Swiss nights verzwaringsdeken

– Het Swiss Nights verzwaringsdeken is voordellig geprijst (58 euro)
– Slaap veel beter en dieper met dit verzwaringsdeken
– Werkt zeer goed bij het verbeteren van de concentratie
– Het deken kan je zowel in de winter als in de zomer gebruiken
– In het Swiss nights deken worden glasparels als vulling gebruikt

Swiss nights verzwaringsdeken

Ben je van plan om het Swiss nights verzwaringsdeken te kopen? Lees dan eerst deze review die ik over het Swiss nights verzwaringsdeken hebben geschreven. In deze review ga ik uitgebreid in op de belangrijkste kenmerken van het Swiss nights zwaarte deken. Ik vertel je daarnaast wat de nadelen en voordelen van dit deken. Ook ga ik kort in op de gezondheidsvoordelen wanneer je het Swiss nights verzwaringsdeken dagelijks gebruikt. Ik wens je veel plezier met het lezen van deze review. 

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents
  Dieper slapen met het swiss nights verzwaringsdeken

  Wat is een verzwaringsdeken en hoe gebruik je het?

  Een verzwaringsdeken is een deken dat een stuk zwaarder is. De meeste dekens wegen tussen de 5 en 13 kilo.

  Een verzwaringsdeken kan zeer goed helpen bij het verbeteren van de nachtrust, verminderen van stress en het verbeteren van de concentratie.

  Doordat verzwaringsdeken zo zwaar zijn voeren ze druk uit op de belangrijkste zenuwpunten van het lichaam. De hersenen krijgen een seintje van het zenuwstelsel en als reactie hierop gaan ze belangrijke hormonen aanmaken zoals endorfines en melatonine hormonen aanmaken.

  Het melatonine hormoon zorgt ervoor dat je slaperig wordt en dus gemakkelijker in slaap valt. De endorfines zijn gelukhormonen en zorgen er dus voor dat je positiever gaat denken en rustiger wordt in je hoofd. Deze combinatie van hormonen zorgt ervoor dat je gemakkelijker in slaap valt.

  Daarnaast geeft het Swiss nights verzwaringsdeken door het zware gewicht ook een knuffel gevoel. Het voelt net aan alsof je de hele nacht wordt geknuffeld. Het geeft een veilig en ontspannen gevoel en dat zorgt ook voor een betere nachtrust. Door de zwaarte van het deken beweeg je minder in de slaap en slaap je dus ook dieper.

  Belangrijkste eigenshappen van het Swiss nights verzwaringsdeken

  Ik heb voor jouw een kort overzicht opgesteld van de meest belangrijke kenmerken van het Swiss verzwaringsdeken.

  Merk: Swiss Nights 
  Afmetingen:
  150 x 200 | 80 x 120 cm
  Gewicht: 6 en 8 kilo
  Materiaal: polyester

  Inlcusief: opbergtas en handleiding
  Garantie: 2 jaar
  Handleiding: Nederlands

  Wat zijn mijn ervarnigen met het Swiss nights verzwaringsdeken?

  Voor mijn website ontspanthuis.nl heb ik de afgelopen dagen het Swiss nightsverzwaringsdeken uitgebreid uitgetest. Mijn ervaringen zijn over het algemeen vrij positief te noemen. Ik heb zelf het Swiss nights gebruikt van 8 kilo. Wat ik fijn aan het Swiss nights verzwaringsdeken vindt is dat het prechtig aanvoelt op mijn lichaam.

  Het juiste gewicht kiezen

  Polyester materiaal

  Het materiaal is van polyester en daardoor voelt het ook lekker warm van binnen. Wat wel fijn is dat er voldoende lucht naar binnenkomt zodat je het verzwaringsdeken ook tijdens de normale zomer dagen kan gebruiken.

