Verschillende soorten massages

De verschillende soorten massages. Welke massage past het best bij jouw?

Wil je meer te weten komen over de verschillende soorten massages? In dit artikel ga ik op alle verschillende soorten massages. Je bent dus op de juiste pagina terrechtgekomen als je meer te weten wilt komen over welke massages er precies zijn. Per massage ga ik in op de volgende aspecten: 

 • Een uitleg van wat de massage precies inhoud. 
 • Welke massage technieken er gebruikt worden en hoe de massage precies wordt uitgevoerd.
 • De voordelen van de massage. 

Het doel van dit artikel is om jouw een goed beeld te geven van de verschillende massages die er zijn. Op die manier kan je ook voor jezelf beter bepalen welke type massage het beste bij jouw past. Ik wens je veel plezier met het lezen van dit uitgebreide artikel.

Wat is een chinese masasge

Wat is een masssage precies en wat zijn de voordelen? 

Massage is een vorm van fysiotherapie waarbij voor therapeutische doeleinden druk, trillingen en wrijving op het lichaam worden uitgeoefend. Het wordt gebruikt om spanning en stress te verlichten. Het doel van een massage is comfort en ontspanning te bieden en een betere bloedcirculatie te bevorderen. Een ander belangrijk doel is om het energiesysteem van het lichaam in balans te brengen waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt bevorderd

Massage therapie heeft vele gezondheidsvoordelen zoals: 

 • Stress verminderen
 • Verbetering van de bloedcirculatie
 • Pijn verlichten
 • Bevorderen van ontspanning
 • Verlichten van spierspanning
 • Vergroten van flexibiliteit en bewegingsbereik
 • Verhogen van energieniveaus en vitaliteit
 • Verbeteren van de slaap Massagetherapie
 • Versterken van het immuunsysteem.

Welke verschillende soorten massages zijn er? 

Welke verschillende soorten massages zijn er en welke zijn het meest populair? Hieronder gaan we in op de meest populaire massage soorten. Ik ga voor elk type massage in op wat voor type therapie het precies en wat het doel ervan is. Daarnaast vertel ik welke massage techieken gebruikt worden en ga ik kort in op de gezondheidsvoordelen. 

Thaise massage

1. Thaise massage: 

De Thaise masasge is één van de oudste vormen van massagetherapie. Bij de thaise massasge worden veel druk, rek, kneden, rol en wrijf bewegingen gemaakt. De focus ligt hierbij op het masseren van de verschillende drukpunten van het lichaam.

Het doel van de Thaise massage is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen. Om dit te realiseren ligt de focus bij de Thaise massage op het in balans brengen van de energiebanen van het lichaam. Door de drukpunten te masseren die in connectie staan met de energiebanen en de organen kan het lichaam beter in balans worden gebracht.

Wanneer de energiebanen niet in balans zijn bevinden zich er vaak veel ophopingen van afvalstoffen. Door de drukpunten te masseren wordt de bloedsomloop gestimulleerd en kunnen afvalstoffen beter uit het lichaam worden afgevoerd waardoor het energiesysteem van het lichaam meer in balans komt. Het effect daarvan is zeer voordellig en daarom helpt een thaise massage bij veel gezondheidsklachten zoals: 

 • Het versterken van het immuunsysteem
 • Ontspant het zenuwstelsel
 • Verlicht stress 
 • Vergroot de flexibiliteit waadoor de lichaamshouding wordt verbeterd
 • Blessures voorkomen door de spieren flexibeler zijn

Hoe wordt de thaise massage uitgevoerd:
De therapeut gebruikt zijn handen, knieën, benen, voeten, ellebogen en onderarmen om de spieren te stimuleren en de gewrichten van de patient los te maken. 

De Thaise massage is een stuk intenser dan andere massages zoals bijvoorbeeld de zweedse massage. Bij de Thaise massage worden veel rek en strek bewegingen gemaakt en daardoor kan het veel overeenkomen met yoga oefeningen. Door deze oefeningen wordt de flexibliteit van het lichaam bevorderd. 

De Thaise massage bestaat uit vele technieken, waaronder acupressuur, reflexologie, shiatsu, en myofasciale release. Voor meer infmormatie lees dan ook eens dit uitgebreide artikel dat gaat over Thaise massages.


