Beste opblaasbare jacuzzi van 2021

De beste opblaasbare Jacuzzi kopen van 2021?

Een opblaasbare jacuzzi: veel mensen denken nog steeds dat het een heel duur luxe product is. De afgelopen jaren hebben deze producten enorme technlogische veranderingen ondergaan waardoor een stuk goedkoper zijn geworden. Nu kan iedereen genieten van een heerlijk warm bubbelbad.

In dit artikel vertel ik je alles over opblaasbare jacuzzis. Het doel van dit artikel is dat je een veel beter beeld krijgt van dit product zodat je de beste opblaasbare jacuzzi koopt die past bij jouw wensen.

Ik hoop dat je na het lezen een beter beeld hebt gekregen zodat je beter weet waarop je moet letten. Ik wens je veel plezier met het lezen van deze koopgids.

Best geteste opblaasbare bubbelbaden van 2021

Hieronder vindt je een tabel waarin wij de beste opblaasbare jacuzzi's van dit moment vergelijken op verschillende functionaliteiten. Op deze manier krijgt u als lezer een goed beeld van hoe deze verschillende opblaasbare jacuzzi's van elkaar verschillen.

De meest populaire jacuzzi van dit moment (meeste en beste beoordelingen)

Intex - PureSpa Bubbel Massage set

Intex - PureSpa bubbelmassage set

 • Heerlijk comfortabel zitvlak dankzij de memoryfoam
 • Zeer stevig pvc materiaal
 • Ontspannende bubbelmassage

Best geteste opblaasbare jacuzzi voor zes personen

Intex pure spa greywood

Lay Z Spa Havana 

 • Tot zes personen
 • 170 bubbeljets
 • Zoutwatersysteem
 • Hoofd en neksteun

De meest voordellige keuze

Lay-Z-Spa Jacuzzi

Lay Z Spa Havana 

 • Geschikt voor vier personen
 • 80 bubbeljets
 • 539 euro bij bol.com

Wat is het verschil tussen een opblaasbare jacuzzi, whirlpool, spa en hottub?

Je zal nu wel denken wat is nu het verschil tussen deze verschillende bubbelbaden? Om heel eerlijk te zijn zijn een opblaasbare jacuzzi, whirlpool en spa allemaal hetzelfde ze creëren namelijk allemaal een heerlijk warm bubbelbad.. Ze hebben allemaal dezelfde mogelijkheden en dezelfde functionaliteiten.  Nu hoef je hier niet meer over na te denken. Daarnaast zijn de namen jacuzzi en whirlpool merknamen van bedrijven. 

De Hottub is daarentegen wel degelijks anders. Een hottub is eigenlijk een houten bad die wordt gevuld met heerlijk warm water. Het water wordt gestookt door een houtkachel en op die manier kan je genieten van een heerlijk bad. De hottub bestaat al heel heel lang is al honderden eeuwen oud. Tegenwoordig beschikken deze ook over allerlei handige technische snufjes. De meest kunnen bijvoorbeeld heerlijke bubbels aanmaken en daarnaast hebben deze ook de beschikking over een massagefunctie.

Het is dus niet zo verwonderlijk waarom deze merken het populairste zijn en zoveel worden verkocht.

Hoe vindt je de opblaasbare jacuzzi die past bij jouw wensen? 

Nu je een goed beeld hebt gekregen van de verschillende soorten bubbelbaden is het nu belangrijk waarop je moet letten bij het kopen van een opblaasbare jacuzzi. Er zijn verschillende soorten modellen op de markt die sterk van functionaliteiten kunnen verschillenen. Wij willen natuurlijk voorkomen dat je een verkeerde aankoopt doet. Wij hebben daarom de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. Per aandachtspunt geven wij een korte uitleg en geven wij aan waarvoor het handig is.

1. De grote van de opblaasbare Jacuzi en de afmetingen van je tuin

De eerste vraag die je aan jezelf moet stellen is hoe groot de opblaasbare jacuzzi moet zijn. Wil je bijvoorbeeld een kleinere jacuzzi of een grotere? Wil je met je hele gezin tegelijkertijd genieten of alleen samen met je vriend? Het is belangrijk om deze vraag te beantwoorden voordat je een keuze maakt. Kies je voor een zes,vier of twee persoons jacuzzi? Daarnaast is het ook belangrijk om goed na te gaan wat de afmetingen zijn. Wanneer je een klein terras hebt dan kan het zo maar zijn dat er onvoldoende ruimte is.

