Medisana comfort FS 885 review

Voor 23:59 besteld, morgen in huis + 30 dagen gratis retour
– Hele goede prijs kwaliteitsverhouding
– Het water blijft voor een uur warm
– Zeer sterke theromstaat (380 watt)
– Je hoeft het water niet zelf op te warmen 
– Temperatuur instelbaar (20 en 48 graden)

Review van de Medisana comfort FS 885

In deze review gaan wij uitgebreid in op de Medisana FS 885. Wij gaan onder andere in op de belangrijkste eigenschappen van deze luxe voetspa. Daarnaast vergelijken wij dit voetenbad met andere modellen. Op deze manier kan je beter bepalen of de Medisana FS 885 de juiste keuze is. Hieronder vindt je de inhoudsopgave van deze review.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hoe onderscheid de Medisana comfort FS 885 zich van andere voetenbaden?

  Ben je opzoek naar een voetenbad maar je wilt er niet de hoofdprijs voor uitgeven? De Medisana comfort FS 885 kan dan de beste keuze. Het voetenbad heeft een scherp prijskaartje en het heeft ook een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding. De Medisana comfort FS 885 wordt bij bol.com aangeboden voor een scherpe prijs van 51 euro aangeboden. Wanneer we kijken naar de prijs behoort dit model dus bij de goedkopere voetenbaden. Wat de Medisana FS885 echter uniek maakt is dat het beschikt over functionaliteiten die alleen in luxere voetenbaden zitten. Hieronder zie je een vergelijkingstabel waaruit je kan aflezen op welke punten de Medisana comfort FS 885 zich onderscheid van andere voetspa modellen. Onder de tabel gaan we verder in op de functionaliteiten waarin de Medisana comfort FS 885 zich onderscheid.

  Medisana FS885

  Ecomed 23100

  Innovagoods

  Algemene beoordeling

  De beste:
  Prijs kwaliteit verhouding

  Het beste:
  Voordelige voetenbad

  Het beste:
  Voetenbad voor op reis

  Massage vormen?

  Bubbel, vibratie, rol,  voetreflex massage

  Bubbel, vibratie, rol massage 

  Bubbel, vibratie, rol,  voetreflex massage

  Hoe lang blijft het water warm?

  60 minuten

  390 watt thermostaat

  10 tot 15 minuten 

  60 watt thermostaat

  60 minuten 

  450 watt thermostaat

  Moet je het water zelf opwarmen?

  Nee

  Ja

  Nee

  Kan je de water temperatuur instellen?

  Ja
  20 -  48 graden 

  Nee

  Ja
  40 - 45 graden

  Beschikt het over een schermpje?

  Ja

  Nee

  Nee

  Hoeveel liter water kan er in het voetenbad?

  6 liter

  4 liter

  6 liter 

  Opvouwbaar? (ideaal voor op vakantie)

  Nee

  Nee

  Ja

  Medisana FS885

  Algemene beoordeling

  De beste:
  Prijs kwaliteit verhouding

  Massage vormen?

  Bubbel, vibratie, rol,  voetreflex massage

  Hoe lang blijft het water warm?

  60 minuten

  390 watt thermostaat

  Moet je het water zelf opwarmen?

  Nee

  Kan je de water temperatuur instellen?

  Ja
  20 -  48 graden 

  Beschikt het over een schermpje?

  Ja

  Hoeveel liter water kan er in het voetenbad?

  6 liter

  Opvouwbaar? (ideaal voor op vakantie)

  Nee

  Het water blijft voor een uur warm en je hoeft het niet zelf op te warmen:
  Het voetenbad beschikt over een sterke 380 watt thermostaat. Het grote voordeel voor is dat je het water niet zelf hoeft op te warmen. Daarnaast blijft het water constant op dezelfde temperatuur voor een langere periode. Het is geen enkel probleem om de Medisana FS 885 bijvoorbeeld voor een uur te gebruiken. Het water blijft door de sterke thermostaat op dezelfde temperatuur. De Medisana comfort FS 885 is op dit vlak uniek want het is het enige budget voetenbad die beschikt over een sterke thermostaat. De goedkopere uitvoeringen zoals de Ecomed 23100 beschikken over bijvoorbeeld een thermostaat van 80 watt. Deze zwakkere thermostaten kunnen het water maximaal 10 tot 15 minuten warm houden. Een sterke thermostaat vinden we normaal gesproken alleen maar in de duurdere uitvoeringen. De Medisana comfort FS 885 komt op dit vlak dus sterk overeen met de duurdere voetenbaden.

  De Medisana comfort FS 885 over een schermpje waarmee je gemakkelijk de temperatuur kan aflezen:
  De Medisana comfort FS885 is de enige budget voet spa die over een led display beschikt. Op dit vlak komt de Medisana comfort FS 885 dus ook overeen met de luxere voetenbaden. Het gebruikersgemak wordt door een LED display sterk verbeterd. Dankzij een LED display kan je de temperatuur aflezen en kan je gemakkelijk de temperatuur van het water instellen. Onder het schermpje bevindt zich een knopje waarmee je de temperatuur kan instellen tussen de 20 en 48 graden. Ook op dit vlak is deze voet spa uniek want bij geen enkele andere voet spa kan je de temperatuur onder de 34 graden instellen.

  Massagerollers aan de onderkant en zijkant:
  Bijna alle voetenbaden beschikken over massagerollers en deze bevinden zich aan de onderkant van het bad. Bij de Medisana comfort FS 885 bevinden de rollers zich ook aan de zijkanten. De voeten worden tijdens de medisana voetmassage dus ook vanuit de zijkant gemasseerd. De meeste voet spa modellen hebben dit niet en op dit gebied is de FS 885 van Medisana dus ook uniek in zijn prijsklasse. Jouw voeten worden op de best mogelijke manier gemasseerd doordat de rollers zich zowel aan de onderkant als aan de zijkanten bevinden.

