Reiki massage

Reiki massage: alles wat je moet weten over deze therapie

Reiki massage therapie is een Japanse behandeling die als doel heeft om diepe ontspanning en zelfgenezing te bewerkstelligen. 

Het is gebaseerd op het principe dat genezende energie (chi) door het lichaam stroomt langs bepaalde paden die meridianen worden genoemd. Wanneer deze banen geblokkeerd of verzwakt zijn door stress, ziekte of verwondingen, wordt de energiestroom verminderd of zelfs gestopt. De reiki massage zorgt ervoor dat energiebanen worden gezuiverd en in balans gebracht, waardoor energie vrij door het lichaam kan stromen.

In dit artikel gaan we in op wat de Reiki massage precies is. Daarnaast gaan we uitgebreid in op de voordelen van Reiki en geven we je handige tips. 

Wat is een Reiki massage? 

Een reiki-massage is een alternatieve geneeswijze die haar oorsprong vindt in Japan. Reiki werd in het jaar 1920 ontwikkeld door Mikao Usui. De naam reiki betekent “universele levensenergie” of “het licht van het leven”. Usui noemde het naar het Japanse woord voor ‘ontvangen’. Dit omdat hij vond dat de energie (ki) via ons naar andere mensen en het universum stroomt, en het onze verantwoordelijkheid is om dit te laten gebeuren.

Wat is een Reiki massage? 

Een reiki-massage is een van de oudste vormen van genezing die de mens kent. Het is gebaseerd op het principe dat genezende energie (chi) door het lichaam stroomt langs bepaalde paden, meridianen genaamd. Wanneer deze banen geblokkeerd of verzwakt zijn door stress, ziekte of verwondingen, wordt de energiestroom verminderd of zelfs gestopt. Deze energiepunten worden “chakra’s” genoemd.

Door de chakra’s te stimuleren, probeert de massagetherapeut de stroom van levenskrachtenergie in de patiënt in balans te brengen, waardoor gezondheid en welzijn worden hersteld.

Met de handen kan de massagetherapeut de cliënt helpen om emotionele blokkades, stress en lichamelijke spanningen los te laten. Tijdens de behandeling wordt de cliënt verteld diep adem te halen en alle spanning los te laten terwijl de therapeut de chakras masseert.

Bij deze therapie fungeert de masseur dus als doorgeefluik en geeft het energie aan het lichaam van de cliënt. Dit helpt om de energiestroom van het lichaam te stimuleren. Het effect daarvan is vergelijkbaar met die van reflexologie.

Over het geheel genomen is het een uiterst ontspannende ervaring.Het doel van de reiki-massage is het bevorderen van ontspanning en het opheffen van energiei blokkades uit het verleden en het nu. 

Hoe wordt een Reiki massage gegeven?

De Reikibeoefenaar gebruikt haar handen om de energie van Reiki op je lichaam over te brengen. Ze doet dit door haar handen op of boven specifieke gebieden van je lichaam, chakra’s en aura te plaatsen. Op deze manier kan ze je geest, emoties en fysieke lichaam helen en in balans brengen.

Mijn ervaringen met de Reiki massage

Mijn ervaringen met de reiki massage

Mijn ervaring met een Reiki massage is zeer positief. Het geeft mij rust, ontspanning en welzijn. De Reikibeoefenaar gebruikt haar handen om de energie van Reiki op mijn lichaam over te brengen. De ervaring is heel positief, omdat ik me diep kan ontspannen en mezelf op een natuurlijke manier kan stimuleren

Het effect van deze magische behandeling is wonderbaarlijk. Het brengt me een gevoel van warmte, rust en ontspanning. Tegelijkertijd komen mijn emoties tot rust en voel ik me in vrede met mezelf en de wereld om me heen.

Na de behandeling heb ik een licht en ontspannend gevoel en ik merk op dat ik helderer kan denken. Ik heb veel minder last van negatieve terugkerende gedachten en ik voel me emotioneel meer in balans.

Ik ervaar deze krachtige alternatieve therapie als uiterst positief omdat het me in contact brengt met mezelf en me helpt spiritueel te groeien.

Ik kan Reiki daarom zeker aanbevelen aan iedereen die wil groeien, helen en veranderen.

Welke reiki technieken zijn er?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een reiki massage?

