Simply Cosy verzwaringsdeken review

 • De dubbelzijdige hoes kan het hele jaar door gebruikt worden, dus u hoeft geen nieuwe hoes te kopen.
 • Met dit verzwaringsdeken zul je veel beter en dieper slapen
 • Het helpt zeer goed bij het verminderen van stress
 • Werkt zeer goed bij mensen met ADHD en ADD.
 • De overtrekhoes van het Simply cosy verzwaringsdeken is er makkelijk af te halen en kan gewassen worden.
 • De hoes van dit product is gemaakt van zacht en milieuvriendelijk polyester. De tussenlaag bevat hypoallergene glaskorrels die de dekens het juiste gewicht geven.

Simply Cosy verzwaringsdeken

Heeft u moeite om 's nachts in slaap te vallen? Probeer dan eens een Simply Cosy verzwaringsdeken te gebruiken. Het voelt alsof iemand je knuffelt en dit zal helpen om je lichaam het slaaphormoon melatonine aan te laten maken. Dit maakt het makkelijker voor u om te ontspannen en sneller in slaap te vallen.

In deze review, zullen wij u vertellen over de Simply cosy verzwaringsdeken. We zullen het hebben over hoe het is gemaakt en hoe comfortabel het aanvoelt. We zullen het ook hebben over hoe nuttig het verzwaringsdeken kan zijn voor uw gezondheid. Wij hopen dat u na het lezen van onze review een beter beeld heeft van de verzwaringsdeken.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hoe werkt het Simply cosy verzwaringsdeken?

  Verzwaarde dekens zijn gemaakt van polyester of katoen, ze hebben een hoger gewicht dan normale dekens. Deze verzwaarde items geven een zachte druk op het lichaam waardoor het ontspant en het voelt alsof je elke nacht een liefdevolle knuffel krijgt! De rust die dit gevoel teweegbrengt wordt verveelvoudigd wanneer het serotoninegehalte in je hersenen stijgt terwijl het cortisolgehalte daalt zodat je ook beter kunt slapen. Wanneer je onder het Simply Cosy verzwaard deken ligt komen dus de volgende hormonen vrij:

  • Endorfines: de endorfinehormonen zorgen ervoor dat je je gelukkiger en rustiger voelt. Ze verdrijven ook het stresshormoon cortisol. Een verzwaarde deken kan dus helpen je stress te verminderen.
  • Melatonine is een hormoon dat van nature in het lichaam wordt aangemaakt, en gewoonlijk 's nachts wordt afgescheiden. Het bevordert de slaap doordat het ons circadiane ritme helpt reguleren. Melatonine verbetert de geheugenconsolidatie, stemmingsregulatie (houdt depressies weg), controle van de ademhalingsfrequentie tijdens de slaap, herstel tijdens het sporten en nog veel meer.
  • Als het lichaam melatonine en endorfine aanmaakt, kalmeert dat het zenuwstelsel. Vooral mensen met ADHD en ADD zullen hiervan de voordelen van ondervinden. Ze kunnen zich beter concentreren! Wanneer het zenuwstelsel kalm is, heeft dat een positief effect op de concentratie.

  Hopelijk begrijp je nu beter van hoe het Simply Cosy verzwaringsdeken kan bijdragen aan een betere mentale gezondheid. Voor meer informatie over andere verzwaringsdekens bekijk dan ook eens deze link.

  Gewichten van het simply cosy verzwaringsdeken

  Welke gewichten verzwaringsdekens biedt Simply Cosy aan?

  Om het beste effect te hebben, moet je het juiste gewicht kiezen. Er zijn verschillende gewichten hieronder.

  50-69 KG: licht 6KG

  70-90 KG: gemiddeld 8 KG

  90+ KG: zwaar 10 KG

  Beide drie dekens van Simply Cosy hebben een afmeting van 135 cm x 200 cm.

  De materialen van het Simply Cosy verzwaringsdeken

  Hieronder ga ik kort in op de belangrijkste materialen van het Simply cosy verzwaringsdeken.

  Materiaal van het simply cosy verzwaringsdeken

  100% milieu vriendelijk polyester

  Het Simply cosy verzwaringsdeken kan zowel in de winter als in de zomer gebruikt worden. De buitenkant is gemaakt van 100% polyester. Wat erg fijn is dat het deken een dubbelzijdige hoes heeft die je er gemakkelijk kan afritsen. Het Simpley Cosy deken kan je daardoor perfect in zowel de winter als in de zomer gebruiken.

  Vulling van het deken

  Een Simply cosy deken is anders dan andere dekens. Er zitten glasparels in die aanvoelen als heel fijn zand. De korrels zijn gelijkmatig verdeeld over de hele deken en het geeft de verzwaarde deken gewicht.

  De parels worden in kleine compartimenten in het deken gestopt en deze compartimenten worden gelijkmatig over de hele deken verdeeld. Op deze manier komt het gewicht over jouw hele lichaam te liggen en dit is juist heel belangrijk. De parels zorgen voor het gewicht van het Simply cosy verzwaringsdeken.

  het-verzwaringsdeken-is-afritsbaar

  Het wordt geleverd met een overtrekhoes.

