Nevali verzwaringsdeken

 • Gemaakt van 100% biologisch katoen waardoor het lekker luchtig is 
 • Het deken heeft een zeer positief effect op een betere en diepere nachtrust.
 • Zeer voordellig geprijst voor 69 euro. 
 • In het deken bevinden zich glasparels die mooi verdeeld zijn. 
 • Het Nevali verzwaringsdeken werkt zeer goed bij het verbeteren van de concentratie en het verminderen van stress.

Review over het Nevali verzwaringsdeken

In deze review ga ik uitgebreid in op het Nevali verzwaringsdeken. Voor mijn website ontspanthuis heb ik veel verzwarginsdekens getest waaronder ook dus het Nevali verzwaringsdeken. In deze review vertel ik je over mijn ervaringen met dit zwaarte deken.
Ik ga hierbij in op het comfort en de kwaliteit van het materiaal. Daarnaast vertel ik je  ook wat de belangrijkste gezondheidsvoordelen zijn van een verzwaringsdeken. Ik wens je veel plezier met het lezen van deze review. Ik hoop dat je door het lezen van deze review een beter beeld hebt gekregen van het Nevali verzwaringsdeken. 

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Belangrijkste eigenshappen van het Nevali verzwaringsdeken

  Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste kenmerken van het Nevali zwaartedeken.

  Merk: Nevali
  Gewicht:
  5, 7, 9 en 13 kilo
  Type deken: voor 1 of 2 personen
  Afmetingen: 140 x 200 cm en 200 x 200 cm
  Inclusief: Nederlandse handleiding en draagtas

  Materiaal: 100% biologisch katoen
  Vulling: glasparels
  Wasbaar: ja
  Geschikt voor: volwassenen
  Garantie: 2 jaar

  Wat is een verzwaringsdeken en hoe gebruik je het?

  Voordat je deze review gaat lezen is het eerst belangrijk om te weten wat een verzwaringsdeken precies is en hoe je het deken gebruikt.

  Een verzwaringsdeken is een deken dat een stuk zwaarder is als normale dekens. Het wordt daarom ook wel een zwaarte deken genoemd. Deze dekens wegen gemiddeld tussen de 3 en 12 kilo.

  De werking van een verzwaringsdeken is vrij simpel. Wanneer je onder het deken ligt komt er druk op je lichaam. Het wil dus zeggen dat de zenuwpunten van het lichaam worden geprikkeld. Deze prikkelingen noteren ook de hersenen en als reactie hierop gaan de hersenen endorfine, melatonine en serotonine aanmaken. De aanmaak van deze hormonen hebben de volgende positieve effecten:

  • Ze maken je rustig
  • Het zenuwstelsel wordt minder overprikkelt en in balans gebracht.
  • Stress hormonen zoals cortisol worden door de aanmaak van deze hormonen uit het lichaam verdreven.

  Op deze manier helpt een verzwaringsdeken dus bij een betere nachtrust, het verminderen van stress en het bevorderen van de concentratie.

  Door de zwaarte van het deken voelt het trouwens net alsof je heerlijk wordt geknuffelt. Ik vindt zelf dat het een heerlijk maar ook veilig gevoel geeft. Bij kinderen zal dit gevoel nog sterker zijn.

  Voor meer informatie over verzwaringsdekens verwijs ik je ook graag naar deze pagina. Op deze pagina ga ik in op de beste verzwaringsdekens van dit moment.

  Het nevali zwaartedeken is gemaakt van 100% biologisch katoen

  Mijn ervaringen met het Nevali verzwaringsdeken

  De afgelopen dagen heb ik het Nevali verzwaringsdeken uitgebreid uitgetest. In dit deel van deze review deel ik mijn bevindingen over dit zwaarte deken. Een goed punt om te vertellen is dat ik voor deze site vele verzwaringsdekens heb uitgetest en ik kan het dus goed in vergelijking trekken met andere alternatieve dekens.

  Materiaal van het deken

  Het deken is gemaakt van 100% biologisch katoen en dat voelt echt een stuk fijner als polyester. Ik heb het deken zelf getest tijdens warme zomernachten en ik kan je zeggen dat je het niet warm krijgt. Door de katoenen stof is het deken lekker luchtig en dat voelt gewoon veel fijner aan. Ik heb zelf ook veel polyester dekens getest en ik kan je zeggen dat deze stof veel minder ademend is en dus ook een stuk warmer aanvoelt. Deze type dekens zijn echter wel ideaal  tijdens de hele koude winterdagen.

