Review over de Netspa Python

Netspa python review

Zit je over er te denken om de Netspa Python te kopen? Lees dan eerst deze uitgebreide review voordat je een definitieve aankoop beslissing maakt. In deze review over de Netspa Python kom je alles te weten over deze opblaasbare jacuzzi. Wij gaan in op alle belangrijke kenmerken van deze opblaasbare spa. Daarnaast geven wij ook handige tips over het onderhoud en over hoe je stroomkosten kan besparen. Hieronder een samenvatting van de unieke kenmerken van dit bubbelbad en de voordelen en nadelen. Wij wensen je veel plezier met het lezen van deze review.

Biedt ruimte tot zes personen 

De Netspa Python is binnen 15 minuten opgeblazen 

De watertemperatuur is tot 42 graden in te stellen. 

Het geeft een heerlijke bubbelmassage dankzij de 131 airjets. 

Extra comfortabel dankzij de rechthoekige vorm

Wordt geleved met een bacti filter dat 98% van de bacterien voorkomt. 

Prachtige luxe uitstraling 

Netspa python is een opblaasbare jacuzzi voor zes personen

Stel je jezelf al voor dat je tijdens een warme zomeravond heerlijk aan het genieten van een opblaasbare jacuzzi samen met je vrienden? Met de Netspa Python is het mogelijk want deze biedt ruimte voor maximaal vijf personen. Geniet dus samen met je vrienden en familie van een heerlijk warm bubbelbad in de tuin.r

Het beschikt over 131 bubbeljets

Wanneer je in de jacuzzi zit kan je heerlijk genieten van een bubbelmassage. De Net Spa Python heeft namelijk 131 verschillende airtjes die een heerlijke ontspannende bubbelmassage produceren. Op dit vlak onderscheid deze jacuzzi zich ook in deze prijscategorie van andere modellen. De meeste beschikken namelijk over minder dan 100 airjets.

Het is een groot voordeel dat de Net Spa Python over 131 airjets beschikt want het betekend dat je lichaam veel beter wordt gemasseerd. De opblaasbare maakt simpelweg meer bubbels aan en dat zorgt voor een betere massage ervaring.

Een ander uniek punt van de Net Spa Python is dat je ook de hoeveelheid bubbels kan instellen. Wil je genieten van een minder krachtige bubbelmassage? Bij deze opblaasbare whirlpool heb je de keuze uit twee verschillende intensiteit standen.

bubbelmassage

Instelbare temperatuur tot 42 graden

In tegenstelling tot andere opblaasbare bubbelbaden onderscheid de Net Spa Python zich op het vlak van de instelbare temperatuur. De Netspa python kan je namelijk tot 42 graden instellen en dat is echt uniek. Het water van voelt met 42 graden heerlijk warm aan. Vooral voor mensen die houden van lekker warm water is dit echt een toegevoegde waarde. De meeste opblaasbare jacuzzi's beperken zich tot maximum temperaturen van 38 tot 40 graden. Deze twee graden verschil maakt wel degelijk echt een verschil uit.

In de jacuzzi zit een verwarmingssysteem geïntegreerd die ervoor zorgt dat het water zo snel mogelijk wordt opgewarmd. Afhankelijk van hoe koud de buiten temperatuur is warmt het verwarmingssysteem het water op met 1,5 tot 2,5 graden. Het duurt ongeveer tot 24 uur om het water helemaal op te warmen naar de maximum temperatuur.

De vorm en de afmetingen van de Net Spa Python

Wat de Net Spa Python uniek maakt vergeleken met andere opblaasbare bubbelbaden is de vorm. De meeeste hebben namelijke een ronde vorm. De Net Spa Python heeft juist een achthoekige vorm. Het grote voordeel daarvan is dat je veel comfortabeler kan zitten en ontspannen. Daarnaast is de Net Spa Python voorzien van femoryfoam waardoor het zitvlak heerlijk aanvoelt.