Energie in balans brengen

2. De triggerpointmassage 

De triggerpointmassage is een krachtige vorm van diepe weefselmassage die inwerkt op de drukpunten van het lichaam.
Het worden ook wel de triggerpoints genoemd. Een triggerpoint is een spierknoop die de spieren eromheen doet verkrampen. Triggerpoints komen overal in het lichaam voor, maar het vaakst in de nek, schouders en rug.

Een triggerpoint therapie kan helpen de pijn en spanning los te laten die met deze knopen gepaard gaan en je algehele gevoel van welzijn verbeteren.

De therapeut voert deze therapie uit door met haar duimen in een cirkelvormige beweging over de spieren te wrijven om de spanning te verlichten. De druk kan variëren van een een zachte tot harde druk. Het is hierbij sterk afhankelijk van hoe diep de spierknopen zich bevinden.

Het doel is om de spierknopen los te maken waardoor de spierpijn in het lichaam afneemt. Door de spierknopen los te maken kan een triggerpoint massage helpen bij veel verschillende gezondheidsklachten zoals:

 • Rugpijn verminderen
 • Spierpijn in de benen en voeten verminderen
 • De spieren sneller laten herstellen van een intensieve traningssessie
 • Het helpt bij het verminderen van stress
 • Schouder en nekpijn verminderen. 

Hotstone massage

3. Hotstone massage

Een hotstone-massage is een zeer ontspannende manier om pijnlijke spieren te kalmeren, spanning te verlichten en u weer in een meer ontspannen toestand te brengen.

Een hotstone-massage wordt gedaan met behulp van verwarmde glade stenen (of stenen) die op de huid van het lichaam worden geplaatst om de weefsels te verwarmen zodat de spieren losgemaakt worden. We noemen deze stenen basalt stenen omdat ze de warmte goed vasthouden.

De stenen worden over het lichaam bewogen en dat geeft een heerlijk ontspannenn gevoel. Daarnaast zorgt het ervoor dat de spieren goed worden losgemaakt waardoor de spanning in het lichaam afneemt. Daarnaast worden afvalstoffen tijdens deze behandeling beter afgevoerd waardoor het zelfgenezend vermogen het lichaam sterker wordt gemaakt waardoor je beter bestand bent tegen infecties en ziektes. 

Een hotstone massage is met name een hele ontspannende massage die effectief is bij verschillende klachten zoals:

 • Helpt bij het verminderen van spierpijn
 • Verminderen van depressies en stress klachten
 • Immuunsysteem versterken

4. Zweedse massage

De zweedse massage is een van de meest populaire massagevormen ter wereld. Het is ook een van de meest ontspannende vormen van massage. Bij de Zweedse massage wordt je hele lichaam gemasseerd. Het is een minder krachtige therapie en het focust zich met name op het creërenvan een diepe ontspanning. 

Bij deze massage worden lange strijkbewegingen en cirkel bewegingen worden gemaakt. De Zweedse massage is een combinaie van twee technieken: 

 • Effleurage (strijken): is een Franse term die wordt gebruikt om de techniek te beschrijven waarbij de spieren in een cirkelvormige beweging van de voeten naar het hoofd worden gestreeld. Hierdoor worden de spieren van de voeten tot aan het hoofd gemasseerd. Dit stimuleert de bloedsomloop en verwijdert afvalstoffen uit het lichaam.
 • Petrissage (wrijf): is een specifiek soort massagetechniek. Hij bestaat uit diepe wrijvingsbewegingen die over het lichaam worden uitgevoerd. Zij wordt gebruikt voor de behandeling van chronische pijn, spierspasmen, oedeem en andere aandoeningen.

Het primaire doel van een Zweedse massage is om de bloedcirculatie te verhogen, de lichaamselasticiteit te verbeteren, stress te verminderen en de spieren te ontspannen.  

