Sovnborg verzwaringsdeken review en ervaringen

review van het svonberg verzwaringsdeken

Heeft u moeite met slapen? Misschien bent u 's nachts onrustig of heeft u last van rusteloze benen. Dan kan deze verzwaringsdeken van Søvnborg helpen. Het zorgt voor ontspanning en het gewicht van het deken geeft een veilig gevoel. In deze review gaan we in op de belangrijkste kenmerken van het Sovnborg verzwaringsdekenverzwaringsdeken. We trachten je een zo goed mogelijk beeld te geven van dit beeld. Op die manier kan je beter bepalen of het deken bij je past of niet.

1. Overzicht van de voordelen en nadelen 

Hieronder vindt je een overzicht van de belangrijkste voordelen en nadelen van het Sovnborg verzwaringsdeken. 

Het is gemaakt van 100% biologisch katoen het deken voelt daardoor lekker luchtig aan.

Het heeft de best mogelijk vulling namelijk glasparels

Het deken kan perfect in zowel de winter als in de zomer gebruikt worden.

Het is beschikbaar in verschillende kleuren.

Het materiaal is zeer goed gestikt waardoor het deken niet snel scheurt.

Je zult veel beter en dieper slapen

Werkt zeer goed bij het verminderen van stress en het verbeteren van de concentratie.

Helaas wordt het Sovnborg verzwaringsdeken niet geleverd met een overtrekhoes.

 

Hoe werkt het Sovnborg verzwaringsdeken?

Het Sovnborg verzwaringsdeken is warm en zacht. Het voelt heerlijk aan als je op onder het deken ligt op de bank of op het bed. Door het gewicht van het deken zorgt het er ook voor dat uw spieren zich sneller ontspannen, wat uw geestelijk welzijn verbetert. De spieren gaan zich ontspannen omdat het zenuwstelsel tot rust wordt gebracht. Het deken geeft namelijk druk op belangrijke drukpunten van het zenuwstelsel. Het effect daarvan is dat de spierspanning afneemt.

Het effect hiervan wordt zelfs sterk omdat de zenuwen ook een signaal naar de hersenen sturen. Daardoor weten de hersenen dat ze serotonine, melatonine en endorfine hormoon moeten aanmaken. Deze hormonen zorgen ervoor dat je relaxt en slaperig wordt en daardoor val je dus ook gemakkelijker in slaap. Op die manier helpt het Sovnborg verzwaringsdeken dus bij het verbeteren van je nachtrust. Daarnaast helpt het ook bij andere gezondheidsklachten zoals:

 • Het verbeteren van de concentratie.
 • Het verminderen van angststoornissen
 • Insomnia klachten verhelpen
 • Fibromyalgie pijnklachten verminderen
 • Chronische spierklachten verminderen.

Het Sovnborg verzwaringsdeken werkt zo effectief bij deze gezondheidsklachten omdat het met name zorgt dat het zenuwstelsel weer tot rust wordt gebracht en daardoor neemt ook het aantal prikkels af en pijnklachten af.

Svonborg deken is gemaakt van katoen

Het Sovnborg verzwaringsdeken is beschikbaar in 7 en 9 kilo

Het Sovnborg verzwaringsdeken is beschikbaar in verschillende gewichten namelijk 5, 7 en 9 kilo. De dekens hebben allemaal een afmeting van 150 x 200 cm. Om uit te vinden hoe zwaar een gewogen deken moet zijn, gebruikt u 10% van het gewicht van de persoon. Als iemand bijvoorbeeld 80 kg weegt. Wanneer je gewicht tussen twee maten ligt dan adviseren je altijd om te kiezen voor het deken dat lichter is.

Het is belangrijk om het deken te kiezen met de juiste hoeveelheid gewicht. Als je dat niet doet, krijgen je zenuwen niet genoeg druk, wat betekent dat de hersenen niet voldoende endorfine en melatonine hormonen aanmaken. Juist dit is het doel.

Beschikbaar in verschillende kleuren

Wat erg fijn is dat het Sovnborg ververzwaringsdeken beschikbaar is in verschillende kleuren. Je kunt het deken zo mooi matchen met de inrichting van de slaapkamer. Het Sovnborg verzwaarde deken is beschikbaar in de kleuren, wit, licht grijs, grijs en donkergrijs. Genoeg keuze dus.

De materialen van het Sovnborg deken

Hieronder gaan we kort in op de materialen van het Sovnborg deken.

novaline-eenpersoon

Luchtig 100% biologisch katoen materiaal

Deze deken is gemaakt van sterk katoen waardoor het lang meegaat. Het is ook van nature hypoallergeen. Mensen met alergieen zullen dus geen probleem ondervinden met dit deken. Een ander groot voordeel van katoen is dat het een stof is die veel luchtiger is dan bijvoorbeeld polyester. Het deken kan je daardoor niet alleen in de winter gebruiken maar ook in de zomer. De naden zijn zeer sterk gestikt waardoor het deken veel minder snel scheurt.

Microglasparel vulling

In het Sovnborg verzwaringsdeken vindt je micro glasparels. Microkralen of parels zijn een van de duurste vulstoffen voor dekens. Deze kleine parels lijken op wit zand of zoutkristallen en voelen glad aan. Ze zijn een goede keuze voor mensen die allergisch zijn voor plastic kralen in hun dekens. Ze zijn ook milieuvriendelijk en veilig voor de gevoelige huid, en kunnen in de wasmachine of de droger worden gewassen.

Een ander voordeel van microglasparels is dat het Sovnborg verzwaringsdeken een stuk minder dik is door deze vulling in tegenstelling tot dekens met plastic kralen.

De microglasparels verschuiven ook niet. Sovnborg heeft dit probleem opgelost door de glasparels in verschillende vakjes te doen. Het gewicht is daardoor perfect verdeeld over je lichaam. Op die manier wordt de juiste hoeveelheid druk op je hele gehele lichaam gegeven en dat is juist heel belangrijk.

Samenvatting van de kenmerken van het Sovnborg verzwaarde deken

 • Merk: Sovnborg
 • Inhoud van de verpakking: verzwaringsdeken + tas + handleiding
 • Materiaal deken: 100% biologisch katoen
 • Materiaal parels: Glas (geurloos en hypoallergeen)
 • Kleur van het deken: Donkergrijs, grijs, licht grijs en wit
 • Afmetingen van het product: 150 cm x 200 cm
 • Afmetingen van de vulling vakjes: 15 cm x 15 cm.
 • Gewicht : 5, 7 en 9 kilo
 • Geschikt voor volwassenen tussen 60 en 90 kg.
 • Lagen: 7, constructielagen- 2 stof, 2 polyester, 2 polyfill, 2 glasparel

Vragen over het Sovnborg verzwaringsdeken

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over het Sovnborg verzwaringsdeken.

Het beste is dat je van hals tot aan je voeten onder het Sovnborg verzwaringsdeken ligt. Het is namelijk belangrijk dat het deken op je hele lichaam ligt.

Voor het beste resultaat kan je ook het beste op je rug liggen. Het gewicht wordt daardoor perfect verdeeld over het lichaam. Wanneer je een zijslaper bent dan raden wij je aan om een iets lichter deken te kopen.

Sovnborg maakt helaas geen verzwaringsdekens voor kinderen. Wanneer je van plan bent om een verzwaringsdeken voor je kind te kopen dan raden wij je aan om een deken te kopen van maximaal 4 kilo.

Beste deken van 2021
Ella verzwaringsdeken

review van het svonberg verzwaringsdeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top