2. De elektrishe pomp bepaald hoe snel je het buiten bubbelbad opzet

Hoe mooi zou het zijn als je de Jacuzzi snel en gemakkelijk kan opzetten. Wanneer je dit graag wilt is het belangrijk dat het beschikt over een ingebouwde elektrisiche pomp. Het bubbelbad is dan binnen een mum van tijd opgeblazen en je hoeft zelf niks te doen. Wel zo fijn toch? Sommige bubbelbaden kunnen zelfs in minder dan tien minuten worden opgeblazen. Bij de modellen met een minder sterke elektronische pomp duurt het ongeveer 15 minuten.

3. De watertemperatuur van de opblaasbare jacuzzi

Natuurlijk wil je genieten van een warm of juist een koud bad. Het is daarom belangrijk om te kijken welke temperaturen het ondersteund. Bij de luxe buiten bubbelbaden kan je de temperatuur instellen tussen de 15 en 45 graden. Bij de goedkopere modellen zijn de mogelijkheden een stuk minder en komt de maximale temperatuur niet boven de 35 graden uit. Mijn advies is om altijd te kiezen voor een opblaasbare jacuzzi waar je een hogere watertemperatuur van bijvoorbeeld 35 graden of meer kan instellen. Een heerlijk warm bad voelt gewoon heel fijn aan en je komt even helemaal tot rust. Daarnaast zorgt het ervoor dat jouw spieren goed worden losgemaakt. Warm water helpt namelijk enorm goed tegen spierpijn. Controleer dus altijd welke temperaturen de opblaasbare jacuzzi ondersteund. Daarnaast is het belangrijk om te controleren tot welke temperaturen je het bubbelbad buiten kan laten staan.

4. Het aantal jets / bubbels dat het kan generen 

Alle opblaasbare bubbelbaden kunnen een heerlijke massage geven. Ze doen dit door het geven van een bubbel massage. Het is een massage die heerlijk ontspannen aanvoelt. Aan de onderkant en de zijkanten bevinden zich jets waaruit bubbelstralen komen. Deze bubbelstralen worden geproduceerd door de elektrische omp. Geef jezelf echt een heerlijk moment van rust en laat alle stress van het dagelijks leven los. De kwaliteit van de bubbelmassages kunnen sterk van elkaar verschillen. De kwaliteit wordt met name bepaald door het aantal bubbelstralen. Het worden ook wel massagestralen genoemd want ze masseren je lichaam. Hoe meer bubbels de opblaasbare jacuzzi kan produceren hoe beter de massage aanvoelt. Een grote hoeveelheid massagestralen zorgt ervoor namelijk voor dat je gehele lichaam heel goed wordt gemasseerd. Sommige opblaasbare jacuzzi beschikken over 80 bubbelstralen en andere over 170 bubbelstralen.

5. Wordt er een draadloze afstandsbediening bij geleverd? 

Mijn advies is altijd om te kiezen voor opblaasbare Spa die wordt geleverd met een draadloze afstandsbediening. Dankzij de afstandsbediening kan je gemakkelijk alle instellingen aanpassen. Als je alleen de instellingen kan aanpassen via het controlepaneel dan moet je helemaal voorover buigen en dat is toch niet zo fijn als je echt wilt ontspannen.

6. De accessoires die bij de opblaasbare jacuzzi wordt geleverd

Wanneer je van plan bent om een opblaasbare jacuzzi te kopen dan is het belangrijk om goed te kijken welke accessoires erbij wordt geleverd. Hieronder ga ik in het kort in op de belangrijkste accesoires. 

 • Check altijd of het wordt geleverd met een afdekzeil. Dankzij het afdekzeil komen er geen blaadjes en insecten in de jacuzzi. Daarnaast blijft het water beter op temperatuur.
 • Wil je in een warm bad ook genieten van een heerlijk drankje?  Mijn advies is dan om een opblaasbare jacuzzi te kopen die is voorzien van meerdere bekerhouders.
 • De beste opblaasbare bubbelbaden worden vaak ook geleverd met een hoofdsteun en nek steun. Het zorgt voor veel meer comfort waardoor je nog meer kan ontspannen.
 • Chloordrijvertje: controlleer ook of het wordt geleverd met een chloordrijvertje. Het zorgt ervoor dat het chloorpijl in het bubbelbad goed op peil blijft.
 • Check ook altijd of het wordt geleverd met een hoofdsteun en neksteun.

7. Is de opblaasbare jacuzzi voorzien van een zoutwater systeem?

De beste opblaasbare bubbelbaden beschiken meestal ook over een zoutwater systeem. Het grote voordeel is dat dit systeem zout omzet in natuurlijk chloor en dat is natuurlijk veel milieuvriendelijker. Het natuurlijke chloor zorgt ervoor dat bacterien in het water worden bestreden. Dankzij het zoutwater systeem hoef je geen chemische chloor meer toe te voegen. Het scheelt veel onderhoudswerk en het is een stuk beter voor het milieu. Daarnaast wordt het water een stuk zachter waardoor het veel fijner op je huid aanvoelt. Door het zachte water heb je dus geen last meer van huid en oog irritaties.  Nadat het natuurlijke chloor het bad heeft gedesinfecteerd zet het systeem het weer om in zout. Het zoutwater systeem is dus eigenlijk een kringloop systeem. 