Voor meer informatie bekijk dit artikel over de Zweedse massage.


shiatsu massage

5. Shiatsu massage

Een shiatsu-massage is een Japanse therapie waarbij vingerdruk op de drukpunten van het lichaam wordt gebruikt om energie te stimuleren. De shiatsu-techniek is gebaseerd op drukpunten langs de meridiaanlijnen. Shiatsu wordt ook wel de Japanse handacupunctuur genoemd. Het werkt door de energiestroom in het lichaam te bevorderen en in balans te brengen.

De meridianen zijn een netwerk van energiebanen die door het lichaam stromen. Door deze meridiaanlijnen te stimuleren wordt het zelfgenezende vermogen verbeterd en dat is juist het doel van de shiatsu massage. 

Over het lichaam zijn vele drukpunten verspreid. We noemen deze punten ook wel acupunctuurpunten of meridiaanpunten. De punten staan via de zenuwbanen in connectie met de organen.

Door deze drukpunten tijdens de shiatsu massage te prikkelen worden de energiebanen gereinigd en kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd. De organen kunnen daardoor ook beter functioneren omdat er geen of minder opkroppingen zijn. De shiatsu massage  helpt de energie van het lichaam in balans te brengen door deze punten te masseren.

Shiatsu massages worden uitgevoerd met vingers, knokkels, ellebogen en handpalmen om de acupunctuurpunten te stimuleren en masseren. Het is een zeer ontspannende vorm van massage en is zeer effectief bij het verlichten van stress, angst en andere vormen van spanning.

Een shiatsu massage wordt gebruik voor de volgende gezondheidsklachten:

 • Het kan helpen pijn en stress te verlichten.
 • Het kan helpen om het immuunsysteem te verbeteren. 
 • Een shiatsu-massage kan mensen met artritis helpen.
 • Bevorderen van een goede nachtrust
 • Spanningshoofdpijn verminderen

Reiki massage

6. Reiki massage 

Een Reiki-massage is een vorm van energetische genezing waarbij de energie van de beoefenaar wordt overgedragen op de ontvanger. De energie wordt overgedragen via de handpalmen van de genezer.

Het is een energietherapie die zich richt op het behandelen van vastzittende emotionele energie in het lichaam en het in balans brengen van lichaam en geest. Het doel van een reiki massage is om negatieve energieen uit het lichaam af te voeren. 

 • Reiki kan helpen stress te verminderen.
 • Reiki kan worden gebruikt om pijn te verlichten.
 • Het bevorderd de zelfgenezing van het lichaam.
 • Verbeterde nachtrust
 • Het helpt bij het verwerken van depressies en traumas. 

Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar het Reiki massage artikel dat ik heb geschreven.


Voorrdelen van een tantra massage

7. Wat is een Tantra massage? 

Een tantramassage is een vorm van lichaamstherapie waarbij langzame, zachte, ritmische bewegingen worden gemaakt om diepe ontspanning en een gevoel van welzijn te bevorderen. Tantrische massage is een sensuele en liefdevolle vorm van massage die alle zintuigen stimuleert.

Tijdens een tantra massage zijn zowel de gever als de ontvanger volledig aanwezig en ligt de nadruk op liefdevolle aanraking. Beide partners mogen naakt of gekleed zijn. Het is bij een Tantra massage belangrijk dat je geen enkele seksuele intentie hebt. 

De Tantra massage is gebaseerd op oude Hindoeïstische en Boeddhistische leringen. Het gaat hierbij om de verbinding tussen lichaam en geest, en hoe beide onze emotionele en spirituele gezondheid beïnvloeden. Deze vorm van massage is vooral nuttig voor mensen met chronische spanning en stress, omdat het hen helpt die spanning en stress beter los te laten.

Tantrische massage kan zeer stimulerend zijn, en is een prachtig tegengif voor stress en spanning. Het is diep ontspannend en toch verkwikkend, en laat zowel gever als ontvanger zich levendiger en sensueler voelen. Het doel van de massage is om levensenergie te laten vrijkomen.


Baby massage

8. Baby massage (shantala)

De babymassage wordt gebruikt om een baby te kalmeren en te verzachten. De baby massage is afkomstig uit India en bestaat al eeuwenlang. Het wordt daarom ook wel de Shantala massage genoemd.  Het hele lichaam van de baby wordt zachtjes gewreven en gekneed, inclusief de voetzolen, rug, armen, benen en buik. Tijdens de massage worden er daarnaast ritmische bewegingen uitgevoerd om de energiestroom (prana genaamd) in het lichaam te stimuleren. Het helpt het kind om opgekropte stress los te laten en een staat van diepe ontspanning te bereiken. Het verlaagt ook de spierspanning en stimuleert de bloedsomloop. 

