Infrarood warmte functie van de Medisana MC826

Review van de Medisana MC 826

Uren stilzitten achter een bureau, een lange autorit of een hectische dag eisen hun tol. Het Medisana MC 826 shiatsu massagekussen is speciaal ontworpen om je na een drukke dag helemaal te helpen ontspannen. De Medisana MC826 is uniek ten opzichte van andere massage apparaten omdat het apparaat vier verschillende soorten massages geeft namelijk de shiatsu, vibratie, acupressuur en klopmassage.

Wat de Medisana ook uniek maakt is dat het apparaat een complete massage geeft voor het bovenlichaam. In deze review over de Medisana MC826 gaan we in op alle unieke eigenschappen van dit massage apparaat. We gaan ook uitgebreid in op de de nadelen en voordelen van dit apparaat. 

Medisana MC826 review

Unieke voordelen van de Medisana MC 826

Het biedt vier schillende massages aan namelijk een shiatsu, klopmassage, vibratie en acupressuur massage.
De Medisana MC 826 masseert je rug, schouders, nek, billen, taille en bovenbenen.
Tijdens de massage kan je jouw spieren nog beter losmaken door de infrarood warmte te activeren.
Het nek en schoudergedeelte is in hoogte verstelbaar.
Pas de instellingen snel en gemakkelijk aan met de afstandsbediening.
Drie verschillende intensiteit standen
Drie instelbare lichaamszones en je hebt hierbij de keuze uit, onderrug, bovenrug en nek + schouders.

2. Ervaringen van mensen en de prijs van de Medisana MC826

Wanneer we de ervaringen van mensen lezen op bol.com en amazon.nl kunnen we concluderen dat dit Medisana massagekussen van hoge kwaliteit is. De meeste mensen zijn vooral te spreken over het feit dat de Medisana MC826 eigenlijk je gehele bovenlichaam masseert. Door de shiatsu massage en de klopmassage is dit apparaat vooral voor mensen die opzoek zijn naar een massage apparaat die een krachtigere massage geeft die ook de dieper gelegen spieren in het diepere weefsel losmaakt. Mensen geven in de reviews aan dat de Medisana MC826 vooral zeer effectief werkt tegen rugpijn en nekpijn.
Juist doordat de Medisana MC826 krachtiger is als andere massage toestellen is de MC826 juist zo effectief bij het verhelpen van het verminderen van rugpijn.

Wanneer we naar de prijs kijken van de Medisana MC 826 dan bevindt dit massagekussen zich in de hogere prijscategorie in vergelijking tot andere modellen. De Medisana MC 826 wordt bij bol.com verkocht voor een prijs van 150 euro. De Medisana MC826 is met deze prijs gemiddeld 30 euro duurder dan andere massagekussens. De Medisana MC826 onderscheid zich echter op een aantal punten belangrijke punten waardoor de massage kwaliteit beter is. Hieronder een overzicht van de functionaliteiten waarop de Medisana MC826 zich onderscheid:

 • De Medisana MC 826 kaneen shiatsu en accupressuur massage op hetzelfde moment geven. De combinatie tussen beide massages is uniek en daardoor worden de spieren op een veel doeltreffendere manier gemasseerd. De massage is krachtiger waardoor ook de dieper gelegen spieren effectief worden bereikt en daarom is dit apparaat zo effectief in het verminderen van rugpijn, nek en schouderpijn.
 • De Medisana MC826 masseert je hele bovenlichaam dus de rug, zitvlak, taille, bovenbenen, nek en schouders. Op dit vlak onderscheid de Medisana MC826 zich ook duidelijk omdat de meeste massagekussens zich beperken tot alleen het masseren van de rug.
 • Je hebt drie instelbare lichaamszones en je kan er dus voor kiezen om 1 lichaamsdeel tegelijkertijd te masseren.

Voor meer informatie over massagekussen verwijzen we je ook graag naar deze pagina waarin we ingaan op de beste massagekussens van dit moment.

