Waar moet je op letten bij het kopen van een spijkermat?

Hoe helpt een spijermat bij fibromyalgie?

In dit artikel gaan we kort en krachtig in van hoe een spijkermat kan helpen bij fibromyalgie. Daarnaast gaan we ook in op waarop je moet letten van een spijkermat.

Wat is Fibromyalgie.

Fibromyalgie is een aandoening waarbij u last heeft van langdurige (chronische) pijn. Deze pijn tast vaak uw spieren en bindweefsel aan en kan gepaard gaan met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. De symptomen variëren van dag tot dag in hoe erg ze zijn, dus het is moeilijk voor artsen om iemand met fibromyalgie te diagnosticeren vanwege deze wisselende niveaus van ernst.

Wat zijn de voordelen van de shati mat van puravida?

Hoe helpt een spijermat bij fibromyalgie?

Een spijkermat helpt omdat ze de bloedscirculatie in uw lichaam verhogen. Dit verlaagt de niveaus van ontstekingsmarkers, zoals CRP en cytokinen die zijn gekoppeld aan hoge niveaus van chronische pijn bij mensen met fibromyalgie. En het kan ook stijfheid in uw spieren en slaapkwaliteit gerelateerd aan chronische pijn verminderen. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom acupressuurmatten kunnen helpen bij fibromyalgie. Wij raden u aan om een acupressuurmat 10 tot 20 minuten per dag te gebruiken, dat is goed genoeg.

 

Hoe gebruik je een acupressuurmat?

Acupressuur matten zijn vrij eenvoudig in gebruik. Je legt ze gewoon op een bed, bank of vloer en gaat er elke dag 10 minuten op liggen!

Hoe koop je de juiste spijkermat?

In deze paragraaf geven wij kort aan waarop moet je moet letten bij het kopen van een spijkermat. Voor meer informatie over het kopen van een spijkermat verwijzen wij je ook graag naar de pagina "de beste spijkermat". In dit artikel gaan wij uitgebreid in op de beste spijkermatjes van dit moment.

Het aantal spijkerpuntjes

Het aantal spijkerpuntjes die zich op de spijkermat bevinden bepaalt de effectiviteit behandeling. De belangrijkste reden hiervoor is dat de spijkerpuntjes druk moeten uitoefenen op zoveel mogelijk zenuwpunten. Op die manier kan de acupressuurmat de pijn verlichten. Dit betekent dat hoe meer zenuwpunten er worden aangedrukt, hoe beter de werking zal zijn en hoe effectiever de behandeling is. Wij raden je aan om een spijkermat te kopen met minimaal 6000 spijkerpuntjes. Zodra de spijkerpuntjes in contact komen met de zenuwpunten van het lichaam verhoogd. Het zorgt ervoor dat meer zuurstoffen je belangrijke spieren en organen weten te bereiken. Het heeft een zeer groot effect in het verminderen van de pijn. Daarnaast worden er ook endorfines aangemaakt. Het zijn eigenlijk natuurlijke pijnstillers. Door beide processen verminderen de pijnklachten die worden veroorzaakt bij fibromyaligie.

Flowee materiaal

Afmetingen van de mat

Wanneer je fibromyaligie hebt dan raad ik je aan om een mat te kopen die het hele lichaam bedekt. Spijkermatjes kunnen sterk van elkaar verschillen in afmeting. Sommige behandelen alleen de rug en zijn een stuk langer en behandelen je rug, nek, schouders en benen.

Spijkerkussen

Ik raad je aan om een spijkermat te kopen die wordt geleverd met een spijkerkussen. Je nek, hoofd en schouders worden ook behandeld.

Wordt het geleverd met een opbergtas

Ik raad je altijd aan om een spijkermatje te kopen die wordt geleverd met een opbergtas. Op die manier kan je de mat gemakkelijk vervoeren.

Prijs van een spijkermat

De prijzen lopen sterk uiteen van 20 tot 80 euro. Het grotere verschil tussen de goedkopere en duurdere modellen is met name de afmeting van acupressuur mat en de kwalitateit van het matje. Wij raden je altijd aan om een grotere mat te kopen.

Wat veroorzaakt Fibromyalgie?

In een recente studie verklaarden onderzoekers dat sommige mensen met fibromyalgie een overgevoelig endocannabinoïde systeem hebben. Zij suggereerden dat het de moeite waard zou kunnen zijn om een alternatieve behandeling op basis van cannabis te overwegen om fibromyalgiesymptomen te helpen verminderen.
Andere studies wijzen erop dat centrale sensitisatie de pijn bij mensen kan verergeren. En het kan rugpijn en andere problemen veroorzaken.Er zijn aanwijzingen dat ontstekingen kunnen bijdragen aan het ontstaan van zenuwschade, waardoor mensen pijn kunnen krijgen. Maar dit is niet specifiek onderzocht in het geval van Fibromyalgie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top