Zoals al eerder aangegeven is heeft deze opblaasbare jacuzzi een mooi groot formaat. Hieronder een overzicht van de afmetingen:

  • Breedte buitenmaat 188 cm |
  • Breedte binnenmaat 145 cm
  • Hoogte 70 cm
  • De ruimte die je nodig hebt voor in de tuin: 265 * 185 cm.
netspa-jacuzzi

Het uiterlijk van de Netspa Python

De Netspa Python heeft een prachtig design. Het is voorzien van een prachtige zwarte kunstlederen hoes en dat zorgt voor een extra luxe uitstraling. Naast het feit dat de kunstlederen hoes er extra chique uitziet werkt het ook als een extra isolatielaag. Voor u als potentiële koper heeft dat als voordeel dat het water door deze hoes langer warm blijft. Wanneer u de jacuzzi niet gebruikt dan neemt de temperatuur veel minder snel af. Het bespaard dus ook energiekosten.

Je zet deze opblaasbare spa snel op

Wat  zeer handig is aan de Netspa Python is dat deze wordt geleverd met een handige instructievideo. De Netspa kan je daardoor toch net even wat gemakkelijker opzetten. Een heldere instructievideo is toch gemakkelijker te begrijpen dan een handleiding. Natuurlijk wordt er ook een Nederlandse handleiding bijgeleverd.

Wat erg fijn is dat de Netspa opblaasbare jacuzzi in minder dan 20 minuten volledig is opgeblazen. De opblaasbare spa wordt opgeblazen door de sterke krachtige elektrische pomp die erbij wordt geleverd. De pomp zorgt ervoor dat de stof zeer snel wordt opgeblazen. Daarna kan je het water in de jacuzzi doen en kan de Netspa beginnen met het opwarmen van het water. Zoals aangeven duurt dit gemiddeld 15 tot 24 uur. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de buiten temperatuur.

Hoe gebruik je de Netspa Python? Is deze gebruiksvriendelijk?

Wij vinden dat de Netspa heel gebruiksvriendelijk is in gebruik. Op de opblaasbare jacuzzi bevindt zich een  geïntegreerde digitale display. Via dit bedieningspaneel kan je de opblaasbare spa helemaal instellen naar jouw wensen. Hierbij heb je de keuze uit drie verschillende mogelijkheden namelijk massage, filteren en opwarmen.

Enerigebesparing systeem

Water opwarmen

Via het bedieningspaneel kan je gemakkelijk het water opwarmen. Hierbij heb je de keuze om de temperatuur hoger of lager in te stellen. Zoals we reeds eerder heb aangegeven warmt de Netspa Python het water op met ongeveer 1,5 tot 2,5 graden. Hoe snel het gaat is sterk afhankelijk van de buiten temperatuur.

Bubbelmassage inschakelen of uitschakelen

Allereerst is het mogelijk om bijvoorbeeld de bubbelmassage uit of in te schakelen. Daarnaast kan je ook de hoeveelheid bubbels bepalen. Je hierbij de keuze uit twee verschillende standen.

Het water filteren

Via het bedieningspaneel kan je ook instellen dat het filtersyteem start met het filteren van het water. Wat erg handig is in de Netspa Python een Bacti stop filter is opgenomen. Het grote voordeel van deze filter is dat algen, schimmels, bacteriën uit het water filtert. Het effect is dat het water veel schoner blijft. Daarnaast is de filter een veel gemakkelijker schoon te houden en daardoor gaat de bacti stop filter eens stuk langer mee.

Accoires netspa

De prijs van de Netspa

De Netspa Python wordt voor een prijs van 799 euro als je voor de zes persoons jacuzzi kiest. Deze opblaasbare jacuzzi bevindt zich qua prijs dus in het midden segment. Qua uitstraling zal je echter denken dat deze in het luxere segment valt. De meeste opblaasbare bubbelbaden zien er qua design veel minder mooi uit. Daarnaast hebben de meeste uit deze prijsklasse ook geen rechthoekige vorm. Op deze punten onderscheid de Netspa Python zich duidelijk. Zoals eerder aangegeven zorgt de rechthoekige vorm voor extra stabiliteit en comfort.