  • Stress verminderen: een reiki-massage is een helende techniek die gebruik maakt van de kracht van positieve energie om je te helpen ontspannen en stress te verlichten. Reiki is een Japans woord dat “Universele Levenskracht Energie” betekent. Deze vorm van massage werkt door een krachtige, positieve levenskracht door het lichaam te kanaliseren. Tijdens de masage wordt het cortisol gehalte in het lichaam verlaagd waardoor de stress afneemt en je rustiger wordt. 
  • Het versterkt het immuunsysteem: wanneer je regelmatig geniet van een reiki behanndeling dan is dat ook goed voor immuunsysteem omdat het helpt om het stressniveau te verlagen. Het helpt om van problemen zoals stress, angst en depressie af te komen: omdat stress en angst schadelijk kunnen zijn voor het lichaam en hiermee wordt ons immuunsysteem ook zwakker. Door stres te verminderen versterken we ons immuunsysteem. Op die manier helpt Reiki bij het versterken van het immuunsysteem.
  • Concentratie verbeteren: het is bewezen dat mensen die Reiki behandelingen hebben ontvangen vaak melden dat zij zich beter kunnen concentreren en een beter geheugen hebben. De hoofdoorzaak is dat de behandeling de geest stimuleert om van negatieve gedachtes af te komen. De ontvanger is na de Reiki massage beter in staat is helderder en efficiënter te denken. Een andere veel voorkomende reden die mensen geven voor een betere concentratie is een vermindering van stress. Als je minder stress hebt, neemt je concentratievermogen toe omdat je zenuwstelsel meer in balans is. Op die manier kan een Reiki massage helpen bij het verbeteren van de concentratie. 
  • Zelfgenezend vermogen verbeteren: volgens de oosterse geneeskunde is onze “Qi” of levenskracht van vitaal belang voor onze gezondheid en ons welzijn. Als we gezond zijn, stroomt onze “Qi” vrij door ons hele lichaam. Maar als we ongezond zijn, raakt onze “Qi” verstopt en verstopt in bepaalde delen van ons lichaam. Reiki ontstopt onze “Qi” zodat het vrij door ons hele lichaam kan stromen. Dit helpt ons om gezonder te worden en daardoor kan het lichaam zichzelf ook beter genezen. 
  • Ontgifting van afvalstoffen: Tijdens een reiki behandeling wordt je lichaam zachtjes gereinigd van gifstoffen en onzuiverheden.Dit helpt je lichaam om schoon en vrij van gifstoffen te worden.
  • Betere nachtrust: onderzoek toont aan dat mensen die reiki ontvangen melden dat beter slapen. De oorzaak is dat reiki een kalmerend effect heeft op het lichaam. Het vertraagt het zenuwstelsel en brengt het lichaam in een diepe staat van ontspanning waardoor je gemakkelijker in slaap valt.
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een reiki massage?

Wat moet ik doen tijdens de reiki massage sessie?

  • Ga met een open geest de Reiki sessie in, je zal veel meer op je gemak zijn en de resultaten zijn dan natuurlijk ook beter. 
  • Muziek die prettig en ontspannend is om naar te luisteren is een goed idee, evenals de mogelijkheid om te bespreken naar wat voor soort muziek de persoon op dat moment graag zou willen luisteren. 
  • U moet ervoor zorgen dat u voor de sessie naar het toilet gaat. Dit zal u toelaten om comfortabel te gaan liggen.
  • Wees altijd goed voorbereid voordat u aan de Reiki massage begint. Laat de behandelaar van tevoren weten wat uw specifieke behoeften zijn. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u moeite heeft met ademhalen. Als platliggen ongemakkelijk is, kunt u dat aangeven. 

Meest gestelde vragen over Reiki massages

Hieronder vindt je een overzicht van de meest gestelde vragen over Reiki therapie.

Waar worden Reiki massages geven? 

Veel professionele Reikibeoefenaars zijn gecertificeerd en hebben hun eigen ruimte. Zij hebben ook ervaring met het creëren van die ruimte wanneer zij huisbezoeken afleggen. Veel behandelaars raden aan om zachte muziek te draaien tijdens de sessie om omgevingsgeluiden te dempen. Het is belangrijk om het hen te laten weten als u stilte wenst.

Iedereen kan Reiki ontvangen als ze hun gezondheid of energieniveau willen verbeteren, of dat nu in een ziekenhuis, hospice, verpleeghuis, of een andere zorginstelling is. Sommige beoefenaars geven langere sessies, terwijl anderen sessies van 15 of 20 minuten geven. De meeste trainingen liggen ergens tussen intensief en gematigd.
 

Kunnen kinderen ook een Reiki massage krijgen?

Ja, ook kinderen kunnen een Reiki massage ontvangen. Het is belangrijk op te merken dat de ouders of voogd van het kind tijdens de behandeling aanwezig moeten zijn voor de veiligheid en het comfort van het kind. 

Hoe lang duurt de Reiki massage?

De prijs van een Reiki massage ligt gemiddeld tussen de 60 en 100 euro. Het hangt ook sterk af van de tijdsduur van de massage. 

Wat zijn de nadelen van een Reiki masssage? 

Het enige nadeel van een Reiki massage is dat het vrij duur is. Voor een reiki sessie betaal je gemiddeld tussen de 60 en 100 euro.  De voordelen van een reiki massage zijn veel groter dan het feit dat het vrij prijzig is want je kan echt de kwaliteit van het leven verbeteren.

Wat is de prijs van een Reiki massage?

De prijs van een Reiki massage ligt gemiddeld tussen de 60 en 100 euro. Het hangt ook sterk af van de tijdsduur van de massage. 

Scroll naar top