Medisana MC825 review

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen gratis retour
– Complete lichaamsmassage (rug, nek, zitvlak, taille, schouders en bovenbenen) 
– Massage in te stellen op een specifiek gebied.
– Inclusief afstandsbediening
– Vier intensiteit standen + infrarood warmte 

Medisana MC825 review

De Medisana MC 825 is het meest populaire massagekussen op de markt en dat is eigenlijk niet zo verwonderlijk. Het kussen is scherp geprijsd en het zit boordevol met functionaliteiten. De Medisana MC825 kan je bij coolblue.nl kopen voor 138 euro. Voor deze prijs krijg je een kussen die niet alleen je rug masseert maar ook je benen, taille, billen en nek masseert. Het masseert dus bijna je gehele lichaam en dit maakt het apparaat zo uniek in zijn prijsklasse. Zelfs de duurdere modellen bieden niet zo’n complete lichaamsmassage aan. Op dit vlak onderscheid de Medisana MC825 zich duidelijk van andere massagekussens.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  De verschillende functionaliteiten van de Medisana MC825

  Wanneer je deze pagina bekijkt op  je compuer of tablet zie je een vergelijkingstabel. In deze tabel vergelijken wij de Medisana MC825 met de Beurer MG147, Ecomed 9090E, Lifeproducts massagekussen. Zoals je ziet heeft de Medisana MC825 betere specificaties. Wanneer je deze pagina op de mobiel bekijkt zie je alleen de specificaties van de Medisana MC825.  Onder de tabel gaan wij dieper in op alle specificaties van de Medisana MC825.

  Medisana MC825

  Medisana MC 830

  Beurer MG147

  Algemene beoordeling

  De beste:
  Prijs kwaliteit verhouding

  Het beste:
  Voordelige kussen 

  Het beste:
  Compacte kussen

  Complete lichaamsmassage

  Ja

  Nee

  Nee

  Lichaamsdelen

  Bovenrug, onderrug, nek, zitvlak, taille, heupen, benen

  Bovenrug, onderrug

  Bovenrug, onderrug, nek, zitvlak, taille, heupen, benen, schouders, voeten

  Specifiek instellen op een lichaamsdeel?

  Ja

  Nee

  Nee

  Type massages?

  Acupressuur massage, Shiatsu massage, Vibratie massage

  Shiatsu massage

  Shiatsu massage

  Warmte functie

  Ja

  Ja

  Ja

  Intensiteit

  4 standen

  Nee

  2 standen

  Medisana MC825 (best getest)

  Beste prijs kwaliteit massagekussen 

  Lichaamsdelen:
  Bovenrug, onderrug, nek, zitvlak, taille, heupen, benen

  Type massages?
  Acupressuur massage, Shiatsu massage, Vibratie massage

  Type massages?
  Acupressuur massage, Shiatsu massage, Vibratie massage

  Specifiek instellen op een lichaamsdeel?

  Ja dat is mogelijk

  Warmte functie

  Ja dat is mogelijk

  Intensiteit instellen?

  4 standen 

  Verschillende massages van de medisana MC825 shiatsu apparaat

  De Medisana MC 825 kan drie verschillende soorten massages uitvoeren zoals:

  • Shiatsu massage: dit is een zeer bekende en traditionele Japanse massage. Het is een ruwere maar effectievere massage dan bijvoorbeeld de vibratiemassage. Bij een shiatsu massage worden namelijk de spieren in het diepere weefsel bereikt en gemasseerd. Bij een vibratie massage worden deze spieren niet bereikt. De shiatsu techniek heeft als doel om de energiecirculatie van het lichaam te bevorderen door het verbeteren van de bloedcirculatie. Een professionele masseur maakt drukkende en draaiende bewegingen met de vingertoppen en ellebogen op de pijnlijke delen van het lichaam. De Medisana shiatsu MC825 maakt behulp van de massagekoppen draaiende en op en neer gaande massagebewegingen. Op deze manier imiteert dit massagekussen de bewegingen van een professionele masseuse.
  • Acupressuur massage: is een ruwere massage die druk uitoefent op de belangrijkste spanningspunten in het lichaam.
  • Vibratiemassage: dit een zeer ontspannende en rustgevende massage. De Medisana MC825 maakt trillende en vibrerende bewegingen. Doordat de vibratiemassage een rustige massage is bereikt het de bovenste laag van het spierweefsel. Door een vibratiemassage worden je spieren minder gespannen en komen ze rust. Het effect hiervan is dat jezelf ook meer tot rust komt doordat er endorfine hormonen worden aangemaakt.
  • Verschillende massages tegelijkertijd: wat de Medisana MC825 uniek maakt ten opzichte van andere massagekusens is dat het apparaat verschillende massages tegelijkertijd kan uitvoeren.