3. Wat zijn de unieke kenmerken van de Medisana MC 826 

In dit deel van de review, gaan we het hebben over de unieke kenmerken van het Medisana MC826 shiatsu massagekussen. Per kenmerk beschrijven we volledig wat het inhoud en wat het voordeel voor jouw is. Op die manier weet je of deze functionaliteit voor jouw belangrijk is. Op die manier kan je zelf ook beter bepalen of de Medisana MC826 bij jouw past.

3.1 Drie verschillende soorten massages: shiatsu, vibratie en accupressuur massage

Het Medisana MC826 shiatsu massagekussen heeft vier verschillende soorten massages. Je kunt kiezen tussen een shiatsu massage, een vibratie massage, klopmassage of een accupressuur massage. Hieronder gaan we in op deze masssages en we vertellen je in welke situatie je een bepaalde massage gebruikt.

Medisana MC826 shiatsu massage:

De Medisana MC 826 geeft een effectieve shiatsu massage met behulp van massagekoppen. De vier massagekoppen zijn gemaakt van zacht materiaal waardoor je kunt ontspannen en genieten van de shiatsu massage. De massagekoppen maken het mogelijk de verschillende drukpunten en spieren van het lichaam doeltreffend te masseren. De massagekoppen zitten in de bovenkant en onderkant van het massagekussen. De vier massagekoppen helpen je de nek, schouders, bovenbenen en de rug te behandelen. Wil je meer informatie over rugmassage bekijk dan ook eens dit artikel waarin we ingaan op de beste rugmassage apparaten van dit moment.

De shiatsu massage is krachtiger dan andere massages, maar het voordeel is dat je een diepe en gerichte massage krijgt die ook de spieren in het diepere weefsel masseert. Je kunt het Medisana nek en schouder massagekussen ook gebruiken om de pijn in je rug en nek te verlichten. Deze vorm van massage is bij uitstek geschikt voor mensen met een stijve nek of rugpijn.

De shiatsu massage is geschikt in deze gezondheidssituaties:

 • Pijn in de nek
 • Rugpijn
 • Chronische pijn
 • Sportblessures
 • Ischias
 • Vermoeidheid
 • Stress

Klopmassage:

De Medisana MC 826 kan ook een klopmassage geven. De klopmassage is een behandeling die zich met name richt op de spieren in het diepere weefsel. De massagekoppen maken tikkende / kloppende bewegingen en dat zorgt ervoor dat de spieren intensief en effectief worden gemasseerd. De klopmassage wordt in de meeste gevallen gegeven in combinatie met de shiatsu massage. Just de combinatie tussen beide massages is zo effectief omdat spierknopen worden losgemaakt en spierpijn sterk wordt verminderd. Op dit vlak onderscheid de Medisana MC826 zich ook sterk omdat andere massage apparaten geen combinatie bieden tussen het geven van een klopmassage en shiatsu massage.

Vibratie massage 

De Medisana MC 826 geeft ook een vibratiemassage. Kies voor deze massage als je je wilt ontspannen. De massage is minder sterk als de shiatsu massage. De vibratiemassage is ideaal om te ontspannen en stress te verlichten.

Een vibratiemassage werkt door trillingen naar je lichaam te sturen. De trillingen worden door het oppervlak van het massagekussen gestuurd. De trillingen worden in golven gezonden en helpen de spieren te ontspannen en de bloedsomloop te stimuleren.

De vibratiemassage is geschikt bij deze gezondheidssituaties:

 • Stress
 • Ontspanning
 • Zachte massage
 • Verbetering van een betere slaap

Accupressuur massage 

De Medisana MC 826 biedt ook een acupressuur massage. Acupressuur is een massagevorm die de energiepunten op het lichaam stimuleert om stress en spanning los te laten. De Medisana MC826 geeft een acupressuur massage door de drukpunten van het lichaam te stimuleren.

Door het stimuleren van de drukpunten wordt het energiesysteem in het lichaam weer in balans gebracht. Het betekend dat het lichaam beter in staat is om afvalstoffen effectiever uit het lichaam te verwijderen. Daarnaast zul je merken dat het lichaam op zowel mentaal als fysiek vlak meer in balans wordt gebracht. Juist daarom werkt een acupressuur massage zo effectief om stress te verminderen en geestelijke stabiliteit te stimuleren.

