Welk opblaasbaar bad kopen? Meest volledige adviesgids

Heb je geen grote badkamer maar je wilt toch heerlijk genieten van een heerlijk bad? Een opblaasbare bad kan dan de oplossing zijn. We noemen het ook wel een opblaasbaar ligbad. Het grote voordeel is natuurlijk dat je overal kan genieten van een heerlijk bad. Daarnaast kan je binnen een mum van tijd genieten van een heerlijk bad. Je zet het namelijk zo op. In dit artikel kom je alles te weten over opblaasbare badkuipen. Ik geef handige tips op waarop je moet letten bij het kopen van een opblaasbaar bad.

Vergelijkingstabel: overzicht van de beste opblaasbare ligbaden

Hieronder een overzicht van de best geteste opblaasbare baden. Wij hebben deze ingedeeld in drie categorien namelijk: “beste prijs kwaliteit”, “beste luxe uitvoering” en “voordellige oplossing”. Door deze vergelijkingstabel kan je snel en gemakklijk de ligbaden met elkaar vergelijken.

Twire 

Tubble

Spa ligbad

Algemene beoordeling

De beste:
Prijs kwaliteit 

Meest luxe opblaasbare ligbad

Meest luxe opblaasbare ligbad

Afmetingen

80 cm breed, 156 cm  lengte, 74cm hoogte

80 cm breed, 156 cm  lengte, 52 cm hoogte

50 cm breed, 120 cm  lengte, 52 cm hoogte

Hoe snel is het bad opgezet?

Binnen een minuut

Binnen een minuut

3 tot 4 minuten

Buiten te gebruiken?

Ja

Ja

Nee

Aantal liter water?

250 liter

250 liter

150 liter

Water temperatuur?

0 - 50 graden

5 tot 48 graden

0 tot 50 graden

1. Wat is een opblaasbaar bad?

Een opblaasbare bad is een bad wat je binnen enkele minuten kan opblazen. Vervolgens giet je er warm water in en kan je heerlijk genieten en ontspannen. We noemen een opblaasbaar bad ook wel een opblaasbaar ligbad of een opblaasbare badkuip. Beide producten zijn echter hetzelfde en hebben dezelfde functie. 

2. Waarop moet je letten bij het kopen van een opblaasbaar bad?

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende modellen in verschillende soorten en maten. Hoe kies je nu het beste opblaasbare ligbad dat past bij jouw behoeften? Om je te helpen heb ik de belangrijkste punten op een rijtje gezet:

Wij willen dat je een zo goed mogelijke aankoop doet. Wij hebben daarom een overzicht opgesteld van waarop je moet letten bij het kopen van een opblaasbaar bad. Wij doen dit door door de belangrijkste kenmerken en functionaliteiten te beschrijven.

2.1 Kies voor een comfortabel opblaasbaar ligbad.

Je koopt natuurlijk een opblaasbare badkuip omdat je heerlijk wilt ontspannen. Het is daarom belangrijk dat je een comfortabel product koopt wat ook heerlijk aanvoelt. Mijn advies is om goed te letten op de volgende punten:

  • Kies altijd voor een model met een ergonomische rug en hoofdsteun. Je zult merken dat het echt een stuk comfortabeler aanvoelt. Helemaal als je lekker een boek of drankje wilt drinken. Een ander groot voordeel is dat je veel langer kan genieten van een warm bad. Het voelt namelijk gewoon veel comfortabeler aan. 
  • Wilt je ook heerlijk kunnen genieten van een heerlijk warm drankje? Koop dan een opblaasbare badkuip met bekerhouder.
  • Wil je extra lang genieten van een heerlijk warm bad? Check dan of er ook een afdekzeil met rits bij het ligbad wordt geleverd. Dankzij het afdekzeil blijft het water veel langer warm. Daarnaast kan je het afdekzeil ook openritsen. 
  • Wil je badschuim, badzout en badolie gebruiken? Voordat je een aankoop doet is het belangrijk om te checken of het ligbad daarvoor geschikt is. 

2.2 Check de afmetingen van de badkamer

Check altijd eerst de afmetingen van de badkamer voordat je een aankoop doet. Het zou zonde zijn als er niet voldoende ruimte is. Wanneer je weet wat de afmetingen zijn kan je vervolgens kijken welke opblaasbare badkuipen in jouw badkamer passen. Op deze manier voorkom je dus dat je een verkeerde aankoop doet.