  Het is 60% dunner dankzij de glasparels

  Een stuk dunner dankzij de vulling van de glasparels

  Wat gelijk opvalt aan het Nevali verzwaringsdeken is dat deze een stuk dunner is als andere dekens. Ik vindt dat zelf erg handig omdat je het deken daardoor ook gemakkelijker kan vervoeren en bijvoorbeeld kan meenemen op vakantie.

  Het deken is een stuk dunner omdat het is gemaakt van glas parels. Deze parels zijn heel klein maar ook zwaar waardoor het deken dunner is maar tegelijkertijd ook voldoende weegt.

  Hoe kies je het juiste gewicht?

  Hoe bepaal je nu het beste gewicht?

  Het Nevali verzwaringsdeken wordt aangeboden in vier verschillende gewichten namelijk  7, 9 en 13 kilo. Het juiste gewicht bepaal je door een deken te kiezen die 10 tot 12% procent van jouw lichaamsgewicht is. Wanneer je dus 70 kilo weegt dan kan je het beste kiezen voor het deken van 7 kilo. Wanneer je bijvoorbeeld 80 kilo weegt dan kies je altijd voor het zwaardere deken dus voor 9 kilo.

  Verschillende dekens:
  De dekens van 7 en 9 kilo zijn eenpersoons dekens. Deze dekens hebben een afmeting van 140 x 200 cm.

  Het deken van 13 kilo is stukje zwaarder maar deze is ook speciaal gemaakt voor tweepersonen. Het 13 kilo nevali deken heeft een afmeting van 200 x 200 cm. Dankzij de afmeting wordt het gewicht mooi verdeeld over twee personen.

  Helaas biedt nevali geen dekens aan voor kinderen. Voor kinderen is een lager gewicht belangrijk. Wanneer je een verzwaringsdeken voor je kind wil kopen dan raad ik je aan om een deken te kopen die tussen de 2 en 4 kilo ligt.

  Zelf heb ik het 7 kilo deken uitgebreid uitgetest en hierop is mijn review dus gebasseerd.

  Het deken heeft zeven lagen

  Het Nevali verzwaringsdeken heeft zeven lagen

  De meeste verzwaringsdekens bestaan uit vijf verschillende lagen. Nevali maakt de dekens echter met zeven lagen. Het bedrijf claimt dat dit leidt tot een langere levensduur van het deken. Ze geven aan dat de glasparels door de extra twee lagen de glasparels beter op dezelfde plek blijven.

  Ze dienen ook als extra bescherming waardoor de glasparels veel minder snel uit de bovenste laag katoen lekken.
  Het zou natuurlijk niet fijn als je hele bed onder de glasparels ligt. Deze extra twee lagen bieden daarom juist ook deze extra bescherming.

  Het is natuurlijk ook belangrijk dat de glasparels niet bewegen. Nevali heeft dit opgelost door de vakjes waarin de glasparels zitten extra klein te maken. Het voordeel daarvan is dat de glasparels niet verschuiven en het gewicht mooi verdeeld is over het deken.

  Prijs van het Nevali verzwaringsdeken? 

  De prijs van het deken is afhankelijk van het gewicht wat je kiest. Hieronder een overzicht van de prijzen:

  • 7 kilo deken is 69 euro
  • 9 kilo deken is 74 euro
  • 13 kilo deken kost 110 euro. Het deken is echter gemaakt voor twee personen.

  Handige opbergtas

  Wat ik zelf fijn vindt is dat het Nevali verzwaringsdeken wordt geleverd met een mooie opbergtas. Hierin kan je het deken veilig in opbergen en kan je deze ook gemakkelijk meenemen op vakantie. Wel zo handig toch?

  Garantie

  Het kan natuurlijk zijn dat je een verkeerde aankoop doet. Mocht je om wat voor reden dan ook het product willen terugsturen dan is dat geen probleem. Nevali wil dat klanten 100% tevreden zijn daarom doen zij er niet moeilijk over. Zelfs als je het deken bijvoorbeeld al 2 weken hebt gebruikt is dat geen probleem.

  De ervaringen van andere mensen die het Nevali verzwaringsdeken hebben gekocht

  Wanneer ik de reviews bekijk op bol.com over het Nevali verzwaringsdeken dan blijkt dat dit product erg populair. Het heeft 4.7 uit 5 steren en dat is gebasseerd op 27 verschillende reviews. Hieruit blijkt dat bijna iedereen zeer tevreden is over dit zwaarte deken. Hieronder een aantal reviews die op bol.com staan waarbij mensen vertellen over hun ervaringen.

