banden tijdens de training in je handen te houden kan je effectief je arm spieren trainen. Daarnaast zijn de banden perfect om de spieren rondom je bovenlichaam sterker te maken. 

Hoe werkt de Christopeit Vibro 3000 LIDL trilplaat? 
De Christopeit Vibro 3000 trilplaat werkt door het uitvoeren van oscillerende bewegingen. Het worden ook wel schommelbewegingen genoemd. Wanneer je op de trilplaat staat wordt je lichaam uit balans gebracht en gaan je spieren als reactie hierop samentrekken. Door deze samentrekkingen moet je lichaam extra hard werken en daardoor wordt de bloedcirculatie in je lichaam gestimuleerd. Daarnaast wordt de stofwisseling bevorderd en dat betekend dat je effectiever calorieen kan verbranden. Door consistent te trainen kan je echt gewicht verliezen en je spieren sterker maken.


Crivit LIDL trilplaat

De meest voordelige trilplaat van de LIDL. Daarnaast fungeert deze trilplaat ook een voetmassage apparaat 

Crivit trilplaat

Belangrijkste kenmerken:

Inclusief voetmassage functie
Het heeft vijf verschillende trainingsbanden
Anti slipplatform
Gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wieltjes.
Twee geïntegreerde handgrepen voor het doen van push ups
Inclusief afstandsbediening
Het beschikt helaas niet over en fitness stoel.

Ben je opzoek naar een voordelige trilplaat? De crivit vibratieplaat van de LIDL is dan de beste keuze. Het fitnessapparaat wordt verkocht voor een prijs van 139 euro. De Crivit trilplaat is hiermee een stuk goedkoper als andere trilplaten. Gemiddeld betaal je voor een een trilplaat tussen de 160 en 300 euro. Is de Crivit trilplaat van de LIDL dan wel een goede trilplaat of valt het tegen? We kunnen zeggen dat de kwaliteit van deze trilplaat niet onder doet voor andere populaire trilplaten zoals de Vibrofit. De apparaten van de LIDL zijn over het algemeen een stuk goedkoper als bij andere winkels. Het is de hoofdreden waarom de Crivit trilplaat goedkoper. 

De trilplaat van Crivit onderscheid zich zelfs op een aantal belangrijke punten van andere trilplaten. Hieronder een overzicht van op welke punten het zich onderscheid:

  • Twee geïntegreerde handgrepen: wat uniek is aan de Crivit trilplaat is dat beschikt over twee handgrepen die geïntegreerd zijn in het apparaat. Wanneer je deze handgrepen wilt gebruiken dan kan je deze uitklappen. Ze zitten dus mooi in het apparaat verborgen en dat vinden wij wel een groot voordeel. Dankzij de handgrepen is het veel gemakkelijker om bepaalde trilplaten oefeningen te doen zoals push ups. 
  • Voetmassage functie: wanneer je op de trilplaat traint worden ook de voetreflex punten van je voeten gestimuleerd. Het anti slip oppervlak is namelijk voorzien van metalen knoppen die corresponderen met de belangrijke reflexpunten van jouw voeten. De reflexpunten zijn de uiteinde van je zenuwsysteem. Door deze punten te prikkelen worden de reflexpunten gestimuleerd en het doel is om energieblokkades te verminderen. Voor meer informatie verwijs ik je ook naar deze pagina: massage apparaten van de lidl
  • Transport wielen: in tegenstelling tot andere trilplaten kan je de Crivit makkelijk vervoeren. Het is namelijk voorzien van wieltjes. 

Daarnaast het de Crivit trilplaat vele instelmogelijkheden. Het is bijvoorbeeld voorzien van vijf verschillende trainingsprogramma’s. Daarnaast kan je ook de intensiteit van de training instellen. Je hebt hierbij de keuze uit 20 intensiteit standen. Dankzij deze mogelijkheden heb je volledige controle over jouw training. Wat ook een groot pluspunt is dat je de beschikking hebt over een groot aanbod van trainingsvideo’s. In deze filmpjes worden de verschillende trilplaat oefeningen uitgelegd. Daarnaast wordt er ook uitgelegd over hoe je deze LIDL trilplaat het beste kan gebruiken. 

Wat een nadeel van deze trilplaat is dat je er geen fitness stole bij krijgt. Je kan daardoor niet zittend trainen. Wanneer dit voor jouw belangrijk is dan raden wij je de Rockers Fit trilplaat of de Tunturi trilplaat aan. Voor meer informatie over andere trilplaten lees dan ook eens de trilplaat adviesgids die wij hebben geschreven.


Wat zijn de ervaringen van mensen die een trilplaat bij de LIDL hebben gekocht? 

Wanneer we kijken naar de ervaringen van klanten is bijna iedereen zeer positief over beide LIDL trilplaten. Beide producten hebben een gemiddelde beoordeling van 4,5 ster uit 80 reviews en dat zegt dus zeker wat over hoe goed de kwaliteit is van deze trilplaat. Hieronder een overzicht van een aantal reviews die klanten op de LIDL webshop hebben geschreven: 

Mark | 31 jaar 

Ik ben erg tevreden over deze trilplaat. De trilplaat voelt super stabiel aan als ik erop sta. Wat ik fijn vindt is dat het anti slip platform vele grip biedt waardoor ik een betere balans heb tijdens het trainen op deze trilplaat. Qua instelmogelijkheden ben ik ook tevreden over deze trilplaat. Het biedt een grote hoeveelheid aan intensiteit standen en trainingsprogramma’s en daardoor kan ik mijn trainingen helemaal aanpassen aan mijn wensen. Wat ik zelf een nadeel vind van deze trilplaat is dat de trilplaat op de hoge intensiteit standen teveel geluid maakt. 

