Rockerz Fitness trilplaat review + ervaringen

Zit je er over te denken om de Rockerz Fitness trilplaat te kopen? In deze review ga ik uitgebreid in op deze trilplaat. Ik vertel je over mijn ervaringen met deze trilplaat. Daarnaast geef ik je advies over hoe je deze trilplaat het beste kan gebruiken. In deze review ga ik ook uitgebreid in op de specificaties van de Rockerz Fitness trilplaat. Ik wens je veel plezier met het lezen van deze review. 

dr ho´s motionciser review

Belangrijkste voordelen

Zeer effectief bij spierpijn, zwellingen, rusteloze benen en voeten en een vermoeid onderlichaam.
Het heeft 10 verschillende intensiteit standen
Je kan de infrarood warmte instellen en je hebt vijf standen
Inclusief gebruiksvriendelijke afstandsbediening
Inclusief duidelijke Nederlandse handleiding
Zeer effectief bij het verhogen van de bloedsomloop

Hoe werkt de Rockerz Fitness trilplaat precies?

Trilplaten zijn fitnessapparaten die trillingen opwekken als je erop gaat staan. We noemen een trilplaat ook wel een powerplate of tril apparaat. Deze trillingen brengen je lichaam uit balans en zorgen ervoor dat de spieren samentrekken. Wanneer je traint op een trilplaat trekken de spieren veel vaker samen. Het effect is dat de bloedcirculatie in het lichaam wordt verbeterd. Door de verhoogde bloedcirculatie worden meer zuren en voedingsstoffen naar de spieren getransporteerd. Daarnaast verhoogt de trilplaat ook de stofwisseling in het lichaam. Op deze manier zal het lichaam sneller calorieën verbranden.

Hieronder een overzicht van de gezondheidsvoordelen:

 • De Rockerz Fitness trilplaat maakt de spieren sterker en flexibeler
 • Het verbeterd de lichaamshouding
 • Het helpt bij het verminderen van cellulitis
 • Het helpt bij het bevorderen van de bloedsomloop
 • Het verminderen van spat aders

Bekijk deze links voor meer informatie over de voordelen en nadelen van trilplaten.

De prijs van de Rockerz Fitness en hoe onderscheid het zich van de concurrentie? 

De afgelopen jaren heb ik vele verschillende soorten trilplaten getest. De meeste daarvan zijn qua prijsklasse een stuk duurder. De Rockerz Fitness is een stuk goedkoper. De gemiddelde prijs van een tril apparaat ligt rond de 200 euro. De Rockerz Fitness wordt echter verkocht voor een prijs van 109 euro. Wanneer ik de specificaties vergelijk met andere bekende fabrikanten van trilplaten zoals de Vibroshaper dan doet de Rockerz Fitness helemaal niks onder. 

Voordelen van de trilplaat

Op een aantal punten is de Rockerz Fitness zelfs uniek van de duurdere trilplaten:

 • Intensiteit standen: de Rockerz Fitness heeft de beschikking over 100 intensiteit standen. Op dit vlak onderscheid het zich duidelijk van de concurrentie. De meeste trilplaten hebben namelijk 10 tot 30 standen. Het grote voordeel van een grote hoeveelheid intensiteit standen is dat je de training nog beter kan aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Je hebt simpelweg meer mogelijkheden en dat is belangrijk als je het maximale uit de trilplaat wilt halen. 
 • Aantal trainingsprogramma’s:  de Rockerz Fitness wordt geleverd met vijf verschillende trainingsprogramma´s die ieder een eigen doel hebben. Op dit punt onderscheid het zich ook duidelijk van andere aanbieders. De meeste tril apparaten zijn voorzien van twee tot drie programma´s. Dankzij de grote hoeveelheid trainingsprogramma´s en intensiteit standen heb je met de Rockerz Fitness meer trainingsmogelijkheden. Qua flexibiliteit is de Rockerz Fitness zeker onderscheidend ten opzichte van de concurrentie.  
 • Weinig geluid: de trilplaat maakt tussen de 40 en 50 decibel aan geluid op de hoogste intensiteit stand. De meeste andere trilplaten zijn veel lawaaieriger en dat is vooral een nadeel als bijvoorbeeld je familie een filmpje aan het kijken is terwijl je op de trilplaat traint.
 • Draaggewicht: voor mensen die wat zwaarder zijn is deze trilplaat ook uitermate geschikt. Het draaggewicht is namelijk een stuk hoger als bij andere modellen. Het maximale draaggewicht van deze trilplaat is 120 kilo. Bijna iedereen kan dus op de Rockerz Fitness trainen. 

