Northwall massage gun review

Wat maakt de Northwall Massage gun uniek?

 • Werkt zeer effectief bij spierherstel, blesures en het bevorderen van de bloedsomloop.
 • 30 intensiteit standen
 • Je kan het tot 5 uur draadloos gebruiken
 • Touchscreen
 • Inclusief handige koffer
 • Zes opzetstukjes 

Northwall massage gun review

Zit je we over te denken om de northwall massage te kopen? Lees dan eerst mijn review die ik over de northwall massage gun heb geschreven. In deze review ga ik in op alle functionaliteiten van dit massage pistool. Per functionaliteit geef ik een korte uitleg. Daarnaast ga ik in op de voordelen en nadelen van dit product. Ik wens je veel plezier met het lezen van deze review. Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een beter beeld hebt gekregen of de northwall massage gun bij jouw past. 

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Specificaties van de Northwall massage gun 

  Hieronder vindt je een overzicht van de belangrijkste specificaties van deze massage gun. 

  Masseert alle lichaamsdelen
  Type massage: klopmassage en viberatie behandelin
  Intensiteit standen: 30
  Touchscreen: ja
  Batterij: tot 5 uur gaat die mee
  Oplaadtijd: 2 uur

  Merk: Northwall
  In de doos: massage gun, zes opzetstukjes en handleiding
  Gewicht: 1.6 klilo
  Garantie: 1 jaar
  Handleiding: Nederlands

  De verschillen tussen de duurdere en voordellige van de northwall massage gun?

  Northwall biedt twee verschillende massage guns. De voordelige versie kost 69 euro. De luxere versie van de northwall massage gun kost 149 euro. Maar wat zijn nu de belangrijkste verschillen tussen beide massage guns? Hieronder gaan wij in op de belangrijkste verschillen.

  De luxe versie:

  De goedkope versie:

  Het aantal intensiteit standen. 

  De luxere versie van de Northwall massage gun beschikt over 30 intensiteit standen. De goedkopere variant heeft zes standen. De luxere versie van het massage pistool genereert daarnaast ook maximaal 3200 trillingen in plaats van 2600 trillingen. De klopmassage die de duurdere northwall massage gun geeft is dus een stuk krachtiger. Het heeft als voordeel dat de spieren nog beter worden losgemaakt. Vooral de spieren in het diepere weefsel worden daardoor beter behandeld en losgemaakt. 

  Daarnaast kan je door de grotere hoeveelheid intensiteit standen de massage beter aan jouw wensen aanpassen.

  Intensiteit aanpassen
  Opzetstukjes

  Het aantal opzetkopjes  

  De voordelige versie van de northwall massage gun wordt geleverd met vier opzetkopjes. De luxere heeft zes massage opzetstukken. Elk massage kopje heeft een specifieke functie en hiermee kan je dus een specifiek lichaamsdeel mee masseren. Hieronder gaan we kort op de verschillende opzetstukjes:

  • Ronde kop: wanneer je de spieren na een training sneller wilt laten herstellen dan kies je voor deze kop. 
  • Spinal kop: heb je last van rugpijn? Plaats dan deze kop op de northwall massage gun 
  • Kogel kop: wil je gewrichten en spierknopen masseren? Kies dan dit opzetstukje. Het is speciaal gemaakt om de spierknopen los te maken. 
  • Vlakke kop: wil je de spieren in het diepere weefsel masseren? Het vlakke opzetstukje is hier speciaal voor gemaakt en voert een diep weefsel massage uit. 
  • Bal kop: speciaal gemaakt om de billen, voeten en benen effectief te behandelen.
  • Duim vorm kop: bent u toe aan een ontspannende massage na een lange werkdag? Kies dan voor de duimvormige kop. Als je deze kop gebruikt in combinatie met lagere massagestand, kun je genieten van een opwekkende massage die niet te hard aanvoelt, en juist heel ontspannend is.
  De batterij van de northwall massage gun

  De batterij gaat langer mee 

  Beide massage guns werken draadloos. Het grote verschil is echter dat de batterij van de Luxere versie van de Norhwall massage gun een stuk sterker is en dus langer mee gaat. Wanneer de batterij is volgeladen gaat deze tot vijf uur mee. Bij de goedkopere versie van de Northwall massage gun gaat deze tot 1,5 uur mee. Een heel groot verschil. Wanneer je van plan bent om dit apparaat te gebruiken op plekken waar geen elektritciteit is dan raad ik je aan om te kiezen voor de luxere versie.

