Medisana massage gun mg500

 • Medisana is de marktleider op het gebied van massage apparaten
 • Effectief bij het bevorderen van een sneller spierherstel(uniek)
 • Vier massagekopjes: unieke massage beleving
 • Drie snelheid standen
 • Draadloos te gebruiken
 • Gratis opbergkoffer
 • Effectief bij rugpijn, spierpijn en stress

Medisana massage gun MG 500 review: is het de investering waard?

Heb je spierpijn na een intensieve training? De Medisana Mg 500 Massage Gun is de perfecte oplossing voor dit probleem! Deze Medisana massage gun bevorderd een sneller spierherstel door het geven van een klopmassage. Door deze massage wordt de bloedscirculatie sterk bevorderd en worden gespannen spieren losgemaakt. Het efffect daarvan is dat de spieren veel sneller kunnen herstellen.

In deze review ga ik uitgebreid in op de Medisana MG 500 massage gun. Ik ga onder andere in op mijn ervaringen en de specificaties van dit massage apparaat. Ik hoop dat je na het lezen van deze review over de MG500 een beter beeld hebt gekregen van dit massage pistool. Ik wens je veel plezier met het lezen van deze review.

Inhoudsopgave: Medisana massage gun mg 500
  Add a header to begin generating the table of contents

  Specificaties van de Medisana MG500 massage gun 

  Ik heb hieronder een overzicht opgesteld van de belangrijkste functionaliteiten van de Medisana MG500 massage gun.

  Merk: Medisana 
  Type massage:
  klopmassage
  Intensiteit standen: 3
  Aantal trillingen: 1200 tot 2600  rpm
  Lichaamsdelen: gehele lichaam
  Opzetkopjes: 3
  LCD scherm: nee

  Batterij: gaat tot 2 uur mee
  Oplaadtijd: 1 uur
  Afmeting:
  24,50 x 20,00 x 9,50 cm
  Gewicht: 0,7 kilo
  Geluid: 30 tot 40 decibel
  Beveiliging tegen oververhitting: ja
  Garantie: 1 jaar
  Handleiding: Nederlands

  Gezondheidsvoordelen van een massage gun

  Waarom is het gezond om de Medisana massage gun dagelijks te gebruiken?

  • Veel sneller spierherstel
  • Het maakt de spieren flexibler
  • Het voorkomt blessures
  • Het verminderd rugpijn
  • Zeer effectief bij het verhelpen van spierpijn.
  • Het stimuleert de bloedcirculatie
  • Het maak de huid jonger door de aanmaak van collagaan.
  • Het verminderd stress
  • Het helpt bij blessures

  Maakt Medisana kwalitatieve massage guns? 

  Een belangrijke vraag die veel lezers stellen is of Medisana kwalitatieve massage guns maakt. We kunnen met de volle 100 procent zeggen dat Medisana massage guns van zeer hoge kwaliteit produceert.

  Het bedrijf Medisana bestaat al sinds 2001 en het is de marktleider in Europa op het gebied van ontspaningsapparaten waaronder dus ook massage guns.

  Wij hebben deze Medisana massage gun ook uitgebreid getest en we kunnen concluderen dat de Medisana MG500 massageun van hoge kwaliteit is in vergelijking met andere massage guns. De massages die deze Medisana massage gun geeft zijn krachtig en dringen diep door tot in de spieren waardoor de spieren goed worden losgemaakt.

  Medisana-massage-gun

  Een nadeel van deze massage gun in vergelijking tot andere massage pistolen van andere merken is dat de specificaties wat minder zijn. Vooral wanneer we kijken naar de hoeveelheid intensiteit standen. Medisana biedt drie intensteit standen terwijl andere massage guns gemiddeld 8 tot 10 standen hebben. Voor mij zijn drie intensiteit standen meer dan voldoende maar we kunnen voorstellen dat andere mensen heel specifiek de intensiteit willen aanpassen aan hun wensen. De Medisana massage gun biedt daar in tegen wel een massage aan die van zeer hoge kwaliteit is. Daarnaast is het bedrijf Medisana heel betrouwbaar en kan je er op rekenen dat zij de regels met betrekking tot de garantie altijd nakomen.

  Wanneer je een een massage gun wilt met een grotere hoeveelheid aan intensiteit standen dan raden wij je de volgende massage guns aan:

  Welk type massage geeft de Medisana MG 500?

  De Medisana MG 500 geeft een krachtige en ontspannend klopmassage. Bij deze massage maakt het apparaat diepe kloppende bewegingen die doordringen in de spieren. Een klopmassage is daarom zeer effectief in het masseren van de spieren in het diepere weefsel.

