Waar moet je op letten bij het kopen van een spijkermat?

Mijn ervaringen met een spijkermat is het onzin of niet?

Voor mijn website www.ontspanthuis.nl heb ik het afgelopen jaar vele verschillende soorten ontspanningsapparaten zoals massage apparaten en spijkermatjes getest. In dit artikel vertel ik je over mijn ervaringen met een spijkermatje en of het onzin is of juist niet. De volgende ondewerpen komen in dit artikel aanbod:

  • Wat zijn mijn ervaringen met een spijkermat.
  • Waarop moet je op letten bij het kopen van een spijkermat
  • Ervaringen van andere mensen die een spijkermat hebben gekocht.
Wat zijn de voordelen van de shati mat van puravida?

Wat is een spijkermat?

Een spijkermat is een mat met plastic puntjes. We noemen deze puntjes ook wel spijkerpuntjes. Een spijkermat wordt ook een acupressuur mat, shakti mat of spijkerbed genoemd. De werking ervan is heel eenvoudig. Je gaat ongeveer 10 tot 15 minuten liggen en de puntjes oefenen druk uit over je hele lichaam, genoeg om je wat pijn te laten voelen. In feite helpt dat juist, want wanneer je hersenen die pijnsignalen registreren, produceren ze endorfine en oxytocine hormonen die positieve effecten hebben op zowel je mentale (je stemming) als je fysieke gezondheid (pijnverlichting).

Deze hormonen zijn als het ware natuurlijke pijnstillers en stressremmers. Wanneer je een acupressuurbehandeling ondergaat, wordt de bloedsomloop gestimuleerd, waardoor belangrijke voedingsstoffen en zuurstoffen uw spieren gemakkelijker kunnen bereiken. Pijnklachten zoals rugpijn en spierpijn nemen hierdoor sterk af.

Wat zijn mijn ervaringen met een spijkermat en is het onzin of niet?

In de afgelopen maanden heb ik veel verschillende soorten spijkermatjes uitgetest. Mijn ervaringen zijn over het algemeen postief. Mijn ervaring is dat een spijkermat in het begin best wel pijnlijk kan aanvoelen en dat is juist goed! De hersenen signaleren namelijk deze pijnsignalen en als reactie hierop gaan de hersenen endorfine hormonen aanmaken en dat is juist het doel van acupressuur behandeling.

Hoe was mijn ervaringen toen ik de acupressuur mat voor de eerste keer gebruikte?

Toen ik de spijkermat voor de eerste keer gebruikte deed het best wat pijn. Mijn advies is om de eerste keer niet langer dan 10 minuten op de acupressur mat te liggen. Ik heb zelf de eerste keer zonder kleren op de mat gelegen en dat raad ik je zeker niet aan. De tweede keer heb ik gelijk met kleren op de mat gelegen en het voelt daardoor veel minder pijnlijk aan.  Mijn advies is om het rustig op te bouwen.

Nadat ik de acupressuur matje voor de eerste keer had gebruikt voelde ik mezelf een stuk rustiger in mijn hoofd met veel meer energie . Het is echt een wereld van verschil. Ik heb zelf een druk leven en bij mij leidt dat tot veel onrust en stress in mijn hoofd en dat zorgt bij mij ook voor vermoeidheid. Ik gebruik de spijkermat nu twee keer per dag en bij mij helpt het echt. Ik merk bij mezelf duidelijk dat ik veel relaxter ben en minder gespannen. Het helpt om tot rust te komen van mijn drukke leven. Daarnaast heb ik ook veel minder last van rugpijn na het slapen sinds ik de spijkermat nu ook gebruik voordat ik naar bed ga. Ik vindt de spijkermat dus zeker geen onzin want bij mij werkt het echt.

Op mijn aanbeveling heeft mijn zus ook een spijkermat gekocht. Zij heeft veel last van slaapproblemen en stress. Door de stress heeft ze last van allerlei negatieve gedachtes en het is moeilijk om dat te los te laten en daardoor slaapt ze ook slecht. Sinds ze nu dagelijks gebruik maakt van de spijkermat slaapt ze echt veel beter. Ze voelt zich een stuk rustiger en heeft minder last van negatieve gedachtes.

Hoe gebruik je de spijkermat voor de eerste keer?