  De massage van de Medisana MC825 kan je instellen op specifieke lichaamsdelen

  De massage van de Medisana MC 825 kan je instellen op verschillende delen van je rug. Het apparaat kan zich focussen op een massage die specifiek gericht is op je onderrug of bovenrug. Daarnaast kan het medisana shiatsu kussen je gehele rug masseren. Wat de Medisana MC825 eigenlijk ook zo uniek maakt is dat het complete lichaamsmassage kan geven. Het Medisana massagekussen masseert namelijk niet alleen je rug maar ook je schouders, nek, taille, zitvlak en bovenbenen. Op dit punt onderscheid de Medisana MC825 zich sterk van andere massagekussen want deze beperken zich vaak tot een rugmassage. Wanneer je echt goed je benen wilt masseren dan is dit niet het juiste apparaat. Ik verwijs je dan ook graag naar deze pagina waar ik de beste been massage apparaten behandel.

  Afstandsbediening van de Medisana MC 825

  Je kan het massagekussen bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. De afstandsbediening is gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken. Met de afstandsbediening heb je toegang tot alle functies van het massagekussen zoals bijvoorbeeld:

  • Aanpassen van de intensiteit
  • Instellen van het massage programma
  • Welk deel van het lichaam wordt gemasseerd.

  Infrarood warmte massage van de Medisana MC825 massagekussen

  De Medisana MC 825 beschikt ook over een verwarmde infrarood massage functie. Door een verwarmde massage ga je jezelf nog meer ontspannen voelen. Het effect is dat de warmte over je hele rug wordt verspreid waarbij de focus ligt op de belangrijk spiergroepen rondom de verwelkom. Voor mensen die last hebben van doorbloedingsproblemen kan een infrarood massage enorm helpen Het verbetert namelijk de bloedcirculatie doordat de bloeddoorstroming in je spieren wordt opgewekt. De infrarood lichten zitten over het gehele massagekussen verspreid en op deze manier wordt je gehele lichaam opgewarmd. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de koppen in te stellen op 1 specifiek lichaamsdeel. Op deze manier worden de pijnlijke delen effectiever gemasseerd.

  Oververhittingsbeveiliging van het Medisana massage kussen

  De Medisana MC 825 is voorzien van een oververhittingsbeveiliging. Bij hoge temperaturen wordt het kussen automatisch uitgeschakeld. De levensduur van het kussen wordt daardoor sterk verhoogd. Na 20 minuten schakelt het kussen automatisch uit. Deze functie beschermt het kussen tegen beschadigingen. Het bespaart ook energie wanneer je vergeet om het kussen uit te schakelen na een massage sessie. Wanneer je graag een langere massage wil dan 20 minuten dan adviseren we je om de Medisana MC825 voor een aantal minuten niet te gebruiken. Het massagekussen moet eerst namelijk even afkoelen (geldt voor alle kussens).

  Instellen van de intensiteit van het medisana shiatsu massagekussen

  De medisana mc 825 heeft drie verschillende soorten intensiteit standen. Voor jouw als gebruiker biedt dit een groot voordeel. Soms wil je bijvoorbeeld een heerlijke rustige massage en soms een intense diep weefsel massage. Dankzij de verschillende standen kan je de snelheid en de intensiteit snel en gemakkelijk instellen. Wij wij enorm handig vinden is dat je met de Medisana MC825 ook de intensiteit per lichaamsdeel kan instellen.