  LCD touchscreen

  Een ander groot voordeel van de luxere versie van de Northwall massage gun is dat deze voorzien is van een LCD scherm met touchscreen. Het is een groot voordeel omdat je nog gemakkelijker de intensiteit van de massage kan instellen. Daarnaast kan je ook de instellingen aflezen zoals de intensiteit stand en hoe vol de batterij zit.

  De goedkopere versie heeft helaas geen LCD schermpje. Wij vinden dit echt een nadeel omdat je niet weet hoe vol de batterij is vol geladen. Je kan wel zien op welke intensiteit het apparaat staat ingesteld. Op de achterkant bevinden zich lichtjes. Wanneer je de intensiteit op hoogt gaat het lichtje aan. Op die manier kan je dus aflezen op welke intensiteit het massage pistool staat ingesteld.

  Intensiteit aanpassen

  Hoe gebruik je de Northwall massage gun voor de eerste keer? 

  1. Voordat je de Northwall massage gun gaat gebruiken raad ik je eerst aan om de handleiding goed door te lezen. Wat fijn is dat de handleiding in het Nederlands is.
  2. Laad de batterij volledig op en vervolgens plaats je deze in het toestel.
  3. Bepaal welk opzetstukje je op het apparaat plaatst. Elk opzetstukje biedt weer een andere massage ervaring en wordt gebruikt voor een ander doel. De kogelkop gebruik je bijvoorbeeld als je jouw gewrichten effectief wilt behandelen. 
  4. Zet het apparaat aan.
  5. Plaats de massage gun op het lichaamsdeel over het lichaamsdeel wat je wilt masseren. Wanneer je voelt dat de massage te zacht of te krachtig is dan pas je de intensiteit aan. 
  6. De behandeling die de Northwall Gun geeft is zeer effectief. Het volstaat om elk lichaamsdeel binnen twee minuten volledig te masseren. 
  Hoe gebruik je deze massage gun?

  Reviews en ervaringen van mensen die Northwall massage gun hebben gekocht

  De Northwall Massage gun is de meest populaire en best beoordeelde massage pistool van dit moment. Op bol.com is de Northwall massage gun met 4,8 ster uit 350 reviews. Hieronder een kleine greep uit de verschillende reviews die mensen hebben geschreven waarin zij vertellen over hun ervarinngen.

  Review 1: Jeffrey | 26 jaar
  "Woooww wat een groot verschil. Ik heb de Northwall massage gun nu ongeveer drie weken en gebruik het elke dag. Ik gebruik het massage pistool altijd voor en na de traning. Ik kan je zeggen dat het apparaat echt heel goed zijn werk doet waarvoor het gemaakt. Na de training heb ik altijd vrij veel last van spierpijn maar na een massage van 10 minuutjes is de spierpijn verdwenen."

  Review 2: Sanne | 35 jaar
  Ik ben zelf echt een fanatiek sporter en ik sport elke dag. Ik heb helaas vaak na het sporten last van spierpijn. Het was voor mij de hoofdreden waarom ik de Northwall Massage gun heb gekocht. Ik heb deze massage gun nu voor twee weken gebruikt en het verschil is echt heel groot. Ik heb na het sporten echt veel minder last van spierpijn en het herstelproces van de spieren wordt dus echt versnelt. Het is echt super fijn maar wat nog wel beter is dat ik de traningen nog intensiever kan maken en dat komt ten goede van mijn prestaties. Wat ik wel vindt is dat ze de handleiding wat duidelijk kunnen maken. Voor de rest vindt ik het echt een topproduct. 

