Tantra massage

Tantra massage therapie: informatiegids over deze massage

Tantra is een oosterse wijsheid die gebaseerd is op de principes van harmonie, rust, liefde en eenheid. Een tantra massage is een zeer ontspannende en plezierige ervaring voor het hele lichaam, waarbij diep weefselwerk, acupressuur, shiatsu en vele andere technieken worden gebruikt om het algemeen welzijn te verbeteren. Het kan zeer effectief zijn bij het verminderen van stress. In dit artiel gaan we uitgebreid in op wat een tantra massage precies en wat de voordelen ervan zijn. 

Voorrdelen van een tantra massage

Wat is een tantra massage?

De tantramassage is een sensuele massage omdat ze zich richt op de energiekanalen (meridianen) in het lichaam die in verband worden gebracht met passie en seksuele energie. De massage verschilt van andere soorten massage vanwege dit aspect. Het is NIET bedoeld als een “seksuele” massage; het is gewoon een zeer stimulerende en ” bewustmakende” massage. 

De tantra massage maakt gebruik van zachte hand- en armbewegingen waarbij specifieke sensuele acupressuurpunten worden gestimulleerd. Deze accupressuurpunten staan in connectie met de energiekanalen. Door deze te prikkelen worden de kanelen geopend en worden blokades opgeheven. Door deze massage bewegignen worden een verhoging van je energieniveau, oxygenatie van je bloed veroorzaakt. Daarnaast bevorderd het je een hoger niveau van welzijn en ga je je dus beter voelen. Het is bewezen dat het zeer effectief is bij de behandeling van angst, stress, en zelfs sommige medische aandoeningen. De tantra massage richt zich op de stroom van seksuele energie door het lichaam en deblokkeert alle blokkades die er kunnen zijn.

Helende kracht

Wat is de helende kracht van tantra massage? 

Welnu, het wordt al eeuwenlang gebruikt door zeer verlichte spirituele leiders als een vorm van meditatie. Zij ontdekten dat deze vorm van massage een zeer uniek vermogen heeft om de “chi” of energie te deblokkeren die in ons lichaam geblokkeerd raakt als gevolg van stress. Dit veroorzaakt een verhoging van het energieniveau, oxygenatie van het bloed, en een algemeen gevoel van levendigheid en welzijn. Het is bewezen dat het zeer effectief is bij de behandeling van angst, stress, en zelfs sommige medische aandoeningen. Tantrische massage richt zich op de stroom van seksuele energie door het lichaam en deblokkeert eventuele blokkades die er zijn. 

Wat is een tantra massage

De voordelen van een tantra massage: 

