Waar moet je op letten bij het kopen van een spijkermat?

Kan je een spijkermat veilig gebruiken tijdens de zwangerschap?

Helaas raden wij het gebruik van de spijkermat af voor vrouwen die zwanger zijn, vooral in het eerste trimester. De Shakti Mat maakt gebruik van acupressuur, die in sommige gevallen is gebruikt om weeën op te wekken. Raadpleeg altijd uw arts voordat u de mat gebruikt als u een vrouw bent die in verwachting is of net bevallen en u ander advies wilt over hoe de mat kan helpen bij het herstel na de bevalling. De Shanti Mats zullen echter een prachtig hulpmiddel zijn voor nieuwe moeders die last hebben van een gespannen rug (meestal door het dragen van dat extra gewicht), gespannen heupen (door het dragen tijdens de bevalling), slapeloosheid door stress en nog veel meer - al deze dingen zouden moeten verbeteren na het leggen op deze manier!

Wat is een spijkermat en wat zijn de voordelen?

De Shakti Acupressuur Mat is een dagelijks zelfzorgmiddel gebaseerd op het Indiase spijkerbed. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, worden spijkerbedden al duizenden jaren gebruikt - in studies is zelfs aangetoond dat ze de slaapkwaliteit kunnen verbeteren! En hoewel het in het begin misschien pijnlijk of oncomfortabel klinkt, zijn deze matten eigenlijk heel ontspannend als je er eenmaal aan gewend bent (net als elk ander type mat!). Het zenuwsysteem wordt door de spijkerpuntjes gestimulleerd. Het zorgt ervoor dat energiebanen in balans worden gebracht. Het effect daarvan is dat de bloedscirculatie in het lichaam enorm toeneemt en daardoor verdwijnen veel pijnklachten zoals rugpijn en spierpijn. Daarnaast werkt het ook erg goed tegen stress. Tijdens de behandeling voel je een gevoel van pijn. Als reactie hierop gaat je lichaam endorfine hormonen aanmaken. We noemen dit ook wel natuurlijke pijnstillers en feel good hormonen. Het effect daarvan is dat je rustiger wordt in je hoofd en dus de stress sterk afneemt.

Waarop moet je letten bij het kopen van een spijkermat?

Na de zwangerschap kan je natuurlijk wel een spijkermat gebruiken. Wij raden het zelfs aan omdat het helpt bij veel pijnklachten zoals rugpijn en spierpijn. Hieronder een aantal tips waarop je moet letten bij het kopen van een spijkermat:

  • Check altijd goed de afmeting
  • Wij raden je aan om een spijkermat te kopen met minimaal 6000 puntjes
  • Koop altijd een spijkermat dat wordt geleverd met een spijkerkussen zodat  je ook de nek en schouders kan behandelen. 
  • Wij raden je aan om een spijkermat te kopen die wordt geleverd met een tas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top