  Ik denk echter wel dat het Swiss nights verzwaringsdeken door het polyester materiaal te warm is voor de echte warme zomernachten. Ik doel hierbij op nachttemperaturen die boven de 20 graden liggen. Wanneer je ook tijdens deze temperaturen onder het zwaarte deken wilt liggen dan raad ik je bijvoorbeeld het zwaarte deken van Ella of Nevali aan.

  Het Swiss nights verzwaringsdeken voelt echter wel super fijn aan tijdens de winterdagen. Ik heb deken zowel tijdens de winter als de zomer getest. Vooral in de winterdagen voelt het echt heerlijk warm aan.  Je zult het tijdens de koude winternachten niet snel koud krijgen.

  Glasparel vulling

  Wat ik daarnaast ook fijn vindt is dat de zwaarte van het gewicht van het deken ook heel mooi verdeeld is over mijn lichaam. Swiss night heeft gekozen om voor dit deken gebruik te maken van glasparel vulling. De kleine glasparels verschuiven ook niet omdat deze in kleine vakjes zitten waardoor ze niet kunnen verschuiven. Op die manier wordt het gewicht van het Swiss night verzwaringsdeken dus ook goed verdeeld over het lichaam.

  Een ander pluspunt van de glasparel vulling is dat het deken ook een stuk dunner is als andere verzwaringsdekens die gebruiken maken van andere vullingen. Glasparels nemen niet veel ruimte in beslag en daardoor kan je dus het Swiss nights verzwaringsdeken ook gemakkelijker opvouwen.

  Swiss night verzwaringsdeken

   Slaap ik beter als ik onder het Swiss nights verzwaringsdeken lig?

  Ik kan je zeggen dat ik met het Swiss nights verzwaringsdeken veel beter maar ook veel dieper slaap. Ik gebruik zelf de app sleepcycle op mijn telefoon en wat het leuke aan deze app is dat je ook kan zien hoe je slaapt. Uit de statistieken blijkt dat ik veel minder beweeg in mijn slaap en daarnaast wordt ik ook veel minder snel wakker.
  Het geeft dus aan dat ik veel dieper slaap en dat merk ik zelf ook op. Ik voel dat ik veel meer uitgerust wakker wordt. Ik merk ook dat ik veel minder onrustig ben in de ochtend en dat ik meer gefocust ben. 

  Zoals ik al eerder aangaf heb ik voor deze site vele verzwaringsdekens uitgebreid uitgetest. Uit mijn ervaring kan ik je zeggen dat ik veel beter slaap onder een verzwaringsdeken dan onder een normaal deken. 

  Bij het kopen van een verzwaringsdeken gaat het er meer om dat je het juiste gewicht en materiaal kiest. 

  Het gewicht van het Swiss nights verzwaringsdeken

  Het is heel belangrijk om het juiste gewicht te kiezen. De reden is omdat er anders te veel of te weinig druk op het lichaam komt. Het deken moet de juiste hoeveelheid druk geven die verdeeld is over het gehele lichaam. Wanneer dat niet het geval dan werkt de druktherapie die het verzwaringsdeken geeft niet zo goed.

  Wanneer je tussen de 45 en 65 kilo weegt dan raad ik je aan om voor het Swiss nights verzwaringsdeken van 6 kilo te kiezen.

  Voor mensen die tussen 66 en 100 kilo wegen kan je het beste voor het verzwaringsdeken kiezen van 8 kilo.

  Het gewicht van het Swiss nights verzwaringsdeken

  Wat ik zelf erg fijn vindt is dat het deken is voorzien van 8 lusjes. De overtrekhoes kan je hieraan gemakkelijk vastmaken. Ik raad je altijd aan om een overtrekhoes over het deken te doen. De reden is dat je verzwaringsdekens niet kan wassen in de wasmachine. Deze dekens wegen namelijk teveel. Een overtrekhoes kan je wel wassen en je kan daardoor altijd genieten van een schoon deken.  Swiss nights levert bij dit verzwaarde deken standaard een overtrekhoes bij.