  Het effect van een klopmassage is dat de bloedscirculatie in de behandelde gebieden sterk toeneemt. Door de toegenomen bloedscirculatie worden er meer zuurstoffen en voedingstoffen naar de spieren vervoerd. Daarnaast kunnen afvalstoffen beter uit het lichaam worden afgevoerd. Juist door het stimuleren van dit proces werkt dit massage pistool zo effectief bij het verminderen van spierpijn en het bevorderen van een snel spierherstel.

  Wat zijn de kenmerken van de Medisana massage gun mg500

  Hieronder ga ik uitgebreid in op de unieke kenmerken van de Medisana massage gun. Per functionaliteit vertel ik je kort van wat het voordeel ervan is.

  Drie intensiteit standen

  De Medisana MG500 massage gun heeft drie intensiteit standen.

  Wil je de intensiteit van de massage aanpassen aan jouw wensen? Met de Medisana  MG 500 is het mogelijk. Het beschikt namelijk over drie verschillende snelheidstanden. De snelheden varieeren tussen de 1200 en 2600 trillingen per minuut (rpm). Combineer de verschillende snelheid standen met de vier bijgeleverde massagekopjes en je hebt een gepersonaliseerde massage op maat.

  Koop de Medisana massage gun

  Drie verschillende massagekopjes

  De Medisana massage gun wordt geleverd met vier verschillende massagekopjes. Dankzij deze massagekopjes wordt de massage ervaring uniek en kan je de behandeling nog meer aanpassen aan jouw wensen. Elk massagekopje is namelijk speciaal gemaakt voor een specifiek gezondheidsdoel.

  Hieronder ga ik kort in op de drie verschillende soorten massage kopjes:

  • Ronde kop: wil je jouw spieren snel en effectief laten herstellen? Mijn advies is dan om de ronde kop op de Medisana massage gun te plaatsen. Het opzetstukje is namelijk speciaal gemaakt voor het bevorderen van het spierherstel.
  • Vork kop: zoals de naam al doet vermoeden heeft dit opzetstukje de vorm van een kop. Ik raad je aan om deze massagekop te gebruiken wanneer je last hebt van rugpijn.
  • Kogelkop: spierknopen kunnen zeer lastig zijn om los te maken. Wanneer je de kogelkop op de Medisana MG500 gebruikt gaat het echter een stuk gemakkelijker en sneller. De kogelkop is namelijk speciaal gemaakt om spierknopen (triggerpoint) en de gewrichten te masseren.
  • Vinger kop: wil je een diepe weefsel geven? Deze massage kop is speciaal gemaakt om de spieren in het diepere weefsel te bereiken en effectief te masseren. Het effect daarvan is dat de spieren in het diepere weefsel worden losgemaakt.

  Hoeveel massagekopjes leveren andere massage guns?
  Wanneer we het aantal massagekopjes vergelijken met die van andere massage gun merken kunnen we concluderen dat Medisana een grotere hoeveelheid aan massagekopjes erbij levert. Wij zien dit als een groot voordeel omdat je simpelweg gewoon veel meer masage mogelijkheden hebt.

  gewicht-massage-pistool

  De Medisana massage gun weegt maar 800 gram 

  Wij hebben vele massage guns uitgetest en gebruikt en wat wij een groot nadeel vinden is als de massage gun te zwaar is. Het is minder fijn om een zwaar handmassage apparaat constant in je handen te houden.

  Gelukkig is de Medisana massage gun niet zwaar want het weegt maar 800 gram. Vanuit onze optiek verhoogt dat enorm het gebuikersgemak en daardoor kan je meer genieten van de massage.

  Wanneer we het gewicht van de Medisana MG500 vergelijke met andere massage guns dan kunnen we concluderen dat dit massage toestel minder zwaar is.  Gemiddeld weegt een massage gun tussen de 1,2 en 1,5 kilo. Het Medisana massaage pistool is dus een stuk lichter en dat is een groot voordeel.

  De batterij van de Medisana MG500 gaat tot 2 uur 

  Het Medisana Mg 500 Massagepistool heeft een batterijlevensduur van 2 uur. Dit is een groot voordeel want het betekent dat het massagepistool meerdere malen gebruikt kan worden zonder opgeladen te hoeven worden. Het Medisana Mg 500 massagepistool kan in slechts 1 uur weer opgeladen worden.

  Batterij duur mg500

  Hoe presteert de batterij in vergelijking tot andere massage guns?