Nadelen van de Rockerz Fitness trilplaat 

De Rockerz Fitness  heeft natuurlijk ook een aantal nadelen ten opzichte van de duurdere trilplaten.

De Rockerz Fitness is een kleiner qua afmetingen dan bijvoorbeeld de Vibroshaper of de Sportstech VP250. De afmetingen van het toestel van zijn 52,5 x 32,5 x 12 cm. Vooral qua breedte is deze wat aan de kleine kant. Veel duurdere trilplaten zijn vaak 65 tot 80 cm breed.  Het nadeel daarvan is dat het ietsje minder comfortabel is om bepaalde fitness oefeningen uit te voeren omdat je simpelweg iets minder ruimte hebt.

Een tweede nadeel is dat je de benen minder ver uit elkaar kan spreiden. Wanneer je dit doet zal de training nog intenser aanvoelen. Doordat deze trilplaat iets minder breed zal de trainingen dus iets minder intens aanvoelen. Ik kan je echter uit ervaring zeggen dat de breedte van 52 cm voor de meeste mensen meer dan voldoende is en dat de trainingen zeer krachtig kunnen aanvoelen wanneer je een hoge intensiteit stand selecteert.  

Is de Rockerz Fitness gebruiksvriendelijk in gebruik?

De Rockerz Fitness trilplaat is gemakkelijk te gebruiken. Het grote voordeel is dat je er een afstandsbediening bijkrijgt. Met de afstandsbediening kan je snel en gemakkelijk de intensiteit, het trainingsprogramma en de duur van de training aanpassen. De afstandsbediening is vooral handig als je tijdens de training snel en gemakkelijk de instellingen wilt aanpassen. Daarnaast hoef je niet voorover te buigen om de instellingen aan te passen. 

Een ander groot pluspunt is dat de handleiding in het Nederlands is en dat is wel zo fijn. De handleiding is duidelijk beschreven met goede instructie foto’s. In de handleiding worden ook fitness oefeningen uitgelegd die je op de trilplaat kan uitvoeren. Op die manier haal je het maximale uit de trilplaat. 

Hoe kan ik de Rockerz Fitness trilplaat op een veilige manier gebruiken?

Als je nog nooit een trilplaat hebt gebruikt dan is het belangrijk om niet te lang te trainen op een trilplaat. Mijn advies is om maximaal 5 minuten te trainen. Wanneer je er langzaam aan gewend raakt dan kan je de trainingsduur langzaam verhogen.
Train echter nooit langer dan 30 minuten. De trainingen zijn intensief en daardoor bestaat het risico dat je spieren overbelast raken. Ik raad je aan om elke dag tussen de 10 tot 15 minuten te trainen op de trilplaat. 

Hieronder een aantal tips over hoe je de Rockerz Fitnees trilplaat het beste kan gebruiken:

 • Handleiding: voordat je gaat trainen op de Rockerz Fitness trilplaat is het belangrijk om de handleiding goed door te lezen.
  In de handleiding staat veel goede informatie over hoe je de Rockerz Fitness trilplaat op de beste manier kan gebruiken. 
 • Stretch oefeningen: voordat je begint met de training is het altijd een goed idee om je spieren heeft goed te strekken. 
 • Intensiteit: wanneer je voor het eerst begint met het trainen op een trilplaat is het belangrijk om eerst te starten met een lagere intensiteit training. Wanneer je merkt dat je lichaam het goed aankan dan kan je de intensiteit langzaam ophogen. Wanneer je de eerste paar kaar op de Rockerz Fitness traint raad ik je echter aan om altijd eerst te trainen op een lagere stand. 

Garantie voorwaarden

Rockerz Fitness heeft hele goede garantie voorwaarden. Ze bieden 2 jaar garantie op de trilplaat in de situatie wanneer deze onverhoopt stuk gaat. Daarnaast hanteert het bedrijf een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Wanneer je toch niet tevreden bent over het apparaat dan kan je het zonder problemen terugsturen. 

Scroll naar top