Omron E3 intense review

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen gratis retour
– TENS behandeling 
– 15 behandelprogramma’s voor 6 lichaamsdelen 
– 15 intensiteit niveau’s

Omron E3 intense TENS apparaat review 

Wilt je pijnklachten op een zeer efectieve manier behandelen? Het aanschaffen van een TENS apparaat kan dan een slimme keuze zijn. Wanneer je opzoek bent naar een voordelig TENS apparaat dan is de Omron E3 intense één van de beste spierstimulators in zijn prijsklasse. Bij een TENS apparaat wordt de pijn in het lichaam verlicht door het stimuleren van de zenuwen door middel van het sturen van elektrische stroompjes. Op deze manier zorgt deze techniek ervoor dat de pijnlijke signalen die de hersenen willen bereiken geblokkeerd worden. Het effect hiervan is dat pijnlijke signalen niet aankomen bij je hersenen waardoor de pijn een stuk minder wordt. Daarnaast worden er ook endorfines aangemaakt en deze werken als natuurlijke pijnstillers.

In deze review over de Omron E3 Intense gaan we in op de meest belangrijke functionaliteiten en daarnaast bespreken we ook de nadelen. Hieronder een overzicht van de meest belangrijke functionaliteiten:

 • De spierstimulator stimuleert uw zenuwen door het geven van elektrische prikkels.
 • Het beschikt over 15 intensiteitsniveaus
 • Het apparaat heeft 6 verschillende behandelingsprogramma’s voor specifieke delen van uw lichaam zoals de schouders, armen, benen, bovenrug, onderrug en voeten.
 • De Omron E3 intense worden geleverd met 2 elektroden.
 • Het apparaat beschikt over 3 verschillende massagestanden namelijk de kneed, klop en wrijf massage. 
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  De specificaties van de Omron E3 intense massagekussen 

  Hieronder vindt je een tabel met de specificaties van de Omron E3 intense. Onderaan de tabel gaan wij dieper in op alle specificaties.

  Omron E3 intense 

  Bluetens TENS en EMS

  Algemene beoordeling

  Type behandeling:

  TENS (pijnbestrijding)

  TENS (pijnbestrijding) en 
  EMS (spier trainen)  

  Behandelprogramma's:

  15 behandelprogrammas voor 6 lichaamsdelen

  100 behandelprogrammas voor 15 lichaamsdelen

  Aantal elektroden (meerdere delen van je lichaam tegelijkertijd behandelen)

  Eén elektroden paar

  Twee elektroden paren

  Draadloze elektroden? 

  Nee

  Nee

  AA batterijen of oplaadbare batterijen?

  AA batterijen 

  Oplaadbare batterijen 

  Belangrijke opmerking:

  Dankzij de mobiele APP kan je het apparaat met je mobiele telefoon besturen

  Omron E3 intense 

  Algemene beoordeling

  Type behandeling:

  TENS (pijnbestrijding)

  Behandelprogramma's:

  15 behandelprogrammas voor 6 lichaamsdelen

  Aantal elektroden (meerdere delen van je lichaam tegelijkertijd behandelen)

  Eén elektroden paar

  Draadloze elektroden? 

  Nee

  AA batterijen of oplaadbare batterijen?

  AA batterijen 

  Zes verschillende behandelprogramma’s + intensiteit instellen

  Het grote voordeel van dit apparaat is dat het 6 aparte behandelingsprogramma’s heeft die speciaal voor specifieke delen van het lichaam zijn gemaakt. Wanneer je bijvoorbeeld pijn hebt in jouw onderrug kunt je een specifiek programma selecteren die speciaal is samengesteld voor het behandelen van de onderrug. De Omron intense heeft specifieke behandelprogramma's ontwikkeld voor de volgende lichaamsdelen:

  • Onderrug
  • Armen
  • Benen
  • Schouders
  • Nek
  • Bovenrug

  Op deze manier wordt elk lichaamsdeel op de meest effectieve manier behandeld. Nadat je het behandelingsprogramma hebt gekozen is het belangrijk om de juiste intensiteit in te stellen. De Omron E3 intense heeft 15 verschillende intensiteitsniveaus zodat je jouw lichaam optimaal kan masseren. Wij raden aan om eerste te beginnen met de laagste intensiteit stand. Vervolgens verhoog je de intensiteit stand stapje voor stapje totdat je echt voelt dat je lichaam geprikkeld wordt. Wanneer je een verkeerde intensiteit stand instelt zul je de pijn uiteindelijk nog voelen en het doel is juist om de pijn te verminderen. Het is daarom zo belangrijk om de juiste intensiteit in te stellen.