  Wanneer we de batterij van de Medisana MG500 massage gun vergelijken met andere massage pistolen dan kunnen we helaas niets anders concluderen dat het tegenvalt. Andere massage guns zoals de Northwall, Sanbo en gaan veel langer mee qua batterij. Deze masssage guns hebben gaan gemiddeld 7 tot 10 uur mee met een volgeladen batterij. Wanneer dit voor jouw belangrijk is dan raden we je toch aan om te kiezen voor een andere massage gun. Hieronder vindt je een aantal massage guns waarvan de batterij een stuk langer meegaat.

  Medisana koffer om het massage pistool in op te bergen

  Je krijgt er gratis een stevige koffer bij zodat je de Medisana massage gun overal mee naar toe kan nemen

  Natuurlijk begrijpen we je volledig dat je de Medisana massage gun veilig wil opbergen. Medisana heeft hier natuurlijk ook aangedacht en daarom krijg je er namelijk gratis een stevige opbergkoffer bij. In deze opbergkoffer kan je veilig de Medisana massage gun opbergen en de bijbehorende opzetkopjes. Dankzij de stevige opbergkoffer kan je dit massage pistool gemakkelijk overal mee naar toe nemen zoals op vakantie, naar het werk of naar de sportschool.

  Je familie en vrienden zullen geen last hebben van het geluid van deze massage gun. 

  Kijk naar je favoriete films samen met je vrienden of familie terwijl je geniet van een heerlijke massage. Met de Medisana MG500 massage gun is het mogelijk. Het massage apparaat is namelijk zeer stil. Het produceert tussen de 30 en 40 decibel aan geluid en dat is natuurlijk niet veel. De Medisana MG500 is de ideale keuze voor mensen die opzoek zijn naar een stille massage gun.

  Koop de Medisana massage gun

  De prijs van de Medisana massage gun?

  De Medisana MG500 wordt bij bol.com verkocht voor een prijs van een 92 euro. Wanneer ik dit vergelijken met andere fabrikanten dan kan ik concluderen dat de Medisana een gemiddelde prijs heeft. Je hebt goedkopere massage guns op de markt maar deze zijn kwalitatief vaak een stuk minder. Daarnaast is Medisana de marktleider op het gebied van massage apparaten dus je weet zeker dat je een goed massage toestel krijgt.

  Wat zijn mijn ervaringen met de Medisana massage gun?

  Voor mijn website ontspanthuis.nl heb ik de Medisana massage gun uitgebreid uitgetest. Vanwege deze website heb ik ook vele andere massage guns gebruikt en ik kan het Medisana massage pistool dus goed vergelijken met andere modellen. Ik kan je zeggen dat ik positief verrast ben door de Medisana massage gun. Wat ik vooral erg fijn vindt aan deze massage gun is dat deze een stuk minder zwaar is dan andere massage pistolen. Het voelt minder zwaar in de hand aan en daardoor kan ik meer genieten van de massage. Andere massage pistolen zijn een stuk zwaarder en dat merk ik wel als ik mijn lichaam voor 10 minuten masseer.

  De kwaliteit van de massage die de Medisana MG500 geeft is ook goed. Ik heb deze massage gun met name uitgetest na een intensieve trainingsessie. Ik kan je zeggen dat de Medisana MG500 doet wat het beloofd. Door de diepe weefsel die het massage toestel geeft verdwijnt de spierpijn veel sneller. Ik merk dus duidelijk dat mijn spieren sneller herstellen.

  Wat ik een nadeel vindt aan de Medisana massage gun is dat je deze vaker moet opladen in vergelijking tot andere massage pistolen. Het komt omdat de batterij minder sterk is. Wanneer de batterij is volgeladen dan gaat deze maximaal twee uur mee.

  Daarnaast heeft de Medisana MG500 maar drie intensiteit standen. In vergelijking tot andere massage guns valt dit tegen omdat sommige tot wel 30 standen hebben. Voor mij is dit echter geen groot nadeel maar juist een voordeel. Wanneer een massage gun over bijvoorbeeld 30 standen beschikt dan merk je bijvoorbeeld helemaal niet op dat er een verschil zit tussen bijvoorbeeld stand 3 en 4. Bij de Medisana MG500 massage pistool merk je een duidelijk verschillen tussen beide drie snelheid standen.

  Hoe gebruik je de Medisana massage gun?

  Wil je meer weten over hoe je de massage gun het beste kan gebruiken? Ik verwijs je graag door naar het artikel "hoe gebruik je een massage gun". In dit artikel ga ik in detail in hoe je een massage pistool het beste kan gebruiken.

  Wat zijn andere goede alternatieve massage guns?

  Hieronder een overzicht van andere populaire massage guns.Wanneer je op de massage gun klikt dan kan je een review lezen van dit specifieke massage pistool.

  Scroll naar top