Waar moet je op letten bij het kopen van een spijkermat?

Wat zijn de voordelen van een spijkermat?

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terechtgekomen omdat je graag de voordelen van een spijkermat / acupressuur mat wil weten. Hieronder gaan wij in op de belangrijkste voordelen van een spijkermat. Allereerst leggen wij je uit hoe een spijkermat werkt.  Wij hopen dat je na het lezen van dit artikel een beter antwoord hebt gekregen op je vragen.

Wat is een spijkermat?

Een spijkermat is een mat waarop zich duizende puntjes bevinden. We noemen het ook wel spijkerpuntjes en vandaar noemen we het ook een spijkermat. De werking is heel simpel. Je gaat er op liggen voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Wanneer je erop gaat liggen zetten de spijkerpuntjes druk op alle belangrijke zenuwpunten van je lichaam.Je voelt een lichte pijn, maar dat is juist goed! De hersenen registreren die pijnsignalen. Als reactie daarop maken je hersenen endorfine en oxytocine hormonen aan. Deze hormonen hebben positieve effecten op zowel je mentale als fysieke gezondheid. We noemen deze hormonen ook wel "feel good" hormonen en natuurlijkpijnstillers. Doordat het lichaam deze endorfine hormonen aanmaakt gaat de pijn veel sneller weg. Daarnaast zorgen deze hormonen er ook voor dat stress hormonen zoals cortisol uit het lichaam worden verwijderd.

Een tweede belangrijke punt is dat tijdens een accupressuur behandeling de bloedscirculatie wordt gestimulleerd. Het effect hiervan is dat de bloedvatten wijder worden en daardoor kunnen belangrijke zuurstoffen de spieren beter bereiken. Klachten zoals rugpijn en spierpijn nemen daardoor sterk af.

Bekijk ook dit artikel waarin ik ga op onderzoeken die er gedaan zijn naar spijkermatjes.

Wat zijn de voordelen van de shati mat van puravida?

Wat zijn de voordelen van een spijkermat?

Hieronder gaan wij kort in  op de belangrijkste voordelen van een spijkermat.

Een massage helpt bij stress en hoofdpijn

Het helpt bij stress

Spijkermatjes kunnen helpen door endorfine en serotonine vrij te maken, wat natuurlijke pijnverlichtende chemicaliën zijn die in grote hoeveelheden in het centrale zenuwstelsel worden geproduceerd. Deze twee neurotransmitters veroorzaken een uitbarsting van energie die je een gevoel van kalmte geeft - de perfecte combinatie om stress te verminderen.

Het geeft je een energieboost

Heb je last van vermoeidheid? Wanneer je dagelijks gebruik maakt van een spijkermat kan dat je veel meer energie geven. Tijdens een acupressuur wordt de bloedscirculatie in het gehele lichaam gestimulleerd. Het effect daarvan is dat al je spieren veel meer energie en daardoor krijg je echt veel meer energie. Belangrijke zuurstoffen en voedingstoffen kunnen namelijk veel beter de belangrijke organen en spieren bereiken wat ervoor voor een energieboost. Daarnaast helpt de aanmaak van endorfine hormonen ook om het lichaam meer energie te geven.

Rugpijn verminderen

Acupressuurmatten zijn zeer geschikt om rugpijn te verminderen, omdat ze het lichaam helpen gespannen spieren los te maken. Door het aanmaken van endorfine hormonen neemt de rugpijn sterk af. Ze werken als natuurlijke pijnstillers. Daarnaast wordt ook de bloedscirculatie in het lichaam rondom de rug verhoogd. Het zijn de voornaamste redenen van hoe spijkermatjes helpen bij rugpijn.

Verbeterde slaap

Tijden de behandeling ga je jezelf rustiger voelen. De hoofdreden is dat het lichaam endorfine hormonen aanmaakt. Het effect daarvan is dat je gemoedstoestand verbeterd. Daarnaast helpt het ook bij heel pijnklachten waardoor je natuurlijk ook gemakkelijker in slaap valt. Na de accupentuur behandeling zul je merken dat je veel rustiger bent en dus ook veel beter kan slapen

Materialen van de shati mat

Verlaging van de bloeddruk

Acupressuur is een veilig en natuurlijk alternatief voor een medische behandeling bij het verminderen van hoge bloeddruk. Uit klinische proeven is gebleken dat bij patiënten met hypertensie de bloeddruk 30 minuten na de behandeling daalde. De hoofdreden is dat het lichaam op zowel mentaal als fysiek vlak rustiger wordt en dat heeft natuurlijk een positief effect op de bloeddruk.

Verminderd hoofdpijn

In 2019 was er een onderzoek uitgevoerd naar hoe een accupentuur behandeling kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn. Het resultaat van het onderzoek was dat de hoofdpijn sterk was afgenomen na een gebruik van 20 minuten.

De meest voorkomende oorzaken van hoofdpijn zijn spierspanning of congestie in het hoofd- en nekgebied. Acupunctuurtherapie kan worden toegepast omdat het gespannen spieren kan ontspannen door het vrijmaken van spanning uit de spierweefsels van het lichaam.

Ook door de aanmaak van endorfine hormonen verminderd de spierspanning. Deze fungeren namelijk als natuurlijk pijnstillers waardoor de klachten sterk afnemen.

De meeste gestelde vragen over tens apparaten

Het helpt bij mensen die ADHD hebben

Acupunctuurbehandeling kan helpen bij adhd omdat is aangetoond dat het de neurotransmitter (chemische stof in de hersenen) niveaus bij ADHD patiënten reguleert.

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat een behandeling met acupunctuur, alleen of als aanvullende therapie, krachtige voordelen kan opleveren voor mensen die lijden aan ADHD en bijkomende angststoornissen.
Deze technieken, die hun oorsprong vinden in de Chinese geneeskunde, bestaan uit het gebruik van naalden (handmatig of elektrisch gestimuleerd) om precieze punten langs de energielijnen van het lichaam te bereiken en zo de circulatie en het evenwicht in het lichaam te beïnvloeden. Dit wordt bereikt door het activeren van bepaalde slapende "energiecentra" in het lichaam van de patiënt

Helpt bij het voorkomen en het behandelen van sport blesures

Een spijkermat helpt bij het voorkomen en behandelen van sport blesures. Tijdens de behandeling neemt namelijk de spierpijn af doordat de bloedscirculatie wordt gestimulleerd. Het effect daarvan is dat de spieren meer zuurstof krijgen en flexibeler worden. Juist dit zorgt ervoor dat blesures worden voorkomen en beter behandeld kunnen worden.

Fibromyalgie

Door het verhogen van de bloedsomloop worden ontstekingsmarkers zoals crp verlaagd. Deze ontstekkingen staan sterk in relatie tot fibromyalgie. Voor meer informatie hierover verwijs ik je graag door naar dit artikel.

Waarop moet je letten bij het kopen van een spijkermat?

Voor meer informatie over het kopen van een spijkermat verwijs ik je ook graag naar deze pagina waar wij de beste spijkermatjes van dit moment behandelen. Daarnaast gaan wij ook in op waarop je moet letten bij het kopen van een spijkermat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top