Powerdot duo elektronische spierstimulator

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen gratis retour
– TENS en EMS behandeling 
– 10 behandelprogramma’s en 23 intensiteitstanden. 
– Zeer gebruiksvriendelijke dankzij de mobiele app 
– Draadloze elektroden 
– Twee elektroden paren (4 elektroden)

Powerdot duo review: een gebruiksvriendelijke elektronische spierstimulator

Ben jij een fanatieke sporter en wil je jouw spieren effectief trainen en sneller laten herstellen na een intensieve trainingsessie? Met een elektronische spierstimulator kan jij jouw spieren effectief trainen en sterker maken. Daarnaast helpt het ook bij een sneller herstel van de spieren.

In deze review bespreken we één van de meest populaire elektronische spierstimulators namelijk de Powerdot Duo. Op Coolblue heeft de Powerdot Duo veruit de beste en meeste reviews. Wij hebben dit apparaat ook uitgebreid getest en wij vinden het niet zo verwonderlijk waarom de Powerdot Duo zo populair is. Wat ons het meeste opviel is dat de PowerDot elektronische spierstimulator zeer gebruiksvriendelijk is. Dankzij de bijgeleverde mobiele APP kan je het apparaat via bluetooth gemakkelijk besturen. Hieronder een overzicht van de meest belangrijke eigenschappen van het apparaat:

 • Het apparaat bestuur je via de mobiele APP en je maakt verbinding met het apparaat door middel van bluetooth.
 • Het wordt geleverd met vier draadloze elektroden paren.
 • De Powerdot wordt geleverd met 10 verschillende soorten. behandelprogramma’s.
 • Het beschikt over 23 intensiteit standen.
 • Het is voorzien van oplaadbare batterijen.
 • Het apparaat is compact en licht en weegt maar 200 gram.
Inhoudsopgave van deze review
  Add a header to begin generating the table of contents

  De eigenschappen van de Powerdot Duo 

  Om de eigenschappen op een visuele manier in beeld te brengen hebben wij speciaal voor jouw een tabel opgesteld waaruit je de specificaties kan aflezen. Daarnaast hebben wij de Powerdot Duo vergeleken met een andere eletktronische spierstimulator. Onderaan de tabel gaan wij dieper in op alle specificaties.

  Powerdot duo

  Omron E3 intense 

  Algemene beoordeling

  Type behandeling:

  TENS (pijnbestrijding) en 
  EMS (spier trainen)  

  TENS (pijnbestrijding)

  Behandelprogramma's:

  10 behandelprogrammas voor 6 lichaamsdelen

  15 behandelprogrammas voor 6 lichaamsdelen

  Aantal intensiteit standen?

  30 standen 

  15 standen 

  Aantal elektroden (meerdere delen van je lichaam tegelijkertijd behandelen)

  Vier elektroden paren

  Eén elektroden paar

  Draadloze elektroden? 

  Ja

  Nee

  AA batterijen of oplaadbare batterijen?

  Oplaadbare batterijen 

  AA batterijen 

  Belangrijke opmerking:

  Dankzij de mobiele APP kan je het apparaat met je mobiele telefoon besturen. Daarnaast zijn de elektroden dus je hebt geen gedoe met kabels. 

  Powerdot duo

  Algemene beoordeling

  Type behandeling:

  TENS (pijnbestrijding) en 
  EMS (spier trainen)  

  Behandelprogramma's:

  10 behandelprogrammas voor 6 lichaamsdelen

  Aantal intensiteit standen?

  30 standen 

  Aantal elektroden (meerdere delen van je lichaam tegelijkertijd behandelen)

  Vier elektroden paren

  Draadloze elektroden? 

  Ja

  AA batterijen of oplaadbare batterijen?

  Oplaadbare batterijen 

  Belangrijke opmerking:

  Dankzij de mobiele APP kan je het apparaat met je mobiele telefoon besturen. Daarnaast zijn de elektroden dus je hebt geen gedoe met kabels. 

  Twee draadloze elektroden paren

  Eén van de voordelen van het gebruik van deze elektrische spierstimulator is dat het wordt geleverd met twee aansluitingen waarop je twee draadloze elektroden paren op kan aansluiten. Dankzij deze functie zul je in staat zijn om twee verschillende spiergroepen tegelijkertijd te trainen. Wanneer je in het dagelijks leven drukt bent kan dit goed uitkomen. De behandeling duurt minder lang omdat je twee verschillende spiergroepen tegelijkertijd kan trainen. De elektroden hebben een groot formaat waardoor je een groter gebied kan trainen. Kleinere elektroden kan je ook gebruiken voor dit apparaat maar deze moet je er wel extra bijbestellen. Het voordeel van kleine elektroden is dat je specifieke plekken gericht kan masseren. Wij raden het aan om kleinere elektroden bij de Powerdot Duo te bestellen.