3.2 Instelbare massagezones: onderrug, bovenrug, nek, schouders

Wat de Medisana MC826 ook uniek maakt ten opzichte van andere massagekussens is dat het het beschikt over drie verschillende massages zones. Je kan ervoor kiezen om één specifieke zone te masseren maar het is natuurlijk ook mogelijk om alle zones tegelijkertijd te activeren. Hieronder een opsomming van de verschillende zones:

 • De onderrugzone is bedoeld om de onderrugspieren te masseren. Het is natuurlijk vooral effectief bij lage rugpijn. Wanneer je deze zone activeert worden daarnaast ook de taille en de billen gemasseerd.
 • De bovenrugzone is bedoeld om de spieren van de bovenrug te masseren en is dus met name handig als je last hebt van pijn hebt in de bovenrug.
 • De nek en schouderzone is het beste als je last hebt van pijn in dit gedeelte van het lichaam. Daarnaast bevindt zich in dit deel van het lichaam ook vaak veel stress. We adviseren je om deze zone te activeren als je last hebt van stress.

De drie zones helpen je de verschillende spiergroepen in het lichaam doelgericht te masseren.

Met de afstandsbediening kun je de intensiteit van de druk in de zones regelen. De druk kan verhoogd worden als je voor een specifieke spiergroep de dieper gelegen spieren wilt masseren. Je kan ervoor kiezen om de massage in te stellen op 1 zone maar het is natuurlijk ook mogelijk dat het apparaat alle lichaamsdelen masseert. Het hangt er maar net vanaf wat je wensen precies zijn.

Infrarood warmte functie van de Medisana MC826

3.3 De Medisana MC 826 heeft een infrarood warmte functie

Het Medisana MC826 shiatsu massagekussen heeft een infrarood warmtefunctie. Deze functie maakt het mogelijk het massagekussen te verwarmen. De infrarood warmtefunctie is ideaal om te ontspannen en pijn te verlichten. De infrarood warmte van de Medisana MC826 werkt door het verzenden van infrarood stralen naar het massagekussen. De infrarode stralen verwarmen het massagekussen en de warmte gaat helemaal tot de spieren in het diepere weefsel.

De infrarood warmtefunctie is handig in de winter. Hij wordt gebruikt om het oppervlak van het massagekussen te verwarmen en de verschillende spieren gericht aan te pakken.

Met de afstandsbediening schakel je de infrarood warmtefunctie in. De afstandsbediening wordt gebruikt om de warmte aan en uit te zetten. Met de afstandsbediening kun je de warmte-intensiteit instellen. Het grote voordeel is dat je de massage nog meer aan jouw specifieke wensen kan aanpassen. Daarnaast is de massage nog effectiever. In sommige gevallen wil je graag dat de infrarood massage nog wat warmer aanvoelt want daardoor worden de spieren nog beter losgemaakt. Het hangt maar net van de specifieke situatie af.

3.4 De hoogte van het nekmassagekussen aanpassen

Iedereen kan de Medisana MC826 gebruiken en het is perfect geschikt voor alle lengtes. De hoofdreden is dat je het nek + schouderkussen in hoogte kan verstellen. Op die manier pas je de hoogte aan op jouw lichaamslengte. Op dit vlak onderscheid de Medisana MC826 zich ook van de concurrentie. Bij veel andere massage toestellen kan je niet de hoogte van het nekgedeelte instellen.

3.5 Pas alle instellingen gemakkelijk aan met de bijgeleverde afstandsbediening

Een groot voordeel van de Medisana MC826 is dat het standaard met een afstandsbediening wordt geleverd. Het zorgt voor meer gebruiksvriendelijkheid omdat je gemakkelijker en sneller de instellingen kan activeren die passen bij jouw specifieke behoeften. Het mooie aan de afstandsbediening is dat de iconen en de teksten vrij groot zijn waardoor het duidelijk leesbaar is.

Met de afstandsbediening kan je veel instellingen aanpassen denk hierbij bijvoorbeeld aan het specifieke massage programma. Daarnaast kan je ook de intensiteit van de massage instellen en de tijdsduur van de behandeling.