2.3 Hoe snel wordt het opblaasbare ligbad opgeblazen?

Natuurlijk wil je snel kunnen genieten van een heerlijk warm bad. Mijn advies is daarom te kiezen voor een opblaasbaar ligbad met een kwalitatieve elektrische pomp. Het bad wordt daardoor veel sneller opgeblazen. Wanneer je voor een goedkoop opblaasbaar ligbad kiest dan duurt het vaak tot 10 minuten om het bad op te blazen. Luxe opblaasbare ligbaden met  een goede elektrische pomp kunnen daarentegen binnen een minuut worden opgeblazen. 

2.4 Kan je het water gemakkelijk en snel laten leeglopen en kan je het snel opbergen?

Na een heerlijk warm bad wil je natuurlijk niet een tijd lang bezig zijn met het opbergen van het opblaasbare ligbad. Het is daarom altijd belangrijk om op de volgende punten te letten:

  • Om het ligbad snel te laten leeglopen is het belangrijk dat het is voorzien van een groot mondstuk met een grote afvoerdop. Het werkt heel eenvoudig. De afvoerslang sluit je aan op het mondstuk. Als je het ligbad in de badkamer hebt laat je het water vervolgens via de slang afvoeren in het afvoerputje. De luxe opblaasbare badkuipen beschikken ook een middel groot mondstuk. Wanneer je ziet dat het water te snel wordt afgevoerd dan sluit je de afvoerslang hierop aan. Mijn advies is om altijd om een model te kopen met zowel een groot als een middelgroot mondstuk. Dankzij het grote mondstuk is het water binnen enkele minuten snel afgevoerd. 
  • Wat ik altijd aanraad is om te kiezen voor een model die wordt geleverd met een mooie opbergtas. Het opblaasbare ligbad kan je dan veilig opbergen. Daarnaast kan je het overal mee naar toe nemen. 

2.5 Wordt het geleverd met een reparatiesetje?

Ga altijd voorzichtig met een opblaasbare badkuip om. Gebruik nooit scherpe objecten zoals messen of vorken. Opblaasbare badkuipen gaan snel kapot als je niet oplet. Het is daarom heel handig als er een reparatiesetje bij wordt geleverd zodat je het kan repareren. Mijn advies is om te checken of dit er bij wordt geleverd.  

2.6 Van welk materiaal is het gemaakt?

Check altijd eerst van welk materiaal het gemaakt is. Mijn advies is om een opblaasbaar ligbad te kopen die is gemaakt van PVC materiaal met zes lagen. Het is zeer sterk materiaal waardoor de opblaasbare badkuip een stuk langer mee gaat.

2.7 De maximale en minimale water temperatuur

Sommige opblaasbare badkuipen kunnen niet tegen heel warm of koud water of koud water. Het is daarom verstandig om na te kijken bij welke temperaturen je het kan gebruiken. Je kiest voor koud bad als je jouw spieren sneller wilt herstellen. De temperatuur van het water is dan ongeveer 15 graden. Een warm bad van rond de 45 graden helpt erg goed om je spieren te laten ontspannen. Door de warme temperatuur gaan de spieren sneller loszitten. Het effect daarvan is de spierpijn bijvoorbeeld sneller verdwijnt. Heb je vaak last van spierpijn? Je zou dan bijvoorbeeld ook kunnen overwegen om een massage gun of massage kussen te kopen.  

2.8 Kan je het opblaasbare ligbad ook buiten gebruiken?

Ziet je het al voor je om heerlijk buiten in de tuin te genieten van een heerlijk ligbad? Voordat je een aankoop doet is het daarom altijd belangrijk om te checken of je het opblaasbare ligbad buite kan gebruiken. Bij sommige goedkopere modellen is dat niet mogelijk omdat het materiaal niet sterk genoeg is. 

3. Reviews van de beste opblaasbare baden

Wij hebben de afgelopen weken veel opblaasbare baden uitgebreid uitgetest. Op basis van onze ervaringen hebben wij een selectie gemaakt van de beste opblaasbare baden van dit moment. Voor elk product hebben wij een review geschreven en gaan wij kort in de belangrijkste kenmerken. Daarnaast gaan wij ook in op de voordelen en nadelen van het opblaasbare ligbad.

