Sanbo massage gun

Voordelen: 

  • Zes verschillende opzetkopjes i.p.v vier
  • Negen verschillende intensiteit standen
  • Wordt geleverd met een luxe koffer
  • Gemakkelijk in gebruik dankzij het aanraakscherm.
  • Speciaal gemaakt voor sporters
  • Het zorgt voor een veel sneller spierherstel
  • Stimuleert de bloedscirculatie

Ken je dat gevoel dat je last hebt van hevige spierpijn na het sporten? Natuurlijk herken je dit. Weet je dat een massagegun enorm helpt bij een sneller herstel van de spieren. Daarnaast verhelpt het natuurlijk ook spierpijn. In deze review behandelen wij één van de beste massage pistolen van dit moment namelijk de Sanbo massage gun. In deze review gaan wij uitgebreid in op de belangrijkste kenmerken van de Sanbo massage gun. Wij hebben deze Sanbo massage gun uitgebreid getest en op basis van onze bevindingen vertellen wij onze ervaringen van de Sanbo massage gun. Daarnaast gaan wij ook uitgebreid in op de voordelen ent nadelen van het apparaat. Aan het einde van de review geven wij onze uiteindelijke conclusie van dit massage pistool en vertellen wij voor wie dit apparaat vooral geschikt is. 

De volgende aspecten worden in deze review van de Sanbo massagegun behandeld:

Sanbo massage gun

Voor meer informatie over de verschillende massage guns verwijs ik je ook graag door naar het artikel: de beste massage pistolen van 2020 hoe maak ik de juiste keuze?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van de Sanbo massagegun wanneer je deze dagelijks gebruikt?

Bij dagelijks gebruik van de Sanbo massagegun worden veel gezondheidsklachten verholpen. Hieronder gaan wij bij welke gezonheidsklachten de Sanbo massagegun kan helpen en de pijn kan verlichten: 

  • Het verhoogt de bloedscirculatie in je lichaam: een groot voordeel van een massagegun is dat het de bloedsomloop in het lichaam Gebruik van de sanbo massage gunverhoogt. Tijdens de massage worden de spieren namelijk warm gemaakt en losgemaakt. Daarnaast werkt het ook zeer effectief bij het losmaken van spierknopen. Doordat de spierspanning tijdens de massage sterk afneemt neemt de doorbloeding in de spieren toe. Het effect van een verhoogde bloedsomloop is dat de spieren weer energie krijgen. 
  • De Sanbo massagegun is perfect om je spieren sneller te laten herstellen na een intensieve trainingssessie. Na intensief sporten hebben de meeste mensen last van verzuurde spieren. Tijdens het sporten maken de spieren extra melkzuur aan. De reden is namelijk dat de spieren te weinig zuurstof ontvangen en daardoor maken ze extra melkzuur aan. Het effect van melkzuur is dat de zuurgraad in het weefsel van de spieren wordt verlaagd. De spieren functioneren vooral na het sporten minder goed en daarom hebben mensen last van spierpijn. Door de Sanbo massagegun te gebruiken wordt spieren losgemaakt en wordt de bloedsomloop verhoogd. Het positieve effect hiervan is dat zuurstof en voedingstoffen je spieren weer beter kunnen bereiken. De zuurstof en voedingstof opname neemt dus toe en dat zorgt ervoor dat de spierpijn sterk afneemt. Daarnaast worden afvalstoffen effectiever afgevoerd en dat zorgt er ook voor dat de spieren veel sneller herstellen. Wanneer je als fanatieke doorsporter dagelijks de Sanbo massage gun gebruikt kan je dus vaker en langer sporten. Ik heb dat zelf ook gemerkt nadat ik dit apparaat uitvoerig heb gebruikt. Na een massage van ongeveer 10 minuten merk je echt duidelijk dat de spierpijn is verdwenen. Ik raad de Sanbo massage gun dus ook zeker aan bij mensen die veel sporten. Wanneer je opzoek bent naar een massage apparaat die je vooral helpt om tot rust te komen dan is dit niet het apparaat voor jouw. Ik heb zelf ondervonden dat je constant bezig bent met dit apparaat omdat je zelf alle bewegingen moet maken. Wanneer je echt tot  rust wilt komen dan raad ik je aan om bijvoorbeeld voor een massagekussen te kiezen. Bij massagekussens hoef je zelf namelijk helemaal niks te doen. Het voordeel is ook dat verschillende lichaamsdelen tegelijkertijd gemasseerd worden. 