8. De stevigheid van de opblaaswand

Het is altijd belangrijk om te kiezen voor een Jacuzzi  met een stevige opblaaswand. Het zorgt voor veel meer stabiliteit en daarnaast blijft de vorm behouden. Maar hoe selecteer je nou een opblaasbare jacuzzi met een stevige opblaaswand? Hieronder een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten waarop je moet letten:

 • Fiber draden: selecteer altijd een opblaasbare jacuzzi met een fiber draden constructie. De constructie bestaat uit duizenden sterke fiber draden die zich verticaal in de opblaaswand bevinden. 
 • Kies altijd voor een opblaasband die is voorzien van drie verschillende lagen. Het beste is dat twee lagen bestaan uit PVC en één laag uit polyester.

Het is belangrijk dat de opblaasband zeer stevig is. Het opblaasbare bubbelbad gaat daardoor veel langer mee. Daarnaast kan je er echt op leunen en dat is natuurlijk belangrijk.

9. Gemakkelijk op te bergen

Ben je van plan om de opblaasbare jacuzzi niet in de winter te gebruiken dan moet je deze natuurlijk gemakkelijk kunnen opbergen. Om het snel te kunnen opbergen moet de jacuzzi voorzien zijn van een deflatie pomp. Alle lucht is dan binnen een mum van tijd uit het bad. Vervolgens vouw je het bad op en berg je deze op in de opberghoes. 

10. Het energieverbruik

Check altijd het energieverbruik van een opblaasbare jacuzzi voordat je een aankoop doet. De stroomkosten van een jacuzzi kunnen namelijk enorm van elkaar verschillen. Gemiddeld zijn de stroomkosten rond de €250 per jaar.  We gaan er dan vanuit dat je de jacuzzi niet gebruikt in de winter. Wanneer je de jacuzzi wel gebruikt in de winter zijn de kosten een stuk hoger. 

Wat zijn de beste opblaasbare jacuzzi's van 2021? Lees onze reviews

De afgelopen maanden hebben wij vele opblaasbare bubbelbaden uitgebreid getest. Op basis hiervan hebben wij een selectie gemaakt. Hieronder vind je de top 5. Voor elke jacuzzi hebben wij een korte review geschreven. In deze review gaan wij kort in op de belangrijkste functionaliteiten en de voordelen en nadelen. Onder de reviews geven wij een eindconclusie van wat nu de beste opblaasbare jacuzzi is.

1. Intex Pure Spa opblaasbare jacuzzi (meest populair)

Het is de meest populiare jacuzzi van dit moment. Bij bol.com heeft de Intext Pure Spa de beste en meeste beoordelingen. 

Het water zet hard water om in zacht water dankzij het hard water systeem. Het zorgt voor veel minder kalkaanslag en het voelt veel beter op de huid aan.

Het beschikt over een zoutwater systeem waardoor het zelf natuurlijk chloor produceert.

De Jacuzzi is geschikt voor vier personen

Het heeft een uitneembaar bedieningspaneel en werkt dus ook draadloos.

Het produceert 120 bubblejets (massage stralen)

Gemaakt van zeer sterk materiaal ((polyestervezel constructie)

Wil je heerlijk genieten van jouw eigen persoonlijke Spa ervaring in je eigen tuin? Neem een moment van rust en geniet van een heerlijk warm bubbelbad. De Intex Pure Spa behoort tot de beste opblaasbare jacuzzi’s van dit moment. Geniet nu samen met je vrienden van een heerlijke wellness ervaring. Met de Intex Pure Spa is het mogelijk want er is voldoende ruimte voor zes vrienden. 

Wat wij daarnaast ook erg vinden aan dit opblaasbare bubbelbad is dat de massage over het hele bad gelijkmatig verdeeld is. Het houdt dus in dat iedereen de massagestralen goed voelt. Zo geniet jij en jouw vrienden maximaal van de wellness ervaring.  

De Intex Pure Spa is een stuk luxer dan andere opblaasbare whirlpools. Het blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat het is voorzien van een hard water systeem. Dankzij dit systeem transformeert het hard water naar zacht water. Het voordeel voor u is dat het veel fijner aanvoelt op de huid. Daarnaast zorgt het voor veel minder huidirritaties. Voor het bubbelbad is het ook goed want kalkaanslag wordt ook voorkomen.