  Drie verschillende massages

  Naast de zes verschillende behandelprogramma’s kan de Omron E3 intense ook massages geven. Het elektrostimulatie apparaat wordt geleverd met de volgende drie massage programma’s:

  • Kneedmassage
  • Klopmasage 
  • Wrijfmassage

  Wij waarderen het dat één van de meest voordelige TENS apparaten wordt geleverd met een massagefunctie. Door het geven van een massage komen de spieren meer tot rust. Daarnaast helpt het ook bij het verminderen van stress.

  De Omron E3 intense werkt op AA batterijen

  De Omron E3 intense werkt door middel van AA batterijen. Wanneer je het apparaat dagelijks gebruikt dan dien je deze wekelijks te vervangen. Wanneer je opzoek bent naar een TENS apparaat met oplaadbare batterijen dan moet u bereid zijn om ongeveer 60 euro extra uit te geven aan een TENS apparaat. De Bluetens of de Powerdot zijn dan betere alternatieven want deze beschikt over oplaadbare batterijen.

  Hoe kan de Omron E3 intense helpen bij het verlichten van de pijn?

  In deze review gaan wij niet alleen in op de meest belangrijke eigenschappen van deze spierstimulator maar het is ook belangrijk om te vermelden bij welke fysieke gezondheidsproblemen de E3 intense kan behandelen. Bij veel fysieke gezondheidsproblemen kan de pijn sterk verlicht worden door het geven van een TENS therapie:

  • Bij sportblessures wordt de pijn sterk verminderd.
  • De menstruatiepijn kan sterk worden verminderd.
  • Het helpt bij het verminderen van rug en nek pijn.
  • Het verminderen van de hoofdpijn.
  • Het helpt bij het stimuleren van de bloedcirculatie en dit heeft als effect uw spieren meer energie krijgen en zich sneller herstellen.
  • Het helpt bij het behandelen van gewrichtspijn.

  Garantie op de Omron E3 intense TENS apparaat

  Het kans soms gebeuren dat een product onverhoopt kapot gaat door een productiefout. Gelukkig wordt de Omron E3 intense geleverd met drie jaar garantie. Wanneer je het apparaat bij bol.com of Cooblue koopt maak je daarnaast ook nooit een verkeerde aankoopbeslissing. Coolblue en bol.com hanteren namelijk een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Wanneer je toch niet helemaal tevreden bent over het elektrostimulatie apparaat dan kan je het binnen 30 dagen terugsturen en wordt het geld teruggestort op je bankrekening. Het product moet natuurlijk wel in perfecte staat verkeren.

  Conclusie en voordelen en nadelen van de Omron E3 intense

  De Omron E3 intense is een TENS apparaat die zeer voordelig geprijsd is. Het apparaat wordt bij bol.com verkocht voor 67 euro. Het apparaat heeft een hele goede prijs kwaliteitsverhouding omdat het een groot aanbod aan behandelprogramma’s aanbiedt. Voor elk lichaamsdeel is bijvoorbeeld een apart TENS programma gemaakt. Vergelijkbare apparaten uit dezelfde prijsklasse bieden dit niet. Hieronder een overzicht van de voordelen en nadelen van de Omron E3 intense.

  Het apparaat heeft 6 verschillende behandelingsprogramma’s die speciaal gemaakt zijn voor de onderrug, bovenrug, armen, benen, nek en schouders.

  Het heeft de beschikking over 15 verschillende intensiteit standen.

  De Omron E3 intense is zeer compact en dus kan je het overal mee naartoe nemen.

  De Omron E3 intense wordt niet geleverd met oplaadbare batterijen maar met AA batterijen. Wanneer je de spierstimulator vaak gebruikt dan dien je de AA batterijen regelmatig te vervangen. Wanneer je opzoek bent naar een TENS apparaat met oplaadbare batterijen dan is de Bluetens een betere keuze.

  Scroll naar top