Sandra | 42 jaar

De trainingen van de Christopeit Vibro 3000 kunnen zeer intensief aanvoelen en met name op hoge intensiteit standen! Juist dit vindt ik super fijn omdat het aanvoelt als een intensieve training. Na de training voel ik het duidelijk in mijn spieren hard hebben gewerkt. Ik heb de trilplaat nu 2 maanden en ik merk duidelijk dat mijn spieren sterker zijn geworden. In het dagelijks leven merk ik dit duidelijk ook omdat het mijn uithoudingsvermogen is verbeterd. Wat ik zelf een groot voordeel vindt aan de Christopeit Vibro 3000 is dat het voorzien van wieltjes. Om heel eerlijk te zijn vind ik de trilplaat niet mooi en daarom is het handig dat ik dit fitnessapparaat makkelijk kan opbergen en uit het zicht kan verbergen.

Welke oefeningen kan je doen op de LIDL trilplaat?

Trilplaten zijn een geweldige manier om je kracht, lenigheid en evenwicht te verbeteren. Je kunt op een trilplaat allerlei oefeningen doen om de voordelen te krijgen die je verlangt. Hier zijn acht oefeningen die je op een trilplaat kunt doen:

  • Plank: Begin door je handen op de trilplaat te plaatsen met je lichaam in een rechte lijn van schouders naar hielen. Houd je buikspieren aangespannen en til je heupen op tot je in een staande positie bent. Houd twee seconden vast, en laat je dan langzaam weer zakken naar de beginpositie.
  • Lunges: ga met je voeten op heupbreedte uit elkaar op de plaat staan, met je tenen naar buiten gericht. Buig je knie tot 90 graden en plaats je hiel in het midden van de plaat. Houd je rug recht, strek je bovenbeen naar boven uit tot je een weerstand voelt tegen het gewicht van je been (je bovenbeen moet evenwijdig aan de grond zijn). Keer terug naar de beginpositie en herhaal.
  • Squats: je kunt squats doen op een trilplaat door met je voeten op schouderbreedte uit elkaar op de plaat te gaan staan. Houd je handen voor je uit voor evenwicht, en laat je langzaam in een hurkzit zakken. Houd je rug recht, en laat je knieën niet over je tenen komen. Duw jezelf weer omhoog naar de beginpositie.

Wat zijn de belangrijkste gezondheidsvoordelen van een trilplaat?

Is het trainen op een trilplaat nu zo goed voor je gezondheid? We kunnen hier volmondig “ja” op deze vraag beantwoorden! De sleutel tot succes is echter consistentie. Wil je bijvoorbeeld afvallen op een trilplaat of cellulite verminderen? Het is belangrijk dat je consistent blijft trainen voor minimaal 4 tot 5 keer per week! Daarnaast is een gezond dieet ook van groot belang! 

Afvallen op een trilplaat

Gewichtsverlies op een fitness-trilplaat kan op een aantal manieren worden bereikt. Ten eerste kan de verhoogde spieractivatie veroorzaakt door de trillingen helpen om meer calorieën te verbranden. Bovendien kunnen de trillingen helpen om de stofwisseling van het lichaam te verhogen, wat ook kan leiden tot gewichtsverlies. Ten slotte kan de plaat helpen om het lichaam te versterken en vorm te geven, wat leidt tot een slanker uiterlijk.

Cellulite verminderen

Cellulitis is een aandoening die veel vrouwen treft en kan worden verminderd door elke dag een trilplaat te gebruiken. De trilplaat zorgt ervoor dat de spieren snel samentrekken en ontspannen, wat kan helpen om de vetcellen die cellulite veroorzaken af te breken. Bovendien kan het dagelijks gebruik van een trilplaat de bloedsomloop verbeteren en ontstekingen verminderen.

Het maakt je lichaam flexibeler

Een trilplaat kan je lichaam flexibeler maken omdat het ervoor zorgt dat je spieren snel samentrekken en ontspannen. Deze stimulatie helpt de bloedcirculatie te verbeteren, wat kan helpen de flexibiliteit te vergroten. Bovendien kunnen de trillingen zelf helpen om strakke spieren en gewrichten los te maken.

Bloeddruk verlagen

Er zijn veel voordelen van trainen op een trilplaat. Eén zo’n voordeel is dat het trainen op een trilplaat je bloeddruk kan verlagen. De door de plaat opgewekte trilling zorgt ervoor dat je lichaam al zijn spieren tegelijk samentrekt en ontspant. Dit helpt op zijn beurt de bloedcirculatie te verbeteren en het stressniveau te verlagen. Als gevolg daarvan wordt je bloeddruk verlaagd omdat de belasting van je cardiovasculaire systeem vermindert. Het is echter wel een lange termijn proces verwacht niet dat je gelijk resultaten gaat zien. Het verlagen van je bloeddruk hangt ook sterk samen met je mentale gezondheid en je voedingspatroon.

Het verhoogd de bloedcirculatie

Een trilplaat stimuleert de bloedsomloop in het lichaam door trillingen op te wekken die via de voeten en benen gevoeld worden. Deze stimulatie helpt de doorstroming van bloed en lymfe in het hele lichaam te verbeteren. Deze platen kunnen gebruikt worden om de bloedsomloop in de benen, voeten, en armen te verbeteren. Ze zijn ook effectief om pijn in gewrichten en spieren te verlichten.

Scroll naar top