Je hoeft ook niet meer apart chloor in het bubbelbad te doen. Het is beschikt namelijk over een zoutwater systeem. Het systeem produceert namelijk van zout (natriumchloride 99.9%) zelf chloor.

Technische kemerken:
+ Voeding: 220-240 V, 50 Hz
+ Verwarming: 220-240 V, 2.200 W
+ Luchtbellen blazer: 220-240 V, 800 W
+ Stroomsnelheid: 1.741 L/u
+ Afmetingen buitenkant: 196 x 71 cm (⌀ x H)
+ Afmetingen binnenkant : 145 x 71 cm (⌀ x H)

2. Lay Z Spa Havana opblaasbare whirlpool

De Havana Jacuzzi heeft de meeste beoordelingen en het hoogste cijfer op bol.com. Daarnaast is deze zeer scherp geprijsd (539 euro)

Zeer voordellige geprijst (539 euro)

Het wordt geleverd met een afstandsbediening

Het beschikt over een timer systeem

Het water is binnen 24 uur tot 40 graden opgewarmd.

Dankzij de afvoerpijp heb je de whirlpool in een mum van tijd gedemonteerd. 

Het wordt geleverd met een opblaasbare hoes

Het beschikt over 81 massage stralen (bubbeljets). 

Ben je opzoek naar een opblaasbare jacuzzi voor vier personen maar je wil er niet al teveel geld aan uitgeven? Wil jij je eigen prive wellness centre in je eigen tuin? Heerlijk toch.  De Havana jacuzzi is dan de beste keuze als je een beperkt budget hebt. Op bol.com heeft deze opblaasbare whirlpool de meeste en beste beoordelingen. Het wordt bij bol.com aangeboden voor een prijs 539,- en dat is echt super voordelig voor een opblaasbare jacuzzi.

Qua functionaliteiten en gebruikersgemak heeft het ook eigenlijk helemaal niets ingeleverd. Wanneer we kijken naar de specificaties en de mogelijkheden van de Lay Z Havana.  Geen enkel andere jacuzzi uit deze prijscategorie wordt bijvoorbeeld geleverd met een afstandsbediening. Met de afstandsbediening kan je bijvoorbeeld de intensiteit van de bubbelmassage instellen. Daarnaast kan je ook met de afstandsbediening regelen wanneer de Jacuzzi begint met opwarmen. Het voordeel is dat je op die manier perfect kan instellen dat het water helemaal warm is op het moment dat je het wilt gebruiken. Wel zo fijn toch? 

De Lay Z  Spa Havana Jacuzzi geeft ook een heerlijke bubbelmassage. De massage produceert heerlijke krachtige massagestralen. De krachtige pomp produceert in totaal 81 bubbeljets. Hierbij wordt lucht in combinatie met druk uit de jets in de jacuzzi in gepompt. Voor meer informatie over deze opblaasbare spa lees dan ook eens de uitgebreide review die wij over de Bestway Lay Z Spa Havana hebben geschreven. 

3. Intex PureSpa Greywood Deluxe:  tot zes personen + zoutwater systeem jacuzzi 

Ben je opzoek naar een grote opblaasbare jacuzzi waarmee je gezellig met je vriendin en familie in kan chillen? De Intex Pure Spa Deluxe is dan de beste keuze. 

De opblaasbare Jacuzzi is geschikt voor ruim zes personen.

Het beschikt over 170 verwarmde bubblejets (veel meer als andere apparaten)

Intex Spa greywood Deluxe beschikt over een waterontharder systeem. Het voorkomt kalkaanslag en het voelt prettiger op de huid aan.

Dankzij het zoutwatersysteem produceert dit bubbelbad natuurlijk chloor (geen huidaanslag + irritaties + geen chloor meer bijvullen). 

Het wordt geleverd  met een draadloze afstandsbediening.

Het wordt geleverd met bekerhouders en nekkussen 

Het beschikt over een innovatief timer systeem. Stel in wanneer de opblaasbare jacuzzi start met verwarmen.  

Wil je gezellig samen met je vrienden of familie heerlijk genieten van een opblaasbare jacuzzi? De Intex PuraSpa Greywood Deluxe is dan de perfecte keuze. Het is namelijk een opblaasbare jacuzzi die geschikt is voor 6 personen. Het is dus een zeer grote en luxe jacuzzi met extra veel ruimte. 

Intex pure Spa jacuzzi geeft heerlijke bubbel massages. De bubbelmassages voelen heerlijk krachtig aan.  Het is ook niets verwonderlijk want het beschikt over wel 170 bubbel jets. We noemen de bubbel jets ook wel bubble stralen of massagestralen. Op dit vlak onderscheidt het zich duidelijk van anderen opblaasbare bubbelbaden.  De meeste modellen produceren namelijk gemiddeld tot 80 tot 120 bubbelstralen. Dankzij de grote hoeveelheid massagestralen weet je zeker dat iedereen in het bad geniet van de massagestralen. Daarnaast wordt je hele lichaam heerlijk gemasseerd. Wanneer je minder bubbelstralen wilt is dat ook mogelijk want dat kan je met de afstandsbediening instellen.

