Moss massage gun review

Moss massage gun review

Ken je dat gevoel dat je na het sporten thuiskomt en je hebt hevige spierpijn? De spierpijn kan je soms tot wel enkele dagen voelen. Steeds meer mensen maken daarom gebruik van massage guns om sneller van de spierpijn af te komen. Een zeer populaire massage pistool is de Moss massage gun. De reden waarom deze massage gun zo populair is omdat deze een stuk goedkoper is als andere massage pistolen. De Moss massage gun in bij bol.com te koop voor 35 euro en hiermee is het veel goedkoper dan andere modellen. De moss massage gun beschikt echter wel over de specificaties van duurdere massage pistolen.

Zelf heb ik de Moss massage gun voor mijn website ontspanthuis.nl de afgelopen weken uitgebreid getest. In deze review vertel ik je over mijn ervaringen met dit massage apparaat. Daarnaast ga ik in op de belangrijkste eigenschappen van dit product en wat de voordelen en nadelen ervan zijn. Ik wens je veel plezier met het lezen van deze review.

Specficaties van de Moss massage gun

Merk:Buyhes
Prijs 49 euro
Gewicht: 1.7 kilo
Opbergkoffer Ja
Type massage:Klopmassage / percussie
Aantal intensiteit standen:20 intensiteit standen
Aantal klopbewegingen per minuut:2200 tot 3200 percussie bewegingen
Aantal massagekopjes:6
Hoe lang gaat de batterij mee? 6 uur
Geluidsniveau:50 decibel

Wat zijn mijn ervaringen met de Moss massage gun

Mijn ervaringen met de Moss massage gun zijn redelijk goed. Ik heb de massage gun voor mijn website ontspanthuis.nl de afgelopen weken uitgebreid uit mogen testen. Ik kan je zeggen dat de massage vrij krachtig aanvoelt en juist dat is goed voor het losmaken van spierknopen.

Weinig geluid
Opvallend is ook dat de Moss massage gun heel erg stil is. Ik vindt dat zelf wel een voordeel want ik kan de massage gun in het bijzijn van anderen gebruiken zonder dat zij zich eraan gaan irriteren. Ik geniet zelf altijd graag van een massage als ik tv aan het kijken ben en mijn vriendin stoort zich niet aan het geluid van de massage.

Sterke batterij
Wat ik zelf fijn vindt aan de Moss massage gun is dat de batterij vrij lang mee gaat. Je kan het massage pistool voor ongeveer zes uur gebruiken met een volgeladen batterij. Op dit vlak onderscheid de massage gun zich duidelijk van andere concurrenten. De meeste gaan ongeveer 3 uur mee met een volgeladen batterij.

Nederlandse handleiding
Wat ik zelf ook wel fijn vindt is dat de handleiding in het Nederlands is. Vooral bij dit soort type apparaten kunnen er lastige technische en medische termen in staan. Het is dan toch wel zo fijn dat alles in het Nederlands wordt uitgelegd. Ik raad je aan om de handleiding goed door te lezen voordat je het massage apparaat gaat gebruiken. In de handleiding staan veel handige tips over hoe je de massage gun het beste kan gebruiken.

Hoe werkt de massage gun bij het verminderen van spierpijn?
Om te zien hoe goed de massage gun zijn werk doet heb ik deze met name uitgetest na een intensieve sportsessie. Ik heb dan het meeste last van spierpijn en ik kan in deze situatie het beste beoordelen hoe goed het apparaat werkt.

Ik kan je zeggen dat de massage gun zeker werkt bij het verminderen van de spierpijn. De krachtige percussie massage zorgt ervoor dat mijn triggerpoints goed worden losgemaakt. Wat ik wel een nadeel vindt is dat het vrij lastig is om de midden rug goed te masseren.

Bij de meeste andere massage guns is dit eigenlijk ook het geval. Wanneer je graag goed de middenrug wilt masseren dan moet je investeren in een veel duurder massage pistool zoals de Theragun want dit type heeft namelijk een verstelbare arm. Je kan ook kiezen voor een ander massage apparaat die beter in staat is om rugmassages te geven zoals het massagekussen.

Zes verschillende snelheidstanden

De Moss massage gun heeft de beschikking over zes verschillende intensiteit standen. Wanneer we dit vergelijken met andere massage pistolen dan is dit een stuk minder. De meeste massage pistolen beschikken namelijk over 20 intensiteit standen.

Zelf vindt ik niet echt een probleem dat de Moss massage gun maar 6 intensiteit standen heeft. Wanneer de massage gun bijvoorbeeld over 20 standen beschikt dan merk je helemaal niet dat je de intensiteit ophoogt als je naar een hogere stand gaat. Je moet dan de intensiteit met drie standen ophogen wil je het verschil echt duidelijk voelen.

