Medisana MC 830 shiatsu review

– Zeer effectief bij rugpijn en spierpijn
– Verhoogt de bloedscirculatie
– Het geeft een heerlijke shiatsu massage
– Voorzien van drie intensiteit standen.

Zit je er over te denken om de Medisana MC 830 massagekussen te kopen? Lees dan eerst deze review. In deze review vertel ik je over mijn ervaringen met de Medisana MC 830 shiatsu. Ik ga hierbij uitgebreid in op de specificaties van dit massage apparaat. Daarnaast vertel ik je ook meer over de voordelen en nadelen van de Medisana MC 830. Ik hoop dat je na het lezen van deze review een goed beeld hebt gekregen van dit massage apparaat. Ik wens je veel plezier met het lezen van dit artikel.

1. Overzicht van de voordelen en nadelen van de Medisana MC 830 shiatsu 

Hieronder vindt je een overzicht van de belangrijkste voordelen en nadelen van de Gymform Leg Action. 

Het massagekussen beschikt over 3 verschillende intensiteit standen

De Medisana MC830 is gebruiksvriendelijk in gebruik dankzij de bijgeleverde afstandsbediening.

Het masseert de bovenrug, middenrug, onderrug en het zitvlak.

De massage voelt nog comfortabeler omdat massagekoppen van gel gemaakt zijn. 

Je kan instellen welk lichaamsdeel gemasseerd moet worden.

Het beschikt over een heerlijke infrarood warmte functie. 

Helaas masseert het niet je nek en schouders. Wil je dit wel kies dan voor de Medisana MC825. 

2. Hoe onderscheid de Medisana MC830 zich van andere massagekussens?

De Medisana MC830 is een zeer voordelig massagekussen. Het Medisana massage apparaat is bij bol.com te koop voor een prijs van 69 euro. Wanneer we kijken naar de specificaties van de Medisana MC830 dan onderscheid het zich duidelijk van andere massagekussens uit dezelfde prijsklasse. Hieronder ga ik in op welke punten het zich onderscheid. 

2.1 Je kan instellen welke lichaamsdelen je wilt masseren

Wil je graag alleen dat je bovenrug wordt gemasseerd? Met de Medisana MC830 is het mogelijk. Op dit vlak onderscheid het zich duidelijk van andere massagekussens. De meeste modellen masseren je gehele rug. Je kan dus niet instellen dat het toestel een specifiek lichaamsgebied masseert. 

Bij de Medisana MC830 is dit wel mogelijk en je hebt drie verschillende zones waaruit je kan kiezen namelijk de onderrug, bovenrug en zitvlak massage. Natuurlijk kan je ook voor een volledige rugmassage kiezen. Het maakt de Medisana MC830 uniek ten opzichte van andere massagekussens uit dezelfde prijscategorie.

MC 830 afstandsbediening

2.2 Het wordt geleverd met een afstandsbediening

Ook op het gebied van het gebruikersgemak is de Medisana MC 830 shiatsu uniek ten opzichte van andere massage apparaten uit dezelfde prijscategorie. De MC830 van Medisana wordt namelijk geleverd met een afstandsbediening. Met behulp van de afstandsbediening is het massage apparaat veel gebruiksvriendelijker in gebruik. 

Dankzij de afstandsbediening stel je veel gemakkelijker de intensiteit, het massage programma en de infrarood warmte functie in.  

2.3 De Medisana MC830 geeft een shiatsu en vibratie massage

Heb je last van hevige spierpijn en stress? De Medisana MC 830 geeft de meest effectieve massage tegen spierpijn namelijk de shiatsu massage. Het is een krachtige massage die zowel de spieren in bovenste en diepere weefsel masseert. Dankzij de shiatsu massage worden vastzittende spieren losgemaakt en worden spierknopen verwijderd. Door de shiatsu massage gaan de spieren zich ontspannen en daardoor neemt de spierpijn sterk af. 

Naast de shiatsu massage geeft de Medisana MC830 een vibratie massage. De trillingsmassage wordt gegeven in het zitvlak van het massage apparaat. Door de trillende bewegingen worden de spieren in de taille en de billen ook goed gemasseerd.

Shiatsu massage met de mc 830

3. Stel de intensiteit van de massage behandeling in 

Wat ook fijn is je bij de Medisana MC830 de intensiteit van kan instellen. De intensiteit pas je snel en gemakkelijk aan met de afstandsbediening. Hierbij heb je de keuze uit drie verschillende snelheidsstanden. Wanneer je last hebt van hevige spierpijn dan raden wij je aan om een hogere intensiteit in te stellen. Het doet misschien wel een beetje pijn maar het zorgt ervoor dat de spieren ook echt goed worden losgemaakt.

Medisana MC 830 shiatsu review

4. De infrarood warmte functie op de Medisana MC 830 shiatsu 

Wil je tijdens de massage echt volledig ontspannen? Mijn advies is dan om de infrarood warmte functie te activeren met de afstandsbediening. Wanneer je deze functie activiteert dan verspreidt de warmte over je gehele rug en zitvlak. Het zorgt voor nog meer ontspanning en het helpt erg goed tegen stress.

Dankzij de warmte worden je spieren namelijk nog sneller losgemaakt. Daarnaast maakt je lichaam sneller endorfine hormonen aan. We noemen het ook wel het gelukshormoon. Door de aanmaak van de endorfine hormonen wordt je rustiger en kom je sneller tot rust. Een tip die ik je kan geven is om tijdens de massage te mediteren. Het werkt echt super ontspannend.

5. Ervaringen en reviews van mensen die de Medisana MC830 gekocht hebben:

Hieronder een overzicht van mensen die de Medisana MC 830 gekocht hebben bij bol.com en een review hebben geschreven waarin zij hun ervaringen delen:

Vera | 52 jaar | 4,5 ster
"Na een lange dag werken kom ik met deze massage stoel echt volledig tot rust! Wat ik erg fijn vind is dat dit massage apparaat ook de spieren heerlijk warm maakt dankzij de infrarood warmte. Voor mij werkt de Medisana MC830 heel erg goed tegen rugpijn. Wat ik een nadeel vind is dat trillingsmassage wat krachtiger had gemogen."

Inge  | 39 jaar | 5 ster 
Ik heb dit massage apparaat gegeven als een kerstcadeau voor een vriendin van mij. Mijn vriendin en haar gezin zijn er echt super blij mee en ze gebruiken het dagelijks. Wat ze erg fijn vinden is dat massagekoppen niet te hard aanvoelen en de warmte functie zorgt voor extra ontspanning.

Remco | 62 jaar | 4,5 ster 
Wat is de Medisana MC 830 een fijne massagestoel. Ik gebruik dit massage apparaat altijd voor het slapen gaan en het helpt mij om rustig in slaap te vallen. Het geeft echt een heerlijke massage en ik slaap er veel beter door!

Scroll naar top