Medisana FM888

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
30 dagen gratis retour
– Shiatsu en compressie massage + tegelijker tijd uitvoeren. 
– Gesloten ontwerp: voetzolen, zijkanten en kuiten worden gemasseerd. 
– Infrarood warmte functie (bloedsomloop stimuleren)
– Drie intensiteit standen 

Medisana FM888 review 

De Medisana FM888 is een van de best beoordeelde voetmassage apparaten die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Wat een heel groot voordeel is dat het een gesloten ontwerp heeft. De voeten plaats je in het voetmassage apparaat en vervolgens worden niet alleen de voetzolen maar ook de zijkanten en de bovenkant van de voet gemasseerd. Op dit vlak onderscheid de Medisana FM888 zich van andere voetmassage apparaten. De meeste apparaten hebben een open ontwerp. Bij een open ontwerp voetmassage apparaat plaats je jouw voeten op het apparaat en dus niet erin. Vervolgens worden alleen de voetzolen gemasseerd. Wanneer je opzoek bent naar een voetmassage apparaat die een volledige voetmassage kan geven dan is de Medisana FM 888 een hele goede keuze.

De Medisana beschikt over een aantal interessante functionaliteiten. Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste functionaliteiten:

 • Soorten masssages: de Medisana FM 888 voert twee verschillende soorten massages uit namelijk:
  • Compressie massage: een heerlijke rustgevende massage om je spieren tot rust te laten komen.
  • Shiatsu massage: een krachtige massage die ook de spieren in het diepere weefsel masseert.
 • De infrarood warmte functie: zorgt ervoor dat je voeten heerlijk warm gemaakt worden en daarnaast stimuleert het bloedcirculatie.
 • Drie standen: het beschikt over drie verschillende intensiteit standen.
 • 18 massagekoppen: het beschikt over 18 massagekoppen waardoor je voeten gemasseerd worden vanuit alle hoeken.
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  De verschillende functionaliteiten van de Medisana FM888

  Hieronder vindt je een tabel waarin je op een overzichtelijke manier de meest belangrijke functionaliteiten kan aflezen van de Medisana FM888. Onderaan de tabel gaan wij dieper in op alle functionaliteiten.

  Medisana FM888

  Beurer FM60

  Algemene beoordeling

  Prijs?

  €95,-

  €73,-

  Massagevormen?

  Shiatsu massage en compressie massage (kunnen tegelijkertijd worden gegeven)

  Shiatsu massage

  Aanpasbare intensiteit?

  3 standen

  3 standen

  Wordt de gehele voet gemasseerd

  Ja danzkij het gesloten ontwerp: voetzolen, bovenkant, zijkanten en kuiten. 

  Nee alleen de voetzolen

  Infrarood warmte functie?

  Ja

  Ja

  Gewicht?

  6.1 kilo

  3.6 kilo

  Medisana FM888

  Algemene beoordeling

  Richtprijs 

  €95,-

  Massagevormen?

  Shiatsu massage en compressie massage (kunnen tegelijkertijd worden gegeven)

  Aanpasbare intensiteit?

  3 standen

  Wordt de gehele voet gemasseerd

  Ja danzkij het gesloten ontwerp: voetzolen, bovenkant, zijkanten en kuiten. 

  Infrarood warmte functie?

  Ja

  Gewicht?

  6.1 kilo

  De Medisana FM888 geeft twee massages die tegelijkertijd uitgevoerd kunnen worden.

  De Medisana FM 888 biedt twee verschillende soorten massages aan namelijk de compressie massage en de shiatsu:

  • Compressie massage: bij de compressie massage bewegen de airbags / kussens op en neer. Op deze manier worden de voetzolen, zijkanten, en de hiel van de voet volledig gemasseerd. Het effect van deze massage is dat je spieren volledig tot rust komen.
  • Shiatsu massage: dit is een typische traditionele massage die afkomstig is uit Japan. Het doel van deze massage is om verschillende energieën in het lichaam te stimuleren en het richt zich dus op het bevorderen van de energiecirculatie. Een masseur voert deze massage uit door druk te geven met de vingers, duim, ellebogen en zelfs knieen. De Medisana FM 888 bootst deze massage na doordat de massagekoppen roterende bewegingen maken die op en neer gaan. Hieronder een overzicht van de voordelen van een shiatsu massage:
   • Het maakt je lichaam ontspannen waardoor de stress sterk wordt verminderd.
   • Het zorgt ervoor dat je lichaam sterker wordt waardoor je minder snel blessures krijgt.
   • Blessures worden sneller verholpen.
   • Het verbeterd de bloedcirculatie in de voeten en benen waardoor de vermoeide voeten sneller herstellen en energie krijgen.
   • Het vermindert de spierstijfheid
   • Het vermindert de pijn bij bunions.
   • Het kan op een effectieve manier plantaire fasciitis behandelen. De voetmassage richt zich namelijk niet alleen op de voetzolen maar op de gehele voet.