Op dit vlak onderscheid de Medisana MC826 zich van vele andere massage apparaten omdat deze standaard niet standaard geleverd met een afstandsbediening.

3.6 Automatische uitschakel functie

Om de levensduur van de Medisana MC826 aanzienlijk te verlengen is dit massage kussen voorzien van een automatische uitschakel functie. Wanneer het massagekussen te warm wordt dan schakelt het massage apparaat zich direct automatisch uit.

3.7 Gemakkelijk te wassen

Wil je genieten van een schoon massagekussen dan maak je een goede keuze als je voor de Medisana MC 826 kiest.
Het massagekussen heeft namelijk een afneembare hoes en dus kan je deze gemakkelijk wassen. Vooral wanneer meerdere mensen het massage apparaat gebruiken is het natuurlijk wel zo fijn dat je de hoes kan wassen zodat deze altijd schoon is.

3.8 Gemakkelijk te bevestigen op de stoel

Natuurlijk wil je dat het massagekussen zich niet verplaatst tijdens de massage. Medisana heeft ook met deze wens rekening gehouden. Je kan de Medisana MC826 namelijk gemakkelijk bevestigen aan de stoel met de handige klittenband.

3.9 Medisana MC 826 handleiding

De handleiding van de Medisana MC 826 is geschreven in het Nederlands en dat is natuurlijk wel zo handig. Vaak worden in deze type handleidingen lastige medische termen gebruikt en dan is het natuurlijk handig dat alles duidelijk in het Nederlands wordt uitgelegd. In de Nederlandse handleiding van de Medisana MC 826 wordt veel handige informatie gegeven over hoe je het dit Medisana massagekussen het beste kan gebruiken.

4. Wat zijn de nadelen van de Medisana MC826

De Medisana MC826 heeft ook een aantal nadelen in vergelijking tot andere massagekussens. Het grootste nadeel is dat het helaas niet wordt geleverd met een auto adapter. Wanneer je genieten wilt van een massage in de auto dan moet je er apart een auto adapter bij kopen. Daarnaast is dit massagekussen een stukje duurder dan andere massagekussens maar hiervoor krijg je wel meer handige functionaliteiten voor terug. Daarnaast is de massage kwalitatief een stuk beter als andere massage apparaten.

Medisana MC826 vs Medisana MC825

De Medisana MC 826 is de opvolger van de populaire Medisana MC 825. Wat is nu het verschil tussen beide massage kussens van Medisana? Het grootste verschil tussen beide massagekussens is dat de Medisana MC 826 ook een klopmassage geeft en de MC 825 geeft helaas niet deze massage. De klopmassage waarover de Medisana MC 826 beschikt geeft een extra dimensie als het gaat om de kwaliteit van de massage. De klopmassage is een ontspannende maar krachtige massage die diep doordringt in de spieren. De klopmassage is perfect voor het verhelpen van rugpijn en spierpijn. Het grote voordeel van de Medisana MC 826 is ook dat je de klopmassage kan combineren met de shiatsu massage.

Op dit vlak is de Medisana MC 826 uniek ten opzichte van de Medisana MC 825. Wanneer je aan het twijfelen bent tussen beide massagekussens dan raden wij je aan om te kiezen voor de Medisana MC 826. De klopmassage verhoogt echt de kwaliteit van de Medisana MC 826.

De klopmassage is ook het enige punt waarop de Medisana MC 826 en MC 825 van elkaar verschillen. Beide apparaten zijn massage apparaten van hoge kwaliteit. Veel mensen kiezen uiteindelijk voor de Medisana MC 825 omdat dit apparaat simpelweg meer reviews heeft op bol.com omdat het ouder is. Ons advies is om je niet alleen hierdoor te laten leiden want de Medisana MC 826 is door de klopmasasge een beter massage apparaat.

Voor meer informatie over de Medisana MC 825 verwijzen we je ook graag naar de review die wij hebben geschreven over de MC 825.

Wat zijn goede alternatieve massage apparaten?

Hieronder een aantal links van goede alternatieve massage apparaten die qua prijs goedkoper zijn als de Medisana MC 826

Scroll naar top