Otazy verzwaringsdeken review

 • Je zult veel dieper en sneller in slaap vallen
 • Bij het Otazy verzwaringsdeken kreeg je levenslange garantie op fabricage fouten.
 • Het deken is gemaakt van 100% organisch katoen. Het voelt lekker luchtig aan.
 • Het Otazy verzwaringsdeken is perfect voor zowel in de winter als de zomer
 • Het is verkrijgbaar als eenpersoons en tweepersoonsdeken

Octazy biedt verzwaringsdekens aan voor twee personenVal je lastig in slaap en wordt je in de nacht vaak wakker? Het Otazy verzwaringsdeken kan dan de oplossing zijn. Door het zwaardere gewicht voelt het aan alsof je wordt geknuffeld en daarnaast maakt je lichaam het slaaphormoon melatonine aan. Hierdoor kom je tot rust en val je veel sneller in slaap. 

In deze review vertellen wij je alles over het Otazy verzwaringsdeken. We gaan onder andere in op het materiaal van het deken en hoe comfortabel het aanvoelt. Daarnaast gaan we ook in op de gezondheidsvoordelen van dit verzwaringsdeken. We hopen dat je na het lezen van deze review een beter beeld hebt gekregen van dit verzwaringsdeken. 

 

Wat is een verzwaringsdeken? 

Het Otazy verzwaringsdeken werkt effectief omdat druktherapie uitvoert. Door het gewicht van het deken worden de zenuwpunten van jeSlaap beter met het Octazy verzwaringsdeken lichaam geprikkeld. 

De hersenen hebben dit ook door en als reactie hierop gaan ze melatonine, serotonine en endorfine hormonen aanmaken. Deze hormonen hebben de volgende positieve gezondheid effecten:

 • Door het melatonine en serotonine hormoon wordt je rustiger en val je dus sneller in slaap. 
 • Het endorfine hormoon wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Door de aanmaak van deze hormonen wordt je rustiger maar ook gelukkiger. Daarnaast zorgen endorfine en melatonine hormonen er ook voor dat de hoeveelheid cortisol hormonen in het lichaam afnemen. Hierdoor ga je dus ook rustiger naar bed. 

Het gewicht van het Otazy verzwaringsdeken zorgt ook voor een knuffel effect. Het  knuffelgevoel wordt nog meer versterkt doordat de hersenen deze hormonen aanmaken. 

Hopelijk begrijp je nu beter hoe het Otazy verzwaringsdeken kan bijdragen aan het verbeteren van je nachtrust. 

Voor meer informatie over andere verzwaringsdeken verwijzen we je ook graag door naar deze pagina.

 

Van welk materiaal is het Otazy verzwaringsdeken 

Het Otazy verzwaringsdeken kan je zowel gebruiken in de winter als in de zomer. De buitenste lagen zijn namelijk gemaakt van 100 procent natuurlijk katoen. 

Het voordeel van een katoenen deken is dat de warmte veel beter gereguleerd wordt. Katoen isLagen structuur van het materiaalnamelijk lekker luchtig waardoor je het niet te warm krijgt in de zomer maar ook niet te koud krijgt in de winter. Het past zich aan jouw lichaamstemperatuur aan. 

Daarnaast zorgt de buitenlaag van het katoen ook niet voor allergische reacties. Het Otazy katoenen deken heeft dus een aantal grote voordelen in vergelijking tot zwaartedekens die gemaakt zijn van polyester.

De polyester dekens voelen veel warmer aan en met name in de zomer is dit niet fijn. Daarnaast geeft het polyester materiaal ook sneller allergische reacties op de huid. 

Hypoallergene glasparel vulling

In het Otazy deken worden glasparels als vulling gebruikt. Deze parels zijn ook niet giftig dit in tegenstelling tot veel andere vullingen.
Bij veel andere verzwaringsdekens worden glazen kralen gebruikt. Het voordeel van glasparels is dat ze veel beter warmte geleiden. 

Een tweede voordeel is dat het deken door de glasparels een stuk dunner is maar wel net zo zwaar aanvoelt. Het Otazy verzwaringsdeken neemt daardoor veel minder ruimte in beslag en kan je daardoor ook gemakkelijker meenemen op vakantie.

De glasparels verschuiven niet

In het verzwaringsdeken zitten kleine vakjes. Ze zorgen ervoor dat glasparels niet verschuiven en uit het deken lekken. Het gewicht van het Otazy verzwaringsdeken word daardoor perfect verdeeld over het hele lichaam. Op die manier wordt het maximaal effect gerealiseerd. Het is namelijk belangrijk dat de het deken de juiste hoeveelheid druk geeft op het lichaam. 

Welke gewichten verzwaringsdekens biedt Otazy aan en welke moet ik kiezen? 

Otazy biedt vier verschillende dekens aan. De dekens hebben een gewicht van 3,5 , 7, 9 en 13 kilo. 

Het deken van 3,5 kilo is speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar. Koop dus geen zwaarder deken want kinderen kunnen dezen niet gebruiken want er komt namelijk teveel gewicht op het kind. 