Een babymassage heeft veel voordelen voor zowel de moeder als het kind. Het bevordert de band tussen de twee, wat erg belangrijk is voor de gezonde ontwikkeling van het kindje. Het vermindert ook het risico op SIDS (Sudden Infant Death Syndrome) door de oxygenatie van het bloed te verbeteren en een diepe, rustgevende slaap te bevorderen. Uit een studie in het Journal of Pediatrics bleek dat baby’s die regelmatig werden gemasseerd, een aanzienlijk lager risico op SIDS liepen.


voetmassage

9. Voetreflexmassage

Bij een voetreflexmassage wordt er druk uitgeoefend op specifieke drukpunten van de voeten. Het doel is om de energiestroom van uw lichaam te stimuleren en hierdoor worden afvalstoffen effectiever verwijderd. Het immuunsysteem van het lichaam wordt daardoor sterker gemaakt. 

De reflexpunten bevinden zich op de voetzolen en corresponderen met de energiemeridianen van het lichaam. De energiemeridianen / zenuwbanen staan in connectie met de organen van het lichaam. De voeten zijn het uiteinde van het centrale zenuwstelsel van het lichaam.  

Door de reflexpunten van de voeten te stimuleren kunt u helpen de energiestroom naar uw organen te verbeteren. Het verbeteren van de energiestroom in het lichaam heeft veel voordelen.

 • Het kan ons bijvoorbeeld helpen beter te slapen
 • Ontstekingen te verminderen doordat afvalstoffen beter worden afgevoerd. 
 • Spanningshoofdpijn verminderen
 • Menstruatiepijn verminderen
 • Stress verminderení

Voor meer informatie over deze massage bekijk dan ook eens dit artikel. Daarnaast adviseer ik je ook om dit artikel te lezen. In dit artikel worden de onderzoeksresultaten gedeeld naar de effecten van voetreflexmassages.


Lymfemassage

10. Lymfemassage

Het lymfestelsel in het menselijk lichaam is verantwoordelijk voor de verdeling van vloeistoffen en voedingsstoffen door het lichaam. Lymfe is een waterige vloeistof die door het lymfestelsel stroomt. Het is verantwoordelijk voor het afvoeren van gifstoffen uit het lichaam.

De lymfeklieren zijn het belangrijkste onderdeel van het lymfestelsel dat deze taak uitvoert. Het speelt ook een cruciale rol in de immuunrespons van het lichaam. Als het systeem aangetast is, kan het lichaam vatbaar worden en kan het immuunsysteem worden verzwakt. 

Een lymfemassage is een techniek waarbij het lymfestelsel wordt gestimulleerd en gemasseerd. De masseur voert dit uit door lichte druk uit te oefenen op specifieke punten langs de lymfebaan. 

Lymfedrainagemassage is een techniek die kan helpen bij het bevorderen van de doorstroming van lymfevocht in het lichaam. De Lymfedrainagemassage helpt bij het elimineren van gifstoffen en afvalstoffen die zich in uw lichaam kunnen ophopen. 

Het doel van de lymfedrainagemassage is om het natuurlijke immuunsysteem van het lichaam te helpen efficiënter te functioneren en zo de algehele gezondheid van het lichaam te verbeteren. 

Lymfedrainagemassage kan helpen bij verschillende klachten:

 • Vermoeide benen
 • Overtollig vocht in de enkels
 • Celutis
 • Reuma
 • Bloedsomloop stimuleren
 • Koude handen en voeten
 • Odemen verminderen

Klankschaalmassage

11. Klankschaalmassage

Een klankschaalmassage is een techniek waarbij de schaal van een grote Tibetaanse klankschaal wordt gebruikt om trillingen te creëren die door je lichaam kunnen worden gevoeld. Door de geluidstrillingen wordt energiestroom van je lichaam in balans gebracht. Het doel is om energieblokades op te heffen. Klankschaalmassage is vooral gunstig voor mensen die hun emoties willen helen en in balans willen brengen.