 • Het geeft je meer energie: een tantra massage werkt diep in je spieren en botten om de opgebouwde spanning en stress los te laten. Dit zorgt ervoor dat je lichaam soepeler wordt en minder stijf. Het stimuleert ook je bloedsomloop, die op zijn beurt gifstoffen afvoert en je stofwisselingssnelheid verhoogt. Dit betekent dat je meer energie hebt, je levendiger voelt, en ‘s nachts beter slaapt. 
 • Het bevorderd een jongere huid: wanneer je regelmatig van een tantra massage geniet helpt het om rimpels en tekenen van veroudering te voorkomen. Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine waardoor je huid zijn elasticiteit behoudt.
 • Het bevordert gewichtsverlies: tijdens een tantra massage worden gifstoffen en onzuiverheden losgelaten en dat helpt ons om extra kilo’s kwijt te raken. De reden hiervoor is dat gifstoffen en onzuiverheden de neiging hebben zich op te hopen in de vetcellen in ons lichaam. Door het verhogen van je bloedsomloop, worden tijdens een tantra massage deze giftige stoffen weggespoeld. Het lichaam voert deze afvalstoffen uit je lichaam als zuiver water.
 • Een betere nachtrust: tijdens een tantramassage helpt de druk op de spieren en de acupressuurpunten bij het ontspannen van de spieren van de rug, nek en schouders. Dit zijn de meest voorkomende gebieden waar mensen pijn en ongemak ervaren als ze naar bed gaan. Deze druk helpt de bloedstroom en de productie van serotonine, wat helpt bij de productie van melatonine in de hersenen. Melatonine is een hormoon geproduceerd door de pijnappelklier die een belangrijke rol speelt bij de regulatie van onze slaap. 
 • Het is goed voor de spijsvertering: Een tantramassage helpt bij het reinigen van je dikke darm en het spijsverteringskanaal.Het wordt ook gebruikt als onderdeel van yoga, Ayurveda en Chinese geneeskunde. Het is een heerlijke manier om te ontspannen en tot rust te komen.
 •  Het maakt onze geest wakker: een tantra massage stimuleert alle energiecentra van het lichaam. Door het ontwaken van je “spirituele ik” ontwaakt je hele geest. Het brengt een diepgaande transformatie teweeg bij de persoon die de massage ontvangt. Deze verandering kan zich op veel verschillende manieren manifesteren. Voor sommige mensen kan het resulteren in een diep gevoel van eenheid met het universum. Voor anderen kan het resulteren in een gevoel van diepe vrede en tevredenheid.
 • Het bevorderd mindfullness: een tantra massage is een geweldige manier om te leren aandacht te schenken aan wat er in ons omgaat. Het helpt om een groter bewustzijn te ontwikkelen. Door ons op onszelf te concentreren, zijn we in staat om dingen in een nieuw licht te zien. Door te leren leven in het moment, kunnen we beginnen ons leven te transformeren.
 • Maak een diepere connectie met je partner: Een tantra massage is een uitstekende manier om een diepere verbinding met je partner te creëren. Het helpt om de spieren te ontspannen en de stroom van energie tussen jullie twee te vergroten. 
 • Versterkt je immuunsysteem: een tantra massage staat erom bekend het cortisolgehalte in het lichaam te verlagen. Cortisol is een hormoon dat het lichaam aanmaakt wanneer je onder stress staat. Wanneer je cortisolspiegel te hoog is, kan dit een negatief effect hebben op je gezondheid. Door je cortisolspiegel te verlagen, heeft een tantra massage een zeer positief effect op je immuunsysteem. Wanneer je minder last hebt van stress wordt je immuunsysteem ook sterker gemaakt.   

Hoe kan je jezelf voorbereiden op een tantra massage?

 • Yoga: je kunt je voorbereiden op een tantramassage door yoga te doen. Yoga leert ons hoe we onze adem kunnen gebruiken om onze geest en emoties te beheersen. Het leert ons ook om ons te concentreren op ons lichaam, geest en ziel. 
 • Neem een douche: zorg ervoorr dat je helemaal schoon bent voordat je gaat genieten van een tantra massage.

Voor meer informatie over hoe je een tantra massage het beste kan uitvoeren verwijs ik je ook graag naar dit artikel.

De geschiedenis van de Tantra massage: 

De beoefening van Tantra-massage zou meer dan 2000 jaar geleden in India zijn begonnen. Van de oude tantrische massage wordt gezegd dat het een van de krachtigste helende therapieën is. Het wordt al eeuwenlang gebruikt door hoogverlichte spirituele leiders als een vorm van meditatie.Tantrische massage richt zich op de stroom van seksuele energie door het lichaam en deblokkeert eventuele blokkades.

Wat is mijn ervaringen met een tantra massage? 

De meeste tantra massages gaan over het deblokkeren van energie. Energie die geblokkeerd is in het lichaam kan fysiek en emotioneel lijden veroorzaken. Wanneer deze energie vrij door het lichaam en naar buiten kan stromen, heeft dat een zeer positief effect op je gezondheid en welzijn. Het verhoogt ook je energieniveau en maakt je productiever. De tantrische massage die ik had was erg fijn. Het hielp me alle stress en spanning los te laten. Ik voelde mij na de sessie een stuk rustiger en met veel minder spanning in mijn lichaam. 

Kan ik een tantra massage samen met mijn partner doen?

Ja, u kunt samen met uw partner een tantrische massage doen. Het is een zeer krachtige en intieme manier om je relatie en band met je partner te verdiepen. Je kunt het alleen doen, of je partner uitnodigen om met je mee te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top