Wat de Intex Pure Spa uniek maakt ten opzichte van andere opblaasbare bubbelbaden uit dezelfde prijscategorie is dat het beschikt over een timer systeem. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je kan instellen wanneer de whirlpool begint met het opwarmen van het water. De starttimer kan je tot 120 uur instellen. De duurtimer kan je tot 48 uur instellen.

4. Lay_z Jacuzzi Bali

Het is één van de meeste voordelige opblaasbare bubbelbaden van 2021. Kies voor dit model als je niet budget niet al te groot maar wel graag wil genieten van een heerlijke bubbelmassage.  

Dankzij de sterke pomp is de Jacuzzi binnen 15 minuten opgeblazen.

De elektrische pomp beschikt over een energiebesparende timer. U kunt instellen wanneer het water wordt opwarmt.

De watertemperatuur is tot 40 graden in te stellen. 

Het geeft een heerlijke bubbelmassage waarbij er gebruik wordt gemaakt van 82 bubblejets

Dankzij de afvoerpijp heb je de whirlpool in een mum van tijd gedemonteerd. 

Het wordt geleverd met een opblaasbare hoes

Ben je opzoek naar een opblaasbaar bubbelbad maar je wil er niet al teveel geld aan uitgeven? De Lay-Z Jaccuzi Bali is dan de beste keuze. Het wordt bij bol.com aangeboden voor een prijs van 679,-. Het bubbelbad is daarmee een stuk goedkoper dan andere modellen. Het is verschil in prijs zit hem met name in het feit dat Lay-Z Bali wat minder groot is. Ideaal dus voor mensen die niet zo’n grote tuin of terras hebben maar toch wel genieten van een heerlijke Jacuzzi. Het grote voordeel is dat er toch voldoende ruimte is voor maximaal vier personen

Wat erg handig is dat de jacuzzi binnen 10 tot 15 minuten volledig is opgeblazen. Dankzij de pomp verwarming blaast het zichzelf op. Wanneer de Hottub helemaal is opgeblazen dan vul je het vervolgens met water. Het duurt tot 24 uur om de temperatuur op 40 graden te brengen.  Per uur wordt het water opgewarmd met ongeveer twee graden. Daarnaast kan je met het timer systeem instellen wanneer het water wordt opgewarmd. 

De Lay-Z Bali Jacuzzi beschikt over 82 bubbeljets. Het zijn harde bubbelstralen die zorgen voor een heerlijke massage. De bubbeljets zijn zo ingedeeld dat alle vier personen de stralen goed voelen. Na de bubbelmassage zul je merken dat je een stuk meer ontspannen bent. Daarnaast helpt het ook erg goed tegen spierpijn en stress. Wanneer je opzoek bent naar een opblaasbare jacuzzi met meer airjets dan raden wij de Netspa Python aan. De Netspa Python beschikt namelijk over 131 airtjets. 

De Fabrikant van deze jacuzzi heeft goed gelet om het ook zo energiebesparend te laten werken. Ze hebben dit onder andere gedaan door een energiebesparende timer in het verwarmingssysteem te verwerken. Het voordeel is dat u bepaald wanneer de pomp gaat opwarmen. Het water is dan precies op tijd op de juiste temperatuur op het moment dat u wilt genieten van een heerlijk warm bubbelbad.  

In de avond kan je met deze Jacuzzi genieten van enorm veel sfeerverlichting. Bij dit product wordt namelijk een afstandsbediening geleverd. Met deze afstandsbediening heb je de keuze uit zeven verschillende sfeerverlichting kleuren. Het maakt de jacuzzi ervaring nog sfeervoller en gezelliger. Zie je het al voor je om met je vriendin een heerlijk drankje te drinken in romantisch sfeerlicht?   

Je hoeft je met deze jacuzzi niet druk te maken over allerlei randzaken zoals bijvoorbeeld of het water wel helder is. Het wordt namelijk geleverd met een filterpatroon en dosseervlotter. Het zorgt ervoor dat het water zeer helder blijft. 

5. Lay-Z-Spa Jacuzzi "Miami AirJet"

Het is één  van de meest comfortable opblaasbare bubbelbaden. Het zitvlak is voorzien van memoryfoam waardoor het super comfortabel aanvoelt. 

De opblaasbare Whirlpool is geschikt tot 4 personen

Voelt extra comfortabel aan doordat het zitvlak is voorzien is van zachte memory foam 

Het beschikt over een verwarmingssysteem dat instelbaaar is tot 40 graden. 