De trillingen van de klanken stimuleren de energiekanalen in het lichaam en bevorderen ontspanning. Het geluid van de klankschaal vibreert door het hele lichaam, van de voetzolen tot de kruin van het hoofd. Het doel van deze massage is om de geest helder te maken en stress te verlagen.  

Als je dus op zoek bent naar een massage die je helpt om emotionele blokkades los te laten dan is een klankmassage een goede keuze. De voordelen van een klankschaalmassage zijn onder meer:

 • Balans van de energie van de chakra’s
 • Emotioneel evenwicht en genezing
 • Breng je emoties en gevoelens in evenwicht
 • Energie Healing en verjonging 
 • Stress verminderen

balinese massage

12. Balinese massage 

De balinese massage is een bijzondere vorm van massage die zijn oorsprong vindt in Bali, Indonesië. Het is een oude en traditionele genezingstechniek die de energie van het lichaam en de kracht van de geest gebruikt om het lichaam in balans te brengen en te ontspannen. Het helpt spanning te verminderen, stress te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren.

De Balinese massage is een prachtige techniek om de spieren te ontspannen en een gevoel van welzijn en rust te brengen. Het omvat het gebruik van verschillende soorten massagetechnieken, zoals: huidrollen, kneden, drukpuntstimulatie en aromatherapie.

Balinese massage maakt gebruik van een verscheidenheid aan oliën waaronder kokosolie. Danzkij de koksolie heeft het een verzachtende en hydraterende werking op de huid.

Balinese massages worden vaak gegeven als aanvulling op andere behandelingen, zoals een medische massage, een sportmassage of een deep tissue massage.


Massage technieken

13. Ayurvedische massage

Een traditionele Ayurvedische massage werkt alleen met de handen en richt zich op specifieke drukpunten om de energiestroom in het lichaam te stimuleren en de dosha’s in balans te brengen. Het is een eeuwenoude massage die afkomstig is uit India.  Het staat ook bekend als “Kriya Yoga”, wat “actie of proces van samenbinden” betekent.

In dit proces zal de masseuse haar duimen en vingers gebruiken om langs de meridiaanlijnen (energiekanalen) op je lichaam te bewegen om je energiestroom te stimuleren. Het helpt bij het verbeteren van de bloedsomloop, het elimineren van gifstoffen en het herstellen van je natuurlijke energieniveaus.

Het is een zeer ontspannende en verjongende ervaring, en het is een van de beste manieren om te ontspannen en te ontstressen na een drukke dag.

De massage therapeuten gebruiken alleen pure essentiële oliën, en er zijn geen sterke geurstoffen die de ogen of de huid kunnen irriteren. 

De Ayurvedische massage is effectief bij de volgende gezondheidsklachten:

 • rugklachten
 • stress
 • artritis
 • migraine
 • hoofdpijn
 • fibromyalgie

Sportmassage voordelen

14. Sportmassage

De therapeut maakt gebruik van diepe druk, cirkelvormige strijkingen en ritmische wrijving om de spierspanning te verlichten.  De therapeut zal ook rek- en strektechnieken gebruiken om het bewegingsbereik te verbeteren.

Een sportmassage is een behandeling die wordt gebruikt om de spierspanning te verlichten en het lichaam te ontspannen voor, tijdens of na het sporten. Een sportmassage wordt ook veel ingezet om blessures te behandelen en om de flexibiliteit en het bewegingsbereik te vergroten. Een sportmassage helpt je sneller te herstellen van zware trainningen. 

Het doel van de sportmassage is het verlichten van spierspanning, het verbeteren van de bloeddoorstroming en het verbeteren van het bewegingsbereik van de spieren.


Voorbereiden op de massage

15. Metamorfosemassage

Een metamorfose massage is een krachtige therapie die gebruikt wordt om geblokkeerde energiekanalen in je lichaam te stimuleren en te openen. Het is vooral nuttig als je chronische pijn ervaart of je psychisch vastzit of een trauma hebt. Bij deze techniek worden alle delen van je lichaam zachtjes, maar zeer grondig gemasseerd. Het helpt om oude, vastzittende energiepatronen af te breken, en maakt ruimte voor nieuwe positieve patronen om zich te vormen. 