Bij de Moss massage gun is dat dus niet niet het geval. Wanneer je de snelheid van de massage verlaagt of verhoogt dan merk je dit ook heel duidelijk.

De Moss massage gun geeft een sterke en krachtige massage. Het massage pistool kan tussen de 2200 en 3200 trillingen generen.

Uit mijn ervaring kan ik je zeggen dat de zwaarste stand echt heel krachtig aanvoelt. Ik gebruik zelf deze stand nooit omdat het gewoon niet fijn aanvoelt. In de meeste situaties selecteer ik stand 3 of 4. Doordat ik de massage gun intensief heb gebruikt weet ik dat deze stand voor mij de beste resultaten oplevert om de spieren snel te laten herstellen na een sporttraining.

Massagekopjes voor de Moss massage gun

Vier verschillende opzetkopjes

De Moss masssage gun wordt geleverd met vier verschillende opzetkopjes. We noemen het ook wel massage kopjes.
Elk opzetkopje is speciaal ontworpen om een specifiek lichaamsdeel of spiergroep te masseren. Voordat je begint met de massage moet je dus eerst bepalen welke opzetkopje je kiest en vervolgens plaats je deze op de massage gun.

Hieronder ga ik kort in op de verschillende massagekopjes die bij de Moss massage gun worden geleverd.

 • Ronde kop: het is de algemene kop die je eigenlijk kan gebruiken voor alle lichaamsdelen. Ik gebruik deze massage kop zelf het meeste.
 • Vork kop: deze kop is speciaal gemaakt om wervelkolom te masseren. Wanneer je last hebt van rugpijn dan kan je dus het beste de vork kop op de Moss massage gun plaatsen.
 • Kogel kop: deze kop is speciaal gemaakt om de spierknopen / triggerpoints te masseren. Het is dus bedoel om de diepe spierknopen los te maken. Wanneer je hevige spierpijn hebt dan raad ik je aan om deze massage kop op het apparaat te plaatsen.
 • Schop kop: deze kop is speciaal gemaakt om de armen en benen te masseren. Wanneer je deze kop gebruikt is het belangrijk om de gehele lengte van de spier te masseren dus van boven naar beneden.

Een mooie opbergkoffer

Bij het massage pistool krijg je er een mooie koffer bij. Ik kan je zeggen dat de koffer erg stevig aanvoelt. In de koffer kan je de massage gun en de bijbehorende accessoires veilig in opbergen. Je kan de Moss massage gun dus met een gerust hart veilig vervoeren.

Hoe gebruik je de Moss massage gun voor de eerste keer

Ik kan je zeggen dat de Moss massage gun gemakkelijk is om te gebruiken. Hieronder vindt je een stappenplan waarin ik chronologisch beschrijf van hoe je massage gun het beste voor de eerste keer kan gebruiken.

 1. Ik raad je aan om allereerst de handleiding goed door te lezen. Gelukkig is de handleiding in het Nederlands en dat leest toch een stukje makkelijker
 2. Zorg ervoor dat de batterij helemaal is volgeladen.
 3. Bepaal welke massage kopje je op de massage gun plaatst. Vervolgens plaats je de massage kop op het massage pistool. Check even goed of de massagekop goed vastzit.
 4. Vervolgens zet je de Moss massage gun aan.
 5. Plaats de massage gun op de spiergroepen die je wilt masseren. Het is belangrijk om geen druk te zetten want de massage voelt al krachtig genoeg aan. Maak langzame glijdende bewegingen over de spieren die je wilt masseren.
 6. Begin eerst met de laagste intensiteit stand. Je voert vervolgens de intensiteit op totdat je de juiste stand hebt gevonden.

Conclusie is de Moss massage gun het kopen waard?

De Moss massage gun is het zeker het kopen waard. Met name wanneer ik kijk naar de prijs en de functionaliteiten die je ervoor terugkrijgt dan is dit massage apparaat zeker het geld waard.

Voor een prijs van 35 euro is de Moss massage gun uniek ten opzichte van andere modellen. Geen enkele ander massage pistool uit deze prijsklasse beschikt over een batterij die tot zes uur meekan. Op dit vlak onderscheid Moss zich dus duidelijk.

Wanneer ik kijk naar de kwaliteit van de massage dan is deze is de te vergelijken met andere massage guns uit dezelfde prijscategorie.

Voordelen:

 • Erg stil
 • Krachtige massage
 • Vier massage kopjes
 • Inclusief opbergkoffer
 • Nederlandse handleiding
 • Sterke batterij die tot zes uur meegaat

Nadelen:

 • De middenrug is lastig te masseren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top