  De mobiele APP van de Powerdot Duo

  De Powerdot Duo bestuur je eenvoudig met je mobiele telefoon. Wanneer je de elektronische spierstimulator voor de eerste keer gebruik dan download je eerst de APP. Vervolgens start je de APP op en maak je via bluetooth verbinding met de PowerDot Duo. In de APP kan je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Keuze uit behandelprogramma’s: de keuze uit voorgeïnstalleerde behandelingsprogramma’s zoals massage, warm up, spier uithoudingsvermogen, revalidatie en spierherstel. Powerdot heeft dus speciale programma’s gemaakt voor elke situatie.
  • Intensiteit instellen: bij elk behandelingsprogramma kan je de intensiteit instellen. Het apparaat wordt geleverd met 23 verschillende intensiteit standen. Op deze manier kan je de intensiteit kiezen die het beste aansluit op jouw situatie.
  • Eigen behandeling Programma samenstellen: de mogelijkheid om je eigen behandelingsprogramma samen te stellen. Hierbij kan je de volgende instellen:
   • Het aantal samentrekkingen
   • De  samentrekking duur
   • De rusttijd
  • Voortgang terugzien: in de APP kan je gemakkelijk de voortgang bijhouden. Daarnaast kan je de voortgang resultaten ook terugkijken in de geschiedenis. De volgende statistieken kan je bijvoorbeeld inzien:
   • Welke behandelprogramma’s je bijvoorbeeld hebt gebruikt in de maand September.
   • Het inzien van de gemiddelde intensiteit van de trainingen.
   • Hoe lang je bijvoorbeeld de Powerdot Duo gedurende de maand September hebt gebruikt
   • De mogelijkheid om notities te bekijken. Na elk behandelingsprogramma heb je de mogelijkheid om een notitie te schrijven over hoe je het behandelingsprogramma hebt ondervonden. Deze notities kan je dus later terugkijken.

  Wij vinden het een goede keuze van Powerdot om een speciale mobiele APP te ontwikkelen. Dankzij de APP is alles veel visueler en kan je het apparaat veel gemakkelijker en sneller bedienen.

  Deze elektronische spierstimulator heeft oplaadbare batterijen

  Een groot voordeel van de Powerdot duo is dat het apparaat wordt geleverd met oplaadbare batterijen. Het apparaat kan je dus met een oplader of via je laptop eenvoudig en snel opladen. Wanneer de batterij volledig opgeladen is kan je het gebruiken voor ongeveer 7 uur. Wij vinden het een groot voordeel dat het wordt geleverd met oplaadbare batterijen. Andere elektronische spierstimulators die wij hebben getest werken met AA batterijen en dit is een stuk minder handig. De batterijen dienen constant vervangen te worden en daarnaast dien je een hoop AA batterijen te kopen.

  De Powerdot Duo is compact en licht

  Het apparaat is zeer compact en en licht en weegt maar 200 gram. Daarnaast wordt de Powerdot Duo geleverd met een kleine en sterke opbergkoffer. De elektronische spierstimulator beschadigd daardoor veel minder snel. Door het kleine formaat kun je deze elektronische spierstimulator gemakkelijk overal mee naartoe nemen.
  De PowerDot DUO is dus ideale keuze wanneer je van plan bent om deze te gebruiken tijdens de vakantie, de sportschool of wanneer je deze naar het werk wil meenemen. De elektroden plaats je onder je kleren en tijdens het werk kan je daardoor bijvoorbeeld ook genieten van een heerlijke massage of spiertraining. Een ander voordeel is dat het apparaat bijna geruisloos is waardoor bijvoorbeeld je collega’s ook geen last hebben van het geluid van deze spierstimulator.

  Prijs van de PowerDot DUO

  De Powerdot DUO is een geavanceerde elektronische spierstimulator die zich in het luxere segment bevindt. Het apparaat wordt bij Coolblue aangeboden voor een prijs van 300 euro. Voor deze prijs krijg je een EMS apparaat die speciaal gemaakt is om jouw spieren sterker te maken en sneller te laten herstellen. Andere alternatieven EMS apparaten zijn de Compex SP 8.0 en de Omron E3 intense. Wanneer je opzoek bent naar een goedkoper EMS apapraat dan is de Omron E3 intese een goede keuze. Voor de proffesionele sporters is de Compex SP 8.0 het bekijken waard.

  Garantie op deze elektronische spierstimulator 

  De PowerDot DUO wordt standaard geleverd met twee jaar garantie. Wanneer er onverhoopt wat gebeurd met het apparaat en het valt onder de garantie dan krijg je een nieuwe apparaat teruggestuurd. Wanneer je de elektronische spierstimulator bij Coolblue of bol.com koopt dan geldt er daarnaast ook een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Wanneer je toch het gevoel hebt dat je niet de juiste aankoop hebt gedaan kan je het product in perfecte nieuwstaat terugsturen. Het bedrag wordt dan teruggestort naar je rekening.

  Conclusie en voordelen en nadelen 

  De PowerDot DUO is een geavanceerde elektronische spierstimulator die zeer gebruiksvriendelijk is in gebruik. Dankzij de 10 behandelingsprogramma's heb je de keuze uit een ruim aanbod die perfect aansluit op jouw wensen en situatie. Het toestel biedt bijvoorbeeld programma’s aan om uw spieren sterker te maken en te laten ontstressen of om de spierpijn te behandelen na een intense training. Wat wij ook fijn vinden is dat je geen gedoe hebt met kabels omdat de elektroden draadloos zijn. Hieronder een overzicht van de voordelen en nadelen van de Powerdot duo:

  Dankzij de mobiele APP worden de behandelprogramma’s op een visuele manier gepresenteerd. Dankzij de APP is deze spierstimulator erg gebruiksvriendelijk in gebruik.

  De Powerdot Duo wordt geleverd met oplaadbare batterijen geen gedoe met batterijen dus.

  Het toestel wordt geleverd 2 draadloze elektroden paren waardoor je twee verschillende spiergroepen tegelijkertijden kan behandelen. Daarnaast blijven de elektroden goed op je lichaam plakken.

  De Powerdot Duo is een compacte elektronische spierstimulator en je kan het dus overal gebruiken.

  Het beschikt over 23 intensiteit standen en je hebt de keuze uit 10 verschillende soorten behandelingsprogramma's.

  Deze elektronische spierstimulator wordt geleverd met een speciale opbergkoffer. 

  Het apparaat is vrij prijzig en wordt bij Coolblue aangeboden voor 300 euro. Veel EMS apparaten worden voor een lagere prijs aangeboden maar beschikken over veel minder functionaliteiten.

  Scroll naar top