Een metamorfose massage is dus bedoeld om je te helpen de emotionele en fysieke blokkades op te heffen. 

In de volgende gevallen kan een metamorfose massage zeer effectief zijn:

 • Bij het verwerken van traumas 
 • Depressies
 • Bij het overlijden van een dierbare 
 • Chronische stress

Diepe weefselmassage

16. Deep tissue / diepe weefselmassage 

Een diepe weefselmassage is een massagetechniek die zich richt op de diepere lagen van de spieren, pezen en gewrichtsbanden. Het wordt ook wel een “deep tissue massage” genoemd.  De diepere spierlagen zijn moeilijker te bereiken, en vereisen dus meer druk om deze los te maken.

De nadruk bij de diepe weefselmassage ligt op het losmaken van verklevingen (knopen) en spanning. Diepe weefseltechnieken hebben als doel om het lichaam te helpen bij het zelfgenezend vermogen.

Diepe weefselmassage is een massagetechniek die intenser dan andere massagetypes, zoals Zweedse massage, hot stone massage of aromatherapie massage.

Bij deze massage worden lange strijkingen toegepast, en het wordt vaak gecombineerd met rekoefeningen. Het wordt meestal gebruikt om chronische pijn te behandelen, maar kan ook worden gebruikt als preventieve maatregel om blessures te voorkomen en herstel te bevorderen. 

De massage therapeut voert een diepe weefsel massage uit door gebruik te maken van de handen, ellebogen en onderarmen

Voordelen van een diepe weefselmassage:

 • Ontspanning en stressvermindering.
 • Verlichting van spierspanning, stijfheid en pijn.
 • Verbeterde bloedscirculatie. –
 • Verhoogde energie en vitaliteit.
 • Verbeterde lichaamshouding.
 • Voorkomen van blessures
 • Sneller spierherstel 
 • Sneller herstel bij blessures. 

Tibetaanse massage

17. Tibetaanse massage 

De tibetaanse massage vindt zijn oorsprong in het Himalaya gebied van Tibet. De tibetaanse massage staat ook bekend als “energetische” massage. Door de de handen, vingers en handpalmen brengt de massage therapeut energie over naar de ontvanger. Door de energiebanen te masseren wordt het energysteem in balans gebracht en worden negatieve emotionele blokades opgeheven. Het energiesysteem wordt gemasseerd door de drukpunten van het lichaam te stimuleren. 

De Tibetaanse massage is een combinatie van verschillende massage technieken zoals acupressuur, drukpunttherapie, moxibustie en diepe weefselmanipulatie. De massage therapeut zal gebruik maken van de handen, vingers, ellebogen, knieën, voeten, en andere hulpmiddelen om druk uit te oefenen op specifieke gebieden van het lichaam.

Eén van de belangrijkste onderdelen van de tibetaanse massage is het gebruik van sesamolie. De therapeut gebruikt haar vingers om deze olie over het hele lichaam te verspreiden. Dankzij de olie werkt de olie extra ontspannend en kunnen vastzittende spieren gemakkelijker worden losgemaakt. 


Cranio sacraal massage

18. Cranio Sacraal massage 

Cranio Sacraal Therapie (CST) is een vorm van masasge die zich richt op de relatie tussen de hersenen, de wervelkolom en de energiesystemen van het lichaam. Bij deze therapie masseert de therapeut het hoofd, de wervelkolom en het zenuwstelsel om de onevenwichtigheden in de energie te corrigeren. 

Cranio sacraal therapie is gebaseerd op het inzicht dat de hersenen en de rest van het lichaam verbonden zijn door energiebanen die de Craniale Zenuwen worden genoemd. Deze zenuwen lopen door de schedel en gaan via het ruggenmerg naar het heiligbeen (heupbeen).

Het doel van deze therapie is om het evenwicht te herstellen in de energievelden van het lichaam, die Craniale en Sacrale Stromingen worden genoemd. Het staat ook bekend als Cranio-Sacraal Therapie (CST).