Hoe gebruik je de Sanbo massagegun en waarvoor gebruik je dee opzetkopjes?

Ik moet zeggen dat eigenlijk alle massageguns makkelijk te gebruiken dus ook deze. Wanneer je wilt gaan genieten van een massage is het sanbo massage gun opzetkopjes eerst belangrijk om te bepalen voor welke opzetkopje je kiest. Wanneer we de doos openen van de Sanbo massagegun zien we dat er 6 verschillende soorten opzetkopjes bij het apparaat worden geleverd. Elk opzetkopje heeft weer een andere functie en wordt vaak specifiek gebruik gemaakt voor een bepaald lichaamsdeel of gezondheidsklacht. Hieronder gaan wij kort in op de verschillende opzetkopjes:

U vorm opzetkop: 

Heb je last van rugpijn en will je dus graag een rugmassage? Kies in dit geval voor de “u vorn” opzetkop. Deze kop is special gemaakt om je rug effectief te masseren. Dankzij de U-vorm worden de spieren in de rug goed gemasseerd. 

Smalle kop:
Wil je gehele lichaam effectief masseren? Kies dan voor de smalle kop deze massagekop is namelijk geschikt voor alle spiergroepen. In de meeste gevallen koos ik voor deze massagekop omdat deze kop eigenlijk alle spiergroepen effectief weet te masseren.

 

Smalle bal massagekop:

Wil je na een harde en stressvolle dag voor tijdens de masage ontspannen? Kies dan voor de smalle balmassagekop. Wanneer ik deze massagekop gebruikte merkte ik op dat massage een stuk minder pijnlijk en krachtig aanvoelt. Het verschil is echt best groot! De massage voelt naar mijn mening vooral ontspannen aan is niet zo krachtig. Deze kop is ook handig voor mensen die last hebben van pijnlijke gewrichten en die dus niet zo’n krachtige massage willen.  Voor meer informatie over hoe je een massage gun dient te gebruiken verwijs ik je graag door naar dit artikel.

Smalle ronde massagekop:

Heb je last van pijnlijke gewrichten? Kies dan voor de smalle rond massagekop. Het doel van deze kop is namelijk gericht op het masseren van de pijnlijke gewrichten. 

Hoe pas je de instellingen van de Sanbo massage pistool aan?

Wanneer je eenmaal hebt bepaald wel kop je op de Sanbo massagegun gaat gebruiken is het tijd om te starten met het masseren van je lichaam. Wanneer je het apparaat draadloos wilt gebruiken is het altijd eerst belangrijk om de batterijen goed op te laden. Aan de achterkant van het apparaat vindt je een mooi aanraakscherm. Via het aanraakscherm kan je alle instellingen regelen zoals het type massage en de intensiteiteit van de behandeling. Daarnaast kan je ook aflezen hoe vol de batterij zit. De Sanbo massage gun start je ook door middel van het touchscreen. Door je vinger op het touchscreen te drukken voor 3 seconden wordt het massage pistool opgestart. Vervolgens stel je de intensiteit van de massage in.  Bij dit apparaat kan je kiezen uit wel 30 verschillende snelheidstanden. Wat ik zelf erg fijn vindt is dat de intensiteitstanden ook erg van elkaar verschillen. De laagste stand voelt vrij zacht aan. Het is ook niet zo verwonderlijk want bij deze stand genereert de Sanbo massage gun 1400 trillingen per minuut. Het lijkt heel veel maar dat is het natuurlijk niet. Ik heb zelf ook als test de hoogste stand geselecteerd en voor mij voelde de massagebehandeling bij deze stand veel te krachtig en pijnlijk aan. Ik kan me voorstellen dat je er ook gewoon aan moet wennen. Bij de hoogste stand genereert de Sanbo massagegun wel 4200 trillingen per minuut. Nu zul je wel denken: waarom selecteer je in hemelsnaam zo’n hoge massagestand? Het antwoord op deze vraag is vrij simpel. Bij een hogere stand worden de spieren nog intenser gemasseerd. Daarnaast worden de spieren in de lastige diepe spierlagen ook bereikt en effectief gemasseerd.
Sanbo massage gun

