Onyx massage gun review

Korte sammenvatting van de Onyx massage gun:

  • Werkt zeer effectief bij spierpijn
  • Het je spieren flexibler en voorkomt blesures
  • Vijf intensiteitstanden
  • Met Nederlandse handleiding
  • De batterij gaat tot 4 uur lang mee

Onxy massage gun review

Ken je die momenten dat je spierpijn hebt na het sporten? Als dat zo is, dan bent u niet de enige. Een massage gun helpt als je spieren pijn doen. In deze review bespreken we een van de nieuwste masasge gun van dit moment namelijk de onyx massage gun. We gaan in op alle belangrijke functionaliteiten en leggen je ook uit wat de voordelen en nadelen ervan zijn. Wij hopen dat je na het lezen van deze review een goed beeld hebt gekregen van deze massage gun.

1. Overzicht van de voordelen en nadelen van de Onyx massage gun 

Hieronder vindt je een korte samenvatting ande belangrijkste voordelen en nadelen van de Onyx massage gun

Het geeft een krachtige massage waardoor je na de massage veel minder last hebt van spierpijn. 

Het helpt bij het voorkomen en herstellen van blessures. Het zorgt ervoor dat je spieren flexibeleren worden. 

De Onyx massage gun heeft vijf intensiteit standen. 

Het wordt geleverd met vier opzetkopjes.

Inclusief een mooie koffer waarin je het massagepistool kan opbergen. 

Je kan elk lichaamsdeel masseren. 

De batterij gaat tot 4 uur lang mee. 

Het is helaas niet voorzien van een display waarop je de instellingen kan aflezen. 

2. Ervaringen en reviews van mensen die de Gymform Leg Action bij bol.com hebben gekocht

De Onyx massage gun is één van de best beoordeelde massage guns op bol.com. Het apparaat is in Januari 2021 op de markt gekomen en heeft al 14 positieve reviews. De Onyx massage gun heeft een review score van 4,9 ster en alle kopers en eigenlijk is iedereen zeer positief over dit apparaat. Hieronder een aantal reviews die afkomstig zijn van bol.com:

Bart | 26 jaar
"Na het motorcrossen heb ik altijd pijn in mijn onderarm. Het was voor mij ook de hoofdreden om deze massage gun te kopen. Mijn ervaring met deze massage gun is zeer positief. Na de massage is de pijn geheel verdwenen. Wat ik ook fijn vindt is dat het verschillende intensiteit standen heeft. Ik kan de massage op die manier helemaal aanpassen aan mijn wensen". 

Sanne | 68 jaar
" De spieren worden tijdens de massage heel goed losgemaakt. Ik merk na de massage dat mijn spieren een stuk flexibeler aanvoelen. Zelf maak ik dagelijks gebruik van deze massage gun en ik voel me echt een stuk mobieler en jonger"

Rinus
"Ik hou enorm van mountainbiken maar ik heb daarna altijd last van spierpijn in mijn benen. Ik was daarom opzoek naar een oplossing om mijn spierpijn snel en effectief te behandelen. Ik heb uiteindelijk besloten om de Onyx massage gun te kopen en ik heb er abosolut geen spijn van gehad. Na de massage is de spierpijn in mijn benen echt een stuk minder. Wat ik ook fijn vindt is dat je er vier massagekopjes bij krijgt. Ik gebruik zelf altijd de ronde kop. Voor mij werkt deze kop het beste om spierknopen los te maken. Ik ben tevreden over dit apparaat. Wat ik wel jammer vindt is dat de Onyx massage gun geen schermpje heeft waarop je de instellingen duidelijk kan aflezen. Je weet bijvoorbeeld niet hoe vol de batterij zit"

3. Een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de Onyx massage gun

In dit deel van deze review ga ik in op de belangrijkste kenmerken van de Onyx massagegun. Voor elke functionaliteit leg ik kort uit wat het is en wat het voordeel ervan is. Hieronder vindt je de belangrijkste eigenschappen.

3.1 De Onyx massage gun gaat lekker lang mee dankzij de sterke batterij

Wat erg fijn is aan de Onyx massage gun is dat deze beschikt over een sterke 2400 mah batterij. Dankzij deze batterij kan je de massage gun tot 5 uur draadloos gebruiken. Op dit vlak onderscheid de Onyx massage gun zich van andere massage pistolen. De meeste beschikken over een batterij die tot 2 uur meegaat. Wat ook een voordeel is dat de Onyx massage gun ook zo weer opgeladen is. De batterij heb je namelijk binnen 2 uur weer volledig opgeladen. Daarnaast wordt het geleverd met een koffer zodat je de Onyx massage gun veilig kan opbergen en weegt het apparaat met 900 gram. Dankzij de sterke batterij, de opbergkoffer en het gewicht is het dus een massage apparaat die je gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen.