  Marja | 62 jaar | 5 ster

  "Toen ik op het internet las over het verzwaringsdeken en hoe het kan bijdragen aan een betere nachtrust was ik in het begin best wel sceptisch. Ik had echter toch besloten om de gok te nemen en een verzwaringsdeken te kopen. De eerste nacht was het echt best wel even wennen.
  Het voelt zwaar aan en er ligt iets zwaars op je. Ik heb het deken nu zes nachten gebruikt en ik kan je vertellen dat ik veel beter en dieper slaap. Ik wordt veel minder vaak wakker gedurende de nacht en dat is natuurlijk wel erg fijn. Ik merk op dat ik met veel meer energie wakker wordt.
  Ik ben dus erg blij dat ik het Nevali verzwaringsdeken heb gekocht"

  Vera | 29 jaar | 5 ster
  "Ik heb zelf ADHD en daardoor is het voor mij best wel lastig om in slaap te vallen. Ik had daarom besloten om een verzwaringsdeken te kopen. Het eerste verzwaringsdeken dat ik had besteld voelde niet goed aan en daarom had ik deze teruggestuurd. Na het lezen van de reviews had ik besloten om het Nevali verzwaringsdeken te kopen. Ik kan je zeggen dat ik als ADHDER veel dieper slaap en met veel meer energie wakker wordt. Ik voel me veel meer uitgerust en daardoor kan ik mezelf ook veel beter concenteren. Al met al ben ik dus erg blij dat ik het verzwaringsdeken heb gekocht."

  Jaap | 48 jaar | 4,5 ster
  Ik gebruik dit verzwaringsdeken sinds enkele weken en ik ben er echt blij mee. Snachts wordt ik veel minder vaak wakker als voorheen. Daarnaast heeft het deken een mooie vormgeving en past het ook goed in het design van mijn slaapkamer. 

  Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een zwaartedeken

  Wanneer je dagelijks gebruik maakt van een zwaarte deken heeft dat vele mentale en lichamelijke gezondheidsvoordelen.

  Deken voor een kind

  Dieper slapen

  Door de druk van het Nevali verzwaringsdeken voelt het net aan alsof je wordt geknuffeld. Het zorgt voor een veilig en ontspannend gevoel.

  Daarnaast wordt door de druk van het deken de zenuwpunten van het zenuwstelsel geprikkeld. De hersenen merken dit ook op en als reactie hierop gaan ze melatonine hormonen aanmaken. Het is het hormoon wat je slaperig maakt en tot rust brengt. Daarnaast zorgt dit hormoon erook voor dat stress hormonen zoals cortisol afnemen.

  Door de aanmaak van de melatonine hormonen krijg je het gevoel alsof je geknuffeld wordt en daardoor slaap je veel beter en dieper.

  Afname van stress

  Wanneer je onder een verzwaringsdeken ligt helpt dit ook erg goed tegen stress. Door een betere nachtrust slaap je veel dieper. Een goede nachtrust is van vitaal belangrijk om je opgewekt te voelen en het zorgt ervoor dat mensen zich minder gespannen voelen.

  Zoals ik al eerder aangaf maken de hersenen endorfine en melatonine hormonen wanneer je onder dit deken ligt. Deze hormonen creëren een opgewekt gevoel en geven mentale rust. Daarnaast zorgen deze hormonen ervoor dat stress hormonen zoals cortisol afnemen. Wanneer je dus dagelijks onder een verzwaringsdeken ligt kan het zeker helpen bij het verminderen van stress.

  Het verbeterd het concentratie vermogen vooral bij mensen met ADHD

  Mensen met ADHD en ADD hebben ook veel baat bij een verzwaringsdeken. Vaak hebben mensen met deze klachten last van slaapproblemen. Zij vallen vooral minder gemakkelijk in slaap vallen. Vooral kinderen met ADHD ondervinden dit.

  Een verzwaringsdeken kan helpen bij het stimuleren van een diepere nachtrust. Door de druk van het deken voelt het voor een kindje net aan alsof ze een knuffel krijgen. Het geeft een gevoel van veiligheid. Daarnaast worden de zenuwpunten van het lichaam geprikkeld en dat zorgt er in combinatie met de aanmaak van melatonine en endorfine hormonen voor dat het zenuwstelsel tot rust komt.

  Door de betere nachtrust kunnen mensen met ADHD zich beter concentreren. Op die manier helpt het verzwaringsdeken dus bij het verbeteren van de concentratie.

  Scroll naar top