  Garantie

  Swiss nighs heeft een goede klantenservice hoog in het vaandel staan. Ze willen dat jij als klant echt tevreden bent! Mocht je om het wat voor reden dan ook het deken toch niet fijn vinden dan kan je deze zonder problemen terugsturen. Zelfs al heb je er bijvoorbeeld twee week in geslapen dan is dat zelfs geen probleem.

  Prijs van het Swiss nights verzwaarde deken 

  Wanneer we kijken naar de prijs van het Swiss nights verzwaringsdeken is het een stuk voordelliger geprijst dan andere verzwaringsdekens. Het deken is bij bol.com te koop 58 euro en hiermee behoort het tot één van de voordelligste verzwaringsdekens van dit moment.

  De reden waarom dit deken een stuk goedkoper is dat het gemaakt is van polyester in plaats van katoen. De verzwaringsdekens die gemaakt zijn van katoen zijn een tientalen euro's duurder.

  Wat zijn de ervaringen van andere mensen die het Swiss nights verzwaringsdeken hebben gekocht. 

  Natuurlijk zegt mijn mening niet alles. Ik heb daarom een kort overzicht opgesteld van reviews die mensen hebben geschreven over het Swiss nights verzwaringsdeken. De meeste mensen hebben een positieve ervaringen over het verzwaarde deken. Het blijkt ook wel uit het feit dat het product 4.4 ster heeft uit 54 reviews en dat is heel goed. Hieronder vindt je het overzicht.

  Els | 35 jaar ervaring

  Toen ik het Swiss nights verzwaringsdeken kocht had ik niet echt hele hoge verwachtingen. Na een aantal nachten onder het zwaarte deken geslapen te hebben heeft het echt mijn verwachtingen overtroffen. De eerste nacht was het even wennen maar na de tweede nacht onder het deken geslapen te hebben stond ik echt met veel meer energie op. Ik heb het zwaartedeken nu voor twee maanden in huis en ik merk echt op dat ik sneller en dieper slaap. Ik ben dus echt tevreden over het Swiss nights verzwaringsdeken.

  Niels | 43 jaar | 5 ster
  Het Swiss nights verzwaringsdeken voelt goed aan op de huid en daarnaast heeft het een mooie uitstraling. Ik kan je zeggen dat ik ook veel dieper slaap en veel minder vaak wakker wordt. Sochtends vroeg wordt ik ook heerlijk relaxt wakker en heb ik minder zorgen. 

  Ik ben trouwens ook erg tevreden over de klantenservice van Swiss Nights. Ik had eerst een te zwaar deken besteld maar ik kon deze zonder problemen terugsturen ook al had ik er een paar keer ondergelegen.

  Anne | 63 jaar | 4.5 ster
  Het was de eerste nachten wel echt even wennen om onder dit verzwaringsdeken te liggen.
  Ik kon de eerste twee dagen zelfs wat lastiger in slaap vallen omdat het zwaar aanvoelt.
  Nadat ik er gewend aan was geworden slaap ik nu wel veel beter en ook dieper. 

  Ik ben ook te spreken over de klantenservice van Swiss nights. Ik had het deken de volgende dag al in huis en de kwaliteit ervan is ook goed.

  Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het Swiss Nights verzwaringsdeken? 

  Wanneer je dagelijks onder een verzwaringsdeken slaapt dan is dat heel gezond voor mentale en lichamelijke gezondheid. Ik ga hieronder kort in op de belangrijkste gezondheidsvoordelen van het Swiss nights verzwaringsdeken.

  Betere nachtrust 

  Ik merk het zelf ook dat ik beter slaap door onder een verzwaringsdeken te liggen. Ik merk dat ik veel minder beweeg in mijn slaap en ook veel dieper slaap.