Wordt geleverd met een reparatiesetje wel zo handig.

Het heeft een energiebesparende schakelaar.

Ben je opzoek naar een opblaasbare Whirlpool die extra comfortabel aanvoelt? De Lay-Z-Spa Miami is dan een zeer goede keuze. De vloer van de Jacuzzi is namelijk voorzien van “Memory Foam”. Het betekent dat het een stuk fijner aanvoelt en dat je er veel fijner op kan gaan zitten. Geniet comfortabel met Lay-Z-Spa Miami tot maximaal vier personen van een heerlijk warm bubbelbad. 

Het pompsysteem van de Lay-Z-Spa is voorzien van drie verschillende soorten functies:

 • Massage systeem: wanneer je dit activeert geeft het een heerlijk bubbelmassage. Hierbij produceert het 81 massage stralen.
 • Waterfilter systeem: het zorgt ervoor dat het water goed gefilterd en dus schoon is. 
 • Verwarming: het zorgt ervoor dat het water snel wordt opgewarmd. Wanneer je er koud water in doet is het water binnen 24 uur tot 40 graden opgewarmd. 

Dankzij het handige bedieningspaneel kan je comfortabel vanuit het zwembad de instellingen aanpassen. De wand is daarnaast gemaakt van sterk PVC materiaal. Het voordeel daarvan is dat het echt tegen een stootje kan. Het is zelfs mogelijk om veel druk te zetten zoals er op te hangen zonder dat deze kapot gaat. 

Voor meer informatie over deze jacuzzi verwijs ik je graag door naar deze pagina. Ik heb op deze pagina een uitgebreid review geschreven over de Lay Z Spa Miami.

Technische kenmerken:

 • Afmetingen: 180 x 180 x 66 cm
 • Watercapaciteit: 669 liter
 • Vulgewicht: 696 kg
 • Geschikt voor 4 personen.
 • Pomp: 2050 W - filtercapaciteit 1325 l / h

Wordt geleverd met:

 • 1 x Jacuzzi in 2 pakketten
 • 1 x filterpomp
 • 1 x thermische afdekking
 • 1 x filterpatroon
 • 1 x doseervlotter
 • 1 x reparatiepleister

Hoe onderhoud je een opblaasbare Jacuzzi?

Eén  van de grote voordelen van een opblaasbare jacuzzi is dat deze vrij gemakkelijk te onderhouden zijn. De elektrische pomp zorgt er namelijk zelf voor dat het water goed schoon blijft.  Dankzij de pomp wordt het water wordt gefilterd en gereinigd. Het systeem van het opblaasbare bubbelbad voert dus automatisch ook een groot deel van de belangrijke onderhoudsactiviteiten uit. Sommige duurdere opblaasbare bubbelbaden transformeren zelfs hard water in zacht water dankzij het wateronthardingssysteem. Kalk aanslag wordt op die manier voorkomen. 

Natuurlijk moet u zelf ook een aantal belangrijke activiteiten doen om de jacuzzi goed schoon te houden.Hieronder gaan wij kort in op deze terugkerende activiteiten:

1. Hou het chloor op peil

Het is belangrijk om het water te desinfecteren door middel van het toevoegen van chloor. De grote vraag is wanneer moet u chloor in het water toevoegen?  

 • Gebruik een teststrip om te checken hoeveel chloor er in het water zit.  Het is belangrijk om altijd eerst de PH waarde te checken. De waarde van de PH moet dus te 6.8 en 7.8 liggen. Vervolgens breng je met chloorshock de PH waarde op de juiste waarde. Met chloorshock breng je dus de hoeveelheid chloor op peil. De chloorshock gebruik je dus al de PH waardes onder de 6.8 liggen. 
 • Vervolgens is het van groot belang dat de PH waardes stabiel blijven. Plaats daarom altijd een chloordrijvertje in de opblaasbare jacuzzi. Hiermee kan je de afgifte van de hoeveelheid chloor regelen. Wanneer de opblaasbare jacuzzi beschikt over een zoutwater systeem dan hoeft dit niet. Het systeem maakt namelijk zelf natuurlijk chloor aan. 
 • Ons advies is om regelmatig de PH waarde van het chloorgehalte te controleren. Het is verstandig om dit minimaal twee keer per week te doen. Vooral bij warm zomerweer is het belangrijk om dit extra vaak te checken. 

2. Reinig de filters 

Het is belangrijk om wekelijks de filters te controleren en schoon te maken. Met een filterkametje kan je bijvoorbeeld goed al het vuil eruit halen. Bij goed onderhoud dien je de filter dus om de twee tot drie maanden te vervangen. Op een gegeven moment is het namelijk niet meer mogelijk om deze te reinigen. De filter zit namelijk vol met vuil zoals oliën.  Wanneer je dat opmerkt is het belangrijk om de filters zo snel mogelijk te vervangen. 

