Polar night verzwaringsdeken

 • Met dit deken val je veel sneller in slaap en wordt je minder vaak wakker.
 • Het Polar Night verzwaringsdeken is verkrijgbaar in 5, 7, 9, 11 en 13 kilo. 
 • Het is gemaakt van koel en ademend materiaal zodat je het zowel in de winter als in de zomer kan gebruiken
 • Als vulling worden er microglasparels gebruikt en deze zijn giftig. 
 • Het brengt het zenuwstelsel in balans waardoor het ook zeer goed werkt voor het bevorderen van de concentratie. 

Polar Night verzwaringsdeken: onze ervaringen

Valt u 's nachts moeilijk in slaap? Dan hebt u misschien een verzwaard deken nodig. Het voelt alsof iemand u de hele nacht omhelst en uw lichaam maakt het slaaphormoon melatonine aan. Dit zal u helpen te ontspannen en daardoor val je sneller in slaap.

In deze recensie vertellen wij u over onze ervaring met de Polar night verzwaringsdeken. Wij bespreken de voor- en nadelen ervan. Wij vergelijken hem ook met andere verzwaringsdekens. Hopelijk weet u, na het lezen van deze recensie, meer over de Polar night gewichtsdeken.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Wat is het Polar nights verzwaringsdeken?

  Het Polar night verzwaringsdeken is zwaarder dan een gewoon deken. Het is gevuld met kleine parels die het deken zwaar doen aanvoelen. Polar nights biedt dekens aan in verschillende gewichten namelijk 5, 7, 9, 11 en 13 kilo.

  De druk van een verzwaringsdeken helpt u het gevoel te krijgen dat iemand u omhelst, waardoor u zich meer ontspannen en veilig voelt. Vooral bij kinderen geeft het een zeer veilig gevoel.

  Er zijn veel kleine punten op je lichaam die druk kunnen voelen, deze worden zenuwpunten genoemd. Wanneer je onder het Polar night verzwaringsdeken ligt, worden deze punten gestimuleerd en maken serotonine hormonen aan. Deze hormonen zorgen ervoor dat je je kalm en gelukkig voelt. Het hormoon helpt ook het zenuwstelsel tot rust te brengen door de spierspanning in het lichaam te verminderen. Het zenuwstelsel wordt namelijk in balans gebracht en dat zorgt ervoor dat de spierspanning afneemt. Een verzwaarde deken heeft om deze reden veel voordelen!

  De conclusie is dat deze dekens nuttig kunnen zijn voor mensen die geestelijke of lichamelijke gezondheidsproblemen hebben. Ze kunnen helpen met dingen zoals:

  • Stress afname
  • Het verminderen van angsten
  • Het verbeteren van de concentratie doordat het zenuwstelsel in balans wordt gebracht
  • Een diepere en betere nachtrust
  • Het verlaagt de bloeddruk
  • Kinderen met autisme

  Wil je meer informatie over andere verzwaringsdekens dan verwijzen we je ook graag door naar de deze pagina. We gaan hierbij in op de beste verzwaringsdekens van dit moment.

  In welke gewichten is het polar night deken beschikbaar:

  Polar night biedt verzwaringsdekens aan in vijf verschillende gewichten namelijk 5, 7, 9, 11 en 13 kilo.

  Het Polar night verzwaringsdeken van 5 kilo is speciaal gemaakt voor kinderen en volwassenen. Het is gemaakt voor mensen die tussen de 40 en 60 kilo wegen.

  Het Polar night deken van 7 kilo raden wij aan voor mensen die tussen de 60 en 80 kilo wegen. Het is dus speciaal gemaakt voor volwassenen.

  Voor mensen die een lichaamsgewicht hebben tussen de 80 en 100 kilo raden wij het 9 kilo polar night deken aan.

