Waar moet je op letten bij het kopen van een spijkermat?

Hoe kan je door een spijkermat beter slapen?

Als u niet kunt slapen, probeer dan deze methode. Ga op een acupressuurmat liggen. Deze mat stimuleert gevoelige punten langs uw rug, meridianen genaamd, die volgens studies ontspanning kunnen opwekken. Dat betekent dat u eindelijk kunt wegdromen naar dromenland en dieper kunt slapen. Voor het beste resultaat volgt u deze tips voor het gebruik van de spijkermat voor het slapen.

Inhoudsopgave van deze koopgids
  Add a header to begin generating the table of contents
  Wat zijn de voordelen van de shati mat van puravida?

  Wat is een spijkermat?

  Acupunctuur in de traditionele Chinese geneeskunde is gebaseerd op de stimulatie van meridianen, een netwerk van energielijnen door het hele lichaam. Dit stimuleert dan "qi" of bio-energie om vrijer te stromen.

  Acupressuurprincipes worden toegepast door druk uit te oefenen op specifieke punten op je rug en benen. Een acupressuurmat kan worden gebruikt voor veel verschillende kwalen, waaronder verlichting van hoofdpijn, preventie van lage rugpijn en infecties van de urinewegen.

  Een studie toont aan dat een acupressuur behandeling mensen kan helpen beter te slapen. In de studie ontdekten ze dat mensen een verbeterde slaapkwaliteit rapporteerden na 15 minuten op een spijkermat gelegen te hebben . Voor een betere nachtrust wil je de drukpunten stimuleren die in verband staan met ontspanning en stressverlichting. Je hebt een heleboel van deze punten langs je ruggengraat en schouders. Een acupressuurmat raakt deze punten allemaal tegelijk, waardoor je makkelijker in slaap valt. Tijdens de behandeling worden er namelijk endorfine hormonen aangemaakt en dankzij deze hormonen wordt je rustiger in je hoofd waardoor je beter in slaap valt.

  Hoe werkt een spijkermat bij een betere nachtrust

  De meeste spijkermatten zijn ongeveer zo groot als een kleine handdoek. De mat gaat  van je nek tot je bekken. Op de mat bevinden zich kleine spijkerpuntjes. Het ziet eruit als een bed met naalden erop, maar laat je niet misleiden door die spijkerpunten. Ze zullen je helpen beter te slapen door je zenuwstelsel te activeren en drukpunten te stimuleren voor een betere slaap. Dit is hoe:

  Meridianen rug

  Het stimuleert acupressuur meridianen

  Je ruggengraat en schouders hebben meridianen die sterk in verband staan met de mentale gemoedstoestand. Wanneer je voor het eerst op een acupressuurmat gaat liggen, zal je zenuwstelsel geprikkeld worden door de spijkerpunten. Het lichaam voelt een korte pijnreactie en realiseert zich dan het veilig is. Als reactie hierop maakt het lichaam endorfine hormonen aan. De spieren worden daardoor ook opgewarmt en daardoor zal de spierspanning sterk verminderen.

  De aanmaak van endorfine hormonen

  Wanneer je bloedsomloop toeneemt, komen er "feel-good" hormonen vrij die endorfine worden genoemd. Deze natuurlijke stemmingverhogers helpen gedachten te verzachten die je 's nachts wakker houden. Het is vaak een gevolg van verhoogde stressniveaus en een overactief brein dat alles probeert te verwerken!

  Het laat de spierspanning los

  Als je de stress en spanning loslaat die je spieren gespannen houden, wordt het makkelijker om in slaap te vallen. Een spijkermat kan hierbij helpen omdat het overactieve zenuwstelsel wordt gestabiliseerd. Diep in en uit ademen tijdens de acupressuur behandeling helpt ook om je lichaam om tot rust te komen. Wij raden je aan een om op een acupressuur mat te gaan liggen 30 minuten voordat je naar bed gaat. Je zult na de acupressuur behandeling merken dat de spierspanning sterk is afgenomen waardoor je beter slaapt.

  Werking van een spijkermat

  Hoe gebruik je een spijkermat / acupressuur mat voor een betere nachtrust?

  Hieronder een aantal tips over hoe je een spijkermat dient te gebruiken voordat je naar bed gaat.

  De tijdsduur van de acupressuur behandeling 
  Sommige mensen liggen slechts 10 minuten op hun spijkermat, terwijl anderen hun sessie verlengen tot 40 minuten. Wanneer je net begint met een acupressuur raad ik je aan om eerst met een sessie te beginnen van 5 minuten zodat je lichaam eraan wend. Er is echter geen ideale tijdsduur, experimenteer en let op wanneer je jezelf slaperig begint te voelen.

  Meditatie
  Meditatie is een goede manier om je gelukkig en kalm te voelen. Het helpt erg goed tegen stress. Je kan een meditatie sessie combineren met een acupressuur behandeling. Een tip is om tijdens de acupressuur te genieten van een yoga nidra meditatie oefening.

  Stimuleer je nek meridianen
  Meditatie is een goede manier om je gelukkig en kalm te voelen. Het helpt erg goed tegen stress. Je kan een meditatie sessie combineren met een acupressuur behandeling. Een tip is om tijdens de acupressuur te genieten van een yoga nidra meditatie oefening.

  Hoe kan je sneller spierspanning loslaten?
  Als de spijkerpunten te intens voelen dan raad ik je aan om een thsirt te dragen als u op de mat ligt. Als u niet voelt dat uw lichaam spanning loslaat, probeer de mat dan dichter bij uw nek of bekken te leggen. Het zal de spierspanning verhogen.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Scroll naar top