  Niet alle verzwaarde dekens worden geleverd met een hoes. Het is dus geweldig dat deze Simply cosy een afritsbare hoes bij het verzwaringsdeken levert. Op die manier kun je de hoes wassen en is je deken altijd schoon.

  In de zomerperiode kan je de bovenste laag van de hoes er afritsen. Het zorgt voor verkoeling. Je kan zo ook genieten van het Simply Cosy verzwaringsdeken in de zomer.

  Helaas kan je verzwaringsdekens niet wassen in de wasmachine. Jee moet het dus met de hand wassen. Daarom is het zo fijn dat Simply Cosy er een hoes bijlevert zodat je deze er niet apart hoeft bij te kopen.

  De hoes is eenvoudig te bevestigen. Het zwaarte deken heeft 8 lussen. Hier knoop je de hoes aan vast en klaar is kees!

  Reviews en ervaringen van mensen die het Simply Cosy verzwaringsdeken hebben gekocht.

  Het Simply Cosy verzwaringsdeken is een van de meest gewilde verzwaarde dekens van de afgelopen jaren. De positieve beoordelingen die dit product op bol.com heeft, laten duidelijk zien hoezeer mensen ervan genieten en vinden dat ze beter slapen wanneer ze dit deken gebruiken. Met een gemiddelde waardering van 4.8 van de 5 sterren uit 173 reviews blijkt wel hoe populair dit deken is.

  Rianne | 35 jaar | 5 ster

  Ik ben blij dat mijn vriend mij deze deken heeft gegeven. Hij is van goede kwaliteit en heel zacht. Ik slaap er goed mee en vind het vooral fijn om een zware deken over me heen te hebben als ik 's avonds op de bank tv zit te kijken. Het geeft veel rust en ontspanning.

  Sanne | 42 jaar | 4.5 ster

  Soms word ik 's nachts wakker. Dus zocht ik naar manieren om beter te slapen. Ik las over verzwaringsdekens en besloot er een te proberen. Het beste is dat het een afneembare hoes heeft zodat je het kunt wassen. Ik slaap sinds ik dit deken heb veel dieper en ik wordt veel uitgeruster wakker. Het voelt echt heerlijk aan! Wat ik zelf ook fijn vindt is dat je de bovenste laag kan afritsen zodat ik ook lekker onder het deken kan slapen tijdens de zomerdagen.

  Peter | 62 jaar | 5 ster

  Ik heb nog nooit een verzwaringsdeken gebruikt, maar tot nu toe bevalt het me prima en ik slaap ook beter. De kwaliteit is goed en de prijs was uitstekend. Ik raad dit ten zeerste aan!

  De gezondheidsvoordelen van het Simply cosy verzwaringsdeken

  Als je elke dag onder een verzwaard deken slaapt, dan is dat heel goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen.

  Verzwaringsdeken voor twee personen

  Dieper en sneller slapen

  De druk van een verzwaringsdeken op je lichaam helpt je in slaap te vallen. Het stimuleert de productie van melatonine hormonen in de pijnappelklier die je slaperig maken. Dit is goed, want het betekent dat je beter zult slapen. De druk kalmeert ook je zenuwstelsel en ontspant je, zodat je weer een betere kans hebt om in slaap te vallen. Al deze dingen samen zorgen voor een goede nachtrust!

   

  Als u 's nachts woelt en draait, kan het Simply Cosy verzwaarde deken helpen. Door het gewicht zorgt het ervoor dat u niet meer zo veel beweegt. Het leidt tot een betere nachtrust en u slaapt dieper. U zult uitgeruster wakker worden!

  Stress verminderen

  Een verzwaringsdeken helpt om stress te verminderen. Het geeft je het gevoel alsof iemand je omhelst. Het brengt het zenuwstelsel weer in balans. De hersenen maken door deze omhelzing endorfine en serotonine hormonen aan, waardoor je je rustiger zult voelen met minder gespannen gevoelens.

  ADHD en autisme

  Het Simply Cosy verzwaringsdeken kan kinderen met ADHD en autisme helpen. De druk die het deken op het lichaam uitoefent, kalmeert het zenuwstelsel. Hierdoor wordt het zenuwstelsel minder overprikkeld, wat ertoe leidt dat kinderen met ADHD zich beter kunnen concentreren. Er is een onderzoek gedaan bij 21 kinderen met ADHD, en zij sliepen allemaal sneller met een verzwaringsdeken in vergelijking tot een normaal deken.

  Minder angsten

  Een verzwaarde deken kan worden gebruikt om angst te behandelen. In een studie vonden de onderzoekers dat ongeveer 33% van de deelnemers verminderde symptomen rapporteerden na het verzwaarde deken voor een maand gebruikt te hebben.

  Scroll naar top