trilplaat doorbloeding benen

Werkt een trilplaat bij het verbeteren van de bloedsomloop van de benen en voeten? 

Het trainen op een trilplaat is de afgelopen jaren populair geworden. Het is ook niet zo verwonderlijk omdat je thuis effectief kan trainen. Het grote voordeel van een trilplaat is dat je met 10 tot 15 minuten effectief je lichaam kan trainen. Maar werkt een trilplaat ook effectief bij het stimuleren van de doorbloeding / bloedcirculatie van de benen en voeten? Ik kan je zeggen dat een trilplaat zeker goed werkt bij het stimuleren van de bloedsomloop. Door de trillingen van een trilplaat gaan de spieren namelijk samentrekken en daardoor wordt de bloedsomloop verhoogd.

Deze blog gaat specifiek over hoe trilplaten de doorbloeding verhogen van de benen en voeten en wat de gezondheidsvoordelen daarvan zijn. Daarnaast geef ik je in deze blog een overzicht van de beste trilplaten van dit moment voor het stimuleren van de bloedcirculatie. Ik wens je veel plezier met het lezen van deze blog. 

Beste trilplaten voor het bevorderen van de doorbloeding 

Hieronder vindt je een overzicht van de beste trilplaten voor het stimuleren van de doorbloeding van de benen en voeten. De selectie heb ik gemaakt door specifiek te kijken naar de functionaliteiten die belangrijk zijn voor het verhogen van de bloedcirculatie. Je kunt hierbij denken aan functionaliteiten zoals het aantal intensiteit standen en het aanbod van trainingsprogramma’s. Voor meer informatie over andere trilplaten bekijk dan ook eens deze adviesgids die gaat over de beste trilplaten van dit moment.


Rock N fit 

Meest comfortabele trilplaat 

 • Inclusief fitness stoel waardoor het ook fungeert als massage apparaat 

 • Vijf trainingsprogramma's

 • Gemakelijker fitness oefeningen doen dankzij de stoel 

 • Stoel is gemakkelijk te verwijderen 


Bluefin 

Meest trainingsmogelijkheden 

 • 180 intensiteit standen (uniek!)

 • Vijf trainingsprogramma's

 • Bluetooth audio en ingebouwde luidsprekers

 • Inclusief afstandsbediening 


Vibroshaper 

Meest populaire trilplaat in Nederland 

 • Inclusief handgreep (meer comfort + veiligheid: beter voor beginners + ouderen )

 • Inclusief gratis trainingsgids + voedingsschema 

 • 99 intensiteit standen 

 • Handvat is afneembaar 

Wat is een trilplaat precies? 

Een trilplaat is een doorbloeding apparaat dat kan worden gebruikt voor thuistraining. Het maakt trillingen als u erop gaat staan. Deze trillingen brengen uw lichaam uit balans en zorgen ervoor dat de spieren samentrekken. Wanneer u op een trilplaat traint, trekken de spieren veel vaker samen. Het effect hiervan is dat de bloedcirculatie in het lichaam wordt verbeterd. Vooral je been en voetspieren zullen veel meer energie krijgen dankzij de verhoogde doorbloeding. 

Waarom is een trilplaat zo goed voor de doorbloeding?

De trilplaat verhoogt de bloedcirculatie. Wanneer je namelijk op een trilplaat staat, trekken de spieren samen. De trillingen zorgen er namelijk voor dat je lichaam uit balans wordt gebracht en als reactie hierop gaan de spieren samentrekken om weer in evenwicht te komen. De spieren gaan dus veel sneller samentrekken en dat leidt tot een betere doorbloeding van de spieren. Het hart moet namelijk meer bloed pompen om aan de toegenomen behoefte aan zuurstof te kunnen blijven voldoen. De toegenomen bloedsomloop resulteert erin dat meer zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren worden getransporteerd:

 • Het effect is dat de verhoogde doorbloeding ervoor zorgt dat de spieren dus ook veel meer energie krijgen.
 • Door de verhoogde doorbloeding  worden de spieren ook sterker en flexibeler.
 • Het goed bij het verminderen van rugklachten door toegenomen bloedcirculatie.
 • Een ander effect van de verhoogde bloedsomloop is dat hierdoor de stofwisseling gestimuleerd en daardoor zal het lichaam effectiever calorieën verbranden.

Wat zijn de voordelen van een betere doorbloeding?

De voordelen van een betere doorbloeding zijn talrijk. Hieronder gaan we in op de belangrijkste voordelen van een betere doorbloeding. 

 • Meer energie: een hogere bloedcirculatie betekent dat je lichaam meer zuurstof krijgt, waardoor je de hele dag meer energie hebt. Je zult langer kunnen sporten, en daarnaast neemt het concentratie vermogen ook toe.
 • Betere huid: een hogere bloedcirculatie kan er ook voor zorgen dat uw huid er gezonder uitziet en aanvoelt. En omdat je lichaam meer zuurstof krijgt, zal je huid er jonger en gezonder uitzien. Daarnaast werkt een hogere bloedcirculatie ook effectief bij het verminderen van cellulitis
 • Verbeterd immuunsysteem: een hogere bloedcirculatie helpt ook om je immuunsysteem te versterken. Je zult infecties gemakkelijker kunnen afweren, en je zult minder snel ziek worden.
 • Verhoogde mentale focus: een hogere bloedcirculatie kunt u ook helpen om u te concentreren. De reden is dat uw hersenen meer zuurstof krijgen daardoor zult u langer kunnen werken zonder moe te worden. 