  Warmte functie van de Medisana FM888 en wat zijn de voordelen daarvan?

  Kent je het gevoel dat uw voeten helemaal koud aanvoelen tijdens de winter? Met de Medisana FM 888 wordt hier verandering in gebracht. De FM888 beschikt namelijk over een infrarood warmtefunctie die je tijdens de massage kan inschakelen. De warmte verspreidt zich helemaal over de voeten en dit geeft een heerlijk rustgevend en ontspannend gevoel. Het is niet alleen ontspannend maar het helpt ook bij het verhelpen van fysieke en mentale gezondheidsproblemen:

  • Verbetering van de doorbloeding: het verbeterd de bloedcirculatie doordat de bloedvaten zich gaan openen. Het effect is dat er meer voedingsstoffen naar de voeten en benen vervoert worden waardoor ze meer energie krijgen. Voor mensen die hele dag zitten of staan tijdens hun werk kan dit enorm helpen. Na een voetmassage zullen jouw voeten door de verbeterd bloedsomloop veel meer energie hebben.
  • Reuma: het helpt bij het verlichten van de pijn die wordt veroorzaakt door reuma.
  • Stress: het maakt je meer ontspannen waardoor je jezelf rustiger gaat voelen en daardoor neemt de stress af.
  • Bloeddruk: het helpt bij het verbeteren van de bloeddruk.

  Drie verschillende intensiteit standen

  Wilt je de massage aanpassen aan jouw wensen en zelf bepalen hoe gevoelig de massage is? Met de Medisana FM888 heb je de mogelijkheid om de intensiteit in te stellen. Het massagetoestel is voorzien van drie intensiteit standen namelijk een zachte, gemiddelde en krachtige massagestand. Afhankelijk van jouw mood en hoe gevoelig de spieren zijn kan je de intensiteit aanpassen. Daarnaast kan je ook tijdens de massage de intensiteit aanpassen.

  Stabiel en beweegt niet op gladde ondergrond

  Aan de onderkant van de Medisana FM 888 bevinden zich rubbertjes. Dankzij de rubbertjes verplaatst het voetmassage apparaat zich ook niet op een gladde ondergrond.

  De Medisana FM888 is in hoogte instelbaar

  Afhankelijk van de hoogte van de stoel of de bank waarop je zit kan je de poten van de Medisana FM 888 aanpassen. Uw voeten rusten daardoor altijd goed op het apparaat waardoor de massage ervaring nog prettiger wordt.

  Helaas geen oververhittingsbeveiliging

  Vergeet niet het voetmassage apparaat na een massage sessie uit te zetten. De Medisana FM 888 is namelijk niet voorzien van een automatische uitschakel functie. Na een massage van bijvoorbeeld 20 minuten is het belangrijk om het apparaat zelf uit te schakelen. Wanneer je dit snel vergeet dan kan je ook een alarm instellen op je telefoon.

  Er wordt geen afstandsbediening bij het apparaat geleverd

  Het apparaat is voorzien van een duidelijk knoppen die zich op de het toestel bevinden. Op deze manier kan je snel en gemakkelijk het massage programma of de intensiteit aanpassen. Het nadeel is echter dat je voorover moet buigen om de instellingen aan te passen. Vooral voor oudere mensen en mensen met chronische rugklachten kan dit een nadeel zijn. Helaas wordt er ook geen afstandsbediening bij het apparaat geleverd en dit zien wij als een nadeel. Bij de meeste voetmassage apparaten wordt echter geen afstandsbediening bij het apparaat geleverd.

  Conclusie en de voordelen + nadelen

  De Medisana FM888 is een geweldig voetmassage apparaat en is eigenlijk qua functionaliteiten vrij uniek in zijn prijsklasse. Het apparaat wordt bij Coolblue aangeboden voor een prijs van 101,-. Wij vinden dit een zeer scherpe prijs vooral wanneer we kijken naar alle functionaliteiten die dit apparaat bezit. De meeste voetmassage apparaten in deze prijsklasse geven alleen maar één type massage maar dit apparaat geeft zowel een shiatsu als compressie massage.  Daarnaast kan je ook nog eens de intensiteit van de massage instellen. Wanneer je toch opzoek bent naar een goedkoper voetmassage apparaat dan raden wij de Beurer FM60, Blije voeten of de Homedics FM TS9 aan. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voor en nadelen van de Medisana FM 888.

  Het biedt twee verschillende massages aan namelijk de shiatsu en compressie massage.

  Tijdens de massage sessie kan je de infrarood warmte inschakelen.

  De hoogte van de poten zijn instelbaar.

  Het apparaat blijft ook stabiel liggen op gladde vloeren dankzij de rubbertjes aan de onderkant.

  Zoals bij de meeste voetmassage apparaten wordt ook de Medisana FM888 niet met een afstandsbediening geleverd.

  Het massage apparaat schakelt zichzelf niet automatisch uit.

  Scroll naar top