3.1 Twire opblaasbaar ligbad

Kies het Twire opblaasbare ligbad als je extra comfort wilt. Het is namelijk voorzien van een comfortable hoofd en neuksteun. Daarnaast zet je dit apparaat binnen een minuut op (uniek)

Opblaasbaar bad
Opblaasbaar bad
Het Twire opblaasbare ligbad zet je binnen minder dan een minuut op
Het is voorzien van een nek en hoofdsteun
Je kan het zowel binnen en als buiten gebruiken (zeer sterk materiaal)
Geniet van een lekker drankje. Het is voorzien van een bekerhouder.
Het voelt comfortabeler aan dan een normale badkuip (zachte ondergrond)
Het wordt geleverd met een 1 meter lange afvoerslang
Gemakkelijk op te bergen dankzij de opbergtas

Een zeer sterke elektrische pomp: het ligbad is in minder dan een minuut opgezet
Ben je opzoek naar een ligbad die je binnen een mum van tijd is opgeblazen? Het Twire ligbad is dan de beste keuze voor jouw. Dankzij de sterke elektrische pomp is het bad binnen minder dan twee minuten opgeblazen. Op dit vlak onderscheid het zich duidelijk van andere aanbieders. Bij de meeste opblaasbare badkuipen duurt het ongeveer 5 minuten voordat het bad volledig is opgeblazen.  

Comfortabel en zacht
Wat erg fijn is dat het ligbad erg comfortabel aanvoelt. De bodem voelt namelijk erg zacht aan. Daardoor voelt het zelfs nog fijner aan als een normale badkuip. Daarnaast is het ook voorzien van een nek en hoofdsteun. Laat je nek en hoofd er heerlijk op rust en kom volledig tot rust. 

Geniet van een heerlijk warm bad en een drankje (bekerhouder)
Wil je genieten van een heerlijk drankje? Het is mogelijk want het Twire ligbad is voorzien van een bekerhouder. Geniet nu van een heerlijk cocktail terwijl je aan het genieten bent. 

Gebruik het zowel binnen als buiten
Het Twire ligbad is gemaakt van 6 laags milieuvriendelijk PVC materiaal. Het gaat daardoor veel minder snel kapot. Het gaat daardoor veel langer mee. Dankzij het sterke materiaal kan je het ook zowel binnen als buiten gebruiken. Geniet dus ook van een heerlijk bad tijdens de een heerlijke warme zomer of lente dag. 

Het kan goed tegen warm water (tot 48 graden)
Wil je genieten van een heerlijk warm bad? Het is mogelijk met de Twire opblaasbare badkuip. Het is niet namelijk resistent tegen warme watertemperaturen. De Twire kan je namelijk gebruiken tot temperaturen van 48 graden. Het water blijft ook veel langer op temperatuur dankzij het afdekzijl met rits. Met Daarnaast kan er een grote hoeveelheid water in het ligbad namelijk tot 250 liter.  

Wanneer je het Twire ligbad hebt gebruikt heb je dit model binnen een mum van tijd weer opgeborgen. Via de afvoerslang van 1 meter is het water binnen een mum van tijd uit het bad. Het bad berg je volgens veilig op in de bijgeleverde rugzak.

3.2 Tubble opblaasbare badkuip

Wil je echt tot rust komen en lekker genieten? De Tubble opblaasbare badkuip voelt het meest comfortabel aan. Dankzij de zachte ondergrond voelt het fijner aan als een normaal bad. Geef je jezelf een heerlijk moment van rust en ontspanning. 

Opblaasbaar ligbad
Opblaasbaar ligbad
Heerlijk genieten van een warm bad
Heerlijk genieten van een warm bad
Opblaasbare badkuip voor volwasssenen
Opblaasbare badkuip voor volwasssenen
Het is in minder dan een minuut opgezet. 
Het Tubble opblaasbare ligbad voelt heerlijk comfortabel aan dankzij de zachte ondergrond. 
Gemaakt van sterk PVC materiaal waardoor het ligbad veel langer mee gaat.
Je kan het zowel binnen als buiten gebruiken. 
Past bijna in iedere badkamer (156 cm lengte, 80 cm breedte, 52 cm hoogte)
Het beste beoordeelde opblaasbare ligbad op bol.com (156 reviews 4,8 ster)

Tubble opblaasbare badkuip voor volwassenen
Ben je opzoek naar een ligbad die je zowel binnen als buiten kan gebruiken? Het Tubble ligbad is dan een hele goede keuze. Dankzij het sterke materiaal kan je het ook zonder problemen buiten gebruiken. Het is namelijk gemaakt van zes laags PVC materiaal. Het kan daardoor zeer goed toch een stootje.