  De verschillende soorten voetenbad massages van de Medisana comfort FS 885

  De Medisana FS 885 heeft drie verschillende soorten massage programma’s die wij hieronder uitleggen:

  Vibratie massage:

  De Medisana FS 885 geeft heerlijke vibratie massages waardoor verkrampte spieren los worden gemaakt.

  Voetreflexmassage:

  Jouw voeten hebben honderden drukpunten die in connectie staan met de organen. Door deze drukpunten te prikkelen kunnen de organen op een positieve manier worden geprikkeld. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van hoofdpijn kan je door een voetreflex massage de hoofdpijn verminderen door het masseren van de drukpunten in de voeten die in connectie staan met de hersenen. Door met de voeten over de massagerollers te bewegen worden de drukpunten van de voeten gemasseerd en geprikkeld. De reflexpunten staan via de zenuwbanen in connectie met de organen. De FS 885 van Medisana voert dus op deze manier een voetreflex massage uit. Een nadeel is dat de massagerollers niet elektrisch zijn dus je moet de voeten zelf over de rollers bewegen. Wanneer je geen behoefte hebt aan een rolmassage dan kan je eenvoudig met behulp van het kliksysteem de rollers uit het voetenbad halen.

  Bubbelmassage:

  De Medisana FS 885 creëert bubbels en deze geven een heerlijk ontspannend gevoel. De bubbels zorgen ervoor dat je huid geprikkeld wordt en het geluid van de bubbels werkt lekker rustgevend.

  Verschillende voetenbad massages tegelijkertijd uitvoeren:

  Wat wij geweldig vinden aan de Medisana FS 885 is dat je alle massages tegelijkertijd kan laten uitvoeren. Het zorgt voor een zeer ontspannend gevoel en je voeten komen daardoor helemaal tot rust. Het helpt dus wanneer je gestrest bent want jouw lichaam komt zowel lichamelijk als mentaal helemaal tot rust. Wanneer je last hebt van slaapproblemen dan raden wij de Medisana FS 885 ook aan. Ons advies is om het apparaat in de avond te gebruiken zodat je helemaal tot rust komt en gemakkelijker in slaap valt. Voor meer informatie over de gezondheidsvoordelen van een voetmassage kan je ook deze website bekijken.

  Overige belangrijke eigenschappen van de Medisana FS885

  Hieronder gaan we in op de overige belangrijke eigenschappen van de Medisana comfort FS 885.

  Alarm instellen

  Wil je de tijdsduur van de massage instellen? Met de Medisana comfort FS 885 is dat geen enkel probleem. Met dit apparaat kan je namelijk snel en gemakkelijk de tijdsduur aanpassen. Daarbij heb je de keuze uit de volgende opties: 10, 20, 30, 40, 50 en 60 minuten.

  Opzetstukjes die worden geleverd bij de Medisana comfort FS885

  Wat wij daarnaast prettig vinden is dat de Medisana FS 885 wordt geleverd met drie verschillende opzetstukjes. Met behulp van de opzetstukjes kan je eelt gemakkelijk verwijderen en borstel je jouw voeten na een massage.

  Een spatscherm zorgt ervoor dat het water niet op de grond terecht komt

  De grond wordt tijdens de massage niet nat omdat Medisana FS 885 wordt geleverd met een spatscherm. Je hoeft dus niet de vloer schoon te maken na het gebruik van het voetenbad. Sommige modellen beschikken niet over een spatscherm en dat is natuurlijk altijd minder prettig.

  De Medisana FS885 voetspa beschikt over een oververhittingsbeveiliging

  De Medisana is voorzien van een oververhittingsbeveiliging. Wanneer het apparaat te warm wordt schakelt het zichzelf automatisch uit. Het apparaat gaat daardoor veel minder snel kapot en gaat het dus minder lang mee.

  Voor wie is de Medisana FS885 bedoeld?

  De Medisana FS 885 heeft veruit de beste prijs kwaliteitsverhouding van alle voetenbaden. Qua prijs behoort het tot de goedkopere voetenbaden maar qua functionaliteiten behoort het tot de luxere uitvoeringen. Wij raden de Medisana comfort FS 885 dus eigenlijk voor iedereen aan. Wanneer je het product bekijkt op bol.com dan zie je dat het product heel veel positieve reviews heeft. De enige situatie waarbij we dit product niet aan raden is wannneer je van plan bent om het voetenbad veel te vervoeren. Zoals de meeste voetenbaden is de Medisana FS 885 helaas niet opvouwbaar en daardoor is het lastiger om deze voetspa om vakantie mee te nemen. Wanneer je opzoek bent naar een draagbaar voetenbad dan is het beter om te kiezen voor de Innovagoods want deze is inklapbaar.

  Kort overzicht van de voordelen en nadelen van de Medisana comfort FS 885

  De voetspa heeft een LED display waarop je de temperatuur kan zien en kan instellen.

  Het voetenbad is voorzien van een sterke 380 watt thermostaat waardoor het water constant op dezelfde temperatuur blijft. Dankzij de thermostaat hoef je het voetenbad zelf ook niet op te warmen.

  De temperatuur kan je instellen van 20 tot 48 graden en dit is uniek voor een voetenbad.

  Het apparaat is voorzien van drie verschillende soorten massages namelijk de vibratie, bubbel en infrarood warmte massage.

  De vloer wordt niet nat omdat het bubbelbad is voorzien van een spatschild.

  De Medisana comfort FS 885 is helaas niet opvouwbaar.

  Scroll naar top