Slaapcity verzwaringsdeken

Slaapcity verzwaringsdeken review

Zit je erover te denken om het verzwaringsdeken van slaapcity te kopen? Lees dan eerst deze review die wij hebben geschreven over dit verzwaringsdeken. In deze review gaan we in op alle eigenschappen van dit verzwaringsdeken. Daarnaast gaan we ook in de belangrijkste gezondheidsvoordelen van zwaarte dekens. Wij vertellen we je hoe het verzwaringsdeken van slaapcity kan bijdragen aan het verbeteren van met name je mentale gezondheid. Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze review. 

Samenvatting van de belangrijkste kenmerken van het slaapcity verzwaringsdeken.

Hieronder hebben we een overzicht opgesteld van de belangrijkste voordelen en nadelen van het Slaapcity verzwaringsdeken. Later in het artikel gaan we uitgebreid in op de verschillende voordelen en nadelen van dit verzwaringsdeken. Voor meer informatie over andere verzwaringsdekens verwijs ik je ook graag naar deze uitgebreide adviesgids.

Slaapcity verzwaringsdeken

Voordelen

 • Het slaapcity verzwaringsdeken is gemaakt van polyester materiaal.
 • Je hebt geen dekbedovertrek nodig en dit is uniek.
 • Werk zeer goed bij het bevorderen van een goede nachtrust
 • Helpt bij het bevorderen van de concentratie.
 • Als vulling wordt er gebruik gemaakt van glazen parels waardoor het gewicht mooi wordt verdeeld.
 • Slaapcity hanteert een 30 dagen niet goed geld terug garnatie ook a heb je het deken gebruikt.
 • Je krijgt 5 jaar garantie op dit product

Nadelen:

 • Het is minder geschikt voor een hoog lichaamsgewicht (boven 95 kilo). Het deken is namelijk niet beschikbaar in varianten boven de 12 kilo.

Wat doet het slaapcity verzwaringsdeken? 

Wanneer je voor het eerst onder het slaapcity verzwaringsdeken gaat liggen zal dat best raar aanvoelen. Door de zwaarte van het deken voelt het namelijk net aan alsof je de hele tijd geknuffeld wordt. Zelf raakte ik er na een aantal dagen helemaal gewend aan en dan voelt het echt super fijn en ontspannend aan.

De druk die het slaapcity verzwaringsdeken op je lichaam uitoefent noemen we ook wel druktherapie. Het knuffelgevoel wordt versterkt doordat de hersenenen endorfine en melatonine hormonen aanmaken. De druk van het verzwaringsdeken prikkelt namelijk de drukpunten van je lichaam en als reactie hierop gaan de hersenen de melatonine en endorfine hormonen produceren.

Gemaakt van 100% polyester materiaal

Door de aanmaak van deze hormonen wordt je rustig en wordt een gevoel van geluk opgewekt. Het knuffelgevoel van het zwaartedeken wordt hierdoor extra versterkt. Door de aanmaak van deze hormonen wordt ook het overprikkelde zenuwstelsel tot rust gebracht en juist dit is erg belangrijk. Het zorgt er namelijk ovoor dat de spierspanning in de spieren afneemt en dat je rustiger wordt in je hoofd. 

Door al deze positieve effecten heeft het slaapcity verzwaringsdeken de volgden gezondheidsvoordelen:

 • Het helpt bij een vele betere en diepere nachtrust. Daarnaast zal je opmerken dat je veel sneller in slaap valt. 
 • Het helpt bij het verminderen van stress. Veel mensen staan veel rustiger op en hebben veel meer energie. 
 • Vooral bij mensen die adhd en add hebben kan de druktherapie van een verzwaringsdeken bijdragen aan een betere concentratie. Het zenuwstelsel wordt namelijk tot rust gebracht en dit zorgt voor minder prikkelingen. Het leidt tot een betere concentratie. Ook door een diepere nachtrust wordt het concentratievermogen natuurlijk ook bevorderd. 
 • Het kan helpen bij mensen die last hebben van angsten. Door 

Belangrijkste kenmerken van het slaapcity verzwaringsdeken

In dit deel van deze review ga ik uitgebreid in op de belangrijkste kenmerken van het Slaapcity verzwaringsdeken. Per kenmerk geef ik een korte uitleg en leg ik uit wat het voordeel of nadeel ervan is. Op die manier kan je beter voor jezelf bepalen of dit voor jouw belangrijk is of niet.

Het slaapcity zwaarte deken is gemaakt van 100% polyester materiaal

Het Slaapcity verzwaringsdeken is gemaakt van luchtig polyester materiaal.
Het betekend dat er voldoende ventilatie van de lucht in het verzwaringsdeken komt. Het voordeel is dat je het Slaapcity verzwaringsdeken zowel in de winter als in de zomer goed gebruikt kan worden. Een nadeel van het polyester materiaal is dat het vrij dik is in vergelijking tot katoen. Het Slaapcity zwaartedeken is dus een stukje dikker als dekens die gemaakt zijn van katoen. Wanneer je graag een dun maar zwaar deken wil dan raden wij je in dit geval het Veilura verzwaringsdeken aan. Het deken is tot 60 procent dunner dan vergelijkbare producten. 