3. Vervang het water om de drie tot vier maanden 

Een zeer belangrijk adviespunt is om het water elke drie tot vier maanden te verversen. Na een tijdje zit het water namelijk vol met oude chemicaliën. Wanneer je het water aan het verversen bent is het ook het juiste moment om de jacuzzi ook even goed van binnen schoon te maken. De beste manier om dit te doen is met zeep, water en een doek. Ons advies om niet gebruik te maken van agressieve schoonmaakmiddelen en schrobborstels. Wanneer je deze gebruikt kan je de wanden van de jacuzzi namelijk beschadigen.

4. Kijk uit met zwemkleding

Ons advies is om zwemkleding goed uit te spoelen voordat je de jacuzzi ingaat. Zwemkleding zit vol met wasmiddelen en deze zijn zeer slecht voor de balans van het water. Daarnaast raden wij je aan om even te douchen voordat je gaat genieten van een bubbelbad. Gebruik geen shampoo en douchegel tijdens het douchen.

5. Plaats altijd het afdekzeil op de jacuzzi

Na het gebruik van de Jacuzzi is het belangrijk om altijd het afdekzeil op de jacuzzi te plaatsen. Het water blijft daardoor een stuk langer warm en dat bespaard dus energiekosten. Daarnaast voorkom je dat er bladeren en insecten inkomen. Het blijft dus langer schoon.

Wat zijn de energiekosten van een opblaasbare jacuzzi?

Het is een vraag die veel mensen stellen voordat zij een opblaasbare jacuzzi kopen. Het is lastig om hierop een eenduidig antwoord te geven. De kosten verschillen namelijk sterk en zijn afhankelijk van het type model en hoe vaak je deze gebruikt. Daarnaast hangt het ook sterk af of je  het buiten bubbelbad ook gebruikt in de winterperiode. De meeste merken die opblaasbare jacuzzi's fabrikanten raden trouwens ook aan om het niet te gebruiken in de winter. De bubbelbaden zijn namelijk niet gemaakt voor winter temperaturen.

Wanneer je besluit om de Jacuzzi alleen te gebruiken van April tot eind Oktober dan ben je gemiddeld 250 euro aan energiekosten kwijt. We gaan er dan vanuit dat je het gemiddeld twee tot drie keer per week gebruikt. De kosten kunnen natuurlijk ook hoger of lager uitvallen. Het hangt sterk af van hoe groot het is want dit bepaald namelijk hoe water er opgewarmd dient te worden. 

Wanneer je de opblaasbare jacuzzi in de winter ook zou gaan gebruiken dan moet je er op rekenen dat je al snel 400 tot 500 euro extra uitgeeft aan energiekosten. Het is natuurlijk wel super fijn als je na het werk kan genieten van een ontspannend warm winter bubbelbad. Hieronder een aantal tips voor als je de opblaasbare jacuzzi wilt gebruiken in de winter:

 • In de winter is het slim plan om de opblaasbare jacuzzi in de serre te plaatsen. Het voordeel is dat deze dan niet in het koude winterweer staat. Wanneer de temperaturen weer boven de 10 graden uitkomen dan kan je deze weer verplaatsen naar buiten. 
 • Ons advies is om de opblaasbare jacuzzi nooit buiten te laten staan als de temperatuur onder de nul graden komt. De kans is namelijk groot dat het materiaal kapot gaat en dat willen we natuurlijk niet hebben. Het zou zonde zijn van de grote investering die je erin hebt gedaan. 
 • In de winter is het een stuk kouder daarom is het een stuk lastiger om de jacuzzi warm te houden. Het zorgt natuurlijk voor hogere energiekosten. Een slimme tip om hoge kosten te besparen is door het toevoegen van warm kraanwater. De elektrische pomp hoeft dan minder het water op te warmen. Op die manier kan je dus vrij gemakkelijk en snel op de verbruikskosten besparen.
 • Zorg ervoor dat je altijd een badjas of een warme handdoek binnen handbereik hebt. In de winter is het koud en het temperatuur verschil is enorm groot. Het water is een vele malen water dan de buiten temperatuur. Vandaar dat je altijd een badjas bij de hand moet hebben. Op die manier voorkom je dat je het niet onnodig koud krijgt en ziek of verkouden wordt.

De meeste gestelde vragen over opblaasbare bubbelbaden

Wij krijgen regelmatig vragen van onze lezers over opblaasbare bubbelbaden. Hieronder hebben wij een overzicht van de meeste gestelde vragen op een rijtje gezet.  