  • Ga op de spijkermat liggen met kleren aan. Als je het voor de eerste keer gebruik dan is het aan te raden om er niet langer dan 5 minuten op te liggen.
  • Bouw de tijdsduur van de acupressuur behandeling langzaam op naar 20 minuten. Per sessie kan je de mat bijvoorbeeld 2 minuten langer gebruiken. Op die manier bouw je het langzaam op.
  • Wanneer je gewend bent geworden aan de acupressuur behandeling kan je er ook zonder kleren op gaan. Bij mij is het effect van de behandeling nog veel groter. Na de acupressuur behandeling voel ik mezelf nog energieker.
Werking van een spijkermat

Hoe koop je de juiste spijkermat?
Hieronder een aantal tips waarop je moet letten bij het kopen van een spijkermat.

Afmetingen

Kies je voor een acupressuur mat die alleen je behandeld of ook de benen, nek en schouders. Ik raad je zelf aan om grotere mat te pakken want dan is de acupressuur behandeling het meest effect.

Aantal spijkerpuntjes.

Spijkermatjes hebben duizende puntjes en dit is ook zeer belangrijk. Hoe meer puntjes de mat heeft hoe effectiever de behandeling. Het betekend namelijk dat meer zenuwpunten van het lichaam worden geprikkeld. Ik raad je aan om een mat te kopen die minimaal 6000 spijkerpuntjes heeft.

Wordt het geleverd met een spijkerkussen?

Ik raad je aan om altijd te kiezen voor een acupressuur mat die ook wordt geleverd met een spijkerkussen. Zonder spijkerkussen worden niet de zenuwpunten op je hoofd en nek behandeld. Het is juist belangrijk om ook deze goed te behandelen. In deze gebieden ontstaat vaak veel spierspannig. Koop dus altijd een spijkermat met spijkerkussen.

Draagtas

Wil je de spijkermat overal mee naar toe nemen? Kies dan voor een spijkermat die wordt geleverd met een draagtas.

Spijkermat recensies op bol.com

Hieronder een aantal reviews van mensen die een spijkermat op bol.com hebben gekocht en vertellen over hun ervaringen.

Ellen | 52 jaar
"Ik hou van mijn spijkermat! Ik gebruik de mat zowel voor mijn rug en nek. Sinds ik de spijkermat gebruik, is de kwaliteit van de slaap aanzienlijk verbeterd en de ochtendmoeheid is volledig verdwenen. Ik voel mij na het gebruik van de acupressuur mat veel rustiger en daardoor val ik veel gemakkelijker in slaap."

Sanne | 42 jaar
"Ik was een beetje huiverig, maar ik wilde het echt uitproberen vanwege mijn spierpijn. Als je op de mat gaat liggen is er inderdaad eerst een intens prikkend gevoel - en na een minuut of vijf ontspant je lichaam zich gewoon. Na de behandeling heb ik veel minder last van spierpijn en voel ik mij veel energieker!"

Frank | 65 jaar
"Als je op zoek bent naar een manier om meer te ontspannen, is deze mat perfect! Het is zo gemakkelijk en handig. Ik gebruik hem dagelijks en de spieren in mijn nek, schouders en rug zijn meer ontspannen sinds ik hem gebruik, omdat hij de bloedsomloop stimuleert."
 

Kiezen voor een spijkermat of massage apparaat? Wat is de beste keuze?

Zowel een massage apparaat als een spijkermat zijn zeer effectief in het verminderen van fysieke en mentale klachten. Beide zorgen voor veel rust en ontspanning. Het grote voordeel van een spijkermat is dat deze over het algemeen een stuk goedkoper is als een goed massage apparaat. Een spijkermat kost tussen de 20 en 50 euro. Voor een goede massage apparaat betaal je al snel tussen de 80 en 200 euro. De prijs is sterk afhankelijk van het type apparaat. Wanneer je voor een massage apparaat kiest om volledig te ontspannen zou ik kiezen voor een massage mat of een groot massagekussen. Bij deze massage apparaten wordt namelijk het gehele lichaam gemasseerd.

Het voordeel van een massage apparaat ten opzichte van een spijkermat is dat het gewoon veel fijner aanvoelt. Je gehele lichaam wordt heerlijk gemasseerd en dat zorgt echt voor ontspanning en rust. Een spijkermat daarintegen is wel gemakkelijker om mee te nemen als een groot massage apparaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top