Het slaapcity verzwaringsdeken is beschikbaar in 5, 7 en 9 kilo

Het slaapcity verzwaringsdeken is in verschillende gewichten beschikbaar namelijk 5,7 en 9 kilo. Maar hoe bepaal je nu welk gewicht het beste bij jouw past? Het is vrij simpel want het zwaarte deken moet namelijk 10 tot 12 procent van jouw lichaamsgewicht zijn. Wanneer je bijvoorbeeld tussen de 70 en 80 kilo weegt dan kies je voor het slaapcity verzwaringsdeken van 7 kilo.  Wanneer je gewicht tussen twee maten in zit dan kies je altijd voor het deken dat minder zwaar is.

Het is heel belangrijk om de juiste gewicht te kiezen. Het heeft namelijk echt effect op hoe effectief de druktherapie behandeling is. Wanneer de juiste hoeveelheid druk wordt gezet op je lichaam dan worden de zenuwpunten van je lichaam op de beste manier geprikkeld. Juist dit is zo belangrijk want als reactie hierop gaan de hersenen de melatonine hormonen aanmaken waardoor je gemakkelijker en dieper slaapt.

Glasparel vulling

Het Slaapcity verzwaringsdeken heeft een glasparel vulling

In tegenstelling tot andere dekens is het Slaapcity verzwaringsdeken voorzien van een glasparel vulling. Het grote voordeel van deze vulling is dat het geen allergische reacties. Veel dekens hebben plastic kralen als vulling en voor sommige mensen veroorzaakt dit allergische reacties.

De glasparels zijn ook een stuk kleiner en daardoor is het deken ook een stuk dunner maar blijft hetzelfde gewicht behouden. Het gewicht van de glasparels wordt heel mooi over het deken verdeeld. De glasparels bevinden zich namelijk in zakjes waardoor ze niet kunnen verplaatsen. Op die manier wordt het gewicht dus perfect over het lichaam verdeeld.

Zeven laags premium deken  

In tegenstelling tot de meeste dekens is het slaapcity verzwaringsdeken voorzien van een zeven lagen in plaats van vijf.
De buitenste laag bestaat uit polyester en deze is niet lijmend. Onder de bovenste laag bevinden zich vier extra polyester lagen waarin zich miljoenen microglasparels bevinden. De glasparels zijn mooi verdeeld over het hele deken. Zo ben je ervan verzekerd dat de druk van het deken over het gehele lichaam komt te liggen. De onderste twee lagen dienen als extra bescherming. Het doel van deze lagen is dat de glasparels niet uit het deken lekken.

Deze zeven lagen structuur heeft als doel dat de temperatuur in de binnenkant wordt gereguleerd. In de zomer is het deken lekker luchtig en in de winter voelt het lekker warm aan. 

Gemaakt van 100% polyester materiaal

Slaapcity hanteert een niet goed geld terug garantie

Voor Slaapcity is het leveren van de beste kwaliteit en een super hoge kwaliteit het belangrijkste. Het bedrijf hanteert daarom een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Zelfs als je het verzwaringsdeken voor een aantal weken hebt gebruikt dan kan je deze zonder problemen terugsturen. Slaapcity wilt namelijk alleen maar tevreden klanten. Natuurlijk zijn ze ook benieuwd naar jouw feedback over het deken in het geval je toch niet tevreden bent. 

Daarnaast geeft slaapcity wel 5 jaar garantie op de verzwaringsdeken. Mocht er een productiefout zijn dan kan je deze zonder problemen terugsturen. 

Reviews van mensen die het slaapcity verzwaringsdeken bij bol.com hebben gekocht 

Het slaapcity verzwaringsdeken is het meest populaire verzwaringsdeken dat wordt verkocht op bol.com. Het zwaartedeken heeft een beoordeling van 4.7 ster uit 243 reviews. Het is een verzwaringsdeken met een hele goede prijs kwaliteit verhouding. Hieronder vindt je een aantal reviews van klanten die vertellen over hun ervaringen over het slaapcity verzwaringsdeken. 

Review van Lissane over het Slaapcity verzwaringsdeken
Ik ben echt super blij dat ik dit verzwaringsdeken heb gekocht. De laatste maanden sliep ik slecht en werd ik ook vaak wakker. Sinds ik het slaapcity verzwaringsdeken gebruik slaap ik veel dieper en beter. Het was in het begin wel even maar ik ben er echt blij mee.

Anja 62 jaar 
Toen ik voor de eerste keer onder dit deken lag merkte ik al het verschil op. Het voelt echt super ontspannend en ik heb het gevoel alsof ik constant word geknuffeld. Het is echt heerlijk. Ik slaap ook veel dieper en ik wordt veel relaxter wakker.
Het slaapcity verzwaringsdeken is echt een topaankoop gebleken. 

Richard 49 jaar  
De eerste nacht moest ik echt wel even wennen aan zoveel gewicht. Het deken weegt namelijk 8 kilo. Ik heb een druk leven en daardoor stond ik voorheen best wel gestrest op. Sinds ik het slaapcity zwaartedeken heb slaap ik gewoon veel beter en voel ik me ook relaxter. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top