Snelheid van de massage instellen

3.2 Het heeft vijf intensiteit standen

De Onyx massage gun is voorzien van vijf verschillende snelheidstanden. Wanneer je de massage gun instelt op de meest krachtige stand dan genereert het 3200 trillingen per minuut. Bij de laagste standen worden er 1400 trillingen gegeneert. Wanneer dit vergelijken met andere massage guns zoals de Fitgun en de Basena massage gun dan is de Onyx massage gun op dit vlak toch wat minder. De andere massage guns bescikken namelijk over 15 standen. De massages van de andere massage pistolen zijn echter net zo krachtig maar het verschil is dat je gewoon meer snelheidstanden hebt om uit te kiezen.

 

3.3 Vier verschillende opzetkopjes

De Onyx massage gun wordt standaard geleverd met vier verschillende opzetkopjes. Deze massagekopjes zijn zeer essentieel voor dit apparaat. Deze opzetkopjes zijn namelijk bedoeld om heel gericht bepaalde lichaamsdelen en gewrichten te masseren. Hieronder vindt je een overzicht van de verschillende opzetkopjes:

Vork kop: wil je de spieren in het diepere weefsel effectief masseren? Gebruik dan deze kop.

Ronde kop: gebruik deze kop om kleine en grote spiergroepen te masseren.

Kogel vorm kop: wil je lastige spierknopen losmaken? Deze kop is speciaal gericht op het losmaken van spierknopen.

Duim vorm kop: heb je last van stress kies dan voor de duimvoorkop. Wanneer je deze massagekop op de Onxy massage gun plaatst dan voelt de massage wat minder krachtig aan. Het is perfect voor een ontspannende massage en om tot rust te komen

Opzetkopjes van de Onyx massage gun

3.4 De Onyx massage gun is erg stil

Wat ook erg fijn is aan de Onxy massage gun is dat deze zeer stil is. Wanneer je het massage pistool instelt op de hoogste stand dan produceert het maximaal 55 decibel. Op de lagere stand produceert het 25 decibel. Je kan deze massage gun dus perfect gebruiken in het bijzijn van je vrienden en familie. Niemand zal er last van hebben.

4. Wat zijn de gezondheidsvoordelen wanneer je de Onyx massage gun dagelijks gebuikt?

Wanneer je dagelijks je lichaam masssert is dat het heel gezond voor je lichaam. Hieronder gaan wij in op de belangrijkste gezondheidsvoordelen van een massage:

4.1 Effectief bij spierpijn

Ken je dat gevoel dat je na het sporten last hebt van hevige spierpijn? Met de Onyx massage gun zorg je ervoor dat de spierpijn veel sneller verdwijnt. Dankzij de krachtige massage worden de spieren in het diepere weefsel effectief losgemaakt. De bloedsomloop wordt gestimulleerd en dat zorgt ervoor dat de spieren weer worden meer zuurstof en belangrijke voedingstoffen binnenkrijgen. Het effect daarvan is de spieren sneller kunnen herstellen en de spierpijn veel sneller verdwijnt.

4.2 Blessures voorkomen

Wanneer je dagelijks gebruikt maakt van een massage gun dan helpt bij het herstel van blessures. Het bevordert de genezing van de spieren en voorkomt dat blessures opnieuw optreden. Mensen met veel spierpijn zouden naar massagetherapeuten moeten gaan om zich beter te voelen.

4.3 Werkt goed tegen stress

Wist je dat een massage gun ook zeer effectief werkt tegen stress? Wanneer je de massage gun gebruikt maken je hersenen namelijk endorfine hormonen aan. Deze hormonen zorgen ervoor dat je rustger en meer ontspannen wordt. Daarnaast worden stress hormonen zoals cortisol uit het lichaam verwijderd. Spierspanning zorgt daarnaast ook voor stress. Bij een massage worden de spieren ook losgemaakt en dat zorgt ervoor dat ook de spanning in de spieren sterk afneemt. Wanneer je dus dagelijks gebruik maakt van een massage gun dan helpt dat zeker om stress sterk te verminderen.

5. Wat zijn alternatieven massage pistolen ten opzichte van de Onyx massage gun? 

Hieronder vindt je een overzicht van alternatieve massage guns. Wanneer je opzoek bent naar een massage gun die ook voorzien is van een display en een groot aantal intensiteit standen dan raden wij je de Basena massage gun aan. Deze massage gun is ook zeer goed beoordeeld op bol.com en is gigantisch populair. 

Scroll naar top