  Review 3 : Kevin 42 jaar
  "Wat erg fijn is dat de massage gun zeer robuust is en dus echt wel tegen een stootje kan. Wanneer ik de massage op de hoogste intensiteit instel dan voelt het zeer krachtig aan. Ik merk duidelijk dat ook de spieren in het diepere bindweefsel goed worden gemasseerd. Wat ik daarnaast ook fijn vindt is dat de accu sterk is waardoor ik de massage gun zonder problemen vijf uur draadloos kan gebruiken. Dankzij de grote hoeveelheid intensiteit standen kan ik ook de massage helemaal aanpassen aan mijn wensen. Wat ook erg fijn is dat je er een mooie stevige koffer bij krijgt waarin je alles netjes kan opbergen Ik vindt het al met al een topproduct."

  Wat zijn de gezondheidsvoordelen van de Northwall massage gun?

  Wanneer je dagelijks de Northwall massage gun gebruikt dan heeft dat vele gezondheidsvoordelen. Hieronder gaan we in op de belangrijkste mentale en fysieke voordelen:

  Gezondheidsvoordelen

  Blessures voorkomen

  De Northwall massage gun is het perfecte hulpmiddel voor mensen die hun bloed- en zuurstofcirculatie wil verbeteren. Het helpt spierkrampen te voorkomen, die blessures kunnen veroorzaken door overtraining en een te snelle slijtage van uw spieren. Wij raden je daarom altijd aan om de Northwall massage gun te gebruiken voordat je gaat trainen. Het helpt bij het voorkomen van blessures.

  Het vermindert stress

  Massagetherapie kan u helpen te ontspannen na een zware dag. Je voelt je beter na een massage omdat je lichaam endorfine hormonen afgeeft . Deze stof zorgt voor een beter humeur en helpt je te ontspannen. Massages helpen ook bij mensen die last hebben van angst en slaapproblemen. Het vermindert het cortisolgehalte en de hoeveelheid vasopressine (stresshormonen).

  Een massage helpt bij stress en hoofdpijn

  Sneller spierherstel

  Jezelf masseren met een massagepistool is niet alleen goed voor je spieren, maar het verhoogt ook de circulatie van bloed en lymfevocht. Hierdoor gaat er meer zuurstof naar alle delen van je lichaam. Op die manier krijg je voldoende voedingsstoffen binnen en daardoor zullen je spieren sneller herstellen na een intensieve workout. Een massage is dys een uitstekende manier om de genezing van spieren te bevorderen. Het maakt ze wakker en zorgt voor een sneller herstel met meer flexibiliteit.

  Het verminderd spierpijn

  Wanneer je jouw lichaam intensief traint dan wordt er melkzuur dan stapelt er zich melkzuur op in de spieren en dit zorgt zorgt voor spierpijn. Tijdens een massage laat je lichaam melkzuur los dat zich in de spieren heeft opgebouwd. Door melkzuur en andere gifstoffen uit het lichaam te verwijderen neemt de spierpijn in de spieren drastisch af.

  De Northwall Massage gun is een stuk goedkoper dan het bezoeken van een massage salon

  Een professionele massage van een masseuse is geweldig, maar de rekening kan snel oplopen... Daarnaast is het veel meer gedoe om een afspraak in te plannen en er naar toe te rijden. Met de Northwall massage gun kan je overal genieten van een massage. Wanneer je bijvoorbeeld last heb van spierpijn kan je het apparaat direct gelijk gebruiken om snel van de spierpijn af te komen.

  Alternatieve massage guns  

  Hieronder een overzicht van alternatieve massage guns waarover wij een review hebben geschreven. Voor meer informatie over hoe je de beste massage gun koopt die aansluit op jouw wensen verwijs ik je ook graag door naar deze pagina.

  Scroll naar top