Het deken van 13 kilo is een tweepersoons deken. Vandaar dat dit deken zo’n zwaar gewicht heeft. 

De dekens van 7 en 9 kilo zijn gemaakt voor één persoon. In tegenstelling tot andere zwaarte dekens hebben deze dekens een grotere afmeting namelijk 200 x 200 cm. De meeste verzwaringsdekens van andere bedrijven zijn 150 cm breed. 

Gewicht van het octazy verzwaardedeken bepalen

Maar hoe bepaal je nou welk gewicht je moet kiezen? 

Het juiste gewicht bepaal je gemakkelijk door het deken te kiezen dat 8 tot 12 procent is van jouw lichaamsgewicht. Stel je weegt 70 killo dan kies je het deken van 7 kilo. Wanneer je tussen twee maten in zit dan kies je altijd voor het deken dat minder weegt. 

 

Samenvatting hoe bepaal ik nu het juiste Otazy verzwaringsdeken?

Hieronder een overzicht van de belangrijkste vragen die je aan jezelf moet stellen voor het kiezen van het juiste Otazy verzwaringsdeken:

Alleen of samen? 

Allereerst is het belangrijk om te bepalen of je alleen onder het deken gaat slapen of niet. Bespreek dit alvorens met je partner 

Kies de juiste afmeting? 

Kies je voor het brede Otazy verzwaringsdeken of juist niet? Het heeft ook invloed op de prijs. 

Welk gewicht kies? 

Zoals we al eerder aangaven is het gewicht sterk afhankelijk van jouw lichaamsgewicht. Kies het deken dat 8 tot 12 procent is van jouw lichaamsgewicht.

Als je een deken kiest dat te zwaar of te licht is zal het deken zeker wel werken alleen niet zo effectief. Vooral wanneer het deken te zwaar is zal het minder comfortabel aanvoelen

Welke kleur kies je? 

Het Otazy verzwaringsdeken is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren namelijk grijs en ecru. 

 

Otazy geeft je veel extra’s wanneer je een deken aankoopt 

Wat we zelf enorm waarderen is dat Octazy veel gratis cadeaus erbij geeft bij aankoop van een verzwaringsdeken. 

Gratis slaapmasker 

Bij het Otazy verzwaringsdeken krijg je er een gratis slaapmasker bij. Vooral in de zomer wanneer de dagen lang zijn is dit heel handig.
Je zult merken dat je nog beter slaapt en niet vroeg in de ochtend wakker wordt. 

Gratis reistas

Het Otazy deken wordt geleverd met een gratis reistas. Het deken kan je dus gemakkelijk meenemen op vakantie. Wel zo fijn toch? 

Gratis slaapcoach

Wat echt uniek is dat Otazy een speciale Slaapcoach in dienst heft genomen. Na aankoop van het verzwaringsdeken kan je slaap gerelateerde vragen stellen aan de expert. Otazy wil dat je echt beter en dieper gaat slapen. 

 

Meest gestelde vragen over het Otazy verzwaringsdeken 

Hieronder hebben wij een overzicht opgesteld van de meest gestelde vragen over het Otazy verzwaarde deken. 

Is het verstandig om een verzwaard deken boven op dekbed te plaatsen?
Wij adviseren je altijd om het verzwaarde deken onder het dekbed te plaatsen. Het deken moet namelijk echt op je liggen.

Kan ik het deken in de wasmachine doen?
Omdat de dekens zo zwaar zijn kan je deze niet in de wasmachine doen. Je moet deze met de hand wassen. Wij raden je daarom altijd aan om een overtrekhoes om het deken te doen. Deze kan je natuurlijk wel in de wasmachine doen.

 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het Otazy verzwaringsdeken? 

Een verzwaringsdeken heeft vele gezondheidsvoordelen en met name op mentaal vlak. Hieronder een overzicht: 

 • Het verminderen van stress: een betere nachtrust heeft een zeer positieve invloed op een positieve mindset. Daarnaast maakt je lichaam endorfine hormonen en melatonine aan wanneer je onder een verzwaringsdeken ligt en dit zijn echte stress bestrijders. Bekijk ook dit wetenschappelijke onderzoek voor meer informatie
 • Betere concentratie: je slaapt beter en dat heeft een gunstige invloed op de concentratie. Daarnaast wordt het zenuwstelsel door een verzwaringsdeken tot rust gebracht. Mensen hebben daardoor minder last van prikkels waardoor ze zich beter kunnen concentreren. Vooral de mensen met ADHD zullen hiervan de voordelen van ondervinden. 
 • Zoals we al eerder aangaven slaap je veel beter als je onder een verzwaringsdeken ligt. Je hebt daardoor de volgende dag veel meer energie. 
 • Het helpt bij mensen die last hebben van angsten. Wanneer je onder het verzwaringsdeken ligt heb je constant het gevoel alsof je wordt geknuffeld wordt. Het geeft een gevoel van veiligheid en stabiliteit. Vooral kinderen zullen minder bang zijn en beter slapen. 
Scroll naar top