Op welke andere manier kan je de bloedcirculatie stimuleren? 

Naast het gebruik van een trilplaat kun je natuurlijk ook op andere manieren de doorbloeding stimuleren. Hieronder geven we je enkele tips. 

Eet Gezond

Gezond eten is een van de beste manieren om de bloedcirculatie te verbeteren. Voedingsmiddelen met veel vezels, zoals volle granen en groenten, zijn goed voor de gezondheid. Ze kunnen ook helpen om de bloedsomloop te verbeteren, omdat ze bekend staan om hun cholesterol verlagende werking.

Studies hebben ook aangetoond dat mensen die voedingsmiddelen eten met veel omega-3- vetzuren een betere bloedcirculatie hebben. Zalm, makreel en sardines zijn geweldige bronnen van Omega-3, en zijn een geweldige manier om de bloedsomloop te verbeteren.

Zorg ervoor dat je minimaal 8 uur slaapt 

Een goede nachtrust is een van de beste manieren om uw gezondheid te bevorderen. Het is bewezen dat mensen die elke nacht acht uur slapen gezondere bloedvaten hebben. Bloedvaten zijn belangrijk omdat ze zuurstof en voedingsstoffen naar uw cellen transporteren. Gezonde bloedvaten zijn natuurlijk ook belangrijk voor uw hart. Als je slaapt, pompt je hart meer bloed naar buiten dan anders het geval zou zijn. Dit helpt uw bloeddruk laag te houden, en het houdt uw hart gezond.

Door te mediteren zorg je voor rust en bevorder je de bloedsomloop

Als u een paar minuten tijd hebt, kunt u mediteren om u te helpen ontspannen. U kunt dit doen door comfortabel te gaan zitten en uw ogen te sluiten. Concentreer u op uw ademhaling en probeer aan niets te denken. Dit kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en de bloedsomloop te verbeteren.

Gebruik een massage apparaat of bezoek een massage salon 

Massageapparaten zijn nuttig bij het stimuleren van de bloedsomloop. Dit komt omdat ze een ritmische beweging creëren die de bloedsomloop in uw lichaam bevordert. Bovendien kunt u zich ontspannen en stress verlichten terwijl u een massageapparaat op uw huid laat aanbrengen. Hieronder een overzicht van massageapparaten die goed werken voor het bevorderen van de bloedsomloop:

Voor meer informatie over de verschillende soorten massages bekijk dan deze pagina

Drink voldoende water 

Water vormt een onmisbaar onderdeel van je lichaam. Het is nodig om je bloed goed te laten stromen. Als je bloed niet goed circuleert, kan dat veel gezondheidsproblemen veroorzaken. Het drinken van water zal uw lichaam helpen om beter te circuleren. Drink elke dag minstens acht glazen water. Drink minstens een glas voor het ontbijt, de lunch en het avondeten. Dit is het beste moment om water te drinken.

Verminder stress in je leven

Wanneer we veel stress ervaren, maakt ons lichaam hormonen zoals cortisol vrij. Dit hormoon vermindert de hoeveelheid bloed die door de slagaders stroomt. Dit kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals hoge bloeddruk. De beste manier om stress te verminderen is lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging verhoogt de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren. Het verbetert ook het vermogen van het lichaam om met stress om te gaan.

De yoga rek en strek oefeningen verhogen de doorbloeding 

Yoga is een geweldige manier om uw bloedsomloop te verbeteren, en het kan u ook helpen te ontspannen. De oefeningen bestaan uit rek- en strekoefeningen en ademhaling oefeningen die u kunnen helpen om spanning uit uw lichaam te verdrijven.

Het mooie van yoga is dat u er geen speciale uitrusting voor nodig hebt. Je kunt yoga bijna overal doen. Yoga helpt je om in vorm te komen, en het helpt je ook om te ontspannen.

Begin met slechts een paar minuten yoga per dag, of probeer een volledige yoga workout. Hoe dan ook, je kunt veel verschillende soorten yoga oefeningen online vinden. Je kunt er kennis over op doen zonder dat je daarvoor je eigen huis hoeft te verlaten.

Conclusie: zijn trilplaten goed voor het verhogen van de doorbloeding van de benen en voeten? 

 Een trilplaat is een eenvoudige en betaalbare manier om uw lichaam te trainen en de bloedcirculatie in uw benen en voeten te verhogen. Door de trillingen trekken je spieren samen, waardoor ze meer zuurstof en voedingsstoffen krijgen, wat weer leidt tot meer energie. Dit betekent dat uw lichaam meer calorieën zal verbranden en dat u gedurende de dag meer energie zult hebben. Als u meer wilt weten over de voordelen van trilplaten, bekijk dan deze blog!

Scroll naar top