Voor wie is Cranio Sacraal Therapie bedoeld? 
CST wordt aanbevolen voor mensen die last hebben van stress, angst, slapeloosheid, migraine, lage rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, chronische vermoeidheid, depressie en vele andere aandoeningen.


Lomi lomi massage

19. Wat is een Lomi lomi massage en hoe wordt het uitgevoerd? 

De Lomi Lomi massage is een  traditionele Hawaïaanse massage. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van een combinatie van massagetechnieken, notenoliën, ademhaling technieken en dans om energie te herstellen en het lichaam te kalmeren. Het wordt daarom Lomi lomi genoemd.

Deze massage staat bekend als de “liefdevolle handen” massage. De massage werkt zacht maar diep in op de spieren, met continue, vloeiende strijkingen, waardoor de ontvanger kan ontspannen en zich overgeeft aan de verzorgende aanraking.

Lomi lomi gelooft dat herinneringen niet alleen in de hersenen worden opgeslagen maar in elke cel van het menselijk lichaam te vinden zijn. De lange, continue strijkbewegingen van de massage hebben als doel om het lichaam te helpen zijn oude patronen en gedragingen los te laten. 

De Lomi Lomi massage heeft als doel om uw spieren te helpen ontspannen, uw geest te kalmeren en alle stress los te laten.


Acupunctuur massage

20. Acupunctuurmassage 

Acupunctuur is een van de oudste vormen van geneeskunde. Het werd ongeveer 5.000 jaar geleden in China ontwikkeld en is gebaseerd op de energiepunten. We noemen dit ook wel de meridianen. Wanneer deze meridianen geblokkeerd of verzwakt zijn dan kan dit resulteren in een zwakker immuunsysteem.

Mensen met stress hebben vaak ook blokkeringen in de meridianen. Een acupuncturist brengt naalden in de meridianen in om het evenwicht te herstellen. Hij kan ook warmte of druk op de naalden uitoefenen om de geblokkeerde energie vrij te maken. Het effect is dat het lichaam ontspant en de geest tot rust komt.

De naalden staan in verbinding met de energiebanen van het lichaam. Een goede acupuncturist kan bepalen wat er mis is in uw energiesysteem en de acupunctuur behandeling daarop aanpassen. 


Tantra massage

21. Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage maakt gebruik van verschillende technieken, waaronder acupressuur, reflexologie en aromatherapie, om diepe ontspanning te bieden. Het is vergelijkbaar met een Zweedse massage in die zin dat het gebasseerd is op het stimuleren van de drukpunten. Daarnaast focust deze massage zich ook op de buitenste lagen van het spierweefsel. Bij de ontspanningsmassage ligt de focus dus niet op het masseren van de spieren in het diepere weefsel. 

Het belangrijkste verschil tussen een ontspanningsmassage en een Zweedse massage is dat de zweedse therapie krachtiger is. De ontspanningsmassage is daarintegen een stuk relaxter en voelt minder krachtig aan.

Het doel van deze massage is om 

 • Tot rust te komen 
 • Stress verminderen
 • Spierpijn verminderen 
 • Depressies verminderen

22. Chinese massage

De Chinese massage is een traditionele oosterse techniek voor het verlichten van spierspanning en het verbeteren van de bloedsomloop. De massage richt zich op de drukpunten van het lichaam. Het doel is om energie vrij te maken en spierknopen los temkane.

De behandelaar gebruikt de handen, ellebogen, onderarmen en knokkels om het zachte weefsel van het lichaam te bewegen. Het wordt gevolgd door zachte schouderrollen, waarbij de pols en de elleboog van de werkhand worden gebruikt. Tenslotte verplaatst de massage zich naar de achterkant van de nek, dan de bovenrug, en naar beneden via de borst en de armen.  

De Chinese massage kan de gezondheid verbeteren en ziekte voorkomen door de lymfe- en bloedcirculatie te stimuleren en de beweging van vloeistoffen door het lichaam te bevorderen. 