1. Maakt een opblaasbare jacuzzi veel geluid?

Hieronder een overzicht van hoeveel decibel een opblaasbare jacuzzi produceert. Deze aantallen zijn bepaald op drie meter afstand van het buitenbubbelbad. 

 • Het filtersysteem produceert 60 decibel
 • Het verwarmingssysteem is 60 decibel
 • Het massage systeem produceert rond de 72 decibel.

In totaal produceert een opblaasbare whirlpool dus 192 decibel aan geluid. 

2. Mogen kinderen een opblaasbare hot tub gebruiken?

Kinderen onder de 5 jaar mogen nooit in een opblaasbare jacuzzi en zelfs niet voor een hele korte periode. De reden is dat de huid van een jong kind nog te kwetsbaar is voor het hete water (je zou ze niet in een bad met een temperatuur van 40°C willen stoppen). Hun lichaam kan op zo'n jonge leeftijd zulke hoge temperaturen nog niet reguleren. Kinderen kunnen het daarnaast veel te warm krijgen en dat kan gevaarlijk zijn. Voor kinderen ouder dan vijf jaar oud kunnen in een opblaasbaar bubbelbad maar alleen onder toezien van volwassenen. Laat je kind nooit alleen in een opblaasbare jacuzzi.

3. Hoeveel weegt een opblaasbare whirlpool?

Deze vraag is van essentieel belang als u uw opblaasbare spa op een veranda of misschien zelfs in een tuinhuisje wilt neerzetten. Een middelgrote opblaasbare whirlpool van vier personen weegt bijna 1000 kilo als deze gevuld is met water. Voeg daarbij nog het gewicht van de mensen die in de hot tub zitten. Wanneer er bijvoorbeeld vier personen in het bubbelbad zitten dan kom er nog 300 kilo bij. Het totale gewicht komt dan uit op 1300 kilo. Het is dus net zo zwaar als een normale auto. Controleer dus altijd of de ondergrond sterk genoeg is om zo'n zware jacuzzi te dragen.

4. Wat zijn de prijzen van opblaasbare buiten jacuzzi's?

Zoals je hebt kunnen lezen in onze opblaasbare jacuzzi reviews verschillen de prijzen sterk. Tegenwoordig worden er modellen aageboden voor een prijs van 400 euro maar er zijn ook luxe variaten die meer dan 2000 euro kosten. 

Misschien denk je dat een hot tub van duizend dollar veel beter is dan eentje van een paar honderd euro. Maar dat is niet altijd het geval!

De prijs van elk model wordt bepaald door een aantal factoren. Bijvoorbeeld de grootte van de hottub, het aantal massage bubbeljets en de verwarmingscapaciteit. Daarnaast wordt de prijs ook sterk bepaald op basis van de accessoires die erbij wordt geleverd. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een bekerhouder, neksteun en zelfs een tafel voor in de jacuzzi. 

Tegenwoordig zijn het ontwerp en de technologie zo ver ontwikkeld, dat een opblaasbare hot tub van een paar honderd dollar van hele hoge kwaliteit kan zijn. Zelfs de goedkopere modellen beschikken over bijvoorbeeld een heerlijk ontspannend bubbelmassage systeem. 

Wij raden u daarom om eerst uw budget en wensen te bepalen. Wij raden u daarom aan om u eerst goed te oriënteren en bijvoorbeeld onze reviews te lezen.

5. Wat zijn de beste jacuzzi merken?

Wanneer je van plan bent om een opblaasbare jacuzzi te kopen dan kies je natuurlijk voor een goed en bekend merk. Op dit moment zijn er eigenlijk twee merken die veruit boven de concurrentie uitstijgen namelijk Intex en Bestway. Wat deze merken zo populair maakt is dat ze een hele goede prijs kwaliteitsverhouding hebben. De buiten bubbelbaden worden verkocht tegen betaalbare prijzen. Wanneer we kijken naar de kwaliteit en de mogelijkheden dan hebben deze merken enorm veel te bieden. Alle opblaasbare bubbelbaden van deze merken zijn gemaakt van sterk materiaal. Daarnaast beschikken deze over luxe eigenschappen zoals een zoutwatersysteem en heerlijke ontspannende massage functies.

6. Wat zijn de nadelen van een opblaasbare jacuzzi?

Het nadeel van een opblaasbare jacuzzi is natuurlijk dat je vrij hoge energiekosten betaald. Wannneer je een opblaasbare jacuzzi in de zomer periode dagelijks gebruikt dan geef je snel al 250 euro extra uit aan energiekosten. Daarnaast kost het best wel vrij werk om een jacuzzi te onderhouden. Het is natuurlijk belangrijk dat deze goed schoon blijft. Het zijn de belangrijkste twee grote nadelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top