  Onderzoek heeft echter ook aangetoond dat verzwaringsdekens wel degelijk bijdragen aan een betere nachtrust. Het onderzoek in zweden werd uitgevoerd bij 31 mannen en vrouwen. Zij moesten twee weken onder een verzwaringsdeken liggen. Het resultaat van het onderzoek was dat 85% procent van de deelnemers veel dieper sliep. Het bleek uit het feit dat zij minder bewogen in hun slaap en minder vaak wakker werden. 

  Heerlijk genieten onder een verzwaringsdeken van octazy

  Ik zal je kort en krachtig uitleggen hoe het Swiss nights verzwaringsdeken helpt bij het verbeteren van de nachtrust. Wanneer je onder het deken ligt dan kom er door het gewicht over je hele lichaam druk te liggen. Deze druk voelt heel fijn aan en voelt aan alsof je geknuffeld wordt. Het geeft een gevoel van rust en veiligheid.

  Het geeft niet alleen een fijn gevoel want als reactie hierop gaan de hersenen melatonine hormonen aanmaken. Het zijn hormonen waarvan je rustig en slaperig wordt. Het wordt ook wel het slaaphormoon genoemd. Tegelijkertijd zorgen deze hormonen dat stress hormonen zoals cortisol uit het lichaam worden verdreven. Je zult het wel al raden want het effect daarvan is dat je dus veel rustiger bent en dus veel gemakkelijker en dieper slaapt.

  Door de zwaarte van het Swiss nights deken beweeg je ook minder in je slaap en dat heeft ook een zeer positief effect op de nachtrust.

  Een massage helpt bij stress en hoofdpijn

  Verminderen van stress 

  Wist je dat verzwaringsdekens helpen met het verminderen van stress? Door de druk van het verzwaringsdeken worden de drukpunten van het zenuwstelsel meer in balans gebracht.

  Deze druk voelt het aan alsof je wordt geknuffeld en de hersenen gaan ook als reactie hierop endorfine hormonen aanmaken. Het zijn hormonen waardoor je jezelf gelukkiger gaat voelen. Door de aanmaak van deze hormonen wordt het overprikkelde zenuwstelsel ook tot rust gebracht en daardoor komt het in balans.

  Doordat het zenuwstelsel langzaam maar zeker rustiger wordt neemt ook de spierspanning in de spieren af. De spierspanning zorgt ook voor een onrustig gevoel en gget creëert stress.

  Het effect van de aanmaak van endorfine hormonen, het tot rust komen van het zenuwstelsel en de afnemende spierspanning is dat ook het stress hormoon cortisol uit het lichaam wordt verdreven.

  Ik hoop dat het nu beter duidelijk is van hoe een verzwaringsdeken helpt bij het verminderen van stress in het lichaam.

  Betere concentratie het helpt zeer goed bij mensen met ADHD en ADD

  Vooral bij mensen die ADHD of ADD hebben kan de concentratie worden verbeterd als men dagelijks onder een verzwaringsdeken ligt. Mensen die ADHD en ADD hebben vaak last van een overprikkeld zenuwstelsel. Het is dan ook de reden waarom er veel meer impulsen en gedachtegangen in de hersenen van mensen met ADHD actief zijn.

  Het Swiss nights verzwaringsdeken kan helpen bij het verbeteren van de concentratie door het zenuwstelsel  tot rust te laten komen.Ik verwijs je graag naar dit onderzoek waar er meer wordt verteld over de effecten van verzwaringsdekens op het bevorderen van de concentratie.

  Minder last van angst

  Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een verzwaringsdeken kan helpen bij het verminderen van angstaanvallen. Wannneer je onder het deken ligt voelt het namelijk aan alsof je wordt geknuffeld. Het geeft het lichaam een veilig en rustig gevoel en daardoor nemen ook de angsten af.

  Het heeft er natuurlijk ook sterk mee te maken dat het zenuwstelsel tot rust wordt gebracht en daardoor is de geest minder overprikkeld.
  Een gebalanseerd zenuwstelsel heeft natuurlijk ook een positief effect.

  Scroll naar top