 • Het bevordert de bloedsomloop en de lymfedrainage
 • Het vermindert ontstekingen
 • Het verbetert de werking van het immuunsysteem
 • Het verbeterd de flexibiliteit van de gewrichten en botten verbeteren –
 • Het helpt bij het verlichten van spierspanning.
 • Verminderen stress en het zorgt voor een ontspannen gevoel.

Bindweefsel massage rug

23. Bindweefsel massage 

Een bindweefselmassage is een reflexzonemassage die de laag tussen de spieren en de huid stimuleert. Het stimuleert de doorbloeding, de aanmaak van collageen en activeert het metabolisme. Een bindweefselmassage is daarom zeer effectief bij de behandeling van verklevingen, rimpels en verslapte of slecht gevoede huid.Het effect is het vervormen van de fibroblasten.

Fibroblasten zijn speciale cellen die het bindweefsel helpen vormen en onderhouden.Bovendien begint de huid collageen en elastine aan te maken. Deze stoffen maken de huid steviger, waardoor ze er jonger uitziet.

Tijdens een bindweefselmassage oefent de therapeut lichte druk uit op het lichaam. De therapeut gebruikt zijn handen, vingertoppen en knokkels om de spieren te stimuleren. Het doel is om het lichaam te ontstressen en afvalstoffen uit de cellen te verwijderen. Voor meer informatie over deze massage bekijk dan ook eens dit bindweefsel massage artikel dat specifiek gaat over deze massage.

Voordelen van een bindweefselmassage?

 • Helpt bij het verminderen van rimpels
 • Maakt de huid jonger
 • Verhoogt de bloedscirculatie
 • Verlichting van gewrichts- en spierpijn
 • Verlichting van gewrichts- en spierpijn
 • Verbeterde concentratie

Cupping massage

Cupping massage

Cupping is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van een glazen of plastic buisje met een kleine opening aan één uiteinde. De therapeut bedekt de opening met zijn handen en perst lucht in de cup om een intense zuiging te produceren. Vervolgens laat hij/zij de zuiging los, waardoor een vacuüm ontstaat dat de lucht via het capillaire systeem in het lichaam trekt. 

Cupping wordt uitgevoerd met behulp van een zuignap die op de huid wordt geplaatst om het bloed, de lymfe en andere vloeistoffen uit het lichaam te zuigen. De cups worden geplaatst op de belangrijkste drukpunten van het lichaam waar de problemen zich voordoen. 

Het verhoogt de doorbloeding en stimuleert de stofwisseling, waardoor je je levendiger voelt. Het is zeer effectief bij de behandeling van oedeem, cellulitis, spataderen, blauwe plekken en andere huidaandoeningen.

Bindweefselmassage voor het gezicht

Hoe vindt ik de juiste massage therapeut?  

Nu je een beter beeld hebt gekregen van de verschillende soorten massages is het nu tijd om de juiste massage therapeut te vinden die de massage kan uitvoeren waarin je interesse hebt. Ik geef hieronder een aantal goede tips op waarop je moet letten bij het selecteren van de juiste massage therapeut. 

 • Als u op zoek bent naar een massagetherapeut in uw omgeving, kunt u het beste rondvragen. Vraag uw vrienden, collega’s en familieleden of zij een massagetherapeut kennen die zij eerder hebben gebruikt. De volgende stap is om contact op te nemen met de massagetherapeut en hem/haar te vertellen waar u naar op zoek bent. Het is heel belangrijk om duidelijk aan te geven wat je wensen precies zijn. Daarnaast moet je ervan bewust zijn dat een goede massage therapeut ook de juiste vragen stelt aan jouw zodat ze je het beste kan adviseren. Wanneer de therapeut dit niet doet dan geeft dit ook niet echt een postief beeld van de massage therapeut. 
 • Bekijk de reviews op Google Maps om een goede impressie te krijgen wat klanten vinden van de massage salon. Door het lezen van de reviews krijg je een veel beter inzicht in hoe goed de massage therapeut is. Daarnaast kan je hier ook zien waar de massage salon gelegen is. 
 • Vraag naar zijn/haar licentie en eventuele andere certificeringen die de massage therapeut kan hebben.Vraag de therapeut over zijn opleiding en ervaring. Hoe meer ervaring en opleiding een therapeut heeft, hoe beter de resultaten zullen zijn. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top