  Nek massage van de Medisana MC825

  Een groot voordeel van dit massage apparaat is dat de hoogte van de nek massage zelf in te stellen is. De nekmassage is daardoor ook geschikt voor iedereen. Doordat je de hoogte kan instellen worden alle spieren van de nek optimaal optimaal gemasseerd.

  Je kan dit massage apparaat gebruiken in de auto

  Wat een ander voordeel is dat de Medisana MC825 wordt geleverd met een auto adapter. Dankzij de adapter kan je het massagekussen in de auto gebruiken. Geniet nu voortaan heerlijk van een massage in de auto. Voor meer informatie hierover kan je ook dit artikel bekijken wat gaat over massagekussens en massagestoelen voor in de auto.

  Gemakkelijk te wassen

  Het massagekussen van Medisana wordt geleverd met een afneembare hoes. Het kussen kan je dus super schoon houden en voelt altijd altijd lekker fris aan. Wanneer je het kussen wil wassen haal je de hoes er vanaf en stel je de wasmachine in op 40 graden.

  Garantie en niet goed geld terug garantie op dit Medisana massagekussen

  Bij Coolblue.nl en bol.com wordt de Medisana MC 825 geleverd met een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Als je het kussen om wat voor reden niet bevalt kan je het apparaat terugsturen. Wanneer het product in perfecte staat is wordt het geld teruggestort op jouw rekening. De Medisana MC 825 wordt geleverd met 3 jaar garantie. Als je apparaat binnen drie jaar kapot gaat zal de fabrikant u een nieuw vervangend apparaat toesturen indien het om een fabrieksfout gaat.

  Voor wie raden wij de Medisana MC825 aan?

  Eigenlijk raden wij de Medisana MC825 aan iedereen aan die is op zoek is naar een massagekussen die een complete lichaamsmassage kangeven. Het is één van de weinige elektrische massagekussens die naast de rug ook de taille, bovenbenen, schouders en nek masseert. Daarnaast bevelen wij dit product aan voor mensen die niet honderden euro's per jaar willen uitgeven aan een massagesalon. Geniet nu thuis van een heerlijke ontspannende massage met de Medisana MC825.

  Conclusie en de voordelen + nadelen

  De Medisana MC 825 is een zeer veelzijdig massagekussen die boordevol functionaliteiten zit. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening is de MC 825 erg makkelijk in gebruik. Onze ervaring is dat het apparaat heerlijke massages geeft die je volledig tot rust laten komen. Wat wij een groot voordeel vinden is dat het apparaat naast de rug ook de taille, boven benen, nek en schouders masseert. Een massage voelt daardoor zeer compleet aan waardoor het lichaam veel meer tot rust komt. Het nadeel is dat de Shiatsu massage iets te hard aan kan voelen. De Medisana MC 825 is al met een zeer goed kussen die voor een scherpe prijs wordt aangeboden.

  Het massagekussen van Medisana masseert naast de rug ook de nek, taille, zitvlak en je benen. Op dit vlak onderscheid de Medisana MC 825 zich sterk van andere aanbieders. De meeste kussen masseren alleen de rug.

  Inclusief afstandsbediening.

  Het massagetoestel kan ingesteld worden op specifieke gebieden zoals bijvoorbeeld je onderrug en bovenrug.

  Het apparaat is zeer veelzijdig omdat het drie verschillende massage programma's aanbiedt zoals de shiatsu, vibratie en acupressuur massage.

  Het massagetoestel heeft vier verschillende intensiteit standen.

  De Medisana MC 825 beschikt over een warmte infrarood functie en dit kan vooral heerlijk en ontspannend werken in de koude wintermaanden. Daarnaast bevorderd het de bloedcirculatie.

  Het apparaat wordt geleverd met een hoes waardoor je het gemakkelijk kan wassen.

  De Medisana MC 825 is te koop voor 138 euro en dit is echt een koopje wanneer je kijkt naar alle functionaliteiten die in dit toestel zijn verwerkt.

  Door het grote massage oppervlak is het massagekussen vrij groot waardoor deze niet zo compact is. Wanneer je opzoek bent naar een compact massagekussen dan raden wij de Beurer MG147 aan.

  Het massage apparaat schakelt zichzelf niet automatisch uit.

  Scroll naar top