Novaline verzwaringsdeken review en ervaringen

novaline-eenpersoon

Lig je soms snachts ook wakker en vindt je het lastig om in slaap te vallen. Wij weten hoe vervelend dat kan zijn want de volgende dag gaat wel weer vroeg de wekker. Wanneer je lastig in slaap valt dan is er een natuurlijke oplossing namelijk het verzwaringsdeken. In deze review gaan wij in op 1 van de populairste verzwaringsdekens van dit moment namelijk het Nova Line verzwaringsdeken.

We vertellen je hoe goed het katoenen materiaal is van het deken. Daarnaast gaan we ook in op de vulling van het verzwaringsdeken en hoe het gewicht wordt verdeeld over het deken. We hopen dat je na het lezen van deze review over het Novaline verzwaringsdeken een beter beeld hebt gekregen.

1. Overzicht van de voordelen en nadelen 

Hieronder vindt je een overzicht van de belangrijkste voordelen en nadelen van het Novaline verzwaringsdeken. 

Het is gemaakt van 100% biologisch katoen

Het deken kan je zowel in de winter als in de zomer gebruiken.

Het Novaline verzwaringsdeken is verkrijgbaar in 6, 7, 8, 9 en 10 kilo.

Het heeft glasparels als vullling (veel milieuvriendelijker als plastic kralen)

Helpt bij een betere nachtrust, tegen stress en het verbeteren van de concentratie. 

Het deken is voorzien van een dikke katoenen bovenlaag waardoor de stof niet snel scheurt. 

De Gymform Leg Action wordt geleverd met een Nederlandse gebruiksaanwijzing

2. Welke materialen worden er in het Novaline verzwaringsdeken gebruikt?

Het Novaline deken heeft zeven verschillende lagen. De bovenste laag is gemaakt van 100% katoen. Tussen de bovenste en binnenste laag zit polyester dat de temperatuur van de deken regelt. De tweede laag is aan beide zijden van katoen om koele of warme lucht binnen te houden, afhankelijk van welk seizoen het is. De temperatuur past zich dus aan het seizoen. In de middelste laag zitten glasparels die het deken zwaar maken

De parels zijn geurloos, hypoallergeen en maken ook minder geluid als dekens die plastic kralen als vulling hebben. De kralen in de deken blijven op hun plaats doordat ze in aparte vakjes zitten en daardoor niet kunnen verschuiven. Het gewicht van de deken wordt op die manier gelijkmatig over het lichaam verdeeld. Zo voelt u overal druk en valt u sneller af.

Het Novaline verzwaard deken heeft ook 10 lussen in de hoeken die ervoor zorgen dat hij niet verschuift. De overtrekhoes blijft daardoor ook goed op het deken zitten. De deken wordt geleverd met een draagtas, dus gemakkelijk op te bergen of mee te nemen op reis!

3. Welke gewichten van verzwaringsdekens biedt Novaline aan?

materiaal-van-het-deken

Het Novaline verzwaringsdeken is beschikbaar in 4 verschillende soorten gewichten.

 • Novaline 6 kilo: kies dit deken als je tussen de 55 en 65 kilo weegt.
 • Novaline 7 kilo: als je tussen de 65 en 75 kilo weegt kan je het beste voor het 7 kilo deken kiezen.
 • Novaline 8 kilo: mensen tussen de 75 en 85 kilo kiezen dit model.
 • Novaline 9 kilo: voor mensen tussen 85 en 95 kilo.
 • Novaline 10 kilo: voor mensen die 95 kilo of meer wegen.

Alle Novaline verzwaringsdekens hebben een afmeting van 150 x 200 cm en houdt dus in dat ze perfect geschikt zijn voor 1 persoon. Ben je opzoek naar een tweepersoon verzwaringsdeken? Bekijk dan ook eens het Ella XL verzwaringsdeken. Voor meer informatie over andere verzwaarde dekens verwijzen we je ook graag naar deze pagina.

Het is belangrijk dat je het juiste deken kiest want de juiste hoeveelheid druk heeft een grote invloed op hoe succesvol de druktherapie werkt op jouw lichaam. Wanneer er niet voldoende gewicht op je lichaam bevindt worden er de zenuwen niet voldoende geprikkeld. Het resulteert erin dat de zenuwen minder signalen doorsturen naar de hersenen waardoor ze dus veel minder endorfine en melatonine hormonen gaan aanmaken en dit is juist het doel.

novaline-eenpersoon

Melatonine hormoon

Melatonine is een hormoon dat ons slaperig maakt. Als er niet veel melatonine is, blijven we wakker. Als er veel melatonine is, gaan we slapen en is het dag. Het hangt ervan af wanneer onze hersenen denken dat het dag of nacht is (onze biologische klok)

Endorfine hormonen:

Er komen endorfine hormonen vrij en deze worden ook wel het gelukshormoon genoemd. Door deze hormonen wordt je relaxter en ga je ook positiever denken. Deze hormonen zorgen er ook voor dat cortisol hormonen in het lichaam verminderen.

Samenvatting van de kenmerken van het Novaline verzwaarde deken

 • Merk: Novaline
 • Inhoud van de verpakking: 1x verzwaard deken
 • Materiaal deken: 100% biologisch katoen
 • Materiaal parels: Glas (geurloos en hypoallergeen)
 • Kleur van het deken: Donkergrijs
 • Afmetingen van het product: 150 cm x 200 cm
 • Afmetingen van de vulling vakjes: 15 cm x 15 cm.
 • Gewicht - 7,2 kg.
 • Geschikt voor volwassenen tussen 60 en 90 kg.
 • Lagen: 7, constructielagen- 2 stof, 2 polyester, 2 polyfill, 2 glasparel

Gezondheidsvoordelen van het Novaline verzwaringsdeken

Hieronder gaan we in op de belangrijkste gezondheidsvoordelen van het Novaline verzwaringsdeken.

Betere nachtrust

Het is frustrerend als je 's nachts niet in slaap kunt vallen. Stel je voor dat je bed je probeert te helpen slapen! Verzwaarde dekens maken het makkelijker voor ons lichaam om te ontspannen. Dat komt misschien omdat verzwaarde dekens delen van ons zenuwstelsel stimuleren die kalmerende chemicaliën in de hersenen activeren zoals melatonines en endorfines.

Stress verminderen

Als je stress wilt verminderen, probeer dan beter te slapen. Als je goed slaapt, voel je je gelukkiger. Je lichaam maakt nog meer endorfinehormonen en melatonine aan wanneer je onder een verzwaringsdeken ligt. Dit zijn echte stressbestrijders!

Betere concentratie:

Je slaapt beter en dat heeft een goed effect op de concentratie. Met een verzwaringsdeken wordt je zenuwstelsel meer gekalmeerd zodat je je beter kunt concentreren. Mensen met ADHD zullen hier nog meer de voordelen van ondervinden omdat ze minder last hebben van prikkels. Het zenuwstelsel komt namelijk beter in balans en is minder overprikkeld.

Beste deken van 2021
Ella verzwaringsdeken

Slaap beter met het Otazy verzwaringsdeken

1 reactie op “Novaline verzwaringsdeken review”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top