Wanneer je eenmaal de juiste stand het gevonden beweeg je het apparaat over de lichaamsdelen die je wilt masseren. Ik heb de Sanbo massage gun de afgelopen weken veel uitgetest. Vanuit mijn ervaring die ik met dit apparaat heb volstaat het om elke plek voor ongeveer 1 minuut te masseren. Het is voldoende om de spieren volledig los te maken en spierknopen te verhelpen. Ik merkte op dat een massage van ongeveer 10 minuten volstaat om de belangrijke lichaamsdelen te masseren. 

Hoe goed is de batterij van de Sanbo massage gun? 

Zelf bezoek ik dagelijks de sportschool en ik gebruik de Sanbo massagegun zowel voor als na het sporten. Ik merk op dat ik gemakkelijk de massage gun voor twee weken kan gebruiken zonder de batterij op te laden. Wanneer de batterij helemaal volgeladen is gaat deze wel tot 4 uur mee. Gemiddeld duurt het ongeveer 10 minuten om je lichaam te masseren. Wanneer de massage dus elke keer 10 minuten duurt kan je de Sanbo massage gun dus 24 keer gebruiken zonder deze op te laden. Bij Bol.com worden er ook goedkopere varianten van de Sanbo massage gun aangeboden. De goedkoopste sanbo massage gun is voorzien van een minder sterke batterij. Deze batterij gaat maar een uurtje mee. Wanneer je een sterke batterij dus minder belangrijk vindt kan je ook voor de goedkopere versie. Het is namelijk het enige punt waarop de goedkopere versie verschilt met de duurdere sanbo massage gun. Het prijsverschil tussen beide modellen is niet heel groot. De goedkoopste Sanbo massage gun kost 70 euro en het duurdere model kost 120 euro.  Een ander groot voordeel is dat de massage gun ook vrij licht is. De Sanbo massage gun weegt maar 1 kilo en past gemakkelijk in je rugzak. Dankzij het lichte gewicht en de sterke batterij kan je dus overal genieten van een massage. Je hoef je ook niet zorgen te maken dat de Sanbo masasge gun bij het vervoeren snel kapot gaat. Het massage pistool wordt namelijk geleverd met een mooie en sterke koffer. 

Is het een massage gun die weinig geluid maakt?

De meeste massageguns maken best wel veel lawaai maar de Sanbo massage gun is erg stil. Het is natuurlijk best wel een voordeel wanneer je wilt genieten van een massage als je bijvoorbeeld tv aan het kijken bent maar er zijn ook familieleden om je heen. Normaal is het geluid van een massage gun best wel storend maar de Sanbo massage gun hoor je bijna niet. De makers van de Fabrikant hebben er alles aan gedaan om dit apparaat zo stil mogelijk te maken. Het is ze zeker gelukt.
Sanbo massage gun

Alternatieve massage guns?

Nu zal je jezelf wel afvragen welke alternatieve massage guns er op de markt zijn. Hieronder geef ik een kort overzicht van andere massage pistolen. Door op de links te klikken kan je de review bekijken.

Conclusie: wat vindt ik van de Sanbo massage gun? 

Ik heb de Sanbo massagegun uitvoerig getest en ik moet zeggen dat het een geweldig apparaat is. Het apparaat wordt tegen een zeer competitieve prijs aangeboden maar onderscheid zich sterk van de concurrentie. Wat ik zelf erg fijn vindt is dat het apparaat heel gemakkelijk is in gebruik. Dankzij het aanraakscherm is de Sanbo massage gun een stuk gemakkelijker in gebruik dan andere massage guns. De afgelopen maanden heb ik vele massageguns getest en deze meeste zijn minder gebruiksvriendelijk omdat deze niet voorzien van touchscreen. Bij de meeste massage guns weet je dus bijvoorbeeld niet wat de intensiteit stand is ingesteld.

Batterij duur

4 uur

Opzetkopjes

6

Koffer

Ja

Helpt bij:

Spierherstel, rugpijn, spierpijn, nekpijn, bevorderen bloedcirculatie, vermoeide benen en spieren flexibel maken.

Andere suggesties…

Scroll naar top