  Het deken van 11 en 13 kilo zijn speciaal gemaakt voor twee personen. Deze dekens hebben ook een afmeting van 200 x 200 cm. De eenpersoonsdekens hebben een afmeting van 150 x 200 cm.

  verzwaringsdeken-oprollen
  Polar night verzwaringsdeken

  Materialen: katoen en glasparel vulling

  Het polar night verzwaringsdeken is gemaakt van 100% natuurlijk katoen. Het kan zowel in de winter als in de zomer gebruikt worden. De buitenste lagen zijn gemaakt van 100% katoen, dus het voelt lekker luchtig aan. Het zal niet te warm worden in de zomer en ook niet te koud in de winter. Het deken past zich aan je lichaamstemperatuur aan, zodat je het deken het hele jaar door comfortabel zal aanvoelen. Dankzij het katoenen materiaal wordt de temperatuur namelijk gereguleerd. In de winter voelt het lekker warm aan en in de winter blijft het deken warm van binnen en past het zich aan jouw lichaamstemperatuur.

  Het is een groot voordeel dat het deken is gemaakt van katoen in plaats van polyester. Katoen is namelijk veel luchtiger waardoor het ook fijn aanvoelt in de zomer. Polyester materiaal wordt veel sneller warm en daarom zijn polyester verzwaringsdekens veel minder fijn voor in de zomer.

  Glasparel vulling: wat is het voordeel daarvan?

  Glaskralen vulling: wat is het voordeel?

  Polar nights dekens maken gebruik van glaskralen. Deze kralen zijn veilig en ze houden de warmte in de winter beter vast dan andere vullingen. Dit is anders dan bij veel verzwaringsdekens, want die gebruiken plastic kralen. Het voordeel van het gebruik van glaskralen is dat de deken dunner is, maar even zwaar. Hij neemt minder ruimte in beslag en is makkelijker mee te nemen op vakantie.

  Niet giftige materialen

  Polar Night is een bedrijf dat producten maakt met alleen de beste materialen. De dekens hebben kleine, veilige, niet-giftige glaskralen in zich om de deken te verzwaren. De stof is gemaakt van vezels die niet schadelijk zijn voor u of het milieu. U kunt het het hele jaar door gebruiken omdat het ademend is.

  De glasparels verschuiven niet dankzij de kleine compartimenten

  Het polar night deken is gemaakt van kleine compartimenten waarin glasparels zitten. Deze zullen hierdoor niet verschuiven en uit het deken lekken. Het gewicht wordt op deze manier gelijkmatig over het lichaam verdeeld, zodat u er meer profijt van heeft. Het is belangrijk dat het deken genoeg druk op uw lichaam uitoefent om het beste te werken.

  Gemakkelijk de overtrekhoes op het deken vast maken

  Er zitten lussen aan de polar night verzwaringsdeken. Deze helpen u om de hoes aan het deken te bevestigen. Op deze manier kan je de hoes gemakkelijk aan het deken monteren. Daarnaast kan je ook gemakkelijk de hoes van het deken afhalen zodat je deze gemakkelijk kan wassen.

  Meest gestelde vragen over het Polar night verzwaringsdeken

  Hieronder zal ik de meest gestelde vragen over verzwaarde dekens beantwoorden. Ik probeer korte en bondige antwoorden te geven.

  Mag een elektrische deken in de wasmachine?

  Wij raden af om het Polar night verzwaringsdeken in de machine te doen. Deze moet u met de hand wassen. De meeste verzwaringsdekens zijn namelijk te zwaar. Maar een lichter deken die onder de 6 kilo ligt kan wel in de wasmachine. U dient de temperatuur in te stellen op 30 graden en na het wassen liggend te drogen, niet hangend.

  Welk type verzwaringsdeken kunt u het beste voor uw kind kopen?

  Het is het beste om een verzwaringsdeken te kopen die 2 tot 6 kilo weegt. U kunt het juiste gewicht voor uw kind te weten komen door zijn of haar lichaamsgewicht te delen door 10%. Als uw kind bijvoorbeeld 40 kilo weegt, kunt u het beste een deken van 40 kilo kiezen.

  Wordt het polar night verzwaard deken vergoed door de zorgverzekeraar?

  Een zwaardere deken wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. De reden hiervoor is dat het niet geregistreerd staat als een officieel geneesmiddel.

  Scroll naar top