Daarnaast is er ook een goedkopere versie van de Netspa Python met hetzelfde uiterlijk. Het enige verschil is dat deze Netspa jacuzzi geschikt is voor 5 personen in plaats van zes personen. Het goedkopere model wordt aangeboden voor een prijs van 549 euro. De goedkopere versie is dus een stuk goedkoper en zeer scherp geprijst. De meeste bubbelbaden in de goedkopere prijscategorie bieden ruimte voor vier personen. Daarnaast hebben deze ook niet zo'n mooie uitstraling.

Onderhoud van deze Netspa Jacuzzi

De Netspa Python is vrij gemakkelijk te onderhouden. Wat echter belangrijk is om de hoeveelheid chloor in de opblaasbare spa op peil te houden. Ons advies is om iedere twee week 30 tot 50 millimeter aan chloor toe te voegen. Check altijd de Ph waarde van de jacuzzi. Op die manier weet je beter hoeveel chloor je moet toevoegen. Het is belangrijk om regelmatig chloor toe te voegen. Het zorgt er namelijk voor dat kalk uit de opblaasbare spa wordt weggenomen. Daarnaast heeft het natuurlijk een gunstige invloed op de levensduur van de opblaasbare jacuzzi.

Nadelen van de Netspa pyhthon

Natuurlijk heeft de Netspa Python ook een aantal nadelen. Allereerst is deze opblaasbare spa helaas niet voorzien van een zoutwater systeem. Bij dit type systeem maakt de jacuzzi zelf natuurlijk chloor aan. Het grote voordeel is dat het veel minder onderhoudswerk kost. Daarnaast voelt het water beter ben aan op de huid en heb je veel minder snel last van irritaties. Bij de Netspa Python moet je wekelijks het chloor zelf bijvullen. Wat kan je echter ook verwachten van een opblaasbare jacuzzi die geprijsd is voor 799 euro (zes persoon) en 549 euro (5 persoon). Wanneer je een opblaasbare jacuzzi wilt kopen met een zoutwater systeem dan moet je bereid zijn om 1000 euro of meer uit te geven.

Een ander nadeel van de Netspa Python  is dat de bubbelmassage vrij veel geluid maakt. Vooral wanneer je in het bubbelbad zit merk je dit. Wanneer je er een paar meter vanaf staat is het geluid al een stuk minder hard. Wanneer je kinderen gebruik zouden maken van een opblaasbare jacuzzi dan maken zij veel meer geluid. Wanneer je opzoek bent naar een opblaasbare jacuzzi die wat minder geluid maakt dan raad ik je om is een keer de Lay Z Spa Havana te bekijken. Deze opblaasbare Spa maakt beduidend minder geluid.

Een ander nadeel van de Netspa Python is dat deze standaard niet wordt geleverd met een nekkussen. Wij vinden dit toch wel jammer omdat dit nog een stuk comfortabeler aanvoelt. Gelukkig kan je altijd een paar nekkussens erbij kopen. Ons advies is om dit zeker te doen. Het zorgt voor nog meer ontspanning en juist dat wil je bereiken als je een in jacuzzi zit. Nekkussens zijn gelukkig ook niet zo duur en gemiddeld betaal je ongeveer 20 tot 35 euro voor zo'n kussen.

Hoe kosten besparen op het energiegebruik van een opblaasbare jacuzzi?

Natuurlijk weet je dat een opblaasbare jacuzzi niet goedkoop is qua energiekosten. Het kost veel energie om het water op te warmen. Het is daarom zo belangrijk dat de jacuzzi goed geisoleerd is zodat de temperatuur veel minder snel afneemt in het geval je deze niet gebruikt. Hieronder een aantal tips hoe je energiekosten met de Netspa Python:

Afdekzeil van de netspa

Plaats het afdekzeil over de jacuzzi

Nadat je de opblaasbare spa hebt gebruikt is het altijd belangrijk om het afdekzeil over de Netspa Python te doen. Het zorgt er namelijk voor dat het water veel minder snel afkoelt. Wanneer je de volgende dag weer in de opblaasbare spa wilt zul je merken dat het veel minder tijd kost om het water weer op temperatuur te krijgen. Een ander groot voordeel is natuurlijk dat er geen insecteren en bladeren in het bad terecht komen.