Het Tubble ligbad is daarnaast ook lekker groot van formaat maar nog wel zo klein dat het in bijna iedere badkamer past. Het is namelijk 156 cm lang, 80 cm breed en 52 cm diep. Met deze afmetingen kunnen personen tot 188 cm comfortabel hun benen strekken en genieten van een lekker warm bad. 

Binnen een minuut opgezet
Wat ook erg handig is aan het opblaasbare ligbad van Tubble is dat je dat deze binnen een minuut hebt opgezet. De elektrische pomp is namelijk zo sterk dat het heel snel is opgezet. Geniet vervolgens van een heerlijk bad.

Gemakkelijk op te bergen
Het opbergen gaat ook erg gemakkelijk dankzij de geïntegreerde afvoer. Het enige wat je hoeft te doen is de stop er uit te trekken. Het is eigenlijk vergelijkbaar met een normale badkuip. Vervolgens laat je het water afvoeren via 120 cm lange afvoerslang naar de doucheput. 

Het wordt geleverd met een reparatiesetje
Wat ook erg fijn is dat het wordt geleverd met een reparatiesetje. Mocht het opblaasbad toch onverhoopt stuk gaan dan kan je het gemakkelijk repareren. 

60 dagen niet goed geld terug garantie
Tubble weet zeker dat je echt tevreden zult zijn over dit product. Vanwege deze reden hanteren zij een 60 dagen niet goed geld terug garantie. Het is echt uniek want andere aanbieders doen dit niet. Tubble weet zeker dat je super tevreden zult zijn.


3.3 Goedkoop opblaasbaar ligbad van Spa

Kies voor het opblaasbare ligbad van Spa als je opzoek bent  naar een goedkoop en kwalitatief product. Het heeft de beste prijs kwaliteitsverhouding.

Voelt extra comfortabel aan dankzij de nek en hoofdsteun
Is te gebruiken met badolie en badzout
Het bad heb in je minder dan 5 minuten volledig opgezet.
Het is een stuk goedkoper als andere ligbaden (90 euro in plaats van 160 euro)

Een goedkoop opblaasbaar ligbad die zich onderscheid van de duurdere varianten
Wil je heerlijk genieten van een warm bad maar je wil er niet al teveel geld aan uitgeven? Kies dan voor de opblaasbare ligbad van Spa. Het is een heerlijk comfortabel ligbad wat wordt aangeboden voor een zeer scherpe prijs. Bij bol.com kan je het opblaasbare ligbad kopen voor een prijs van 94 euro. Het is daardoor een stuk goedkoper als andere modellen. De meest modellen worden aangeboden voor een prijs die ligt tussen de 130 en 160 euro.

Het mooie eraan is dat het opblaasbare van Ligbad van Spa ook niet op de functionaliteiten heeft ingeleverd. Net als bij andere luxe modellen beschikt het ook over een bekerhouder. Daarnaast heeft het ook een nek en hoofdsteun kussen. Ik kan je zeggen dat dit een heel groot verschil maakt. Zelfs sommige duurdere opties hebben niet een neksteun en hoofdsteun. Op deze punten onderscheid het spa ligbad zich duidelijk van de concurrentie. 

Een nadeel: iets opblazen van het bad duurt iets langer
Een klein nadeel is dat het wel ietsje langer duurt om het ligbad op te blazen. Het duurt ongeveer drie tot vier minuten voordat het bad helemaal is volgeblazen. Bij de duurdere modellen is het badje volledig opgeblazen in minder dan een minuut. De elektrische pomp is bij deze ligbaden gewoon wat sterker. Zelf vindt ik dat het verschil niet heel erg groot is? Wanneer je drie minuten extra kan wachten dan is dit opblaasbare ligbad echt een super goede keuze. 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top