Grondzeil

Wanneer je de Netspa Python opzet is het altijd belangrijk om  het grondzeil onder de jacuzzi te plaatsen. Het zorgt er namelijk voor dat de jacuzzi vanuit de onderkant ook minder warmte verliest en goed geisoleerd blijft.

Gebruik de jacuzzi van de lente tot de nazomer

Wanneer je de jacuzzi gebruikt van eind April tot begin Oktober dan zijn de stroomkosten een stuk lager. Het heeft met name met de buiten temperatuur te maken. Wanneer het buiten een stuk warmer is dan is de watertemperatuur ook een stuk hoger. Het kost dus veel minder tijd om de jacuzzi op te warmen naar bijvoorbeeld 38 graden. In deze periode geef je gemiddeld tussen de 300 en 400 euro uit aan energiekosten. We gaan hierbij uit van een gemiddeld gebruik. Het wil zeggen dat je de jacuzzi gemiddeld 2 tot 3 keer per  week gebruikt.  

In de winter is het buiten veel kouder en dus ook de temperatuur van het water. Het kost daarom veel meer energie om de jacuzzi op te warmen. Daarnaast zijn de materialen van de Netspa Python niet gemaakt voor temperaturen van onder de 5 graden. De Netspa Python beschikt daarnaast niet over een anti vriesbeveiliging. Bij dit systeem begint het automatisch met opwarmen als de temperatuur onder de 5 graden komt.

Wanneer je dus echt kosten wilt besparen dan raad ik je aan om de jacuzzi niet te gebruiken in de winter.  Je bespaard dan al snel 500 euro aan extra stroomkosten. Zoals eerder aangegeven is deze opblaasbare spa hier helemaal niet geschikt voor. Voor meer informatie over opblaasbare bubbelbaden die geschikt zijn voor het gebruik in de winter raad ik je aan om deze pagina te lezen.

Wanneer je toch graag de Netspa Python wilt gebruiken in de winter dan raad ik je aan om deze binnen te plaatsen. Wanneer je deze binnen gaat gebruiken dan is het altijd belangrijk om alle ramen open te doen. Het voorkomt namelijk veel vocht in de kamer.

Opzetten van de Lay Z Spa Havana
afvoerklep

Conclusie: wat vinden wij van de Netspa Python

Wij raden de Netspa Python als je opzoek bent naar een jacuzzi die zeer comfortabel is maar ook een chicique uiterlijk heeft.  De Netspa Python heeft een prachtige luxe uitstraling waardoor deze zeker ook mooi staat in uw tuin. Daarnaast zit je veel fijner in deze jacuzzi dankzij de hoekvorm.

Deze jacuzzi is ook ideaal geschikt als je samen met je familie wilt genieten. De Netspa Python is namelijk geschikt tot 5 personen. De duurdere versie biedt zelfs ruimte tot zes personen. Wij willen er ook even bij vermelden dat dit ook het enige verschil is tussen beide versies.

Wat ook erg fijn is dat deze Netspa jacuzzi is uitgerust met 131 massage airjets. Doordat deze over zoveel airjets beschikt zal iedereen die in het bubbelbad zit de massagestralen goed voelen.  Daarnaast kan je ook het aantal bubbels lager instellen. Hierbij heb je de keuze uit twee verschillende standen.

Een nadeel van deze jacuzzi vinden wij is dat de bubbelmassage vrij veel geluid maakt. Op een aantal meter afstand hoor je dat eigenlijk niet goed maar in de jacuzzi wel. Daarnaast vinden wij het jammer dat deze niet is geleverd met een nekkussen. Je moet deze er dus zelf bij kopen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top